Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab bőr nélküli lazacszelet
- 1 tk. puha vaj
- 2 ek. olaj
- 1 deci tejszín
- 1 nagy evőkanál mascarpone
- 1 evőkanál kapribogyó
- ízlés szerint só, bors és néhány csepp citromlé
- 3 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén süsd készre a befűszerezett halat oldalanként úgy 6 perc alatt. Ha ezzel megvagy, vedd ki a zsiradékból, és öntsd a serpenyőbe a többi hozzávalót, majd jól melegítsd össze a szószt. Ha elkészült, vedd le a tűzről, és kanalazz belőle egy keveset a lazacszeletek tetejére.
Ha van otthon egy lelkes tízéves, talán még ő is szívesen összedobja ezt az egyszerű, kicsit mediterrán hangulatú ételt, amivel csak annyi dolgod van, hogy a kifőtt tésztával elkeversz minden hozzávalót. Ha még ezt is tovább fokoznád, egy kevés parmezánnal és zöld borssal küldd meg a tetejét.
Tovább olvasom