Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab csirkemellfilé (vagy combfilé)
- 1 fej vöröshagyma apóra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 deci alaplé
- 2.5 deci tejszín
- 1 deci fehérbor
- 3 nagy evőkanál kapribogyó
- 1 tk. sárga mustár
- 1 tk. barna cukor
- 0.5 db biocitrom leve és héja
- ízlés szerint só, bors és friss petrezselyem
- 2 ek. olaj
- 1 ek. puha vaj
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén pirítsd meg a befűszerezett hússzeleteket, majd tedd át egy sütésálló tálba. A hagymákat pirítsd meg a megmaradt zsiradékon, majd forrald össze a többi alapanyaggal és locsold a hússzeletekre. Adj neki a sütőben 25 percet, majd citromkarikákkal és friss petrezselyemmel tálald.
Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.
Tovább olvasom