OFFLINE

Pénteki süti: narancsos-kókuszos tallérok

Piszke 2015. december 4., péntek 10:51

Gyorsan sötétedő téli pénteki délutánokra ideális ez a keksz, és ez nem hátrány, ha a zsúfolt decemberi hétköznapokat nézzük: a tészta 5 perc alatt kész van, és további 10 percen belül narancsos - pirult kókuszos illat árad ki a sütőből. Tovább turbózható egy kis csokibevonattal az alján, vagy csokicsíkozással a tetején.

DSC 0097
Fotó: Piszke

Egyik legnagyobb előnye, hogy tökéletesen bírja a tárolást, napokig friss, enyhén ropogós, mégis omlós marad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menstruáció ihlette ékszerek: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. december 4., péntek 08:30

Több furcsa kiegészítő is borzolta a kedélyeket az idei évben, ilyen volt például az anyatejből készült medál, valamint a szalonnaillatú bugyi, de az év végére szerencsére befutott még egy említésre méltó munka, méghozzá a fiatal brit ékszertervező, Lili Murphy-Johnson menstruáció ihletésű ékszerkollekciója, aminek megtervezéséhez természetesen a saját, menstruációt megelőző morcos időszakaiból merített inspirációt.

image (1)
Fotó: lili-mj.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
1265 szavazat 1348 szavazat

Tehetetlenek a luxusmárkák a fast-fashionnel szemben

bb 2015. december 3., csütörtök 17:19

2015-ben is gyakran foglalkoztunk a divatipar egyik legérzékenyebb problémájával, miszerint a fast-fashion márkák gyorsabban és olcsóbban ontják magukból a kifutókon látott darabokat, mint valaha. Az aggasztó jelenség miatt egyre több tervező szeretne hatékonyabb jogi lépéseket tenni az ügyben, mivel hiába küzdenek a pofátlan koppintások ellen, egy ideje semmilyen jelentős eredményt nem sikerült felmutatniuk, miközben a fast-fashion üzletek virágzanak és gombamód terjeszkednek.

Ezúttal a Dazed Digital szerkesztősége számolt be arról, hogy míg a nagy divatmárkák sorra zárják be üzleteiket (A Louis Vuitton három butikot számolt fel Kínában) és terjeszkedni sem tudnak olyan gyorsasággal, addig az utcai divat márkák, mint például a H&M és a Zara, további városokat hódítanak meg és kifejezetten jól jöttek ki a gazdasági válságból. Ennek tudatában nem csoda, hogy az Inditex tulajdonosa, Amancio Ortega felkerült a világ leggazdagabb embereit jegyző lista élére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három házi likőr vendégváráshoz

Primilla 2015. december 3., csütörtök 15:01

A karácsonynak már-már elengedhetetlen tartozékai azok a házi készítésű likőrök, amelyeket a vendégjárás alkalmával kap elő a háziasszony a megfelelő lélektani pillanatban, hangulatoldásként. Ezeket még a legmegátalkodottabb antialkoholistáknak sem tanácsos visszautasítani, mert a család büszkeségei, többnyire titkos és jól bevált recept szerint készülnek, – és valljuk be, tényleg finomak, édesek, kellemesek (valamint legalább nyolcmillió kalóriát tartalmaznak, de hát a karácsony úgysem a diéták ideje).

Előfordulhat persze, hogy nekünk még nincs titkos és jól bevált karácsonyi likőr receptünk, ám ez semmiképpen sem maradhat így hosszútávon, ezért bemutatunk hármat, egy nagyon egyszerűt, egy kissé időigényesebbet és egy technikásat, hogy idén már legyen mivel villogni a rokonok és a barátok előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A csizma az új edzőcipő

aa 2015. december 2., szerda 19:43

A WGSN INstock legújabb felmérése szerint a különféle csizmák váltják a jó pár szezon óta divatban tartott edzőcipőket a sorban. A jelenségnek több oka is lehet, de valószínűleg csak annyiról van szó, hogy a vásárlók egyszerűen ráuntak az elsőre jópofának és kényelmesnek tűnő játszóscipőkre, ami nemcsak az utcai divatot, de a kifutók világát is uralta az elmúlt egy-két évben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szezonja van: isteni gesztenyés receptek

Katucikonyha 2015. december 2., szerda 12:54

Gyönyörű szemes gesztenyét árulnak ilyenkor mindenhol. Persze, ha fagyasztott gesztenyével dolgozunk, tulajdonképpen egész évben szezonja van, ám így az ünnepek tájékán még inkább kedvet kapunk hozzá.

gesztenyés

Ha fagyasztott pürét vásárolunk, mindenképp olvassuk el az összetevőket! Próbáljunk olyat venni, ami tényleg csak gesztenye van, ha ilyen nincs, akkor még cukor és esetleg egy kis rum vagy vanília, de legalább krumplival meg más rémségekkel ne legyen felütve.

A szemes gesztenyéket nemrégiben tesztelte a Dívány szerkesztősége, az eredményt ITT találja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Budapest a design egyik legfontosabb központja lehet

Edicsek 2015. december 2., szerda 09:11

Budapest textilipara száz évvel ezelőtt virágzott, de a Szovjetunió összeomlása után több nagy üzemnek is be kellett zárnia. Amik megmaradtak és alkalmazkodtak a kor követelményeinek, most újra reneszánszukat élik – derül ki a Monocle kisfilmjéből, ami a budapesti designvilágot mutatja be. 

A videóból kiderül, hogy a "Made In Hungary" felírat egyre több high-end, designer márkánál jelenik meg, valamint a budapesti fiatal tervezők is egyre híresebbek és elismertebbek külföldön is. A filmben Tóth András, a USE Unused kreatív igazgatója mesél arról, hogy ők voltak az első generáció, akik máshogy gondolkoztak a divatról és arról, hogy magyar tervezőnek lenni a történelmi háttér miatt is kimondottan különleges dolog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: kis piros táska az ünnepekre

moana 2015. december 2., szerda 07:41

Az óriástáskák hosszú uralkodása után kezdenek megint előtérbe kerülni a kisebb válltáskák, és ugyan nem könnyű megszokni, hogy egy egész napra való cuccot beléjük szuszakoljunk, de ez sem lehetetlen küldetés. E heti kedvencünknek is egy ilyen kiegészítőt választottunk, mégpedig egy piros színűt, ha már úgyis itt az adventi időszak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Budapesti kávézót sztárol a BBC

bb 2015. december 1., kedd 11:46

Egy budapesti kávézóról és annak egyik tulajáról készített nemrég videóriportot a BBC. A  brit stáb ezúttal a nyolcadik kerületi Lumenben járt, ahol László Péter mesélt a nézőknek többek között arról, hogyan lett sikeres a kávézója a főváros egyik leglepusztultabb, de virágzófélben lévő részében, amit a BBC az egykori piros lámpás negyedként emleget a főcímben.

A kortárs és a népzene is helyet kap a Lumenben.
A kortárs és a népzene is helyet kap a Lumenben.
Fotó: facebook.com/lumen.kavezo
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a ruhák megvédik a férfiaktól

nemoszi 2015. december 1., kedd 09:55

Eddig nem nagyon tudtuk, milyen a keresztény értékeknek megfelelő öltözködés, ahogy azt se, hogy van kifejezetten olyan amerikai szervezet, a Pure Fashion, mely a "bibliai értékekre alapozva" képzeli el az öltözködést, pedig követjük a menő vallásos bloggereket, különböző kultúrák öltözködéséről is hallgattunk előadást és a lolitás muszlim lányokat is szerettük. De mostanra már mindent tudunk, Bráz Szilvia ugyanis Sylber márkanéven olyan kollekciót készített, melynek koncepciója a Pure Fashion program célkitűzéseibe illeszkedik, azaz a "tiszta szív, tiszta divat program" jelszóval a a belső értékrenden nyugszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Köpeny a celebnők új kedvence

mzd 2015. november 30., hétfő 18:27

A celebnőknek mindig van valamilyen kattanásuk – a friss képügynökségi fotókat elnézve ez most a köpeny. Ami egyébként fekete vagy fehér színekben még teljesen rendben van, viszont ha valakin pirosat látunk, automatikusan várjuk, hogy megjelenjen egy farkas. Hogy miért ezt a három színt említettünk? Azért, mert a lenti fotóválogatásunkban ezek szerepelnek, ráadásul mindegyikhez rögtön két hírességet szemléztünk, így ön el is döntheti, hogy kin néz ki jobban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: ha nem akar diszkógömb lenni, fenyőfának is öltözhet

Dívány 2015. november 30., hétfő 15:40

Ahogy minden évben, most is körbejártunk pár üzletet, hogy megnézzük, mire számíthat az, aki az adventi időszak véget nem érő eseménysorozatához keres csinosabb, nőiesebb vagy egyszerűen csak cuki ruhákat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felkapták a vörös hajú modelleket a divatházak

aa 2015. november 29., vasárnap 18:17

Míg a sokszínűséget egyenlőre csak ízlelgetik a divatszakmában, addig úgy tűnik, hogy a tervezők és a ügynökségek ráuntak az átlagos barna lányokra és vörös hajú modellekre kezdték lecserélni modelljeiket az őszi-téli szezonban – hívja fel a figyelmet a változásokra a Wgsn.com, mely szerint a jelenség többek között annak is betudható, hogy a divatházak előszeretettel használtak vörös, barna, rozsda és réz árnyalatokat a hetvenes évek stílusát idéző kollekciók tervezése során, ehhez a színpalettához és a hippitrendhez pedig tökéletesen passzolnak a vörös hajú modellek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a szalonnaillatú bugyi?

Menő/Ciki

aa 2015. november 29., vasárnap 18:16

Úgy tűnik, hogy az idei év sem telik anélkül, hogy valakinek ne jutna eszébe szalonnás kiegészítőt piacra dobni. A szokatlan mintájú selyem sál után itt van a szalonna illatú fehérnemű, amivel az elsősorban bacon ihlette termékekre specializálódott J&D Foods szeretne kedveskedni vásárlóinak az ünnepi szezonra – hívja fel a figyelmet a különös ötletre a Refinery29.com, mely szerint a márka agyszüleménye egyáltalán nem elrugaszkodott, hiszen egy felmérés kimutatja, hogy a kanadaiak 45 százaléka inkább a szalonnát választja a szex helyett. A cégnek hála ezentúl egyszerre hódolhatnak mindkét hobbinak.

Pimasz felirat is jár a szalonnás képhez.
Pimasz felirat is jár a szalonnás képhez.
Fotó: baconsalt.3dcartstores.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
6377 szavazat 77435 szavazat

Így vegyen cipőt, ha speciális a lábmérete!

aa 2015. november 29., vasárnap 10:12

Kezdetét vette Stuart Weitzman minden év késő őszén megrendezésre kerülő 'Trunk Showja', melynek lényege, hogy az üzletbe betérők egy személyes konzultáción is részt vehetnek a vásárlás során, például az eladók készségesen lemérik a lábméretüket, majd az így kapott adatok alapján mutatják be a számukra legmegfelelőbb lábbeliket. Az évente kétszer megrendezésre kerülő program leginkább az olyan ritkább lábmérettel rendelkező vásárlóknak kedvez, akik általában nehezen kapnak a 34-es vagy éppen 44-es méretű lábukra illő cipőt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel az ételekkel fogyhat: fasírt

Tuna Judit 2015. november 29., vasárnap 09:44

A fasírt az egyik legfinomabb étel, akár hússal készül, akár zöldséggel. Egy baj van csak vele, rettentően sok benne a kalória, és mivel ez egyáltalán nem férne bele szoros étrendembe, kifejlesztettem egy könnyebb változatot. Jó, nyilván van benne kalória, csak korántsem annyi, mint egy átlagos fasírtban. Amitől ez egy diétás étrendben is elfér: zsemlemorzsa és zsemle helyett zabpehely van benne, illetve nem bő olajban kell kisütni, hanem sütőben. Ha nincs kéznél a klasszikus: fasírt recept.

shutterstock 208056754
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hihetetlen,hogy mennyit változott Miley Cyrus az elmúlt 10 évben

aa 2015. november 28., szombat 19:14

Nemcsak Johnny Depp kamaszlánya és Kelly Osbourne ment át látványos stílusfejlődésen az elmúlt időszakban, hanem az egyre extravagánsabb külsejű Miley Cyrus is, aki még csak a napokban töltötte be 23. életévét. Az énekesnő születésnapja feltűnt a Harper's Bazaar szerkesztőségének is, akik egy képes összeállítással köszöntötték fel a Nashvilleből származó popsztárt. Kattintson az óriásgalériára és nézze meg, hogy hogyan lett a Disney stúdió egyik kedvenc tinibálványából provokatív platinaszőke celebnő és a divatházak egyik kedvenc múzsája!

Pörkölt gyümölcsből - de tényleg!

Steiner Kristóf 2015. november 28., szombat 13:30

Már látom is a szkeptikusok gondolatbuborékait a fejük felett (mint a képregényekben): "A vegánok már megint húst imitálnak jódolgukban", "Ha gyümölcsöt akarsz egyél gyümölcsöt, ha pörköltet akarsz egyél pörköltet", illetve "mi a fene az a kenyérgyümölcs"... és még sorolhatnám. De helyette inkább felsorolom az érveimet emellett a tradicionális Srí Lanka-i fogás mellett, amelyet vegetáriánus curry-ként, fajitasként, és pörköltként is készítenek - az utóbbi időben pedig egyre felkapottabb a vegán éttermekben világszerte.

Az első és legfontosabb hogy nincs szükség nehezen beszerezhető hozzávalókra: hámozott barackkal, nektarinnal, szilvával, kaki gyümölccsel (nem röhögni,van ilyen) is készülhet - bár megvallom, az autentikus verzió jackfruittal, azaz jákafa- avagy kenyérfa-gyümölccsel készül, melyről barátaim a Vegan in Hungary csoportban azt állítják, ázsiai élelmiszerboltokban konzerv vagy fagyasztott verzióban szerezhető be.

A második érvem, hogy sokkal hamarabb elkészül, mint bármilyen húsféle. A harmadik pedig az, hogy azok is előszeretettel fogyaszthatják, akik allergiásak a szójás "húshelyettesítőkre", vagy gluténmentesen étkeznek, így nem ehetnek szejtánt, azaz búzafehérjét.

És végül a minden mást kiütő, egyetlen igazán lényeges érv: elképesztően finom! Ha cukkiniből, vagy épp céklából készülhet főétel, miért kellene kiközösíteni a gyümölcsöket - amikor édeskés ízük remekül érvényesül ebben a házi barbecue-szósszal készült receptben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ikea ágyneműre hajaz a Gucci virágmintás öltönye

aa 2015. november 27., péntek 17:28

A napokban rendezték meg az MTV American Music Awards-ot Los Angelesben, ahova köztudottan inkább mulatságos és figyelemfelkeltő ruhákban illik érkezni, mintsem csokornyakkendőben és kisestélyiben. Jól láthatóan a díjátadó hagyományait követte a One Direction nevű fiúcsapat ügyeletes szívtiprója, a banda kétségkívül legdivatorientáltabb tagja, Harry Styles is, aki kollégáival ellentétben egy merész virágmintás együttesben jelent meg a vörös szőnyegen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elbukta a melltartópert a H&M

aa 2015. november 27., péntek 15:01

Négyéves jogi csata után nyert pert a Strechline Holdings a világ egyik legismertebb fast fashion üzlete, a H&M ellen a napokban. A Legfelsőbb Bíróság ráadásul több milliós kártérítés megfizetésére kötelezte a svéd márkát, mivel azok ellopták a márka által kifejlesztett technológiáját, aminek létrehozásával nők millióinak a melltartóproblémáját sikerült megoldaniuk. A H&M 12 típusú melltartó esetében alkalmazta a Strechline technikáját és a lánc 3700 üzletében árusította azt világszerte – írja a Dailymail.co.uk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rangsorba állítottuk Madonna legmenőbb szereléseit

bb 2015. november 27., péntek 12:00

Madonna megkerülhetetlen stílusikonná gyúrta ki magát a karrierje során, így ha már az énektudásáról semmi klasszat nem tudunk elmondani, azt feltétlenül megérdemli, hogy megemlékezzünk a legjobb szereléseiről. Persze a pop királynőjeként emlegetett énekesnővel is megesik olykor, hogy mellényúl és nem odaillő vagy korban nem passzoló kreációkban indul a vörös szőnyeges eseményekre és fellépésekre, aminek köszönhetően számos alkalommal került már kellemetlen helyzetbe az elmúlt harminc évben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: rácsos linzer

Piszke 2015. november 27., péntek 08:39

A rácsos linzer újabb sütemény a nagyisütik sorában, a magyar gyomornak oly kedves barackdzsem-dió vonalon. (Zserbó itt, női szeszély itt.) Persze lehet másfajta dzsemmel vagy lekvárral készíteni, de ez a klasszikus verzió, ráadásul más nosztalgia-süteményekhez képest igazán egyszerű, a tésztája gyorsan összedobható és könnyen kezelhető. 

DSC 0055
Fotó: Piszke

A rácsok nem biztos, hogy egyenletesek lesznek elsőre, de az omlós-illatos sütit meglátva senki nem fog reklamálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénznyelő az állami divatmárka

bb 2015. november 26., csütörtök 18:32

Izgatottan vártuk, hogy mi lesz a sorsa a Zoób Kati vezetése alá tartozó első magyar állami divatmárkának, melytől nagy reményeket vártak a "befektetők". Emlékeznek, ez volt az a projekt, amiről egy darabig azt rebesgették, hogy óriási sikereket fog majd elérni a nemzetközi divatiparban. Nem sokkal később azonban az Attitude márka létezéséről is inkább kínosan hallgattak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megnyitott a COS Budapesten

nemoszi 2015. november 26., csütörtök 16:24

A COS érkezését már jóideje beharangozták: a furcsa nevű márka egyébként a H&M almárkája, 2007-ben alapították , híresen letisztult stílust és remek minőséget képvisel. Bár rendelni eddig is lehetett Magyarországra, csak most nyílt meg az első bolt, mégpedig az Andrássy út - Nagymező utca sarkán, a volt D&G bolt helyén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Négy alkoholmentes bólé gyerekeknek

kh 2015. november 26., csütörtök 14:58

Jön a tél, jönnek a mulatságok, és a nagy bulik idején úgy igazságos, hogy a gyerekeknek is jusson valami a hangulatból. Ezek a - cukorban egyáltalán nem szegény - alkoholmentes koktélok minden gyereknél nyerők, Mikulási és szilveszteri mulatságokra is ezeket szoktam készíteni.  De a meleg italokat bármikor szívesen isszák, amikor pirosra fagyott orrokkal hazaesnek az iskolából.

shutterstock 292310384
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 ... 439

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés