Készíts otthon bagelt, megéri a belefektetett energiát!

Szereted a bagelt? Ugye milyen menő lenne otthon elkészíteni? Segítünk! Szerintünk füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel lesz a legfinomabb.

Édesen és sósan is finom.
Édesen és sósan is finom.Dorin Musat / 500px

Hozzávalók

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 1 ek. olaj
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 nagy ek. cukor
  • 2 mk.
  • 3 ek. a tetejére mák, lenmag vagy szezámmag

A vízhez

  • 2 liter víz
  • 2 tk. szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

1. Tedd egy dagasztókarral ellátott robotgépbe a tészta hozzávalóit. Keverd addig, amíg összeáll. 

2. Langyos helyen pihentesd egy órán át, majd oszd 8 egyenlő részre. 

3. Pihentesd még 15 percig. 

4. Ha eltelt a 15 perc, kialakítjuk a bageleket. Sodorj kis rudakat belőle, majd alakítsd karikákká.

5. Dobd forró, szódabikarbónás vízbe mindegyiket, és 3 perc után vedd ki.

6. Süsd negyedórán át 175 fokon. Ha egy kicsit kihűlt, már ehetitek is. 

TIPP: Füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel elképesztően finom. Jól fagyasztható, és akár másnaposan is finom lesz a reggeli melanzs mellé, ha szereted, piríthatod is. Ha épp harmadnapos, akkor se ess kétségbe, készíts belőle egy édes bundáskenyeret fahéjjal és juharsziruppal.

Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban

Van olyan karácsonyi recept, amit idén ismertünk meg, és nem félünk továbbadni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
Címkék

Még több recept

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Most van idő megtanulni, hogyan készül a friss, házi bagel

Az egész nem lesz éppen annyira gyors, mint egy kevert süti elkészítése, de garantáltan megéri. Kapros-savanyú uborkás sajtkrémmel és lazacszeletekkel a legfinomabb.

2020. április24., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

2020. február27., 10:40

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek