OFFLINE

Azt se tudom, mi az a slipon, de tetszik!

nemoszi 2016. április 29., péntek 08:33

Valószínűleg ön is csak kapkodja a fejét, amikor elkalandozik egy-egy fast fashion márka honlapjára, vagy kinyit egy divatmagazint (esetleg nálunk olvas cipőkörképet): mi a fene az a brogue? És az espadrilles? Nincs ezeknek magyar neve? Mit nevezünk Oxford-cipőnek? És mi az a slipon?

Megannyi kérdés, amire most igyekszünk válaszolni: egy képekkel megtámogatott szótárat szedtünk össze a legtöbbször előforduló cipőjatákból: részletek (nagyjából) ABC-sorrendben a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz: mikor találták fel ezeket a háztartási gépeket?

mzd 2016. április 28., csütörtök 17:28

Jelentősen könnyítettek az életünkön az automata háztartási gépek: nem kell például kézzel csavarni a ruhákat mosás után, vagy manuálisan felverni a tojásfehérjét. Bár annak természetesen tudatában voltunk, hogy ez nem mindig volt, egy-két találmányról nem gondoltuk volna, hogy annyi idős, amennyi. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy készítünk egy kvízt, amiben 10 termékről kell kitalálnia, hogy vajon mikor pattant ki az ötletgazdája fejéből.

Természetesen nem a legrégebbi verzióra vagyunk kíváncsiak (hiszen akár egy darab bot is számíthat mixernek), hanem arra, hogy mikor találták fel az elektromos változatokat. Tesztelje tudását pár perc alatt, aztán pedig jól lepődjön meg!

Minden kérdés megválaszolására 45 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Eszébe ne jusson neten estélyit rendelni!

nemoszi 2016. április 28., csütörtök 10:51

Tényleg nem tudjuk, ki az, aki még képes kínai oldalról estélyit rendelni magának, de úgy tűnik, vannak jópáran. A Daily Mail és a Knockoffnightamres ugyanis most ismét tele van a félresikerült rendelésekkel, ugyanis az amerikia tinik a szalagavató bálra készülve hinni akarnak a csodában, vagyis abban, hogy álmaik ruháját ismételt ruhapróbák és nagyobb kiadás nélkül megkaphatják.

A legutóbb az alabamai Alivia Briggs szívta meg, vagyis inkább úgy tűnik, fizetett 223 dollárt azért, hogy Twitter-celeb legyen negyed órára. Ő egy olyan ruháért adott ki 62 ezer forintot, amiről normális méretű kép se volt fent a rendelős oldalon, majd csodálkozva posztolta Twitterén a 10 dollárt se érő borzalmat – némi tudatosságra utal, hogy volt a tárban egy pótruha, amit mégiscsak fel tudott venni a szalagavatóra, így a nagy nap nem, csak a szülők pénztárcája bánta a felelőtlen pénzkidobást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Távoznak a Calvin Klein tervezői

bb 2016. április 28., csütörtök 08:38

Nemcsak a Dior, a Saint Laurent, a Lanvin és a Versace házán táján történtek drasztikus változások az elmúlt időszakban, hanem a Calvin Klein-nál is, ahol a hónap középen hivatalosan is bejelentették, hogy az amerikai luxusmárka női és férfi kollekcióiért felelős kreatívigazgatók, Francisco Costa és Italo Zucchelli távoznak a divatház éléről. Costa 2003 óta vezeti a női kollekciók tervezését, Zucchelli 2004 óta áll a férfi kollekciók mögött – írja a Vogue. A bennfentes pletykák szerint a divatház egy embert akar felkérni a női és férfi kollekciók tervezésére, melyet eddig ketten vittek, és Raf Simons és Hedi Slimane is esélyes a megüresedett posztra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

DIY: dobja fel ruháit ezzel a filléres ötlettel!

nemoszi 2016. április 28., csütörtök 07:44

A boltokat elöntötték a felvarrós, feliratos pulóverek, amiket alapvetően szeretünk, de azért akadt pár problémánk azzal, hogy ezek a darabok ebben a szezonban ennyire trendivé váltak:

  • ezek a pulcsik/pólók egy kaptafára készülnek, nagy tömegben, tehát az egyediség (ami tulajdonképp az ilyen felvarrós, vicces mintás darabok lételeme) ki van zárva, ha úgy döntenék, hogy mondjuk a Bershkában szerzek egy vicces felsőt
  • a legtöbb felirattal, felvarróval nehéz azonosulnom, rövidebben: nem tetszenek
  • hátrány az ár is: ha egy felsőre felkerül pár egyen-felvarró, máris 5 ezerbe kerül 2 helyett, a pulóverek ára is simán duplázódik, ha kapnak valami feltétet
  • annyira elöntötték a boltokat a mintázott pucslik, hogy minta, felvarró, felirat nélkülit szinte már nem is lehet kapni – pedig azért néha nem ártana valami egyszerűt felvenni.

Ebben a posztunkban az első három problémára ajánlunk egy filléres megoldást: a negyedik probléma az, ami nehézzé teszi az első három megoldását...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: a szűk farmerszoknya

moana 2016. április 27., szerda 19:22

Ahogy írtuk, tavasszal nem ússzuk meg a hippiskedést, és ebbe a farmerszoknya is belefér. Persze a szegetlen aljú, mert az most annyira menő. A hajtás után mutatunk négy összeállítást, amiből ihletet meríthet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Perlik Kate Middleton esküvői ruhájának tervezőjét

mzd 2016. április 27., szerda 15:13

2011. április 29-én, azaz öt évvel ezelőtt tartották Vilmos Herceg és Kate Middleton esküvőjét. A ceremónia előtti hetekben megindultak a találgatások, hogy vajon ki készíti a leendő hercegné ruháját, aztán hamar ki is derült, hogy az Alexander McQueen márkát és a vezetőtervezőt, Sarah Burtont érte a megtiszteltetés. Hiába telt el fél évtized a nagy nap óta, Christine Kendall esküvőiruha-tervező beperelte Burtont és a márkát, mert szerinte csúnyán koppintották őt, írja a Jezebel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar diáklány nyert egy francia szakácsversenyen

etelka 2016. április 27., szerda 10:25

Czompa Fanny a BGE-KVIK vendéglátás-szálloda szakirányos III. évfolyamos hallgatója a dobogón végzett az Olivier Roellinger francia szakácsversenyen, melynek a témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei volt.

Roellinger három csillagot szerzett magának, majd a fenntartható tengeri halászat mellett tette le a voksát, visszavonult egy kastélyba, ahol étterem és hotel is várja a vendégeket.

A korábban francia, majd spanyol versenyzőkkel megrendezett versenyt, idén első ízben 30 ország részvételével európai szintűre terjesztették ki, és négy helyszínen bonyolították le.

Czompa Fanny fél éve készült a megmérettetésre, és április 20-án megnyerte a Lengyelországban megrendezett versenyt, ahol Észak- és Kelet-európai versenyzők vettek részt. A professzionális recept szerinti étel elkészítésére két és félóra, míg a háziasszonyira fél óra állt rendelkezésre.

Ugyanazt kellett kétféle módon elkészíteni, a profi és az amatőr változat között elég markáns különbség volt, látványban mindenképp.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogadjunk, hogy ezeket nem tudta a Starbucksról!

Becca 2016. április 26., kedd 19:02

1983-ban, a Starbucks kereskedelmi és marketing igazgatója, Howard Schultz kiruccant Milánóba és miután látta, hogy mekkora biznisz van a kávézókban, javasolta, hogy a szemeskávén kívül, kávét és kávés italokat is kínáljanak a vásárlóknak.A tulajdonosok elvetették az ötletet, mire Schultz megalapította saját kávéházláncolatát 1986-ban, majd egy évvel később felvásárolta a Starbucks brand-et és egyesítette saját, Il Giornale nevű cégével. Gyorsan óriássá nőtte ki magát a vállalkozás, ma Magyarországon, 12 ilyen üzlet működik a fővárosban.

A következő összeállítást a Mentalflosson találtuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kificamodott könyöknek köszönhetők ezek a fürdőruhák

nemoszi 2016. április 26., kedd 17:50

Magyar bikinimárka bemutatóján jártuk, és hogy őszinték legyünk, kicsit szkeptikusak voltunk a dologgal: ritkán hallani sikeres magyar bikinitervezőkről és a fürdőruha amúgy is ingoványos terület, nehéz rendesen megcsinálni és rengeteg lehetőség van ízléstelen holmikat tervezni. Pozitívan csalódtunk, a Pelso tervezője ugyanis finom ízléssel, minőségi anyagokból dolgozik és olyan fürdőruhákat készített 2016 nyarára, melyek kortól és súlytól függetlenül bárkinek jól állhatnak és úgy tűnhet ki bennük az ember a tömegből a strandon, hogy nem érzi magát bohócnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az állat, ami nem is tudja, hogy luxusalapanyag

ermiz 2016. április 26., kedd 17:50

Az alpaka egy Dél-Amerikában élő teveféle, melynek gyapja az egyik legfinomabb a világon. Valahogy így kezdődhet a tankönyvekben az alpaka meghatározása. A leíró szöveg sajnos nem adja vissza, mennyire vicces állatok az alpakák, azt meg főleg nem, hogy Magyarországon legalább három farmon tartanak nagyobb számban ilyen állatokat. Ezért is utaztunk Jobaházára, ahol egy holland szakértő vette kezelésbe a farmon található 12 állatot. Kevin Hamstra részben ebből él, Európa különböző pontjain nyírja az alpakákat, ellenőrzi a fogukat és a patáikat, és ha kell, igazít rajtuk. Farmján számos állat található, melyekkel el lehet menni sétálni az erdőbe. Ez nem csupán szórakozás, az alpakákat szívesen használják autista gyerekek kezelésében, illetve egyéb fogyatékossággal élők esetében is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

StyleCouch: Hol találok szép táskát 10 ezerért?

mzd 2016. április 26., kedd 14:15

style couch.png
Fotó: Dívány

Újra kedd, ami néhány hónapja itt a Díványon egyet jelent azzal, hogy új StyleCouch poszttal jelentkezünk. Ha lemaradt a múlt heti posztról, amiben pasiknak mutattunk "elronthatatlan" szetteket nyárra, akkor kattintson ide, ha pedig kíváncsi arra, mit válaszoltunk a tízezer forint környékén szép táskára vadászó Vicának, akkor pedig olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért hívjuk asszonyverőnek az atlétát

bb 2016. április 25., hétfő 20:50

Miközben az elmúlt években világszerte elfogadottá vált az egészséges testkép és a plus-size kifejezés, valamint egyre több szó esik a családon belüli erőszakról, illetve a nőket ért bántalmazásokról, addig pont ez a nők jogaiért harcoló húszas-negyvenes éveiben járó generáció az, aki fittyet hány arra, hogy a fehér atlétát még mindig “asszonyverő” trikóként emlegetjük, sőt még előszeretettel viseljük is azt. A Mic.com szerkesztősége utána járt, hogy mégis mitől asszonyverő az asszonyverő felső, részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Anna Wintour zokogásban tört ki Kanye West divatbemutatója alatt

Edicsek 2016. április 25., hétfő 18:23

Sok mindent el lehet képzelni a Vouge mindig szigorú tekintetű főszerkesztőjéről, de azt kissé nehezen, hogy a sötét napszemüvege alatt könnycseppeket morzsol el Kanye West divatbemutatója alatt. Pedig Seth Meyers műsorában bevallotta, hogy ez történt, de nem attól, mert annyira imádta, vagy éppen annyira gyűlölte Kanye West  túlárazott és szokatlanul ronda csöves ruháit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a perfekt megoldás, ha tökéletes lábkörmökre vágyik!

Menő/Ciki

Divany.hu 2016. április 25., hétfő 16:17

Japánok. Naná. Ki más? Megint a japánok rukkoltak elő valami eszement ötlettel, ami valójában tökéletes megoldást nyújt, ha nem ér rá a pedikűröse, vagy éppen időhiányban szenved. Itt a lakkozott körmű zokni! Nem viccelünk, egy japán cég piacra dobta a zoknit, amely instant megoldást nyújt, ha vészhelyzet van, és azonnal cselekedni kell. A 3000-4000 forintnyi jenért kapható csodák jól jöhettek volna Katalinnak, akinek a lábfején a fél világsajtó rugózott, skandallumot kiáltva, amikor indiai útja során le kellett vennie a cipőjét a vallási előírások miatt. Igen, ez volt az az utazás, ahol a hercegné összesen 13,6 millió forintot érő ruhát vonultatott fel, de tegye a szívére a kezét, ön a Zarából meg a New Lookból öltözködne, ha hercegné lenne?

Mindenesetre a zoknik mindenki számára elérhetőek, itt csak a méretekből adódhatnak gondok, esetleg abból, hogy nem vehet fel rövid ruhát a zoknikhoz. A rendeléshez keressen azért egy japánul tudó havert, bár ha tovább terjed az őrület, nyárra már az Ázsia centerben fogjuk kétezerért venni. Már ha szeretnénk. Szeretnénk?

690 szavazat 815 szavazat

Ennyit számít egy ruhánál, hogy milyen magas celebnő hordja

mzd 2016. április 25., hétfő 11:36

Mai Kinek áll jobban? posztunk a hossz és a magasság köré épült: megnézhetik, mennyit számít egy Gucci ruhánál az, hogy meddig ér a lábon, azt, hogy miként mutat ugyanaz a dressz egy magas és egy alacsonyabb celebnőn, de még azt is, hogy mennyire nem mindegy, hogy mit vesz fel egy kötözős szandálhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: a zacskós pisztáciák jók, nagyon jók és szuperek

Tuna Judit 2016. április 25., hétfő 09:14

Pisztáciát a nyolcvanas évek vége felé még csak pár, hiperexkluzív helyen lehett kapni - vagy ugye külföldre látogató családtagok ajándékaként hozzájutni - holott Ausztriában már rég az összes szuper polcán ott ücsörgött. Akkoriban óriási hipszerségnek számított, ha valaki ilyet ropogtathatott, ezért is volt hatalmas csalódás gyerekkoromban, mikor egy bécsi kiruccanásunk alkalmával kaptam egy jó nagy konzerv (konzervben árulták!!!) pisztáciát.

Természetesen hazafelé a kocsiban azonnal rá is mentem, és mi volt a konzervben?! Nagyjából csak pisztáciahéj. Arra nem emlékszem, hogy meddig bőgtem, de jó sokáig. Aztán eltelt pár év, és már Magyarországon is csak egy mag volt a sok közül.


Persze, ha a "magok" kerülnek szóba, még mindig benne van az első négyben, ezért választottuk hát, hogy megnézzük, van-e különbség az itthon kapható zacskós változatok között.

Összesen hatféle terméket kóstoltunk, mindegyik a pirított és sózott (legalábbis a csomagolásuk szerint). A magokat nem tudományos szempontok alapján vizsgáltuk, egyszerűen a legfinomabbat kerestük. A maximálisan elérhető pontszám 30 volt, mindegyik termék jó helyezést kapott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tavaszi trendek, ahogy a bloggerek látják

nemoszi 2016. április 24., vasárnap 20:19

A Fashion Days sajtóreggelit szervezett tavaszi kollekciója promotálására, ahol – a leírás szerint – hazánk "legelismertebb" bloggerei mondták meg a tutit a 2016-os trendekről. Az esemény érthető módon a Fashion Days márkáinak szettjei köré szerveződött, de mivel a 7 éves cég már több mint 1000 márkával dolgozik és félmillió terméket lehet kapni náluk, ez nem nagyon szűkíti a választékot. Érdekesség, hogy míg egyfajta kiárusító portálként indult a Fashion Days, ahol limitált ideig volt kapható egy-egy márka, mára több márkával stratégiai együttműködést alakítottak ki és jellemzők az új kollekciós készletek, melyek darabjait 3 országból 4 millió felhasználó böngészi nap mint nap. És van már saját blogjuk is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fát nevelni avokádómagból? Kipróbáltuk!

Tuna Judit 2016. április 24., vasárnap 11:32

Lassan öt hónapja vágtam bele, hogy megnézzem, tényleg lehet-e avokádót magról gyökereztetni. Gyorsan alábbhagyott a lelkesedésem, mikor már eltelt egy hónap, és még mindig nem történt semmi. A Youtube-on bemutatott videókon rendre azt látni, hogy milyen egyszerű ez az egész, és hogy csak bele kell tenni megfelelő módon a magot a vízbe, aztán gyorsan el is kezd gyökeret ereszteni.

Nos, a valóságban ez nem ennyire egyszerű. Először is, nem mindegy, hogy a mag meg van-e pucolva, vagy nincs, illetve a mag minősége is befolyásolja ezt a folyamatot. Most megmutatjuk, hova jutott a projekt öt hónap alatt, mert természetesen lőttem pár fotót miközben azon izgultam, hogy berohad-e a mag a vízbe, vagy esetleg nekem is lesz egy menő, elültethető avokádómagom. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öltözzön fogtündérnek a Szigetre!

bb 2016. április 24., vasárnap 10:59

Nyakunkon a fesztiválszezon, aminek köszönhetően lassan előszivárognak a szekrény aljáról a rojtos kimonók, a virágokkal díszített fejdíszek, a farmersortok, gumicsizmák és kockás ingek. Pörgős időszak előtt állunk tehát, amin felbuzdulva készítettünk egy galériát arról, hogy milyen szerelésekben szórakoznak a szabadban a hírességek, de egyúttal inspirációt is gyűjthet a saját fesztiválozós összeállításaihoz!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a turistatrikó?

Menő/Ciki

ermiz 2016. április 24., vasárnap 10:15

Mint egy mese, úgy kezdődött az Iconspeak trikók története – és mint tudjuk, minden márkához kell egy jó sztori. Ebben az esetben ez a történet George-hoz, Stevenhez és Florianhoz köthető, három baráthoz, akik motoroztak egyet Vietnámban. A motor elromlott, ők nem beszélték a nyelvet, így nehéz volt megértetni magukat a helyiekkel. Néhány sör után jutott eszükbe az ötlet, hogy piktogramokkal ellátott pólókat dobnak piacra – írja a Contemporalist. A jó hír, hogy a motort sikerült megjavítani, és ők visszajutottak a hazájukba. Az ötletből végül lett egy cég, és a trikókat átlagosan 33 dollár(9000 ft) körül lehet megvásárolni. A fotó és a reklámblokk alatt szavazhat: ön szerint menő ilyen pólóban grasszálni, vagy utálja, ha turistának nézik és kerüli az efféle holmikat?

iconspeak-tanktop-women-black 1024x1024
631 szavazat 585 szavazat

Műszűlas felsőben égett meg a brit nő

Edicsek 2016. április 23., szombat 19:09

A 3 gyerekes Amanda Clarke csak vacsorát szeretett volna készíteni bournemoth-i otthonában, mikor az Asdában kapható 12 fontos, azaz nagyjából 4700 forintos felsője felgyulladt. A nő a másodperc törtrésze alatt tépte le magáról a ruhadarabot, de így is harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a karján és a mellkasán, sőt a szemgolyója is megégett, ahogyan a a lángoló felsőt tépte le magáról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A ruhaüzletekben is újra vásárolhat ám vasárnap!

mzd 2016. április 23., szombat 16:03

Arról folyamatosan beszámolunk, hogy miként alakul az áruházak vasárnapi, de a tavaly márciusban hozott boltzártörvény egy héttel ezelőtti eltörlése nem csak ezeket érintette. Mivel 17-én össze-vissza voltak nyitva a ruhaüzletek, ezért arra gondoltunk, körbekérdezünk a divatcégeknél, hogy miként tartanak nyitva ezek után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A metálfényű cipő a szezon egyik alapdarabja

aa 2016. április 23., szombat 15:23

Annak ellenére kapkodják az üzletekből a metál árnyalatú, elsősorban ezüst és arany cipőket, hogy a trend nem is a tavaszi-nyári szezonban robbant be a köztudatba, hanem már tavaly is felkapott volt a divatszakemberek körében, tehát ahogy a legtöbb őrület, először egy szűk rétegen belül terjedt el, aztán később egyre több emberen bukkant fel a hétköznapi divatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem találja ki, mennyibe kerül ez a rongy

nemoszi 2016. április 23., szombat 12:36

Nemrég összeadtuk, mennyibe kerültnek Katalin hercegné indiai turnés ruhái: akkor a Facebook oldalunkon többen kifogásolták, hogy mit számolgatunk, de most el kell keserítsük önöket, ismét árakról lesz szó. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 ... 433

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés