OFFLINE

Szilas Ritától inspirálódott a Moschino?

etelka 2016. október 5., szerda 14:56

Ki inspirálódott kitől?

 • 214
  A Moschino Szilastól - egyértelmű
 • 6
  A Moschino Gallianótól
 • 10
  Mindenki Camerinótól
 • 31
  Ez csak a kollektív tudat!

Szilas Rita tervező meghökkentő munkáiról mi is szoktunk írni időnként, ám most nem ez került a fókuszba, hanem a Moschino 2017-es tavaszi/nyári kollekciója, valamint Szilas ruhái, melyek akár hasonlíthatnak is egymásra. Ami tény, hogy Szilas a Moschino előtt mutatta be kollekcióját, melynek egyik hangsúlyos darabját a Story gálán viselte Sallai Nóra.

Az öltöztető babákkal megálmodott kollekció nyolc részből áll, és tavaly óta kapható, míg a luxusmárka csak most mutatta be a darabokat. Azért mielőtt tolvajt kiálltanánk – ami nem lenne meglepő, a divatházak előszeretettel inspirálódnak egymástól, a kevésbé ismert tervezőktől is – jó tudni, hogy a trompe l'oeil (szemet becsapó) technika ruhákra való alkalmazásának hosszú története van, az olasz Roberta di Camerino például már az 1950-1960-as években dolgozott vele, de Thom Browne is tervezett hasonlót. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: piros kabát, hogy kitűnjön a szürke tömegből

moana 2016. október 5., szerda 11:47

Ideje elővenni a szövetkabátokat a szekrényekből, és ha már rá sem bír nézni a megszokott fekete, szürke, esetleg olajzöld darabokra, akkor menjen, és szerezzen be magának egy pirosat. Biztosan kevesen jönnek majd szembe az utcán egy hasonló kabátban. A hajtás után mutatunk pár tippet, hogyan és mivel viselheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti a piacról öltözködik a Kardashian-klán

nemoszi 2016. október 5., szerda 10:06

Kim Kardashian sajnos hamarabb megszakította párizsi tartózkodását, mint tervezte: rablók törtek rá ugyanis, millió dolláros ékszereket raboltak tőle, fegyvert fogtak a fejéhez, az eset után érthető módon a celeb a lehető leggyorsabban elhagyta a francia fővárost és hazatért Amerikába. Most ugyan épp minden az erőszakos rablásról szól és elöntik a netet a gonosz mémek (meg a kedves celebreakciók), de nem szeretnénk elmenni amellett, amiről a Kardashian-klán akarta, hogy a párizsi divathét szóljon: az ő nevetséges és hiányos öltözeteikről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén is egymástól inspirálódnak a divatházak

aa 2016. október 4., kedd 19:37

A divathét szezonban a szokottnál is gyakrabban foglalkoznak azzal, hogy nemcsak a fast-fashion márkák merítenek ötletet a luxusmárkák által kifutóra küldött ruhadarabokból, de a sztártervezőktől sem áll távol a kollegák munkáiból való inspirálódás. Az Instagramon futó Diet Prada című oldal erre a témára specializálódott, a hajtás után mutatjuk a szemfüles szerkesztők szemléletes találatait a témában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg Hamburgban ették az első hamburgert?

Szűcs Gyula 2016. október 4., kedd 11:20

Mitől palóc a palócleves? Tényleg a gulyások főztek először a gulyáslevest? Julius Caesar találta ki a Caesar salátát és Hamburgban ettek először hamburgert? A NetPincér csapata összeállított egy ötös listát azokról az ismert kajákról, amiket rendszeresen eszünk, de valószínűleg sosem gondoltunk bele igazán abba, miért pont ez a nevük.

Gulyásleves

Ha van ikonikus, egész nemzeti gasztronómiánkat szimbolizáló étele a magyar konyhának, az a gulyásleves. Nemzeti étkünk eredetét kutatva hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy a halászlé analógiájára – halászlé az az egytálétel, amit a halászok készítettek maguknak – a gulyásleves az a leves, amivel a gulyások időnként meglepték magukat. Ha így okoskodunk, bizony rossz úton járunk.

Az Alföldön legelésző marhacsordák nagybajszú felügyelői pályafutásuk során egyféleképpen találkoztak a marhával: egyben. A marhagulyás tehát nem klasszikus pusztai étel, hanem városi fogás, mely a XIX. század első felében vált igazán népszerűvé.

shutterstock 410518399

Palócleves

A palócleves természetesen Palócföld lakóinak ősi eledele, mely évszázadok óta ott rotyog a jó palóc atyafiak kondérjaiban. Ugye ez így teljesen hihető? A valóság szerencsére ezúttal is izgalmasabb, mint gondolnánk.

shutterstock 381639619

A magyar gasztrotörténelem egyik leghíresebb alakja Gundel János vendéglős, aki 1871-ben vásárolta meg a Virágbokor nevű vendéglőt. Itt a kor számos hírességét láthatta vendégül Liszt Ferenctől Tisza Istvánig. A palóclevest azonban egyik kedvenc vendége, Mikszáth Kálmán kedvéért találta fel, aki arra kérte, hogy készítsen neki egy olyan levest, amilyet még sohasem evett. A többi már történelem...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen ruhákkal készülnek a magyar tervezők az őszre

aa 2016. október 4., kedd 09:28

Az elmúlt hetekben mutatták be New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban a 2017-es tavaszi-nyári kollekcióikat a divatházak, amiből kiderült, hogy érdemes lesz virágmintás, katonai ihletésű, pornós, romantikus és rózsaszín ruhákra vadászni a következő szezonban. Mivel még előttünk van az őszi-téli időszak, a hajtás után megnézheti, hogy mit hoznak divatba az olyan hazai tervezők, mint a Nanushka, a Nubu, az Use Unused vagy a Tomcsányi!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki döglött állatokat műkörömbe építeni?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. október 4., kedd 09:13

Kis skorpió, imádkozó sáska, lepke, rovarok, növények, termések, gyakorlatilag bármi beépíthető egy ausztrál műkörmös szerint a körmökbe, ha az ügyfél is így szeretné. Márpedig vannak, akik a Deadly Beauty and Nails szalon képei alapján pontosan így szeretnék. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
891 szavazat 665 szavazat

Hordana bármit is az új Rihanna kollekcióból?

bb 2016. október 3., hétfő 17:49

Szerencsére nem csak bennünk, de a Huffingtonpost.com szerkesztőségében is felmerült a kérdés, miszerint valójában mi értelme van a Rihanna által tervezett új Puma kollekciónak és felvennénk-e a bemutatott cuccokból bármit is a jövőben. Vagy egyáltalán az új amerikai arisztokrácián (Kanye West és családja, Beyoncé és Jay-Z, stb) kívül érdekel e bárkit is ez a stílus?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Golfosoknak indít ruhamárkát Bill Murray és családja

aa 2016. október 3., hétfő 13:10

Sosem gondoltuk volna, hogy ez valaha is megtörténhet, de október 20-án indul az a golfruházattal foglalkozó webáruház, amit Bill Murray és testvérei indítanak a magát a világ legjobb weboldalaként nevező The Chive-val karöltve – harangozta be a hírt a Fashionista.com, mely arra is felhívta a figyelmet, hogy a klasszikus golfos hagyományokkal szakítani kívánó márka neve a William Murray Golf lesz majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: mennyit tudnak a bolti szilvalekvárok?

Koncz Andrea 2016. október 3., hétfő 09:12

A szilvalekvár (vagy dzsem) szinte minden nagy üzletlánc legkeresettebb termékei között szerepel. Talán azért van így, mert ezt használjuk leggyakrabban a süteményekhez, talán azért, mert baracklekvárt többen főzünk be, a szilvát meg inkább megvesszük. A lényeg viszont az, hogy a jó szilvalekvár nagyon finom.

De vajon mennyire jó az átlagos? Összevásároltunk tízfélét, ha nem is a teljes kínálatot, de annak jó részét le is fedtük. A gyümölcstartalom egészen tág határok között változik, volt olyan, amelyben 100 gramm lekvárhoz/dzsemhez 45 gramm szilvát használtak, és olyan is, ahol 414 grammot. Ebben az esetben - néhány kivételtől eltekintve - azt látszik, hogy a több az jobb, de ez persze az árban is tükröződik. 

Összességében azt a tanulságot vontuk le a tesztből, hogy a nagyon olcsó lekvár ritkán jó, talán az Aldisat emelnénk ki, mint kiugróan jó ár-érték arányú lekvár, de csak azoknak, akik a savanyút szeretik. Ha valakinek fontos, hogy a lekvár jó is legyen, meg viszonylag olcsó is, akkor ajánljuk szilvalekvár sütőben módszert, bár fajlagosan valószínűleg még az is többe fog kerülni, mint itt a mezőny alja - viszont kétszázszor finomabb is lesz, mint a mezőny alja. És akkor még azt is elmondhatjuk, hogy élelmiszerkönyvi definíció szerint különleges minőségű szilvalekvárt csináltunk.

Szilvalekvár, dzsem és extradzsem a Magyar Élelmiszerkönyv szerint

A lekvárfélék olyan készítmények, amelyeket egy- vagy többféle friss vagy tartósított gyümölcsből, cukorral vagy anélkül (esetleg mézzel vagy édesítőszerrel) a kívánt töménységűre főznek és hőkezeléssel, esetleg tartósítószerrel vagy a két módszer kombinálásával tartósítanak

A szilvalekvár olyan lekvárkészítmény, amely felezett vagy durván aprított szilvahúsból készül. Állománya kenhető, íze jellegzetes karamelles, színe kékesfekete, barnásfekete, ehhez egyéb gyümölcs nem adható. A szilvalekvár esetében a 10% feletti cukor hozzáadását a megnevezésben jelölni kell (pl. cukrozott szilvalekvár).

A különleges minőségű szilvalekvár kizárólag szilvából, cukor hozzáadása nélkül keményre főzött, de kenhető, sötét színű készítmény, amely héjdarabokat részben tartalmazhat.

A dzsem cukor, pulp és/vagy gyümölcspüré és víz megfelelő kocsonyás állományú keveréke, a minimális gyümölcstartalom 1000 gramm dzsemben 350 gramm szilva. 

Az extradzsem cukor, sűrítetlen gyümölcspulp és víz megfelelően zselés állapotú keveréke, minimális gyümölcstartalom 1000 gramm dzsemben 450 gramm szilva.

Talán nem túl igazságos módon mi most egy kalap alá vettünk mindent, amit a köznyelv szilvalekvárnak hív, az élelmiszerkönyv pontos előírásait a fenti keretesben megtalálják. A teszt vakteszt volt, a lekvárokat kizárólag érzékszerveink segítségével értékeltük. Az elérhető maximális pontszám 20 pont volt, a nyertes csak fél pontot vesztett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatbloggernek álltunk, 1. rész: vegyél követőket, vegyél sikert?

Dívány 2016. október 3., hétfő 08:06

Újabban mindenki divatblogger szeretne lenni: már képzések is indulnak, ahol ezt a „tudományt” lehet elsajátítani, méghozzá nagy sikerű képzések, ahol túljelentkezés van. De mégis, mi olyan vonzó a divatbloggerségben?

Lassan egy éve, hogy különös kísérletbe kezdtünk: divatbloggernek álltunk. Jobban mondva kreáltunk szerkesztőségileg egy karaktert, akinek blogot indítottunk, egyik kolléganőnk lett a dolog arca és vártuk a csodát – avagy azt, hogy sikerült-e befutnunk, leszenk-e követőink, a PR-osok elhiszik-e nekünk, hogy érdemes ajándékokkal bombázniuk. Azért persze tettünk is a sikerért rendesen, nem csak posztoltunk serényen, hanem bevetettük a követővásárlást is – mint kb. mindenki –, de persze a dolog nem ilyen egyszerű. Bármennyire is gyerekjátéknak tűnik, a bloggerség nagy elhatározást, sok szabadidőt és elképesztően excentrikus személyiséget igényel, ezek nélkül ön se vágjon bele!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valójában így kell felvinni a glitteres körömlakkot

dívány.hu 2016. október 2., vasárnap 12:07

A glitteres körömlakk nagyon menő, ha az ember úgy szeretné feldobni a mindennapjait, hogy mini-diszkógömböket varázsol az ujjai végére. Viszont elég körülményes úgy felvinni ezeket a lakkokat, hogy ne legyen olcsó hatású, igénytelen a végeredmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyors ebéd: halloumis cukkini

Katucikonyha 2016. október 2., vasárnap 09:47

Hétközben különösen praktikusak a grillsajtos ételek. Gyorsan elkészülnek, nincs velük sok gond, és finomak is. Padlizsános grillszendvicsben és dióval, salátaágyon is szeretjük.

Ha csak simán, serpenyőben grillezzük, azért lesz némi füst a konyhában, így ezúttal 20 percre bedobtuk a sütőbe, ment mellé néhány idényzöldség, és jó kis ebéd kerekedett belőle. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hordják a bogaras ruhát a celebnők

bb 2016. október 2., vasárnap 08:30

Jópár szezon óta divatban tartják az olyan luxusmárkák, mint például az Alexander McQueen, a Gucci, a Lanvin vagy a Marc Jacobs a rovaros-bogaras témát, aminek köszönhetően számos híresség jelent meg ilyen zümmögő legyekkel, pillangókkal és ijesztő rovarokkal díszített ruhakölteményekben és drágakövekkel kirakott ékszerekben a vörös szőnyeges eseményeken. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy miként viselte a trendet az elmúlt időszakban többek között Keira Knightley, Blake Lively, Cara Delevingne vagy Stella McCartney!

Amelia Windsor az egyik legtrendibb előkelőség

aa 2016. október 1., szombat 19:22

Felköthetik a gatyájukat a brit ‘jó csajok', mivel a 20 éves Amelia Windsor egyre több puccos divateseményen bukkan fel mostanában. A királynő unokatestvérének az unokája annyira menőnek számít a társasági körökben, hogy a neves Tatler magazin a fiatal hercegnőt választotta meg az év legszebb előkelőségének.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lázadtak a londoni nők az 50-es években

bb 2016. október 1., szombat 10:08

Mialatt Angliában egész évben a punk 40. születésnapját ünneplik, addig viszonylag kevés szó esik az ötvenes évek lázadóiról, a Teddy Boys-okról és az ő harcias női párjukról, a Teddy Girls-ökről (más néven Judies), pedig az Anothermag.com szerint ez volt az első olyan brit szubkultúra, aminek már női és férfi képviselői is voltak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szezonja van: szilvás fordított süti

Ötvös Zsuzsanna 2016. október 1., szombat 08:51

Ennek a sütinek az alapja egy egyszerű kevert tészta, amelyet körülbelül annyi ideig tart összeállítani, mint egy muffin tésztáját. Ehhez jön még egy plusz lépés: a lédús szilvaszemeket karamellizált cukron, egy kis vajjal megrottyantjuk – ezt a lépést nem érdemes lespórolni, mert isteni vajkaramellás beütése lesz a süteményünknek! A tésztába egy kis extra mákot is csempésztünk, ami szuperül kiegészíti a szilvát.

Ugyanezt egyébként más gyümölccsel is megtehetjük, bár a szilvával nehéz versenyre kelni, de akár friss, darabolt ananásszal, sőt almával is készülhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másnapos gótnak sminkeljük magunkat idén

bb 2016. október 1., szombat 08:13

A 2016-os őszi-téli divathét nemcsak az új ruhatrendek felvonultatásáról szólt, de itt mutatták be a legújabb smink- és frizuradivatot is a luxusházak sminkesei és mesterfodrászai. A hajtás után mutatjuk, hogy mi váltotta le a több szezonon át is menőnek mondott kék szemfestéket és azt is megnézheti, hogy hogyan érdemes sminkelni télen!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Protézis és az életigenlés inspirálta a Delacier új kollekcióját

Böszörményi Edina 2016. szeptember 30., péntek 17:51

Érdekes, hogyan tud találkozni a divat világa az egyéni sorsokkal, történetekkel, ezzel is valami plusz töltetet adva az alkotásnak és magának az alkotónak. Ezt bizonyítja a fiatal tervező, Domokos Dóra, a Delacier alapítójának új kollekciója, a Bionic, melynek ihletforrása egy fiatal lány, aki egy súlyos autóbalesetben elvesztette bal lábát.

"Azért fogott meg Réka története, mert iszonyatosan motiváló, és tervezőként fontosnak tartom, hogy értéket képviseljek és közvetítsek. Ha már csak elgondolkodnak erről a témáról az emberek, vagy valamicskét hozzáad az életükhöz, akkor már boldog vagyok" – kezdi Domokos Dóra, aki acél és cérna párosításával készíti egyedi táskáit, ékszereit és kiegészítőit. A fiatal tervezővel beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: citromos kekszek

Piszke 2016. szeptember 30., péntek 11:08

Ezek a könnyű vajas kekszek ideálisak egy csésze tea mellé egy őszi délután, és nem fogunk csalódni az ízében sem, ugyanis van benne egy kis csavar, ami igazán érdekessé teszi az egészet.

DSC 0008 (1)
Fotó: Piszke

A bazsalikom és a citrom szokásos páros mondjuk sülteknél, na de édes sütiben? Igen!  Az enyhén savanykás citrom és az önmagában is édeskés-fűszeres-parfümös  bazsalikom meglepően tökéletes duót alkotnak, amiből egy remek keksz kerekedik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megosztok és kölcsönzök – a divatban is?

Dobos Emese 2016. szeptember 30., péntek 08:05

A startupláz természetesen a divatszcénát is elkapta és elérte a 41 fokot: az online vásárlást kiszolgáló platformok mellett megjelentek az olyan „shop the look” applikációk is, mint amikor a hangulatkép vagy éppen az utcán látott termék fotója alapján keresheti (és veheti meg) meg a kiszemelt terméket. A pénzünkre ácsingóznak ez egyértelmű, de mi a helyzet a megtakarítós kezdeményezésekkel? Hisz ruhánk – valljuk be – rengeteg felesleges van. Az Airbnb és az Uber (utóbbi most már nem itthon) dübörög, a közösségi megosztáson alapuló kezdeményezések és applikációk fénykorukat élik. De mi a helyzet, ha a megunt ruháját osztaná meg másokkal? 

GettyImages-603971248
Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hajba kapott a Vogue a divatbloggerekkel

bb 2016. szeptember 29., csütörtök 21:03

A 2017-es tavaszi-nyári divathéten bemutatott kollekciókról kicsit elvonja a figyelmet az az első hallásra röhejesnek tűnő cicaharc, ami a Vogue.com szerkesztői és a divatipar ranglétráján egyre magasabbra törő divatbloggerek között alakult ki a napokban. A Vogue kreatív vezetője, Sally Singer, a Vogue Runway igazgatója, Nicole Phelps, a Vogue.com vezető divatkritikusa, Sarah Mower, illetve a Vogue.com divatszerkesztője, Alessandra Codinha ugyanis nyíltan nekimentek a szemtelenül jól kereső instabloggereknek és a “kínos”, “szánalmas” vagy a “szomorú” jelzőkkel illették azokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milánói divathét: Philipp Pleinnél elgurult a gyógyszer

bb 2016. szeptember 29., csütörtök 10:08

A New York-i és a londoni divathét után Milánóban is bemutatták a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat. A hajtás után mutatjuk, hogy mennyiben más trendeket hoznának divatba az olyan luxusmárkák tervezői, mint a Dolce & Gabbana, a Gucci, vagy a Moschino, illetve mutatunk egy gyűjtést arról is, hogy mi mit viselnénk szívesen jövő nyáron!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: így (is) hordhatja a szezon kedvenc lábbelijét

moana 2016. szeptember 28., szerda 18:20

Igen, megint itt van az évnek az az időszaka, aminek elengedhetetlen kelléke a bokacsizma. A klasszikus fazonok maradtak, de bejöttek a fémes anyagból készült lábbelik, de a törpetűsarkú és a picit magasabb szárú bokacsizmák is divatosak lesznek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Michelin csillagos fitneszkaja lehet az új őrület

(va) 2016. szeptember 28., szerda 14:52

Több mint három éve dolgozik séfként a Michelin csillagos Costes-ben Palágyi Eszter, aki a Magyar Konyha Online-nak adott interjúban mesélt legújabb projektjéről, amelyben edzőkkel és dietetikusokkal együttműködve születtek meg a különleges fogások.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 439

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés