Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

Házi majonézzel a legfinomabb.
Házi majonézzel a legfinomabb.olgna

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz

  • 2 nagyobb szelet csirkemell
  • 25 deka görög joghurt
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors és egy kevés olaj a sütéshez

A lilahagymalekvárhoz

  • 3 nagyobb fej lila hagyma felkockázva
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 nagy ek. olaj
  • ízlés szerint só, rózsabors, rozmaring
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 tk. balzsamecet

A szendvicshez

  • 4 nagyobb szelet rozskenyér
  • 2 marék rukkola
  • 4 ek. majonéz
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat pihentesd a fokhagymás joghurtban legalább egy órát át, de még jobb, ha egy éjszakát adsz neki. Ezek után melegítsd fel szobahőmérsékletre, sózd és borsozd, majd forró olajban, oldalanként 7-10 perc alatt süsd készre (vastagságtól függően).

A lilahagyma-lekvárral nem lesz más dolgod, csak a forró zsiradékra dobni az összes hozzávalót, és kis lángon, előbb fedő alatt puhítani fél órát, majd fedő nélkül még 10 percet. Közben néha keverd meg, és ha szükséges, egy kis vizet is önts alá, hogy oda ne égjen. 

Ha ezzel is megvagy, állítsd össze a szendvicset: pirítsd meg a kenyérszeleteket, és mindegyik belső felére kenj egy kis majonézt. Arra mehet a rukkola, utána a frissen sült hús, majd egy kevés a lila hagymás raguból. Ha sajtrajongó vagy, egy-két szelet mozzarellával dobd fel.

Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó? Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Gombás spenótos csirke – egy nagy adag olvadt sajtot is keverj bele!

Ha a végén mozzarellagolyókat is adsz ehhez a fokhagymás-spenótos fogáshoz, még finomabb lesz a mellé kínált házi tészta tetején. Ha a tésztának nem vagy a rajongója, süss mellé édesburgonyát, vagy tálald fűszeres rizzsel!

2021. november26., 07:04

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

2021. szeptember24., 12:52

Még egy kis nyári hangulat: görög csirke mediterrán fűszerekkel

Ez a görög egyben sült csirke remek nyáridéző fogás, amit naná, hogy akár a leghidegebb napokon is elkészíthetsz.

2021. szeptember2., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek