OFFLINE

Pénteki süti: tejcsokis-ropogós keksz

Piszke 2015. október 9., péntek 15:24

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik a tejcsokihoz a szezámmag, de szuper párost alkot az édeskés csokival a pirult szezámmag, ami körbefut a kekszek szélén – és mint tudjuk, minden sütinek a széle a legjobb! Tetszik vagy nem, itt az ősz, és nincs jobb egy gyorsan sötétedő délután pár keksznél, amit nem kell nyújtani, alig fél óra alatt kész, ráadásul selymes és ropogós egyszerre.

Baj van a szezámmal, de azért csokis legyen?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közösen perel egy márkát Rihanna és Beyoncé

mzd 2015. október 9., péntek 15:24

Kellemetlen hónapok várnak a francia Eleven Paris-ra, ugyanis október 6-án kedden Beyoncé, Rihanna, Jay-Z, Kanye West és Pharrell közösen indítottak pert a márka ellen. A bíróság elé vitt ügy központjában az áll, hogy a márka jogtalanul használta fel az ő ruhaterveiket, nevüket és dalszövegeiket – olvasható a Fashionistán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hová tűnt a VS modell feneke?

Edicsek 2015. október 8., csütörtök 18:00

Nem állítjuk, hogy ez egy klasszikus Photoshop-baki, mint például az, amikor lemarad egy láb, vagy elcsúszik néhány derékvonal, de azért a Victoria's Secret reklámfotója túlmutat egy átlagos utómunkán, amivel épp csak hibátlanná teszik a modell bőrét. A képen ugyanis egyszerűen eltüntették a modell egyik farpofáját. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két új trend, amiről sosem gondolta volna, hogy divatba jön

bb 2015. október 8., csütörtök 11:29

Az elmúlt években jónéhány szokatlan trend kialakulást kísérhettük figyelemmel az interneten. A közösségi oldalaknak köszönhetően a szemünk előtt lett trendi az amerikai turistákat kifigurázó normcore stílus, amit akkor a New York Magazine egyszerűen csak úgy jellemzett, hogy „ez egy irányzat azoknak, akiknek leesett, hogy ők egyek a többi hét milliárd ember közül.” A fehér pólós, farmeres stílust az infantilis Lol-core, majd a fekete-fehér sportruházatok és a fétis kultúra összeolvadásából létrejött 'Health-goth' stílus követte a sorban. Azt ezt követő két új őrületet, amire a Dazed Digital szerkesztősége hívta fel a figyelmünket, pedig már mi is szájtátva és némi fenntartással fogadtuk.

bonsai leaves in the butterscotch couch

David Moses (@angelmasturbatingsoftly) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miből készülnek a kenyerek? A pék megmondja!

ermiz 2015. október 8., csütörtök 09:00

Bő két hete kenyereket teszteltünk, amibe a Pipacs pékség alapítóit Fülöp Ádámot és Tóth Marcit is belevontuk, akik szakmai meglátásaikkal segítették a munkánkat. Csak kapkodtuk a fejünket, mi mindent írnak rá a gyártók a kenyerekre, és ezek milyen gyakran félrevezetőek, vagy egyszerűen nem igazak.

Hagyományos kovászos kenyér? Házias Hazai? Kemencés vágott? Parasztkenyér? Alpesi kenyér? Mivel a magyar élelmiszerkönyv a kenyérrel kapcsolatban nem túl sok mindent szabályoz, a marketingeseknek tág tere van, amikor arról van szó,  hogy valami vonzót kéne ráírni a csomagolásra.

Pék szakértőink segítségét kértük, hogy megértsük, mit jelent pontosan, hogy egy kenyér kovásszal készült, és miért írnak olyanokat a gyártók a termékekre, amelyek minimum megtévesztőek. Az külön vicc, hogy az általunk tesztelt kenyerek közül jó pár olyan akadt, amiről nem tudták a boltban megmondani, miből készült, pedig erre szabály kötelezi a boltokat.

Melyik kenyérben mi van?

  • a fehér kenyér 100 százalékban BL-80-at, azaz fehér kenyérlisztet tartalmaz;
  • a félbarna kenyér 15 százalékban kell tartalmaz RL-90-et, azaz világos rozslisztet és 80 százalékban BL-112-t, ami pedig a félfehér kenyérliszt;
  • a búzakenyér is kevert lisztből készül, csak itt az egyes alkotóelemek aránya nincs meghatározva, tehát maximum 15 százalékban tartalmazhat rozslisztet és a többi része pedig fehér búzaliszt;
  • a legnagyobb szívás a rozsos kenyér, ugyanis - kapaszkodjon meg! -, ha a kenyér alapanyagául szolgáló összes liszt 15 százaléka rozsliszt, már megkaphatja ezt az elnevezést. Érdemes tehát megtanulni, hogy a rozskenyér NEM ugyanaz, mint a rozsos kenyér, mivel az utóbbiban a fent leírt, igen csekély mennyiségű a rozsliszt részaránya, míg az előbbiben, a valódi rozskenyérben ugyanez legalább 40 százalék;
  • a rozskenyérben, ahogy az előbb írtuk is, a kenyér alapanyagául szolgáló összlisztre számítva min. 40 százaléknak kell lennie a rozslisztnek.
  • a teljes kiőrlésű kenyérben a fehér búzaliszt mellett/helyett a többi összetevő között szerepel teljes kiőrlésű liszt, azaz olyan liszt, amelyeket a magbéllel együtt a maghéjat és a csírát is megőrlik, és így vitaminokban és rostokban gazdag lisztet kapunk. Trükkös viszont, hogy mennyiségére nézve nincs előírás, vagyis ha egy picit belekevernek, és máris kész a tk pékáru.
Távolról sincs vége, olvasson még »

A cékla finom! Bebizonyítjuk

Primilla 2015. október 7., szerda 20:32

A cékla annyira egészséges zöldség, hogy az már szinte gyanús. Tele van a szervezet számára jól hasznosítható vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ami ilyenkor ősszel (és télen) különösen jól jön. Az alkoholizálás májra gyakorolt káros hatásai is csökkenthetők vele, sőt egyesek szerint fej- és fogfájás csillapítónak is beválik. Ráadásul még finom is, ha jól készítik el. Mutatunk három, egyszerűen kivitelezhető céklás receptet, amelyből kettő cukor nélkül is finom, édeskés ízű lesz. Szeressék meg a céklát velünk!cékla

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 trend, ami bizonyítottan vonzóbbá teszi

aa 2015. október 7., szerda 18:54

Nem csodáljuk, ha ön is nehezen igazodik el az aktuális trendek, elborultabbnál-elborultabb divathullámok és a hihetetlen gyorsasággal váltó luxusmárkák között. A végtelennek tűnő információáradatban segít eligazodni a Marie Claire, mely egy hét pontból álló listán keresztül szemlélteti, hogy melyek azok a ruhák, trendek és kiegészítők, amik az olykor akár mérvadónak is tekinthető felmérések, tanulmányok és kutatócsoportok szerint nemcsak nélkülözhetetlenek ruhatárunkban, hanem még vonzóbbá is tesznek minket. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: a fekete szövetnadrág is lehet izgalmas

moana 2015. október 7., szerda 11:00

Az irodistáknak biztos tele van a szekrényük egyenes vagy kicsit szűkülő szárú, egyszínű nadrágokkal, és persze a hozzájuk illő blézerekkel, zakókkal és decens blúzokkal, valamint ingekkel. De szerencsére ezeken túl is van élet, a szövetnadrágot ennél izgalmasabb dolgokkal is kombinálhatja, a hajtás után mutatunk is néhány példát, amiket a Refinery29 cikke inspirált. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Befuccsolt Blake Lively online boltja

aa 2015. október 7., szerda 09:40

Hamarosan eggyel kevesebb olyan túlárazott online bolt lesz, ahol beszerezhetik „bohém” szoknyájukat és rojtos mellényüket a jómódú amerikai fesztiválrajongók. A Vogue szerint ugyanis a 239 ezer forintos pelenkázótáskát áruló Blake Lively berágott az őt illető negatív kritikákra és október 9-én bezárja Preserve nevű életmód-blogját és webáruházát. De az is előfordulhat, hogy egyszerűen senkit nem érdekeltek a szőke színésznő útmutatásai és unalmas ruhakollekciói.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 trükk, hogy jólöltözött legyen!

bb 2015. október 6., kedd 16:17

Mindenkinek más a reggeli a rutinja, de abban azért a legtöbben egyetértenek, hogy a felkelés, a zuhanyzás, a gyors kávéval egybekötött reggeli, a sminkelés illetve hajbelövés között kell lennie valamiféle összhangnak ahhoz, hogy fitten és magabiztosan lépjünk ki a lakásból és induljunk el a munkába. A Look.co.uk szerkesztői összeszedtek pár pofonegyszerű trükköt, amelyek betartásával sokkal lazábban veszi kezdetét a munkanap. Megfontolandó tanácsok a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A divatfotós válasza a menekülthelyzetre

Dívány 2015. október 6., kedd 15:47

Kattintson a képre, ha a többi fotó is érdekli!
Kattintson a képre, ha a többi fotó is érdekli!
Fotó: Baksa Norbert

Először Kiss Márk stylist oldalán, majd az Index Mindeközben rovatában futottunk bele Baksa Norbert fotósorozatába, melyben egy dizájnerruhákban pózoló modell (Monika Jablonczky) tépi a szögesdrótot vagy épp fedetlen mellel szelfizik mellette. Adódott a kérdés: és ezt így hogy? Mit akar a "Der Migrant" című editoriallal kifejezni a fotós, Baksa Norbert? Mert azt csak nem akarhatja mondani, hogy a muszlim nők egy szál csöcsben, talpig Chanelban, a divat kedvéért másznak át a kerítésen? Vagy hogy ami a határokon történik, az szexi? Megkérdeztük a fotóst, válaszolt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen M.A.C. reklámarcot se látott még

aa 2015. október 6., kedd 14:44

Nem csak az élelmesebb ruhamárkák célozták meg a teltkarcsú nőket a szezonban, hanem az egyik legismertebb kozmetikai cég, a M.A.C. kreatívosai is, akik #MACnificentMe néven futó promóciójukkal ösztönözték rajongóikat arra, hogy bátran küldjenek be magukról egy fotót, valamint egy bemutatkozó videót és kerüljenek be a 2015-ös Fall Colour néven futó kampány arcai közé – számol be a felhívásról a Hellogiggles.com.

Luzmaria Vargas a M.A.C. új arca.
Luzmaria Vargas a M.A.C. új arca.
Fotó: macnificentme.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Trollkodik vagy minimálban nyomja az étterem?

ermiz 2015. október 6., kedd 10:33

Trollkodás vagy komolyan gondolta a séf?

  • 2304
    Ez tuti trollkodás
  • 685
    Simán belefér a Michelin koncepcióba
  • 2748
    Az is hülye, aki ilyen helyekre jár

A Michelin-csillagos éttermek híresen szofisztikált ételeket készítenek, amelyekre jellemzőek a kis adagok és furcsa alapanyagok. Ám most nehéz eldönteni,hogy miről is van szó. A brit Michelin Guide (az a könyv, amiből kiderül, hová kell menni, ha sokat akarunk otthagyni egy helyen) Twitteren posztolt ki egy darab cukorborsót, amire narancshéj volt szórva.

A meg nem nevezett étteremben készült ételről nehéz eldönteni, hogy komolyan gondolta-e a séf, vagy csak felismerték az (elvileg anonim) tesztelőt, és így próbálták megviccelni.

Merthogy az évről évre megjelenő pontszámok sokkal többet jelentenek az ágazatban dolgozók számára, mint azt gondolnánk. Anthony Bourdain szólt is néhány keresetlen szót a Michelinnek, amikor a Daniel Boulud éttermétől a Danieltől, elvettek tavaly egy csillagot.  

 A twitter bejegyzésben azt írták, hogy a "séf üdvözletével" érkezett az étel. Nem is tudták eldönteni, hogy sírjanak vagy nevessenek a tesztelők. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Britney Spears vagy Ashley Tisdale szebb pinkben?

mzd 2015. október 5., hétfő 15:29

A 70-es évekkel együtt nemcsak a trapéz, de a palazzo nadrágok is visszatérnek a divatba lassan: ezt a sejtésünket igazolja egy közelmúltbeli rendezvény is, ahova Minka Kelly és Vanessa Hudgens is ilyen ruhadarabban érkezett. Diane Kruger és Erin Andrews is a bővebb nadrágszár mellett tették le voksukat, Britney Spears viszont maradt a jól bevált pink miniruhánál: ismét önnek kell döntenie, hogy kinek áll jobban a bő fazonú nadrág, a bogyó színű overál vagy a dekoltált rózsaszín ruha!

Távolról sincs vége, olvasson még »

American Apparel cucca sokat fog érni, a cég csődvédelmet kért

etelka 2015. október 5., hétfő 14:19

Csődvédelmet kért az American Apparel cég – jelentette a Dazed. A lépés nem lepte meg a hozzáértőket, a részvények már tavaly 87 százalékot estek, és a második negyedévben 19,4 millió dolláros (5,4 milliárd forint) veszteséget könyvelt el a cég. 

Ez még nem jelenti azt, hogy a cég lehúzhatja a rolót, a válságtervben csökkentik a kiadásokat, újraépítik a márkát, és a tervek szerint 6 hónapon belül 300 millió dollárról (83 milliárd forint) 135 millióra (37 milliárd forint) csökkentik a tartozások összegét. Nincs tervben boltbezárás sem, látszólag minden marad a régiben. 

Fotó: American Apparel

Paula Schneider vezérigazgató a szerkezetátalakítással kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta: "Ez lehetővé fogja tenni az AA-nak, hogy egy erősebb céggé váljon." 

A cég mindenesetre 2009 óta nem könyvelt el profitot. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Teszt: parenyicának hívják, de ezen csak röhögni lehet

Tuna Judit 2015. október 5., hétfő 11:44

Gyerekkorunk egyik nagy kedvence a parenyica sajt. Az igazi, régies sajt jellegzetessége: füstölt (és nem, nem tartalmaz hozzáadott füstízt, füstöt), szálasan téphető, kemény, nem gumis, nem morzsálódik és elképesztően finom.

Emlékszem, abban a közértben lehetett kapni, amelyiknek ABC volt a neve és a mostani Rózsadomb Center helyén állt. Nos, a közértek idővel sajnos kikoptak - sokan már azt sem tudják mit jelez a szó: közért - és pontosan ugyanennyi ideje a megszokott parenyica íz is eltűnt a háztartásokból. Aztán hirtelen nagy divat lett kézműves dolgokat árulni/venni és végre újra megjelent a hiperek polcain az „igazi parenyica”, de persze a koppintások is megmaradtak.

Most ezeket szedtük össze, hogy kiderüljön melyik, mit tud. A sajtokat nem tudományos módszer alapján teszteltük, kizárólag az ízükre, állagukra és illatukra kaptak pontot. Kilenc termék szerepelt a kóstolón, a legtöbb pont amit kaphattak 25 volt és most inkább nem részleteznénk, hogy milyen helyezéseket kaptak, mert önnek is elmenne az élettől a kedve.

Tényleg csak röhögünk a teszt után, hogy mennyire hülyére vesznek minket a boltok. Valahogy olyan érzésem volt ezekkel a kamu parenyicákkal, mint húsvétkor a gyorspácolt és gyorsérlelt kötözött sonkákkal. Az alapanyag megegyezik (legtöbb esetben, persze), de a kivitelezés és a ráfordított idő már negyede sem az igazi jó árunak. Nyilván így is megveszik őket, mert ha kint vannak a polcokon, akkor valószínűleg van rájuk igény. Sajnos. Próbálják ki az első két helyezett valamelyikét és bojkottáljuk együtt a többi förtelmet. Miért nem lehet rendes parenyicát árulni?!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tovább tarol a Mansur Gavriel őrület

nemoszi 2015. október 5., hétfő 08:47

Mansur Gavriel, Mansur Gavriel, Mansur Gavriel: többször is leírjuk, hogy biztos megjegyezze, kinek köszönheti a belül élénk színű, kívül fekete/barna táskákat. És bár a fiatal márka már jóval többet tud a piros-fekete kombinációnál, a fast fashion boltokban még mindig főként ezt nyomják. Nem véletlenül, tényleg baromi jól néz ki. A Mango fekete-piros vödörtáskája nagyon kéne, kár, hogy műbőr, és kár, hogy tényleg nagyon hasonlít a Mansur Gavriel féle változatra: erősen inspirálta a márkát az amerikai duó, mondhatjuk így is. A Zara sem adja fel a kétszínű táskák árusítását, újabb fazonokkal bővítették a kínálatot és náluk is egyre többféle színkombináció vásárolható.

Tehát a Mansur Gavriel táska még mindig menő és valóban olcsóbb 10 ezerért újítani egy fast fashion példányt, mint várólistára iratkozni, hátha jut a következő, közel 600 dolláros (168 ezer forintos) szállítmányból nekünk is egy darab. A Mansur Gavriel tervezőit – Floriana Gavrielt és Rachel Mansurt – úgy tűnik, nem zavarja a sok hasonmás, vagy csak tisztában vannak vele, hogy úgyse tehetnek semmit (ellenük pont perrel fenyeget egy másik márka, úgyhogy valószínűleg képben vannak a jogaikkal); ráadásul a fast fashion kínálat ellenére annyira jól megy a bolt, hogy alig győzik kiszolgálni a keresletet. A galériában megnézheti, hol érdemes kontrasztos táskákat keresgélni, ha meg akarja úszni olcsón és gyorsan ezt a trendet!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

3800 forintból készül a 37 ezres cipő

etelka 2015. október 4., vasárnap 18:11

Olcsó és kizsigerelt munkaerő, mocskos multik, és a fogyasztástól meghülyült vásárlók. Ezek alkotják a kör cikkelyeit, amiből összeáll a teljes egész. A Test német fogyasztóvédelmi magazin hosszú cikkben elemzi az ázsiai munkaerőpiacot, és azt, honnan is érkezik pontosan a cipő, amit megveszünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyönyörű és veszélyesen jó mogyorós csokitorta

Ötvös Zsuzsanna 2015. október 4., vasárnap 13:03

A csoki és a mogyoró párosa minden fogyókúrát meg tud ingatni, de ennél a tortánál legalább azzal nyugtathatjuk meg magunkat, hogy liszt egyáltalán nincs benne. Belülről szaftos, brownie-jellegű, ezért nem szabad túlsütni, és teljesen kiszárítani. Sok munka nincs vele, akár rohanós hétköznapokon is bevethetjük instant hangulatjavítónak.

A tortához darált törökmogyorót használunk. Német hiperekben lehet kapni, ezt a legegyszerűbb használni. Ha csak egész törökmogyorónk van, akkor először 170°C-os sütőben pirítsuk meg pár perc alatt – tényleg csak pár perc, mert gyorsan megég! Még forrón csomagoljuk konyharuhába a mogyorószemeket, és így dörzsöljük le a barna héjukat. Ezután aprítógépben aprítsuk finomra. Mogyoró helyett természetesen dióval vagy mandulával is finom lesz!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Nike az Instagram legnagyobb győztese

mzd 2015. október 4., vasárnap 11:18

Érdekes adatokra bukkantunk a Macys oldalán: a cég statisztikát készített arról, hogy melyek azok a divatmárkák, amiket a legtöbben követnek Instagramon és amikkel kapcsolatban a legtöbb hashtag (#, magyarul talán címke) születik. Az már régóta köztudott, hogy a fotómegosztó platformnak hatalmas ereje van: egyes divatbloggereket milliók követnek, így ha ők posztolnak valamilyen márkáról, az garantáltan több százezer emberhez ér el. Statisztika- és divatfanatikusok olvassanak tovább!

A Dolce & Gabbanának is megtetszett a Moschino taktikája

bb 2015. október 4., vasárnap 09:08

Míg a Moschino Anya Hindmarch munkásságából inspirálódott, addig a Dolce & Gabbana a Jeremy Scott által vezetett divatház taktikáját irigyelte meg a szezonban. Amiben egyébként semmi meglepő nincsen, hiszen a Moschino által piacra dobott kiegészítőket és logós cuccokat minden divathét után viszik, mint a cukrot. A szicíliai tervezőpáros persze nem egy az egyben koppintotta le a Moschinót, ők nem a Barbie és Mcdonalds rajongókat vették célba tavaszi-nyári kollekciójukkal, hanem azokat az Olaszországba érkező turistákat, akik már a repülőtéren betáraznak az 5 eurós szuvenírekből, tengerészcsíkos pólókból, Italia feliratos vagy Colosseum nyomatos bögrékből és hűtőmágnesekből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hálóban nyomulnak a hét legrosszabbul öltözöttjei

mzd 2015. október 3., szombat 21:19

Jó rég volt már olyan posztunk, ahol az elmúlt hét nap celebszettjeiből válogattuk ki a leghátborzongatóbbakat, most viszont újra eljött az ideje. Sokat nem is kellett kutakodnunk, ugyanis Rihanna hálós szettjét elég hamar felfedezte az internet – mi pedig nem sokkal ezután ráakadtunk Julianne Moore (sajnos) hasonló összeállítására. Mi nem tudunk választani, kinek áll rosszabbul ez a koncepció, ezért az ön kezébe adjuk a döntést, szavazzon!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ember-hátizsákkal sokkolt Rick Owens Párizsban

aa 2015. október 3., szombat 14:35

Még alig tettük túl magunkat Rick Owens idei faroklóbálós bemutatóján, amiről később a közszemlére tett modellek is elmondták véleményüket, a tervező máris egy újabb provokatív műsorral rukkolt elő a 2016-os tavaszi-nyári ruhákat felvonultató divathéten. Persze az 52 éves kaliforniai származású dizájnertől nem áll távol a meghökkentés és a lázadás, de a francia divatfővárosban bemutatott hátborzongató show még a sokat látott közönséget is lesokkolta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csekkolja le Abodi Dóra 2016-os tavaszi-nyári kollekcióját!

bb 2015. október 3., szombat 14:18

Abodi Dóra az egymást követő két szezonban Londonban mutatta be kollekcióit, így valahol mi is meglepődtünk, mikor kiderült, hogy a 2016-os tavaszi-nyári kollekcióját a Spring-Up showroommal kollaborálva mutatta/mutatja be Milánóban és Párizsban, majd október 10-én a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe keretében Budapesten is megnézhetjük. A "Dystopia Gardens" névre keresztelt kollekciót az olasz divatfőváros közönsége már láthatta, október 2.és 6. között pedig a párizsi divathéten is megtekinthetőek lesznek az ismét hordhatóra és vakmerőre sikerült ruhák, melyekbe várhatóan az A-listás hírességek stylistjai is beleszeretnek majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5+1 konyhai gép, ami középhaladóknak már jól jön

Primilla 2015. október 3., szombat 10:27

Aki szeret sütni-főzni, előbb-utóbb feltétlenül eljut arra a szintre, hogy úgy érzi, a tehetsége már csak a megfelelő konyhai felszerelés segítségével tud akadály nélkül kibontakozni. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy 1-2 óráig, vagy fél napig tart elkészíteni valamilyen finomságot – utóbbi esetben borítékolható, hogy egy-egy bonyolultabb ételnek nemigen lát neki az ember, legfeljebb évente egyszer.

Szerencsére itt vannak nekünk a jobbnál jobb háztartási gépek, segítségükkel hipp-hopp elkészül a legtartalmasabb minestrone leves vagy a darázsfészek is, ráadásul hamisítatlan házi változatban. Mi pedig a jól végzett munka örömével, roppant elégedetten dőlhetünk hátra.

1. Konyhai robotgép, és a szeletelője, vagy egy kutter

Egy-két répával még megküzdünk a jó öreg vágódeszka-séfkés kombó segítségével, de ha egy hatalmas tál majonézes céklasalátát, esetleg egy fazék minestrone levest készítünk, amibe 2 kiló zöldséget kell julienne-re aprítani, már nagy segítséget jelent egy jó kutter. Érdemes olyat venni, aminek van egy csomó cserélhető adaptere, és akkor darálhatunk vele diót, elkészíthetjük benne a pesztót, pépesíthetjük  a padlizsánkrémet, sőt, még a sajtot is lereszelhetjük vele, és a sort bármeddig folytathatjuk. Érdemes kint tartani a konyhapulton, mert bármikor szükség lehet rá, és ha kéznél van, akkor használni is fogjuk, ez biztos.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 ... 433

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés