Nem ketten vagyunk egy párkapcsolatban. De a harmadikra alig figyelünk

Itt a Szeret, nem szeret, a Dívány párkapcsolati pszichopodcastjának második adása

Mi okoz problémát a nőknek egy hosszú távú párkapcsolatban? És vajon mi a férfiaknak? És mit szólnak mindehhez a pszichológusok? A Szeret, nem szeret újabb adásából kiderül.

Mitől nehéz egy hosszú távú párkapcsolatban élni?

– tettük fel a kérdést legújabb podcastunkban, a választ pedig a nők és a férfiak ezúttal külön-külön keresték. Podcastunk első felében Balázs Barbara, a Dívány.hu szerzője Sákovics Diana pszichológussal beszélget, a második rész pedig arról szól, mire jutott a kérdéssel Zomborácz Iván, a Totalbike szerkesztője és Csonka Balázs pszichológus. Egy kérdés, két pszichológus és 2x2 válasz. 

Ha most arra számítasz, hogy a nők a romantika hanyatlása, a férfiak pedig a kevés szex miatt szenvednek, akkor ideje, hogy félredobd a sztereotípiáidat. Mai podcastunkban ugyanis a szenvedély, a vágy elmúlása a nők témája volt, ahogy az is, hogyan tudunk hosszú távon is nőként és férfiként megjelenni egymás előtt, míg a férfiak AZ IGAZI-ról beszélgettek, meg persze elméleteket alkottak, gazdasági modelleket boncolgattak, és közben megtalálták a járulékvadász párkapcsolati megfelelőjét. De vajon ki beszél arról, hogy egy párkapcsolatban (hahó, már a nevében is benne van, hogy egy pár, vagyis kettő!) nem ketten, hanem mindig hárman vagyunk? A podcastból kiderül. 

Ha ennél többre vágysz, látogass el keddenként a Szeret, nem szeret oldalára, és hallgasd meg friss podcastunkat. Október 29-én a Szeret, nem szeret újabb adásával jövünk, amiben Péter Anna és Sákovics Diana a párkapcsolati kommunikáció buktatóiról beszélgetnek, pontosabban arról, mi a nehéz a konfliktusokban, hogyan kellene beszélnünk egymással ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a kapcsolatban, és miért nem halljuk meg, mit akar valójában mondani a másik. 

Addig is, ha kérdésed van, véleményed vagy éppen témajavaslatod, írj nekünk bátran a szeretnemszeret@divany.hu e-mail-címre. Előző adásunkat pedig itt meghallgathatod: 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek