OFFLINE

Kvíz: őszi vagy nyári ruha van a képen?

nemoszi 2016. augusztus 12., péntek 12:54

Az, hogy a márkák évente két kollekcióval (őszi/téli és tavaszi/nyári) rukkoljanak elő, már a múlté: a nagy divatházak is inkább 6-8 kollekcióval operálnak, a fast fashion cégek pedig akár kéthetente frissítik a kínálatot. Ennek megfelelően eléggé összefolyik, melyik ruhák számítanak nyárinak és melyek őszinek, mi sokszor nem is teljesen értjük, hogy az egyik vékony miniruha miért augusztus végén kerül a boltokba, a másik miért márciusban. Kvízünkben kipróbálhatja, ön mekkora eséllyel találja el, hogy melyik szandál lesz decemberben leárazva és melyik az, amit már most negyedáron kap meg a legnépszerűbb üzletekben.

Minden kérdés megválaszolására 20 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Pénteki süti: szedres brownie

Piszke 2016. augusztus 12., péntek 10:38

Sokféle gyümölccsel lehet brownie-t készíteni: málnával, eperrel, meggyel vagy cseresznyével is könnyíthetünk a sűrű, szaftos, csokis süteményen. 

DSC 0035
Fotó: Piszke

A legjobb talán mégis ez a szedres változat; a sötét, fényes csillogó szeder belesüpped a vajas-csokis alapba, de nem sül szét benne, hanem sötétlila, illatos szigetként rejtőzik el és minden harapásnál lágyan omlik el a szánkban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3D nyomtatott alsónemű lehet a megoldás

Menő/Ciki

nemoszi 2016. augusztus 12., péntek 08:13

Jess Haughton, angol divattervező-tanonc a látványos dizájnelemek helyett inkább a praktikumra helyezte a hangsúlyt és azzal kezdett foglalkozni, hogyan tehetné jobbá a nők életét, avagy hogyan tüntethetné el a feltűnő bugyi- és melltartóvonalakat anélkül, hogy kényelmetlen alsóneműt kéne gyártania. A modern technika segítségével valami egész különöset alkotott, kollekciója leginkább úgy néz ki, mintha megannyi medúzát aggatott volna fogasra, de nem, ezek 3D nyomtatott bugyik és melltartók.

Távolról sincs vége, olvasson még »
360 szavazat 549 szavazat

Csak egyszerűen: kolbászos-paprikás tészta

Katucikonyha 2016. augusztus 11., csütörtök 17:12

Szeretjük a gyorsan elkészülő, ízes tésztaételeket. A legjobb bennük, hogy a szósz el is készül, amíg kifő a tészta. Előkészületekkel együtt is megvagyunk 15 percen belül.

A szósz igenis kalóriadús és nehéz, szóval lehet, hogy elég lesz a 15 deka tészta is két személyre. Hogy ne csak tejszín legyen a szószban, csalunk egy kicsit, és a tészta főzőlevéből is teszünk bele. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmi értelme a ruhaméreteknek

nemoszi 2016. augusztus 11., csütörtök 10:35

Sok nőnek frusztráló küzdelem megvásárolni a megfelelő méretű ruhát: nekem frusztrálónak éppen nem frusztráló, de ismerem a problémát, pont ezért utálok annyira farmert vásárolni. Nem elég, hogy helyenként farmerméretezés, máshol meg sima európai ruhaméretezés van érvényben, legtöbbször megközelítőleg se találom el a saját méretemet. Hogy lehet az, hogy egyszer 25-ös, aztán 30-as farmer kell? Az egyik boltban 34-es a méretem, a másikban a 40-es is kicsit szűk? Sőt, márkán belül is simán fel kell próbálnom ugyanabból a nadrágból vagy ötöt, hogy valamelyik talán jó legyen. Pont erről forgatott a Vox újságírója egy tanulságos videót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szezonja van: szilvásgombóc másképp

Ötvös Zsuzsanna 2016. augusztus 10., szerda 16:11

A szilvaszezonban elmaradhatatlan szilvásgombócra mutatunk most egy alternatív, „reformosított” verziót. Sima burgonya helyett édesburgonyából és részben zablisztből készítjük, a szokásos zsemlemorzsa helyett pedig darált dióba forgatjuk. 

Persze ha ön nem kedveli az ilyesféle reformációt, készítheti a hagyományos módon, 35 deka krumplival, 20 deka sima liszttel és a dió helyett 20 deka pirított zsemlemorzsával. 

Az édesburgonya édeskés, kicsit édes sütőtökre emlékeztető íze nagyon jól passzol a fahéj, a szilva és a dió hármasához! Ha azt jobban szereti, készítheti igazi jó sűrű, házi szilvalekvárral is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: rakott szoknya minden mennyiségben

moana 2016. augusztus 10., szerda 13:12

Idén minden menő, ami pliszírozott, de ha a ruhák vagy a felsők ki is mennek a divatból, a rakott szoknya örök. A hajtás után mutatunk pár darabot, amit most kapni az üzeletekben, és persze ötleteket is adunk ahhoz, hogyan viselheti ezeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Inkább ékszer a celebnők kedvenc táskája

bb 2016. augusztus 9., kedd 19:02

Az úgynevezett clutch vagy minaudière táskák már a húszas-harmincas években is népszerűek voltak a hollywoodi színésznők körében, a hírességek ugyanis inkább ilyen ékszer-szerű kiegészítőket választottak a vörösszőnyeges eseményekre a válltáskák helyett. Az utcai divatban is nagy népszerűségnek örvendő forma a Fashion Institute of Technology design tanszékének vezetője, Ellen Goldstein-Lynch szerint azért lett ilyen felkapott a díjátadókon, mert senki nem akarta, hogy a ruhája sziluettjét egy válltáska törje meg. Hasonlóképpen gondolkodik Lupita Nyong'o és Meryl Streep öltöztetőnője, Micaela Erlanger is, aki szerint egy ilyen kiegészítő az ékszerekhez hasonlóan a kihangsúlyozza és feldobja a hírességek által viselt estélyi ruhát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gombóc helyett vegyen fagylalttekercset!

Becca 2016. augusztus 9., kedd 10:55

Kevesebb csodálatos dolgot tudunk elképzelni ebben a rekkenő hőségben, mint a fagylaltot. És a fagylaltnak is van már új divatja, ez pedig a gombóc helyett a tekercs. A fagylaltmasszát jéghideg lapra öntik, ahol azonnal megfagy, és a lapáttal már készülnek is a csinos kis csigák. Mókás, viszont annál gusztusosabb, figyelje csak:

És, hogy még jobban eltereljük a figyelmét a munkáról, utánajártunk, hogy létezik-e olyan hely Budapesten, ahol ezt ki is próbálhatja. Nem kellett sokáig kutakodnunk mire ráakadtunk a „Thai fagylaltra” a Baross utcában. Itt ugyanis ugyanazzal a mechanizmussal gyártanak fagylaltot, mint ahogyan az a videón is látható. Nos, van még kedve dolgozni?

Ezért öltözhetünk kevés pénzből divatosan

aa 2016. augusztus 9., kedd 09:21

Lehet szeretni vagy utálni a fast fashion jelenséget, de az biztos, hogy a divatra rekordsebességgel reagáló márkák gyökereiben változtatták meg a fogyasztói szokásokat és igényeket. A Fashionista.com ezúttal annak járt utána, hogy hogyan jutottunk el az 1800-as évek termelői rendszerétől a megfizethető árú tucatgyártásig. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Celine Dion divatmániás lett

bb 2016. augusztus 9., kedd 08:02

Celine Dion nemcsak a párizsi haute couture héten flangált és integetett több milliót érőt táskákkal és dizájnerruhákban, mivel a Blake Lively-ra egyre jobban hasonlító 48 éves kanadai énekesnő továbbra is nagy rajongója a luxuscuccoknak, sőt divatlapok szerint mostanában akár naponta többször is átöltözik a siker érdekében. New Yorkban állítólag hét különféle ruhában bukkant fel 24 óra leforgása alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alexander McQueen bőréből készülhet dzseki

nemoszi , aa 2016. augusztus 8., hétfő 15:59

Míg tavaly a kijevi dizájnert, Konstantin Koftát az emberi testrészek élethű ábrázolása ihlette meg táskakollekciója megtervezésénél, addig a neves londoni designiskola, a Central Saint Martins végzős diákját, Tina Gorjancot a géntechnológia és a DNS luxusiparban való használata foglalkoztatta “Pure Human” címen  futó vizsgamunkája elkészítésénél, amit a Material Futures program keretében mutatott be a közelmúltban.

Ijesztő, de gyakrabban találkozhatunk hasonlóval a jövőben.
Ijesztő, de gyakrabban találkozhatunk hasonlóval a jövőben.
Fotó: tinagorjanc.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: melyik a legjobb grillkolbász?

Koncz Andrea 2016. augusztus 8., hétfő 08:08

Ha nyár, akkor grillezés. Ha pedig grillezés, akkor grillkolbász. Ez az a műfaj, ami bizonyos értelemben sokkal kevesebb kockázatot tartogat, mint a bepácolt húsok: biztos nem lesz belőle cipőtalp, és a fűszerezéssel, pácolással sem lőhetünk mellé. Ráadásul egy faszenes grillen pillanatok alatt el is készül.

A kényelemnek persze ára van, méghozzá az, hogy ezek a termékek - kevés kivétellel - nem jók. Egyenízű, sóba, ízfokozóba, tartósítószerekbe fullasztott szomorú kis tételek. Sör, fröccs mellé lecsúszik, de túl nagy élvezetet nem okoznak.

Összetevőlista alapján két kivétel van, nincs tartósítószer a legelső és a legutolsó helyezettben, ezekről bővebben később. 

A vakteszten kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk, kolbászokat elektromos grillen sütöttük meg, és fehér kenyérrel ettük. Az elérhető maximális pontszám 25 pont volt, 20 fölé egy termék sem jutott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg a legjobb őszi kampányokat!

aa 2016. augusztus 7., vasárnap 19:21

Lassan kezdetét veszi az őszi-téli szezon, aminek egyik első jele, hogy a celebnők már inkább a melegebb szerelésekben izzadnak a kerti és tetőterasz partikon. Az elmúlt hetekben a divatházak is elkészültek az év második felére szánt kampányanyagaikkal, mi pedig ismét készítettünk egy válogatást a legizgalmasabb és a legfurcsább munkákból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, ha művészekkel dolgoznak a divatházak

aa 2016. augusztus 7., vasárnap 08:59

Nemcsak Moholy-Nagy László munkássága van óriási hatással a divatházakra, mivel a tervezők előszeretettel merítenek inspirációt a 20. század meghatározó festőinek és 21.század kortárs művészeinek világából is. A galériára kattintva megnézheti, hogy milyen hatással volt a Fendi kollekciójára John Booth munkássága, milyen formában jelentek meg az ikonikus Yayoi Kusama minták a Louis Vuittonnál, vagy miként dolgozta fel a Prada az utcai falfestést!

Otthoni menza: tejszínes spenót

Katucikonyha 2016. augusztus 7., vasárnap 07:58

Mióta kitört a szünet, próbálom reprodukálni a menzás kedvenceket a válogatós gyerekeimnek. A minap a spenót volt a soros, abból készül egy nem teljesen hagyományos verzió. Ha lapul még a fagyasztóban mirelit, használhatja azt is, de természetesen frissből az igazi.

Ha pedig a tojást sem épp hagyományosan készítené el, süssön tojástekercset

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Szíj Melinda szatyor az őszi szezon slágere

aa 2016. augusztus 6., szombat 17:01

A márciusi divathét óta várunk rá, hogy végre megtudjuk, mégis mennyi pénzt kíván majd elkérni a piacra vagy mosodába járós táskákra emlékeztető csíkos luxustáskáiért a Balenciaga. A francia divatház oldalán végre felbukkant a hazánkban csak Szíj Melinda szatyorként emlegetett darab bőrből készült változata, amiért mérettől függően 1495-1695 dollárt, 415.849-471.489 forintot kérnek a Demna Gvasalia vezetése alá tartozó márkánál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csodamasina, ami megakadályozza az avokádó barnulását

Szvetlana 2016. augusztus 6., szombat 14:03

Az avokádó kétségtelenül az egyik legegészségesebb gyümölcs, de ha a tálalásáról van szó, már ha nem szeretnénk megbarnult gyümölcsöt szervírozni a vendégseregnek, az bizony nem egyszerű feladat. A the Guardian szerint egy ausztrál csapat egy új masinával megoldást ígér a nem túl ínycsiklandó oxidációs folyamatra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kagylókoszorú az új virágkoszorú

Menő/Ciki

bb 2016. augusztus 6., szombat 10:04

Talán Lana del Reynek köszönhető, hogy a rojtos kardigán és a farmersort mellett a romantikus virágkoszorú is évek óta a fesztiválszezon egyik kötelező kiegészítője. Ezen a trenden kívánt változtatni a 27 éves melbourni virágkötő, Chelsea Shiels, aki egyre látványosabb fejdíszeket rak össze kiváló minőségű kagylókból, gyöngyökből és drágakő utánzatokból.

To extravagant?? NEVER * #mermaidcrown #mermaids #seashells #shells #boho #bohoinspo #flowercrowns #pearls #handmade #sandyfeet ***

Una foto publicada por Official Chelseas Flowercrowns (@chelseasflowercrowns) el

Távolról sincs vége, olvasson még »
467 szavazat 520 szavazat

Nem feltétlenül közönséges a leopárdminta!

bb 2016. augusztus 6., szombat 09:17

A divatházak idén is előszeretettel építették be kollekcióikba a klasszikus leopárdmintát, ami a jól szabott blézer, a kis fekete ruha vagy a vörös rúzs mellett körülbelül már száz évvel ezelőtt is a női ruhatárak egyik legalapvetőbb darabja volt. A Harper's Bazaar összeállításából kiindulva készítettünk egy válogatást arról, hogy milyen módon változott meg az ikonikus minta az elmúlt évtizedekben. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy miként jelent meg a leopárdnyomat többek között Elizabeth Tayloron, Gábor Zsazsán, Jennifer Lopezen, Kate Mosson és a luxusmárkák kifutóin!

2700 forintért öltözhet Selena Gomeznek

aa 2016. augusztus 5., péntek 13:27

Úgy tűnik, hogy Selena Gomez ráunt a pizsama-vonalra és a furcsa trendet egy még valószínűtlenebbre cserélte le. A 24 éves énekesnőt ugyanis egy gyárilag szakadt haspólóban, hasonló szabású retro farmerkabátban, színes lencsés napszemüvegben, valamint egy utazóbarát melegítőnadrágban kapták lencsevégre a tokiói repüléteren.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: őszibarackos joghurttorta

Piszke 2016. augusztus 5., péntek 11:28

Egy szelet hideg, könnyű baracktorta nincs is olyan messze tőlünk, mint gondolnánk, ha úgy akarjuk, még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Ha nincs kedvünk a piskótával bíbelődni, akár vettet is használhatunk, sőt, helyettesíthetjük joghurtba/tejbe mártott babapiskótával is, az is jó alapja lesz ennek a sütinek.

Ha házilag sütjük, ami szintén nem bonyolult, amíg a piskóta sül mindent elkészíthetünk, hiszen a zselatinos-joghurtos-tejszínes krémnek úgyis idő kell, amíg megszilárdul. Ahogy kihűlt a vékony tészta, már mehet is a hűtőbe. 

DSC 0174
Fotó: Fotó:Piszke

Itt is csalhatunk, egy órányi mélyhűtéssel – akkor még nem fagy meg, viszont nagyobbrészt megköt már a krém – ezzel jelentősen lerövidíthetjük a sütihez jutás időtartamát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Járjon ezüst ruhában, mint a celebnők!

bb 2016. augusztus 5., péntek 08:23

Idén nemcsak az ünnepi szezonban menő csillogó ruhákban parádézni, hanem akár a hétköznapokba is beépíthetjük a nőiesen feltűnő trendet, amit olyan aktuális “jó csajok” és stílusikonok is elsütöttek az elmúlt időszakban, mint Gwyneth Paltrow, Rita Ora, Olivia Palermo vagy Alicia Vikander.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Áfonyás és egy tökmagos-málnás az ország idei két tortája

Dívány 2016. augusztus 4., csütörtök 13:49

A három döntős versenyző közül a sagótarjáni G&D Kézmúves Cukrászda és azon belül is Szó Gellért "Őrség zöld aranya" fantázianevű tortája nyerte el idén az Ország tortája címet. Szó Gellért idén zsinórban másodszor nyerte meg a versenyt, tavaly egy sárgabarackos-karamelles tortával lett ő a győztes.

A győzelem a dicsőségen kívül azt is jelenti, hogy augusztus 20 után a megadott recept szerint elkészítve az ország számos cukrászdájában felbukkan majd ez a sütemény. Ami így néz ki: 

IMG 9591-960x640
Fotó: sütichef.hu

És mi van benne? A hivatalos leírás szerint "Tökmagos felvertre fehércsokoládés, lazára felvert ganache kerül. Pirított, darált tökmagból, cukorral és őrségi hidegen sajtolt tökmagolajjal pralinét készítenek, melyből fehércsokoládé, hántolt ostya és tökmagolaj felhasználásával ropogós réteg készül. A könnyű ganache-ra helyezik ezt a ropogós réteget, melyre ismét a fehércsokoládés ganache kerül. Erre teszik a málnazselét, majd ismét a lágy ganache réteg következik. Fehércsokoládés tökmagolajos tükörzselé kerül a tetejére. Ganache-sal és temperált, festett kakaóvajas fehércsokoládéból készült körökkel díszítik."

Magyarul: sok lágy fehércsokikrém, több különböző ropogós réteg, amelyekben mindegyikben szerepet kap a tökmag, málnazselé, díszítés. Ha szeletben látjuk, még jobban megfigyelhető ez a sokféle réteg. 

IMG 0030-960x640
Fotó: sütichef.hu

Ha szeretnének megpróbálkozni vele, a receptet augusztus 20 után nyilvánosságra is hozzák, addig csak a szakma számára érhető el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alakbarát ribizlis-túrós pite

Ötvös Zsuzsanna 2016. augusztus 4., csütörtök 09:50

Habkönnyű, üdítő nyári desszert ez a pite: egy vékony réteg omlós tésztára friss túrós krém kerül, majd savanykás ribizlizselé teszi fel az i-re a pontot. Most az omlós tésztát is „alakbarát” verzióban készítettük: csak zabpehelyből készült, de természetesen zabpehely helyett sima lisztet is használhatunk. Ha viszont szeretnénk még reformabbá tenni a sütit, a cukrot is cserélhetjük xilitre, vagy más alternatív édesítőre.

Ribizli helyett pedig bármilyen bogyós gyümölccsel (pl. málna, áfonya, szeder) is finom lesz, de sárgabarackkal is érdemes kipróbálni!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 433

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés