OFFLINE

Egy hét alatt ruha nő a gombából

Menő/Ciki

mzd 2016. május 3., kedd 12:58

A 41 éves holland tervező, Aniela Hoitink gondolt egyet és úgy döntött, gombából készít ruhát. Ehhez mindösszesen egy hétre volt szüksége, ennyi idő alatt lett ugyanis a gyökérből akkora adag, hogy abból egy dressz születhessen – ráadásul varrásra sincs szükség. A nő a művelethez egy laboratóriumot és Petri-csészéket használt, írja a DailyMail. Ez lenne a jövő?

Távolról sincs vége, olvasson még »
494 szavazat 649 szavazat

Íme a divatvilág két legegyszerűbb embere

mzd 2016. május 2., hétfő 18:01

A divat arcai sorozatunk legutolsó posztjában a plüssmelegítőt megálmodó Juicy Couture párosát mutattuk be önöknek. Úgy gondoltuk, ideje folytatni a névsort, Kendall Jenner bénázós MTV Movie Awardsos szettje és Beyoncé turnéruhája után egyértelmű volt, hogy a DSquared² lesz a következő. Érdekességek a divatvilág ikertervezőiről a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másképp néz majd Rita Ora Guccijára, ha megismeri a történetét

mzd 2016. május 2., hétfő 13:57

Az történt, hogy Beyoncé kiadott egy új albumot, a rajta található egyik szám dalszövege miatt pedig elég sokan azt hiszik, hogy Jay-Z megcsalta őt. A leggyanúsabb Rita Ora, aki nemrég ráerősített a pletykákra: ugyanabban a Gucci-ruhában jelent meg, amit kolléganője a Formation klipben viselt. Véletlen? Aligha. Médiahack? Ez annál valószínűbb. Nem a mi feladatunk azonban megfejteni ezt a történetet, így divatrovat lévén arról szavazhat, melyik celebnőnek állt jobban ugyanaz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Prince halála után tör be a divatvilágba

ermiz 2016. május 2., hétfő 10:36

Prince április 21-én hunyt el, ám úgy tűnik cége, a Paisley Park Enterprise alapkezelő társaság, mely a zenei ikon dolgait intézte, nem henyélt ez alatt az egy hét alatt, ugyanis bejelentették, hogy a zenész nevét védjegyként jegyezték be 25-ös és 41-es áruosztályba sorolt termékekre, mely a nemzetközi besorolás szerint főleg ruhákra és egyéb kiegészítőkre vonatkozik. A sors fintora, hogy a Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (USPTO) egy nappal a zenész halála előtt hozta nyilvánosságra, hogy bejegyezte a védjegyet, ami nem is meglepő, mert ha valakinek egyedi stílusa volt, az Prince. Ha többet szeretne tudni az 1957-óta érvényben lévő Nizzai szabályozásról a védjegyekkel kapcsolatban, akkor ide kattintson.

Az, hogy pontosan mire is akarták használni a védjegyet, még nem tisztázott, lehet szó önálló kollekcióról, vagy a név és dizájn használatról egyaránt. A mérleg inkább az utóbbi felé billen el, véli  Robert Cordero, a Business of fashion szerzője, aki szerint a csökkenő lemezeladások és a koncertek ázsiójának növekedése termelte ki a "turné boltot", mely az elmúlt években jelentős bevételi forrást jelentett. Gondoljunk Justin Bieberre, Kanye Westre és Rihannára, akik ezt magas szinten művelik.

Jian DeLeon vezető, férfiruházati szerkesztő a WGSN elemzőcégnél úgy látja, hogy ezek a termékek a multimédiás élmény részét képezik, és azok az okos előadók, akik pénzt akarnak keresni a branddel amit felépítettek, új utakat keresnek a csökkenő bevételek ellensúlyozására, amit a letöltések okoznak. A Paisley Park Enterprisesnak már 50 bejegyzett védjegye van, amely Prince-hez kapcsolódik, mint a Purple Rain, Minneapolis Sound és a Prince and The Revolution, de plakátok, könyvek és matricák is szereplenek a listában, amely ezek szerint most egy kicsit tovább bővült. 

Teszt: eddig azt hittük, szeretjük a krémest

Tuna Judit 2016. május 2., hétfő 08:59

Amikor egyik kolléganőm bedobta a szerkesztőségi értekezleten, hogy teszteljünk krémeseket, mindenki lelkesen helyeselt: a krémest mindenki imádja! Fel kellett tehát venni a tesztelnivalók listájára. 

A kóstolóra kilenc olyan cukrászda termékét neveztük be, amelyeket sokan ismernek. Próbáltuk megszerezni a krémesek összetevőit is, de sajnos a legtöbb helyen nem tudtak kielégítő válasszal szolgálni erre a kérdésre. Még nem tart ott a hazai cukrászat, hogy ilyen jellegű kérdésekre válaszoljanak, meg egyébként is, a vevő az egyen, ne kérdezősködjön. Na.

Ahol kaptunk választ, azt meg is mutatjuk. És nem a pontos receptekre voltunk kíváncsiak, csak, hogy főzött krémből, vagy porpudingból készültek-e a krémesek, vaj vagy margarin került a tésztába, ilyesmik.

Mondjuk legalább az kiderült - legalábbis az eladóktól úgy tudjuk - , hogy az összes, általunk próbált krémesben helyben főzött, saját gyártmányú krém van. Nos, némely terméknél ez számunkra azért erősen kérdőjeles, de persze elhisszük amit mondanak nekünk.

A krémeseket nem tudományos alapon vizsgáltuk (nehéz is lett volna pontos összetevőlista nélkül), tehát kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk a pontozás során. A maximálisan elérhető pontszám 35 volt, az aranyérmesnek sikerült egyedül átvinnie a 20-as határt.

A tesztelők szerint ilyen az ideális krémes: könnyű, nem túl gejl, nem túl édes, nem túl tejporízű, pont jó, ropogós leveles tésztával és lehetőleg leheletnyi porcukorral a tetején. Csupa krémesszerető kóstolta a süteményeket, és saját maguk is meglepődtek, hogy milyen rosszul lehet lenni a krémestől.

„A krémes az egyik kedvenc sütim, többek közt azért is, mert a családi vasárnapi ebédre egyértelműen a krémes az egyetlen, amit mindenki szeret. A gyerekek imádják mancsikolni, a nagymamák imádják kritizálni és nyammogni rajta, a szülők pedig boldogok, hogy mindenkinek jó.” 

„A tesztből egyetlen egyre sem tudtam öt pontot adni, egyrészt azért, mert mivel ez a kedvenc sütim, ezért ebből megvan a kedvencem: a miskolci diósgyőri Kisgergely cukiban a görög krémes a legcsodálatosabb a műfajban, illetve az újlipótvárosi Vanilin cukrászda vanilin „sajátmárkás” krémese is a legjobb amit készíteni lehet. A vanilin krémes lényege, hogy nem porcukros, ezt külön nagyon szeretem benne.”
 
„Azzal kezdem, hogy elmondjam, hogy szomorú vagyok. Nem szeretem a cukrászsüteményeket, egyetlen dolgot szerettem eddig a cukikban: a krémest. Azt viszont feltétel nélkül, mindenhol, imádtam. Eddig. Ugyanis most mindjárt elhányom magam. Nem hittem volna, hogy mindnek van mellékíze, ami csak akkor jön ki, ha másik cukrászda krémese után/előtt eszed az adott darabot. Pedig mindnek van, csak van amelyiknek jobb, van amelyiknek rosszabb.”

„Soha többet nem eszem krémest, ha ezt tudják a legjobb cukrászdák Budapesten!”

Krémes

A krémes olyan cukrászati sütemény, amely zsiradékkal készült leveles tésztából sütött lap(ok)ból és a közéjük töltött lágy, vaníliás, főzött sárgakrémből áll. Négyzet vagy téglalap alakúra szeletelt, porcukorral meghintett tetejű sütemény.

Felhasználandó összetevők  leveles tésztához
Búzafinomliszt BL55 és/vagy búzarétesliszt BFF55,
vaj vagy margarin,
víz,
étkezési só,
ecet vagy rum.

Főzött vaníliás sárgakrémhez
Búzafinomliszt BL55 és (búza-, kukorica- vagy burgonya-)keményítő,
tej (min. 2,8% zsírtartalom ),
cukor,
vaníliarúd vagy vaníliás cukor,
tojássárgája,
tojásfehérje.
A krém készítéséhez színezőanyagot tartalmazó porkeverék nem használható fel!

Hintéshez Vaníliás porcukor

Minőségi követelmények (...) friss, lágy krém, roppanós tésztarétegek között; a krém tányéron, szobahőmérsékleten enyhén remegős. (...) halványsárga krém, sült tésztalapok. 

Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a divat Michelle Obama szerint

bb 2016. május 1., vasárnap 18:42

Utolsó szezonját tölti a Fehér Házban Barack Obama és családja, mivel 2016. November 8-án megkezdődik a már most nagy izgalmakkal szolgáló elnökválasztás, amit követően az év utolsó hónapjában választják majd meg formálisan is az elnököt és az alelnököt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokba kerül az Hermès archívumából lopni

ermiz 2016. május 1., vasárnap 14:36

A Thefashionlaw.com számolt be arról, miért butaság nagy cégektől lopni – és most nem átvitt értelemben beszélünk holmi inspirálódásról. Massimo Piombót ugyanis 17.100 dollár (4,6 millió forint) pénzbüntetésre és 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert az Hermès lyoni textilarchívumból tulajdonított el néhány, az Hermèstől származó tárgyat. Az olasz divattervezőt 2014 februárjában hívták meg a gyárba, ahol az Hermès a régi mintáit tárolja, hogy inspirációt nyújtson a tervezők számára. A férfi gyanús viselkedését észre vették az ott dolgozók, és értesítették a hatóságokat, akik a lyoni reptéren őrizetbe vették, és megtaláltak nála nyolc darab szövetmintát, amit a zoknijába és a kabátjába rejtett. 

Massimo Piombo lopni próbált, megszívta.
Massimo Piombo lopni próbált, megszívta.

Piombo, akit a Vogue egyik szerzője csak úgy jellemez, hogy a "legszerethetőbb karaktere a kortárs férfiruha tervezőknek" felebezett a döntés ellen, azt kérve, hogy engedjék el a börtönt, és mindössze 11.400 dollárt (3,1 millió forint) kelljen fizetnie. 

A lyoni fellebbviteli bíróság döntése szerint a tervezőnek 10.000 eurót (3,1 millió ft) plusz 5000 euró (1,56 millió forint) kártérítést kell fizetnie az Hermès számára. A börtönt pedig elkerüli, ha nem keveredik semmilyen bajba a kiszabott három hónap alatt. 

Gazdaságos receptek fizetés előtti napokra

Katucikonyha 2016. május 1., vasárnap 12:16

Hónap végén szembesülni az üres hűtővel nem éppen boldogító érzés, de egy kis kreativitással fel tudjuk használni a polcon árválkodó konzerveket, azt a néhány fej hagymát, mirelit meggyet, krumplit.

Ezen a héten kevés pénzből elkészíthető ételekkel készültünk, amik olcsóságuk ellenére nagyon finomak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmi nem áll a fast fashion útjába

bb 2016. május 1., vasárnap 09:17

Egyre több embert foglalkoztat a divatvilág látványos alakulásának a sorsa, legutóbb például a londoni University of Law egyik divatorientált friss diplomás jogásza, Gabrielle Turnquest készített egy tanulmányt a kaliforniai Fashion Institute of Design & Merchandising-nak arról, hogy mégis milyen irányba lendültek el a luxusmárkák, merre tartanak az olcsóbb kategóriás brandek és vajon képesek lesznek-e közeledni egymáshoz a jövőben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így spórolhat kétmilliót ruhákon

mzd 2016. április 30., szombat 18:18

A Fashionista készített egy galériát, amelybe dizájnertermékeket és azok másait gyűjtötte össze. Nem, nem csak inspirálódásról van szó, egy-két páros esetében ugyanis konkrétan mintha ugyanazt a terméket látnánk. Ez zavaró lehet egyrészt a dizájnmárkáknak, másrészt azok vásárlóinak, jó hír viszont azoknak, akik kevés pénzből akarnak úgy kinézni, mintha luxusmárkák ruháit vették volna meg – több ezer dollárért. Ha utóbbi csoportba tartozik, akkor olvasson tovább, ugyanis összeszedtük mi is a tíz párosból kilencet – egy termék ugyanis időközben eltűnt a honlapról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy perc alatt változhat unikornissá

Menő/Ciki

Becca 2016. április 30., szombat 15:17

Nem kell többet izgulnia, végre megérkezett a szivárvány színeiben pompázó arcpirosító! Miután a hasonló kvalitásokkal rendelkező szemhéjpúderért a fél internet megbolondult, éppen itt volt az ideje az újabb őrületnek. A metálfényben csillogó pirosító a Redditen tűnt fel a napokban, ahol egy kétségbeesett felhasználó próbálta megtalálni a választ arra, hogy hol lehet megvásárolni ezt a csodát. Szerencsére gyorsan meg is jött a válasz, a bitter.lace.beauty kínálja, potom 22 amerikai dollárért (6000 forint) – ami nyilván a hülyének is megéri. A szomorú hír viszont az, hogy éppen készlethiány van a termékből, de állítólag hamarosan újra kapható lesz.

A képek alapján a pirosító segítségével simán elmaszkírozhatja magát egy unikornisnak, vagy csillogó-villogó szivárványnak, esetleg egy "Én kicsi pónimnak", a hatás mindenképpen drámai lesz. Esetleg ha már most azonnal rákapott a pirosító ízére de nem akar ennyi pénzt áldozni az idei tavasz sminkőrületének menjen el egy játékboltba, garantáljuk, hogy valamelyik Barbie-s kiegészítő tartalmaz egy ilyen sminkpalettát. Vagy próbálkozzon szemhéjpúderrel.

Ön szerint megéri az árát, tehát menő, vagy inkább ciki ez az új őrület?

14104 szavazat 27939 szavazat

Süti bűntudat nélkül: reform almás pite

Ötvös Zsuzsanna 2016. április 30., szombat 13:41

A klasszik almás pite kicsit „reformosított” változata: a finomlisztet teljes kiőrlésű rozslisztre cseréltük, kristálycukor helyett pedig használhatunk nádcukrot (ez a legkevésbé reform) kókuszcukrot (középutas), vagy nyírfacukrot/eritritet (leginkább reform).

Az omlós tésztának nagyon jó íze lesz lassabban felszívódó rozsliszttel, ami egyébként is remekül passzol az almás tölteléknél használt darált dióval. 

Nádcukor helyett az alacsonyabb glikémiás indexű kókuszpálmacukrot is használhatjuk – ennek a finom karamelles íze nem fogja elrontani a piténket, sőt, de szóba kerülhet a még alacsonyabb GI-jű nyírfacukor (xilit) is.  

Mi az a glikémiás index (GI) és mire jó?

A glikémiás index azt mutatja meg, hogy az adott élelmiszerben található szénhidrát milyen gyorsan szívódik fel a szervezetben, vagyis: mennyire dobja meg a vércukor- és inzulinszintet. A hirtelen nagy kilengések nem egészségesek, ezért preferálják sokan az alacsonyabb GI-vel rendelkező édesítőket. 

Az alacsony GI-jű élelmiszer kevesebb glükózt juttat a szervezetbe, vagyis a hasnyálmirigynek kevesebb inzulint kell termelnie. Minél lassabb a szénhidrát felszívódása, annál tovább okoz teltségérzetet.

Fontos szem előtt tartani, hogy a GI érték nem mutatja meg, hogy az adott ételben MENNYI szénhidrát van, csak annak felszívódási sebességét!

GI értékek:

 • kristálycukor/glükóz: 65,
 • méz: 50,
 • kókuszcukor: 35, 
 • gyümölcscukor/fruktóz: 25,
 • nyírfacukor/xilit: 9,
 • eritrit: 1,
 • sztívia: 0.

Ha mégis inkább a klasszikus változatra szavazna, itt talál olyan receptet is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mostanra menő lett a tapétával összeöltözni

bb 2016. április 30., szombat 08:45

Bizonyára emlékeznek még arra a nőre, aki pár hónappal ezelőtt véletlenül vagy direkt, de összeöltözött a hotel folyosójának falával. Vélhetően nem az ő hatására, de a tavaszi-nyári szezonban több márka feldolgozta a témát és piacra dobta a tapétával vagy a szoba falával megegyező mintájú ruhakollekcióját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A világ legdivatosabb nyulának külön szabója van

Edicsek 2016. április 29., péntek 17:41

A kutyák és macskák után úgy tűnik, a nyulak is világuralomra törnek az Instagramon, legalábbis Pui Pui már 24 ezer követővel rendelkezik. A holland lop típusú törpenyúl ráadásul nem csak cuki, de mindig nagyon divatos is, a házi szabójának köszönhetően. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: málnahabos szelet sütés nélkül

Piszke 2016. április 29., péntek 10:24

Hamarosan itt a friss gyümölcsök szezonja, érkezik a hazai eper, jön a cseresznye, a meggy, ribizli, épp ideje végigkutatni a fagyasztónk legmélyét, és felhasználni a tavaly betárazott és féltve őrizgetett készleteket, hogy helyet csináljunk az újaknak. 

DSC 0043

Természetesen friss gyümölcsből is elkészíthetjük ezt a sütés helyett hűtéssel készült édességet, és ha nagyon sietünk, a fagyasztóból kivett málna helyére épp befér: így egy órán belül vágható és el is tüntethető egy pillanat alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt se tudom, mi az a slipon, de tetszik!

nemoszi 2016. április 29., péntek 08:33

Valószínűleg ön is csak kapkodja a fejét, amikor elkalandozik egy-egy fast fashion márka honlapjára, vagy kinyit egy divatmagazint (esetleg nálunk olvas cipőkörképet): mi a fene az a brogue? És az espadrilles? Nincs ezeknek magyar neve? Mit nevezünk Oxford-cipőnek? És mi az a slipon?

Megannyi kérdés, amire most igyekszünk válaszolni: egy képekkel megtámogatott szótárat szedtünk össze a legtöbbször előforduló cipőjatákból: részletek (nagyjából) ABC-sorrendben a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz: mikor találták fel ezeket a háztartási gépeket?

mzd 2016. április 28., csütörtök 17:28

Jelentősen könnyítettek az életünkön az automata háztartási gépek: nem kell például kézzel csavarni a ruhákat mosás után, vagy manuálisan felverni a tojásfehérjét. Bár annak természetesen tudatában voltunk, hogy ez nem mindig volt, egy-két találmányról nem gondoltuk volna, hogy annyi idős, amennyi. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy készítünk egy kvízt, amiben 10 termékről kell kitalálnia, hogy vajon mikor pattant ki az ötletgazdája fejéből.

Természetesen nem a legrégebbi verzióra vagyunk kíváncsiak (hiszen akár egy darab bot is számíthat mixernek), hanem arra, hogy mikor találták fel az elektromos változatokat. Tesztelje tudását pár perc alatt, aztán pedig jól lepődjön meg!

Minden kérdés megválaszolására 45 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Eszébe ne jusson neten estélyit rendelni!

nemoszi 2016. április 28., csütörtök 10:51

Tényleg nem tudjuk, ki az, aki még képes kínai oldalról estélyit rendelni magának, de úgy tűnik, vannak jópáran. A Daily Mail és a Knockoffnightamres ugyanis most ismét tele van a félresikerült rendelésekkel, ugyanis az amerikia tinik a szalagavató bálra készülve hinni akarnak a csodában, vagyis abban, hogy álmaik ruháját ismételt ruhapróbák és nagyobb kiadás nélkül megkaphatják.

A legutóbb az alabamai Alivia Briggs szívta meg, vagyis inkább úgy tűnik, fizetett 223 dollárt azért, hogy Twitter-celeb legyen negyed órára. Ő egy olyan ruháért adott ki 62 ezer forintot, amiről normális méretű kép se volt fent a rendelős oldalon, majd csodálkozva posztolta Twitterén a 10 dollárt se érő borzalmat – némi tudatosságra utal, hogy volt a tárban egy pótruha, amit mégiscsak fel tudott venni a szalagavatóra, így a nagy nap nem, csak a szülők pénztárcája bánta a felelőtlen pénzkidobást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Távoznak a Calvin Klein tervezői

bb 2016. április 28., csütörtök 08:38

Nemcsak a Dior, a Saint Laurent, a Lanvin és a Versace házán táján történtek drasztikus változások az elmúlt időszakban, hanem a Calvin Klein-nál is, ahol a hónap középen hivatalosan is bejelentették, hogy az amerikai luxusmárka női és férfi kollekcióiért felelős kreatívigazgatók, Francisco Costa és Italo Zucchelli távoznak a divatház éléről. Costa 2003 óta vezeti a női kollekciók tervezését, Zucchelli 2004 óta áll a férfi kollekciók mögött – írja a Vogue. A bennfentes pletykák szerint a divatház egy embert akar felkérni a női és férfi kollekciók tervezésére, melyet eddig ketten vittek, és Raf Simons és Hedi Slimane is esélyes a megüresedett posztra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

DIY: dobja fel ruháit ezzel a filléres ötlettel!

nemoszi 2016. április 28., csütörtök 07:44

A boltokat elöntötték a felvarrós, feliratos pulóverek, amiket alapvetően szeretünk, de azért akadt pár problémánk azzal, hogy ezek a darabok ebben a szezonban ennyire trendivé váltak:

 • ezek a pulcsik/pólók egy kaptafára készülnek, nagy tömegben, tehát az egyediség (ami tulajdonképp az ilyen felvarrós, vicces mintás darabok lételeme) ki van zárva, ha úgy döntenék, hogy mondjuk a Bershkában szerzek egy vicces felsőt
 • a legtöbb felirattal, felvarróval nehéz azonosulnom, rövidebben: nem tetszenek
 • hátrány az ár is: ha egy felsőre felkerül pár egyen-felvarró, máris 5 ezerbe kerül 2 helyett, a pulóverek ára is simán duplázódik, ha kapnak valami feltétet
 • annyira elöntötték a boltokat a mintázott pucslik, hogy minta, felvarró, felirat nélkülit szinte már nem is lehet kapni – pedig azért néha nem ártana valami egyszerűt felvenni.

Ebben a posztunkban az első három problémára ajánlunk egy filléres megoldást: a negyedik probléma az, ami nehézzé teszi az első három megoldását...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: a szűk farmerszoknya

moana 2016. április 27., szerda 19:22

Ahogy írtuk, tavasszal nem ússzuk meg a hippiskedést, és ebbe a farmerszoknya is belefér. Persze a szegetlen aljú, mert az most annyira menő. A hajtás után mutatunk négy összeállítást, amiből ihletet meríthet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Perlik Kate Middleton esküvői ruhájának tervezőjét

mzd 2016. április 27., szerda 15:13

2011. április 29-én, azaz öt évvel ezelőtt tartották Vilmos Herceg és Kate Middleton esküvőjét. A ceremónia előtti hetekben megindultak a találgatások, hogy vajon ki készíti a leendő hercegné ruháját, aztán hamar ki is derült, hogy az Alexander McQueen márkát és a vezetőtervezőt, Sarah Burtont érte a megtiszteltetés. Hiába telt el fél évtized a nagy nap óta, Christine Kendall esküvőiruha-tervező beperelte Burtont és a márkát, mert szerinte csúnyán koppintották őt, írja a Jezebel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar diáklány nyert egy francia szakácsversenyen

etelka 2016. április 27., szerda 10:25

Czompa Fanny a BGE-KVIK vendéglátás-szálloda szakirányos III. évfolyamos hallgatója a dobogón végzett az Olivier Roellinger francia szakácsversenyen, melynek a témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei volt.

Roellinger három csillagot szerzett magának, majd a fenntartható tengeri halászat mellett tette le a voksát, visszavonult egy kastélyba, ahol étterem és hotel is várja a vendégeket.

A korábban francia, majd spanyol versenyzőkkel megrendezett versenyt, idén első ízben 30 ország részvételével európai szintűre terjesztették ki, és négy helyszínen bonyolították le.

Czompa Fanny fél éve készült a megmérettetésre, és április 20-án megnyerte a Lengyelországban megrendezett versenyt, ahol Észak- és Kelet-európai versenyzők vettek részt. A professzionális recept szerinti étel elkészítésére két és félóra, míg a háziasszonyira fél óra állt rendelkezésre.

Ugyanazt kellett kétféle módon elkészíteni, a profi és az amatőr változat között elég markáns különbség volt, látványban mindenképp.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogadjunk, hogy ezeket nem tudta a Starbucksról!

Becca 2016. április 26., kedd 19:02

1983-ban, a Starbucks kereskedelmi és marketing igazgatója, Howard Schultz kiruccant Milánóba és miután látta, hogy mekkora biznisz van a kávézókban, javasolta, hogy a szemeskávén kívül, kávét és kávés italokat is kínáljanak a vásárlóknak.A tulajdonosok elvetették az ötletet, mire Schultz megalapította saját kávéházláncolatát 1986-ban, majd egy évvel később felvásárolta a Starbucks brand-et és egyesítette saját, Il Giornale nevű cégével. Gyorsan óriássá nőtte ki magát a vállalkozás, ma Magyarországon, 12 ilyen üzlet működik a fővárosban.

A következő összeállítást a Mentalflosson találtuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kificamodott könyöknek köszönhetők ezek a fürdőruhák

nemoszi 2016. április 26., kedd 17:50

Magyar bikinimárka bemutatóján jártuk, és hogy őszinték legyünk, kicsit szkeptikusak voltunk a dologgal: ritkán hallani sikeres magyar bikinitervezőkről és a fürdőruha amúgy is ingoványos terület, nehéz rendesen megcsinálni és rengeteg lehetőség van ízléstelen holmikat tervezni. Pozitívan csalódtunk, a Pelso tervezője ugyanis finom ízléssel, minőségi anyagokból dolgozik és olyan fürdőruhákat készített 2016 nyarára, melyek kortól és súlytól függetlenül bárkinek jól állhatnak és úgy tűnhet ki bennük az ember a tömegből a strandon, hogy nem érzi magát bohócnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 ... 439

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés