OFFLINE

Így lesz luxusmárka a hőn utált UGG-ból

Menő/Ciki

moana 2015. augusztus 14., péntek 18:19

Az ausztrál márka csizmái töretlen népszerségnek örvendenek, igaz, a fél világ imádja utálni ezeket a lábbeliket, és ebben csak a Crocs-papucsok képesek lekörözni. De lehet, hogy most minden megváltozik. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
820 szavazat 992 szavazat

Pénteki süti: csokis-zabpelyhes expresszkeksz

Piszke 2015. augusztus 14., péntek 11:43

Nem lehet mindig csak gyümölcsös süteménnyel etetni a gyerekeket: muszáj néha bevetni valami csokisat, így talán könnyebben megússzuk a boltban a kekszes polcok előtt is.

Fotó: Piszke

A szünetben úgyis gyakran muszáj valami nasinak otthon lenni, és akkor az legyen inkább valami ház, még akkor is, ha 3-4 gyerek egy ilyen adagot egy délután alatt simán eltüntet – de olyan egyszerű összedobni, hogy akár befoghatjuk a srácokat is az elkészítésébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

ENIHORN: út a száraz papírmunkától a People magazinig

Dívány 2015. augusztus 14., péntek 09:18

Nyári táskaválogatásunkba bekerült az ENIHORN tavaszi/nyári kollekciója, és a People magazin is felfigyelt a Jimmie modellre. Horn Enikő persze nemcsak kiegészítőket tervez, és el is mentünk az Izabella utcában található showroomba a márka első születésnapjára, hogy többek között erről a kettősségről is beszélgessünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Levendulaszörp, és más fűszerszörpök

Primilla 2015. augusztus 13., csütörtök 09:27

Pár évvel ezelőtt ültettem a kertbe két tő levendulát, idén pedig már egész kosárnyi virágot sikerül leszüretelni róluk. A barátaink szerint nálunk csak kétféle növény van: az egyik, amiből pesztót készítek, a másik, amiből szörpöt. Szerintem persze olyan is van, amiből lekvárt főzök, de mivel a levendulából sem azt, sem pesztót nem lehet készíteni, marad a szörp. Kipróbáltam, nem bántam meg.

Ugyanezzel a módszerrel készülhet mentaszörp, citromfű szörp, de akár a bodzaszörp is. Kevés munka, nagy siker, ráadásul elég menő dolog a vendégeket saját készítésű, különleges házi szörppel kínálni. Nem egy nagy kunszt, nyugodtan ki lehet próbálni.

Kánikulában szuper hűsítő
Kánikulában szuper hűsítő
Fotó: Primilla

Mivel a levendula a saját kis kertemben termett, ami ellenőrzött bio gazdálkodás (én ellenőrzöm, biztosan tudom, hogy soha nem használok semmilyen vegyszert), a mostanra már szépen kiszáradt virágokat nem mostam meg. A fűszernövényeket meg szoktam mosni, de azokat is inkább csak a homok és a rászálló rovarok miatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőrtelenítés: a mikrohullám az új borotva

Dívány 2015. augusztus 12., szerda 17:30

Borotva? Epilálókrém? Lézer? Ugyan minek vesződne ilyen kőkori módszerekkel, amikor mikrohullámokkal is eltüntetheti a hónaljszőrzetet! Az orvosi műszerekkel foglalkozó Miramar Labs ugyanis olyan készülékkel rukkolt elő, ami megállítja a szőrnövekedést, sőt, az izzadságmirigynek is ad egy lökést. Ja, és mindezt mikrohullámokkal éri el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: fesztiválcipők

moana 2015. augusztus 12., szerda 15:25

A Sziget már tart pár napja, ennyi idő alatt nagyjából letisztult, miben érdemes odamenni, ami a kánikulában is elviselhető és este is kellemes viselet. Akiknek mégsem, azoknak itt van egy összeállítás, melynek főszereplői a lábbelik lesznek, hiszen idén külön a Sziget fesztiválhoz készült egy limitált példányszámú tornacipő is. A hajtás után meg is nézheti! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kánikula idejére: fetás-balzsamos dinnyesaláta

Katucikonyha 2015. augusztus 12., szerda 12:22

30-40 fokban nem sok jobb dolog van a jéghideg görögdinnyénél. Viszont ne csak magában egye vagy gyümölcssalátába, próbálja ki sós hozzávalókkal is!

A sós fetasajt remekül illik a lédús, édes dinnyéhez, amit balzsamecettel (vagy az abból készült balzsamkrémmel) dobunk fel.

Percek alatt összedobhatja a kánikulai ebédjét. Próbálja ki sárgadinnyés receptjeinket is! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lassan rá se ismerünk Kylie Jennerre

nemoszi 2015. augusztus 12., szerda 08:45

A Kardashian-klán egyik legfelkapottabb tagja a hétvégén töltötte be 18. születésnapját: Kylie Jenner körülbelül év eleje óta igazán ismert, amikor minden azzal volt tele, hogy valamitől felpuffadt a szája. A válasz eléggé adta magát, de mivel Jenner eleinte tagadott, minden tini lilára pumpálta a száját, és csak ezek után vallotta be a celeblány, hogy az ő paplanszáját sebész csinálta.

A paplanszáj mellett Kylie Jenner ismert még gyakori hajszínváltásairól, bikinis fotóiról, megkérdőjelezhető ruhaválasztásairól, nemváltó édesapjáról, rapper pasijáról, Tygáról lehet ismert – és kábé ennyi, ha az ember lánya a Kardashian-klánba születik, ez elég is ahhoz, hogy 32 millió Instagram követője, értékes reklámszerződései és saját, 2,7 millió dolláros háza legyen, mire betölti a tizennyolcat.

Mivel Jenner népszerűsége egyre növekszik annak ellenére, hogy tulajdonképp csak a közösségi médiában jeleskedik, összeszedtünk pár képet az elmúlt 8 évből, hogy megnézhesse, hogy lett a helyes kislányból erotikus képeken tekergő, épphogy csak nagykorú fiatal nő, aki 320.000 dolláros Ferrarit kap születésnapjára pasijától – Kylie Jenner stílusváltásai a galériában!

Ennél rosszabb akkor sem lehetne egy hirdetés, ha direkt csinálná

Edicsek 2015. augusztus 11., kedd 17:04

Plus size leggingseket szeretne eladni az Aliexpressen egy árus, de sikerült olyan tahó módon érzékeltetnie, hogy valóban plus size termékekről van szó, hogy ezek után egy magára valamit adó vásárló messzire elkerüli. Az ominózus fotón ugyanis egy meglehetősen vékony nőt bújtattak a leggingsekbe. Olyannyira kicsi a modell, hogy teljes egészében belefér a nadrág egyik szárába, amit onnan tudunk ennyire biztosan, hogy a reklámfotón pont ez történik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csokis-meggyes gyümölcsrizs: dobozos helyett házilag

Ötvös Zsuzsanna 2015. augusztus 11., kedd 11:47

Tökéletes nyári desszert a gyümölcsrizs: jól behűtve jólesik elkanalazni uzsonnára vagy elnassolni főétkezés után. Most kicsit csavartunk a klasszikus változaton: ezúttal csoki került a gyümölcsrizshez.

Mi étcsokoládét használtunk, de édesszájúak tejcsokival vagy akár fehér csokival is kipróbálhatják. A csokis gyümölcsrizs tetejére meggyet halmoztunk, de akár málnával is érdemes kipróbálni! 

A bolti dobozos gyümölcsrizsek helyett jó alternatíva a házi verzió, a hat adag kevesebb pénzből kijön, és nem kell telerani aromákkal és adalékokkal, hogy finom legyen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg a világ 10 legdivatosabb hercegnőjét!

aa 2015. augusztus 11., kedd 09:49

Míg a testszínű L.K. Bennett cipőket és krémszínű Alexander McQueen ruhákat favorizáló Katalin hercegné általában a királyi dress code szerint alakítja ruhatárát, addig más hercegnők könnyedén felrúgják az elavuló szabályokat, így egyre merészebb és sikkesebb összeállításokban jelennek meg a puccos társadalmi eseményeken, sőt, a divatheteken is szívesen parádéznak. A Daily Mail segítségével összeállítottunk egy listát a legtrendibb hercegnőkről – nézze meg a hajtás után, hogyan öltözik a thai, a svéd vagy éppen a japán a hercegnő!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegye le a bugyit a négyeshatoson!

Menő/Ciki

Dívány 2015. augusztus 10., hétfő 21:00

Mindenkivel előfordulhatnak balesetek, kiváltképp menstruáció idején, vallja a tervezőnő, aki úgy érzi, piaci rést használ ki egy olyan bugyi szabadalmaztatásával, amit két oldalán a melltartóhoz hasonló kis horgokkal kell összekapcsolni. A Slick Chicks bugyik tervezőjük szerint így bármikor könnyen le- és felvehetőek – adta hírül a Mashable, de mi nem vagyunk meggyőzve arról, hogy ennek valóban van értelme. Pedig próbájuk megtalálni. 

Fotó: slickchicksonline.com

A gyártók szerint bárkivel előfordulhat olyan, hogy bugyit kéne cseréljen, de nem tud levetkőzni, mert nyilvános helyen van. Nos, az ötletgazda Helya Mohammadian a lapnak elmondta, az általuk kifejlesztett kapcsolós bugyi megoldhatja ezt a problémát, mert ezt a bugyit bárhol le és fel lehet venni könnyedén, az optimista hölgy szerint akár egy étterem közepén is. "Ezt a terméket olyan hölgyeknek terveztem, akik abba a kellemetlen helyzetbe kerülnek, hogy nem tudnak kiszaladni a mosdóba" – állítja Mohammadian, de mi továbbra sem értjük, hogyan cserél az ember nyilvános helyen feltűnés nélkül bugyit, még akkor is, ha nem kibújni kell belőle, hanem szétkapcsolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1274 szavazat 818 szavazat

9 stílustipp, ami garantáltan működik a hétköznapokban

bb 2015. augusztus 10., hétfő 16:23

Biztosan ön is ismeri az a nőtípust, aki könnyed eleganciájával mindig felhívja magára a környezete figyelmét. Ez a stílusérzék már-már szinte bosszantó is lehet, pedig a jól öltözött nők stílusát bárki könnyedén elsajátíthatja, bőven elegendő hozzá betartani egy-két íratlan, ámde annál fontosabb szabályt. Nézze meg a hajtás után, hogy hogyan keltsük a legegyszerűbben a stílusos nő látszatát!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar édességek nyertek gasztronómiai Oscar-díjat

Edicsek 2015. augusztus 10., hétfő 13:19

A Great Taste Awards döntőjét nemes egyszerűséggel csak a gasztronómia Oscar-díjaként szokták számon tartani, ahol a több mint 400 tagú zsűri szavazatai alapján dől el, kik a legjobbak. Nagyjából úgy kell ezt elképzelni, mint az éttermek Michelin-csillagait, itt is ugyanúgy csillagokkal értékelik a teljesítményt. Idén több magyar cég is kapott elismerést: a tízezer jelentkező közül három magyart értékeltek két csillagra, és öt termék nyert egy-egy csillagot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen

Tuna Judit 2015. augusztus 10., hétfő 09:41

Tudja milyen tejből készül az eredeti parmezán sajt, na és azt, hogy mi az igazi neve? Ha most arra tippel, hogy tehéntejből, és, hogy valami kemény olasz sajt, akkor nem jár messze a valóságtól. A helyzet viszont ennél kicsit bonyolultabb, hiszen ilyen olasz sajtból irtó sok van, és még a nevük is hasonló.

Tehát, ha "igazi" parmezánt keres, az a Parmigiano-Reggiano (P-R). Ez egy eredettvédett, olaszországi sajt, Emilia-Romagna tartományból, a pontos definíciója hivatalosan ez. (Egyébként itt muszáj megemlíteni, hogy a Grana Padano is innen származik.) A Parmigiano-Reggianót csak egy bizonyos jól behatárolt területen élő tehenek tejéből készítik, majd legalább 12 hónapig érlelik. A Grana Padanót nem érlelik ilyen hosszú ideig, „csak” minimum 9 hónapig.

A mi igazi parmezánunk nem is igazi?

Hivatalosan a parmezán három összetevőből állhat: tej, só, és egy meghatározott, a borjú gyomrából kivont oltóenzim. Sehol nem találtam nyomát annak, hogy ezen kívül bármilyen anyag hozzáadása engedélyezett lenne, mert a tehenek diétája és a sajt érlelési metódusa olyan, ami szükségtelenné teszi a sajt tartósítását.

Ez csak azért érdekes, mert a Parmiggiano Reggiano néven megvett sajtok összetevői között viszont megtalálgató a lizozine nevű (egyébként szintén természetes eredetű, általában tojásból kivont) enzim, amit keménysajtok tartósítására használnak, ám elméletileg csak a grana padano gyártásakor engedélyezett a használata, a parmezánnak nem szabadna tartalmaznia. Ehhez képest majd nézzék az összetevőket.

Na, lapozzunk. Ilyennek kellene lennie egy jó parmezánnak:

  • intenzív ízű
  • tömény, tejes jelleg
  • sós
  • elképzelhető savanykás mellék-, utóíz
  • töredezik
  • sárgás, törtfehér színű
  • csak természetes alapanyag van a sajtban
  • fejés után maximum 2 órával már fel kell dolgozni a tejet, amit tilos melegíteni
  • érlelésideje minimum 12 hónap

Parmezán

A parmezán részben lefölözött tehéntejből készül, zsírtartalma (szárazanyagban) legalább 32%-os. Természetes kérgét lekefélik és beolajozzák. Szokásos formája 35–45 cm átmérőjű, 18–25 cm vastag, 24–40 kg tömegű korong. Az egyik legrégebbi európai sajt. Történelmi dokumentumok bizonyítják, hogy a 13-14. században már a maihoz hasonló formában létezett. Boccaccio is említi a Dekameronban. Korlátlan ideig eltartható, egyre keményebbé válik. Akár két-három évig is érlelik. Eredetileg tulajdonképpen a gyengébb példányokat reszelték le. Ma főleg reszelve használják különböző tésztákhoz, levesekhez az olasz konyhaművészetben. Az olasz eredetiből - parmigiano - származó neve magyar fordításban pármai-t jelent, lehetséges, hogy a technológia a tartomány e városából ered. Forrás: Wikipédia.org

És akkor mutatjuk is, hogy miket ettünk. Eléggé meglepődtünk, hogy mennyi szemetet árulnak parmezánra hajazó kinézettel (majd mutatjuk az összetevőket - önnek is tátva marad a szája valószínűleg), és muszáj megemlíteni a kevert termékeket is, amelyikben ugyan többnyire van parmezán, de azt más, olcsóbb sajtokkal keverik. Természetesen nem azt mondjuk, hogy ez utóbbiak nem jók, mert amelyik zacskóban már van parmezán, pluszban meg Grana Padanót, Gran Primót, esetleg juhtejből készült Pecorinót is adnak mellé higitásnak, az már rossz nem lehet.

Arra voltunk különösen kiváncsiak, felismerjük-e, melyik az igazi, elválik-e búzától az ocsu.

Ja, igen, a Grana Padanókat direkt hagytuk ki, mert ha hiszi, ha nem, az is egy eredettvédett termék, azt kevesebb ideig érlelik, és holmi jöttment tehenek tejéből készítik, szóval maradtunk a parmezánnál, és annak koppintásainál.

A sajtokat nem tudományos alapon vizsgáltuk, kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk a pontozásnál. Vettünk egy darab parmezánt, amit frissen reszeltünk le a teszt előtt, mert szeretjük azt gondolni, hogy ebben a formában a legfinomabb. Végül is az olasz étteremben sem egy tálban lökik az asztalra a parmezánt, hogy nesze, ezt szórd a kajádra, hanem a felszolgáló egy darabka sajttal meg egy reszelővel járja körbe az asztalokat.

A maximálisan elérhető pontszám 35 volt, a 30-as határt sem lépte át egy termék sem, de azért panaszkodásra nincs ok, sok jót találtunk!

Na, de most már tényleg jöjjenek a sajtok:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a két modell akár ikerpár is lehetne

mzd 2015. augusztus 10., hétfő 09:02

Újra rendhagyó poszttal rendelkezünk, mégpedig olyannal, amikor mindhárom páros ugyanabból a két emberből áll. Régi olvasóink már szemtanúi lehettek ilyen csatának: elég például arra gondolni, amikor a Vogue-főszerkesztő Anna Wintour és Victoria Beckham PETA-mágnes szőrmében csaptak össze. Most két modellen, Sara Sampaión és Emily Ratajkowskin a sor, hogy megmérettessenek – az ítész pedig (mint minden esetben) ön!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a nyár legmenőbb ruhaujj-fazonjai

lady glava 2015. augusztus 9., vasárnap 18:24

A spagetti pánt, az aszimmetrikus szabás és a pánt nélküli felső izgalmasnak számítottak még valamikor a kétezres évek elején, ma már, 2015-ben viszont inkább a dögunalmas és fantáziátlan jelzők jutnak róluk az ember eszébe. Félreértés ne essék, nincs semmi baj egy jól bevált, kényelmes fazonnal, időről-időre viszont nem árt a színek és az anyagok terén kívül a szabással is kísérletezni egy kicsit. Nem csoda, hogy Vita Kin extravagáns ruhaujjú kreációit szinte azonnal elkapkodták, majd gyorsan a H&M-hez hasonló fast fashion márkák is lekoppintották. Hogy kicsit feldobja a nyár hátralevő részét, összeszedtük 2015 legmenőbb ruhaujj-fazonjait, amit könnyebben beépíthet a gardróbjába, mint gondolná.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki a hét legjobban öltözöttje?

mzd 2015. augusztus 9., vasárnap 11:41

Ezen a hétvégén nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy melyik celeb öltözött fel a legrosszabbul, pont ellenkezőleg: segítsen nekünk eldönteni, melyik híresség nézett ki a legjobban. Hat, a napokban készült fotót hoztunk, amiken nemcsak azt láthatja, mit húzott magára Gigi Hadid vagy éppen Gwyneth Paltrow, de az is kiderül: nem kell csicsásnak lennie egy ruhának ahhoz, hogy jól nézzen ki!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Graffitis perli a Moschino tervezőjét

nemoszi 2015. augusztus 9., vasárnap 10:38

A népszerű street artos, Joseph Tierney, művésznevén Rime perli Jeremy Scottot, aki a jelek szerint elég pofátlanul lenyúlta az egyik falfestményét – írja a Jezebel. Rime azért állítaná Scott-ot bíróság elé, mert az 2015-ös őszi kollekciójának egyik estélyijére egy-az-egyben rányomta az ő "VandalEyes" című munkáját. Először Gigi Hadid vonult fel a kérdéses estélyiben a milánói divathéten, majd Katy Perry parádézott benne a Met gálán

A bírósági papírok szerint a vádlott fizetett Perrynek, hogy reklámozza a ruhát, és a tervező, Scott is viselte, reklámozta a kérdéses kollekciót a Met gálán, ahová ráadásul graffitizett autóval érkeztek, kezükben festékszórókat idéző, Moschino márkájú táskákkal, amivel azt a látszatot keltették, mintha ők lennének a minta jogtulajdonosai.

Rime graffitije, amiből elég direkt módon inspirálódott a Moschino tervezője.
Rime graffitije, amiből elég direkt módon inspirálódott a Moschino tervezője.
Fotó: Rime / Facebook

Scott-ot korábban a Santa Cruz Skateboards perelte, mondván, 2013-as őszi-téli kollekciójához az ő műveiket nyúlta le a tervező, de akkor a felek peren kívül megegyeztek. Scott egyelőre nem reagált Rime vádjaira, de van rá esély, hogy ismét peren kívül fogják rendezni a dolgot. 

Ne főzzön a melegben - 3 döbbenetesen finom saláta

Steiner Kristóf 2015. augusztus 9., vasárnap 10:37

Amikor nemrégiben közhírré tétettem az öt kedvenc saláta dresszing receptemet, a Facebook oldalamon kisebb palota (vagy inkább konyha?) forradalom tort ki: “Mit kezdjünk mindezzel salátareceptek nélkül?”

Vezeklésképpen három olyan saláta receptet hoztam magammal, amelyek nélkül létezni sem tudnék – kedvenc Jaffai kávézóim kreálmányai ugyanis, amelyekben gyakran hosszú órákat időzöm az aktuális cikkeimen és blogbejegyzéseimen dolgozván.

Ilyenkor nyáron képtelen vagyok brutál adag kajákat, vagy nehéz fogásokat fogyasztani, de ezek a szuper falatok napi szinten kerülnek terítékre – energiát adnak, jókedvre derítenek, ráadásul egy tikkasztó napon semmi sem hozza úgy össze a jó barátokat, mintha egy friss, ropogós salátát, és egy kancsó hűvös, mentás-citromos vizet rakok az asztal közepére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg Johnny Depp lányának rapid stílusfejlődését!

bb 2015. augusztus 8., szombat 18:20

Kamaszkorba lépett a kilencvenes évek két legnagyobb sztárja, Johnny Depp és Vanessa Paradis lánya, Lily-Rose Depp, akinek minden esélye megvan arra, hogy Cara Delevingne és Kendall Jenner után ő legyen az következő „Jó csaj”. A közösségi oldalaknak köszönhetően a 15 éves celebgyerek öltözködési szokásaira felfigyelt a Style.com is, melynek segítségével összeállítottunk egy listát Lily-Rose Depp pár hónap alatt végbemenő stílusfejlődéséről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akkor és most: a 60-as évek futurista elemei

aa 2015. augusztus 8., szombat 18:20

Nemcsak Tom Ford látott fantáziát Pierre Cardin rendkívüli munkásságában, hanem a dán születésű, de Londonban élő dizájner, Peter Jensen is, aki 2013-as tavaszi-nyári kollekciójába építette be a francia zseni 1966-67-es kollekciójának főbb vonalait és emlékezetes, szobor- és bukósisak-szerű fejfedőit. A látványos, futurista kalapokhoz a világ egyik legismertebb szobrásznője, Barbara Hepworth modernista alakzataiból merített ihletet a tervező, de feltételezhetően Cardin is az 1975-ben elhunyt szobrásznő munkáiból inspirálódott a tervezés során.

Távolról sincs vége, olvasson még »

100 évnyi férfifürdőruha 3 percben

Divany.hu 2015. augusztus 8., szombat 12:56

A 100 év férfidivatja és a 20. századi német nőideálok után most kizárólag a férfi fürdőruhákra koncentrál kedvenc sorozatunk legújabb darabja, a Mode.com interpretálásában. Ennek a résznek is Matty Watts modell a főszereplője, akinek amellett, hogy tökéletes teste van, láthatóan akad humora is, így a videón ismét sokat lehet mosolyogni. 1915-ben kezdődik a történet és napjainkig tart, kiemelendő, hogy az 1925-ben viselt zöld darabot simán felvennénk ma, persze mi nők vagyunk. 

Ha különösebben nem pörget minket a fürdőruhadivat, akkor is érdemes belenézni a videóba, amit igen nőbarátra vágtak: ezalatt azokat a pillanatokat értjük, amikor a modell fürdőnadrágot vált. Hangsúlyos és nehéz pillanatok ezek, de azt hozzá kell tennem, hogy álmomban sem gondoltam volna, hogy idén nyáron Miami Vice-rózsaszín kisgatya van a divatban...

Kipróbáltuk a gasztromémet: 3 összetevős torta

Becca 2015. augusztus 8., szombat 10:23

Miután egész gasztrocunamit indított el a japán, három összetevős sajttorta, természetesen nem hagyhattuk ki, hogy ne kóstoljuk meg. Már úgyis túl vagyunk a rántott túró rudin meg a rántott Snickersen, ez a kis ázsiai különlegesség azokhoz képest tényleg semmiség.  

Jól megnéztük a videót a torta elkészítéséről, majd nyugtáztuk, hogy ezt könnyű lesz megcsinálni. Ráadásul pénztárcakímélő a recept, szóval teljesen jogos, hogy ennyi megosztást kapott és megannyi lelkesedést is a 21. század überegyszerű süteménye. Tehát az elengedhetetlen hozzávalók:

  • 3 egész tojás
  • 120 g fehér csokoládé
  • 120 g kicsit tömörebb állagú sajtkrém

Így kezdjen neki

Kicsit eltértünk a videóban látott elkészítési metódustól, ugyanis ott az van, hogy a tojásfehérjét be kell tenni a hűtőbe, amíg a csokoládét megolvasztja. A helyzet az, hogy ezt kihagytuk. 

  1. Olvassza meg a csokoládét vízgőz felett, vagy mikróban. Legyen nagyon óvatos, a fehércsoki ég meg a legkönnyebben, gyakran keverje át!
  2. Amikor már teljesen homogén, jól keverje el benne a sajtkrémet. Ha nehézségei akadnak ezzel a művelettel, helyezze vissza a tálat a vízgőz fölé, és olvassza meg a sajtkrémet is, így könnyebb lesz eloszlatni a csokoládéban.
  3. Itt már a sütőt is elkezdheti melegíteni, pontosan 170 fokra.
  4. Verjen kemény habot a tojásokfehérjéből!
  5. Nos, ha ezzel megvan, adja a csokis-krémsajtos masszához a három tojás sárgáját, és a fehérjékből felvert kemény habot. Ezennel a meló nehezebbik része kész is van.
  6. Béleljen ki bármilyen formát sütőpapírral, kenje meg a papírt olajjal, és öntse bele a masszát. A formát finom ejtse párszor a konyhapultra, hogy kiszorítsa a levegőbuborékokat a „tésztából”.
  7. Ezután helyezze az egészet egy nagyobb tepsibe, amibe öntsön körülbelül 0,5-1 cm magasságig forró vizet.
  8. Tolja be 15 percre a 170 fokos sütőbe a sajttortát, aztán süsse további 15 percig de már csak 160 fokon, közben ne nyitogassa a sütő ajtaját, mert össze fog esni a sütemény.
  9. Ha végigizgulta a 30 perc sütési időt, zárja el a sütőt de további 15 perce hagyja bent melegedni a csodát, de még mindig ne nyissa ki a sütőt. Vagy nyissa ki, és akkor úgy fog kinézni a tortája, mint a mienk - ami persze az ízén nem változtat semmit. Hagyja egy kicsit hűlni a tortát mielőtt kiveszi a formából és átadja magát az élvezetnek. 

És ha nekünk nem hisz, nézze meg hogyan csinálja egy profi:

Tapasztalataink:

1. a videóban látható állagot nem sikerült reprodulálnunk, nem csak ennél a fehércsokis verziónál, kolleganőnk otthon kipróbálta ugyanezt étcsokival, és bár betűhíven követte az utasításokat (hideg fehérje, vízfürdő, nem nyitogatott), az ő sütije sem lett magasabb, mint ez a fehércsokis. 

2. Ugyanez 70 százalékos étcsokival már annyira nem lett édes, hogy a gyerekek már nem is ették meg, és felnőttként is határeset vot. Tehát ugyan elvileg működhet a recept tej vagy étcsokival is, de valószínűleg 50% körüli kakaótartalom fölé nem igazán érdemes menni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyar tervezőknél is tombol a leárazás

mzd 2015. augusztus 7., péntek 18:14

A június közepén kezdődő leárazások egyre durvulnak, most már nadrágokat is találni 1500-2000, kabátokat pedig 5000 forintért. Azonban mivel egyrészt van élet a fast fashionön túl, másrészt sokan nem szeretik az üzletekben uralkodó turkálóállapotot, megnéztük, mi a helyzet a magyar tervezőknél. Akciókkal ők is készültek, így sok helyen féláron juthat hozzá ruhákhoz és kiegészítőkhöz – ami szuper hír akkor, ha valamiért a teljes árát sem sokallta.

Szerencsére egyre több tervezőnek van webshopja, ami egyrészt kényelmesebb (a lakásban ülve hozzájuthat a kiszemelt darabokhoz), másrészt nem a boltban érik meglepetések az árcímke láttán. Áeron, Nanushka, Dóri Tomcsányi és a többiek a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 ... 433

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés