OFFLINE

Vajon hány átlagos méretű modell szerepel a nagy divatmagazinokban?

Edicsek 2015. augusztus 26., szerda 08:48

Az amerikai divatlapok szeptemberi száma mindig nagy vízválasztó, hiszen ekkor veszi hivatalosan is kezdetét az őszi szezon és a legmenőbb divatmagazinok terjedelme bőven 500 oldal fölé megy. Az utóbbi évben egyre több plus-size, vagy valamilyen testi fogyatékkal élő modell szerepel a kifutókon és már arra is nagyon ügyelnek a nagy divatházak, hogy  egyre kevesebb vád érhesse őket, hogy bőrszín alapján szelektálnak a modelljeik közt. A nagy divatlapok közül nyolcnak is színesbőrű modell szerepel a borítóján, ezért a Huffington Post munkatársai úgy gondolták, hogy átlapozzák őket, vajon hány plus-size modellt találnak bennük? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vége a szűk farmerek egyeduralmának

aa 2015. augusztus 25., kedd 18:08

Miközben az előttünk álló szezon divatanyagaiból rendre az derül ki, hogy az olykor már egészségtelenül szűk farmereket a hetvenes, majd a kilencvenes évekből újra előkapart bő szabású és földet söprő trapéz fazonok váltják a sorban, addig a Levi's szakemberei úgy vélik, hogy a csőfarmer a közeljövőben sem fog kikopni a divatból, sőt, a kaliforniai világmárka legújabb, 700-as kollekciójában állítólag mindenki megtalálja majd a hozzá legközelebb álló szűk fazont.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mentse meg elhasználódott kozmetikumait!

bb 2015. augusztus 25., kedd 13:55

Hozzánk hasonlóan vélhetően a legtöbb nő szépségpakkjában vannak olyan elnyűtt, törött vagy kiszáradt kozmetikumok, melyektől nincs szívük megválni, de nem tudják, hogyan tehetnék őket újra használhatóvá. A bosszantó problémára keresett praktikus és könnyen kivitelezhető megoldásokat Lynne Sanders, a londoni Cosmetics A La Carte nevű kozmetikai márka alapítója, akinek a segítségével összeszedtünk néhány hasznos ötletet arról, hogyan menthetjük meg a kiszáradt szempillaspirálunkat, körömlakkunkat vagy éppen a kettétört rúzsunkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy berlini bácsi, aki az összes hipsztert lealázza stílusban

araya 2015. augusztus 25., kedd 11:19

Günther Anton Krabbenhöft akkor robbant be a köztudatba, amikor fiatalokat meghazudtolóan trendi képei bejárták a világot. A nagyon divatos német öregúr ráadásul a Facebookon akadt ki azon, hogy 104 évesnek titulálták, de persze eredeti korát nem árulja el. Mindegy is, hogy a 60-as évei végén jár, vagy a 70-es évei közepén, a lényeg, hogy rengeteg, önmagát nagyon trendinek tartó fiatal vehetne tőle stílustanácsot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egyszerűen: kukoricás-baconös vagdalt

Katucikonyha 2015. augusztus 25., kedd 09:49

Amikor a fasírt szép kis szalonnakabátot kap, az nem csak jól néz ki, de garantáltan nem is szárad ki a hús alatta. Kiváló hétvégi fogás, de akár szendvicsbe is tömheti a maradékot.

A kukorica cserélhető nyugodtan párolt zöldborsóra vagy pirított gombára is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szóval, miért nincs Budapesten jó kenyér?

etelka 2015. augusztus 24., hétfő 13:11

Előzetes regisztráció, alig megtalálható honlap, vicces szervező – ezek után el sem tudtuk képzelni, milyen lesz az a verseny, melyet a hagyományosan sütők találkozója néven hirdettek meg, a Kenyér lelkének neveztek el, és fontosnak tartották megjegyezni, hogy  "A verseny nem egymás ellen, hanem egymással karöltve történik. A kölcsönös elfogadás és szeretet jegyében. Tiszteletet adunk egymásnak, az általunk készített kenyérnek és annak, ki ezt az egészet lehetővé tette. Az ezen elvekhez nem méltó magatartás, viselkedés, kizárást vagy a versenyen történő részvétel megtagadását eredményezi."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így dobhatja össze az ország cukormentes tortáját!

etelka 2015. augusztus 24., hétfő 10:47

Idén sem telhetett el az ünnep torta nélkül, ugyanis jól megmondták, hogy 2015-ben Magyarország cukormentes tortájaa barackos buboréktorta lett. A receptet is nyilvánosságra hozták, mi pedig megosztjuk. Ami fontos, hogy a recept profiknak készült, így " otthon nem garantált pontosan ugyanolyan eredmény, de az elkészült sütemény a recept minőségi összetevőinek köszönhetően biztosan finom lesz" - írják a cukrászok. 

Fotó: Egy csepp figyelem alapítvány
Távolról sincs vége, olvasson még »

Anya-lánya párharc: kin jobb ugyanaz a fürdőruha?

mzd 2015. augusztus 24., hétfő 10:18

Igen, lassan nem telik el olyan hét, hogy Kris Jenner ne szerepelne a Kinek áll jobban rovatunkban, viszont nem tehetünk róla, hogy mindig ilyen zseniális helyzetekbe keveri őt a sors. Most például Instagramon tudatta a világgal, hogy megtalálta az elveszettnek tűnt fürdőruháját – mégpedig saját lányán, Kylie Jenneren! 26 év: ennyi telt el azóta, hogy Jenner Acapulcóban viselte a rózsaszín ruhadarabot, ami most új gazdára talált. De vajon kin mutat jobban? Döntsön!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a cipőket érdemes beszerezni az ősszel

bb 2015. augusztus 23., vasárnap 12:00

Az őszi szezon közeledtével nemcsak a ruhatárunkra, de a cipőkollekciónkra is ráfér egy kis ráncfelvarrás. Míg a nyarat egész jól megúsztuk kényelmetlen tűsarkúk és magassarkú szandálok nélkül, addig az előttünk álló hűvösebb időszak azért néha megköveteli az elegánsabb, magasabb sarokkal ellátott lábbeliket is. Összeállításunkban megnézheti, hogy milyen cipőkben járunk majd az ősszel dolgozni, munka után italozni és hétvégén kikapcsolódni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kávé, amely nem is olyan, mint a kávé

etelka 2015. augusztus 23., vasárnap 09:50

Szeretem a kávét. Bármilyen formában. Nekem bejön a George Clooney-s Nespresso, a varázslós Aeropress, de a szupergépen főtt és a kotyogós egyaránt boldoggá tesz, ha jól van elkészítve. Nemrég Dubajba vetett az élet, és mivel ez az első arab ország ahol megfordultam, ezért itt fedeztem fel az arab kávét, amely nem egyenlő a török kávéval, sem a szaudival, bár hasonlít rá. Az Egyesült Arab Emírátusokban Khaleeji néven kapható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két összetevő: ennyi kell a puffadt szemek leküzdéséhez

mzd 2015. augusztus 23., vasárnap 09:09

Most már biztos, hogy 2015 hátralevő napjainak mindegyikére jut majd egy szépségbloggeres videó: a múltkori eltúlzott sminket bemutató kisfilm után most egy olyanra pörgött rá az internet, amelyben a puffadt szemek enyhítésére kínálnak tökéletes megoldást. Az egészben a legjobb, hogy mindössze két dologra van szükség hozzá – olvasható a Fashionistán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most megtudhatja, milyen cipőket szeretnek a nők!

etelka 2015. augusztus 22., szombat 15:18

Néha a tűsarkú a divat, aztán jön a balerina, utána meg mindenki megőrül a platformért – a cipőtrendek attól függetlenül, hogy viszonylag egységesnek tűnnek, mégis országonként eltérnek, legalábbis a Shoes of Pray szerint. Az oldalra regisztrált 1 millió nő válaszaiból az derül ki többek közt, hogy a mexikóiak imádják a telitalpú, nyitott orrú lábbeliket, a németek a fűzős darabokat, az amerikaiak pedig bírják, ha újságpapír mintájú egy lábbeli.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milliókat is érhet, a megtalálóját mégsem érdekli, mi az?

etelka 2015. augusztus 22., szombat 10:59

Bagi István szarvasgomba vadász. Régóta gombászik, az elsők közt kezdte el a "triflázást", ez a 19. szezonja. A kezdeti hobbi hamar átcsapott üzletbe, céget alapított, erdőt bérel és járja az erdőket. Na, meg írt egy könyvet is a témáról. A Jásziványi szarvasgomba ünnepen kérdeztük a szakmájáról.

Hol kezdődött a szarvasgomba vadászat története?

Nagyon régen már volt gombászat Magyarországon, főleg a XIX. században, beleértve a Felvidéket és Erdélyt. Még a XX. század elején is voltak családok, akik abból éltek, hogy gombásztak. Ez azután nemcsak itt, hanem egész Európában kihalt, részint azért, mert az ipar elszívott egy csomó embert, plusz a jobbágyfelszabadítás után Magyarországon az erdők felét kivágták, ezzel együtt egy csomó élőhely eltűnt. A világháborúk sem kedveztek a gasztronómiai kalandozásoknak, 1945 után pedig végképp nem ezzel voltak elfoglalva az emberek. A rendszerváltás előtt aztán néhányan ismét elkezdtek vele tudományosan foglalkozni, aztán lett rá piac is. Viszonylag gyorsan megnőtt a gombászok száma, ma már 500-600 is van az országban.

Hogy kell elkezdeni a gombászást?

A legtöbben hobbiként kezdi el, mi speciel úgy, hogy olvastunk róla és megtetszett. Én előtte madarásztam, gyakran jártam az erdőt. Rendszerint kalapos gombászok kezdték el itthon a keresést. Hobbiként indult mindenkinek, mert egyrészt nem volt piaca itthon, másrészt az éttermek közül is nagyon kevesen használták. Néhány év múlva, amikorra meglehetősen stabil lett a kínálat jelentek meg a kereskedők itthon is. A mai napig a gomba nagy része külföldre megy, itthon nem fogyasztanak annyi gombát. Alig 1-2 százaléka marad itthon a termésnek, a legtöbbet olaszok vásárolják fel, és olasz gombaként megy tovább Európába. Ez nagyjából a szürke-fekete gazdaság. A másik fele azok, akik olyanok mint mi, akik Nyugat-Európába adjuk el, cégként.

Hány kutyád van?

Nekem csak három, de a  cégnek van még 7 másik is. Van egy nyugdíjas, aki már nem dolgozik, van egy főkutya meg van egy tanuló. Két- három kutya az általános.

Mindenfajta kutya jó erre a célra, vagy vannak erre specializált kutyák?

Szinte bármelyik kutya alkalmas rá, hogy megkeresse nekünk a gombát! Vannak, akik mentett kutyákkal próbálkoznak és sikeresek is, ami jó, mert minek szaporítsuk, ha van elég, akit menteni kell. De aki munkakutyával dolgozni, azok pont azért munkakutyát választanak, mert azok szeretnek dolgozni. Nem a szaglás a fontos, mert ha mi érezzük a gombát, akkor a kutyáknak viszonylag nem nagy kihívás megtalálni, hanem az a fontos, hogy milyen a munkamorál, azaz, hogy szeretnek-e együtt dolgozni az emberrel. Lehet, hogy a szobakedvenc kutya is megtalálja a gombát, de a második után már nem érdekli a dolog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sminkek, melyektől úgy csillog a szemünk, mint a bagzó macskáé

etelka 2015. augusztus 22., szombat 09:13

Még a nyári 38 fokban volt szerencsénk ellátogatni a H&M rendezvényére, ahol bemutatták nekünk, hogy milyen sminktermékeket dobtak piacra az ősszel és a sminkek mellett megtudhattuk azt is, melyek azok a trendek, amiket az ősszel követni fogunk – vagy nem. Larion Oscar sminkmester próbált minket eligazítani a termékrengetegben – több mint 700 sminkcucc debütál augusztus 24-én egyes H&M üzletekben, teljesen megújítva a termékskálát, részleteket a hajtás után talál!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meleg színek, meleg bundák ősze jön

km 2015. augusztus 21., péntek 13:26

Mivel lassan a boltokba kerülnek az őszi-téli kollekciók, ideje a leárazások után ezekkel is foglalkoznunk – főleg, hogy több márka már nyár elején prezentálta, mivel készül az őszi szezonra. Általánosságban elmondható, hogy divat lesz a narancsszín, a rozsdás árnyaltok, a retro fazonok, de a futurizmus is helyet kap, például a H&M-nél.  A Gas és a Levi's is újszerű farmerekkel készül az őszre, az Intimissimi-Calzedonia-Tezenis trió megtesz mindent az alsóruházatunk felfrissítéséért, a Van Graaf és a Promod a kényelmes, nőies trendeket részesíti előnyben. Még több márka és részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 híresség, aki már az őszi trendek szerint öltözik

bb 2015. augusztus 21., péntek 10:23

Könyörtelenül a nyakunkban van az őszi szezon, jól tudják ezt a hírességek is, akik természetesen már a nyár utolsó napjaiban is a legújabb trendek szerint léptek az utcára. A Marieclaire.com összeállítását átfutva a hűvösebb időszakban is menő lesz az A-vonalú szoknya, a katonai zubbony és a szűk farmer – nézze meg a hajtás után, hogy milyen átmeneti cuccokban várja a szeptembert Karl Lagerfeld, Kate Moss és Diane Kruger!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Látott már pasin "no makeup" sminket?

mzd 2015. augusztus 21., péntek 09:47

A 23 éves Jake-Jamie Ward tinédzserkorában – pattanásainak köszönhetően – szinte soha nem hagyta el a házat smink nélkül. A fiú éveket töltött azzal, hogy titokban kifejlessze a tökéletes "természetes" kinézetét, most pedig Youtube-videókon keresztül adja át tudását és mutatja meg férfiaknak, hogy miként néznének ki "no makeup" sminkben – olvasható a DailyMail oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túrófelfújt erdei gyümölcsös szósszal

Ötvös Zsuzsanna 2015. augusztus 21., péntek 09:25

Habkönnyű túrófelfújt, amely akár még diétásítható is, ha a cukrot valamilyen alternatív édesítőre cseréljük. Lisztből csak minimális mennyiséget tartalmaz, de azt akár keményítővel is ki lehet váltani. Nagyon könnyed és frissítő desszert a sok citromhéjtól és a savanykás erdei gyümölcsös szósztól. Az erdei gyümölcsös szósz helyett bármilyen lekvárt is használhatunk kicsit megmelegítve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett jó csaj Olivia Palermóból

bb 2015. augusztus 20., csütörtök 18:48

Az időnként idegesítően ártatlan képet vágó Olivia Palermo sikeresen bebetonozta magát a divatvilág elitjébe az elmúlt években. Azonban ne feledkezzünk el arról sem, hogy ahogy Beyoncé esetében, úgy a connecticuti születésű előkelőségnél sem volt ez mindig így. A hajtás után megnézheti, hogy hogyan lett az MTV-n futó „The City” névre keresztelt reality főszereplőjéből divatikon és nemzetközileg elismert „jó csaj”.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, kik tervezik Madonna új turnéruháit

mzd 2015. augusztus 20., csütörtök 11:08

Madonnáról a napokban azért cikkeztek, mert 57 éves lett, azonban van egy – divatszempontból – sokkal fontosabb hír is: kiderült, kik tervezik az énekesnő következő turnéjának ruháit. Az egyik választás nem meglepő, hiszen a popdíva legfrissebb klipjében is vele dolgozott, a másik nevet olvasva viszont eléggé felhúztuk a szemöldökünket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Katucikonyha 2015. augusztus 20., csütörtök 10:46

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük hát a kedvenc receptjeinket, amikben igyekeztünk minél változatosabban elkészíteni. Még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a ruha nem való nagy fenékre

aa 2015. augusztus 20., csütörtök 09:09

Míg a Dolce & Gabbana éppen a napokban kért bocsánatot a bicskanyitogató márciusi kirohanása miatt, addig az MJH Fashion egyik (már csak volt) vezetője, Patrick Couderc (az Hervé Léger független forgalmazója az Egyesült Királyságban) egy hétvégi interjújában tett elég paraszt megjegyzéseket arra, hogy kinek kellene és kinek nem kellene viselnie a luxusmárka ikonikus, nyolcvanas évek óta divatban lévő „bandage” stílusú, testvonalat követő ruháját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kartellgyanúba keveredtek a brit modellügynökségek

aa 2015. augusztus 19., szerda 14:42

Tovább folytatódik az idei év első felében kipattant kartell-botrány a három legismertebb brit modellügynökség, a Storm Model Management, a Premier Model Management, valamint a Models 1 háza táján – hívta fel a figyelmünket az egyre kellemetlenebb belterjes ügyre a Daily Mail. A sztármodelleket kitermelő ügynökségek sumákságát a Competition and Markets Authority (Gazdasági Versenyhivatal) szúrta ki, majd a vizsgálatok elindítása után házkutatást tartottak az irodákban, ahonnan merevlemezeket és nyomtatott dokumentumokat foglaltak le. Sőt, a telegraph.co.uk értesülései szerint már Kate Moss-nál és Yasmin Le Bonnál is volt házkutatás a közelmúltban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: poncsó a nyári őszhöz

moana 2015. augusztus 19., szerda 14:41

Végre vége a kánikulának, de most pedig szinte indokolatlanul hideg van. Jól jöhet ilyenkor egy poncsó, főleg ha korán reggel kell elindulni és későn este érkezünk haza. Ja, és persze ősszel, sőt, télen nagykabát alá is fel lehet venni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen menő gyümölcspizzát dinnyéből!

Katucikonyha 2015. augusztus 19., szerda 12:09

Az interneten fel-felbukkannak ügyes ötletek, hogy mit készíthetünk nyáron görögdinnyéből. A tortakrémmel bevont dinnye mondjuk annyira nem hoz lázba, de a gyümölcspizzát mindenképp érdemes kipróbálni.

Nem sok pepecselést igényel, viszont jó kis bulifalat vagy desszert mondjuk kánikulában. De a válogatós gyerekek is szívesebben eszik így a gyümölcsöket.

Érdemes hozzá magszegény dinnyét választani, ami méreténél fogva a munkánkat is megkönnyíti a szeletelésnél. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 ... 432

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés