OFFLINE

Michelin csillagos fitneszkaja lehet az új őrület

(va) 2016. szeptember 28., szerda 14:52

Több mint három éve dolgozik séfként a Michelin csillagos Costes-ben Palágyi Eszter, aki a Magyar Konyha Online-nak adott interjúban mesélt legújabb projektjéről, amelyben edzőkkel és dietetikusokkal együttműködve születtek meg a különleges fogások.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szavazza meg Katalin hercegné legjobb kanadai szettjét!

bb 2016. szeptember 28., szerda 09:22

Míg Katalin hercegné tavaszi ázsiai turnéján Drew Barrymore-nak öltözött, addig a szeptember 24. és október 1. között tett kanadai látogatása alkalmával inkább a hivatalosabb formaruhákat pakolta be a bőröndbe és jól láthatóan minden tőle telhetőt megtett, hogy a legjobb formáját hozza a királyi családnak szervezett eseményeken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk az idei Velencei Filmfesztivál legjobb szettjeit

bb 2016. szeptember 27., kedd 13:03

Nemcsak az Emmy-díjátadóra kellett megfelelő estélyi ruháról gondoskodniuk a hírességeknek szeptemberben, hanem a 73. Velencei Filmfesztivál vörös szőnyeges eseményeire is. A több mint egy hónapos rendezvényen olyan hírességek vonultatták fel a luxusmárkák szebbnél-szebb ruhakölteményeit, mint Emma Stone, Dakota Fanning, Natalie Portman vagy Palvin Barbara, akit egyébként a Harper's Bazaar, a francia Vogue, valamint az Elle is a legjobban öltözött velencei sztárok között emleget. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen Dior, Gaultier és Versace darabokban pózoltak a celebnők idén Velencében!

Így tartósítsa az ősszel betakarított fűszernövényeket!

ermiz 2016. szeptember 27., kedd 11:18

Lassan beköszöntenek a hajnali fagyok, ami azt jelenti, hogy a kint tárolt bazsalikom, snidling vagy citromfű el fog szomorodni, legalábbis ha nem mentjük meg leveleiket az enyészettől. A The garden love gyűjtötte össze azokat a tippeket, melyek segítségével házi fűszernövényekkel vészelhetjük át a telet. 

  • A növényeket legjobb délelőtt, napfényes időben leszedni. 
  • Ne hagyja virágozni őket, szedje le a bimbókat még a szüretelés előtt
  • A legtöbb, ha nem is az összes fűszernövényt bármikor lehet szüretelni, hamar újranőnek. A kivétel a bazsalikom és a petrezselyem, amiket időben le kell szedni, különben felmagzanak. 
  • Tartósítás előtt mossa meg a növényeket! 

Bizonyos területeken, ahol nem olyan hideg a tél, néhány fűszernövény egész télen elél, és lehet őket folyamatosan szedegetni. Ezeket érdemes időnként alaposan megkurtítani. Ezek általában a fás szárú növények, mint a kakkukfű, a rozmaring és zsálya. Az oregano, a majoranna és a citromfű viszont nem szereti a hideget. 

shutterstock 362623601

Most pedig jöjjenek a tippek, amikkel egész télre megőrizhetjük a fűszerkertünk növényeit, a triviálistól a kevésbé ismert módszerekig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hordják az őszi trendeket New Yorkban és Londonban

bb 2016. szeptember 27., kedd 09:27

A múlt héten kezdetét vette az 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathét, ami az elmúlt időszakban már nemcsak a bemutatott kollekciókról, de a show-ra érkező szakmabeliek, hírességek és divatbloggerek által felvonultatott szerelésekről is szól. A hajtás után mutatjuk, hogy mi a divat New Yorkban és Londonban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: a jó kávé se jó, maximum felébreszt

Divany.hu 2016. szeptember 26., hétfő 10:57

Kora reggel Szentendrén gyűltünk össze, a világ legmegtalálhatatlanabb kávépörkölő üzemében, hogy szakértőinkkel karöltve keressük meg a legjobb őrölt kávét, amit a kiskereskedelmi üzletekben kapni lehet. Igen, tudjuk, az őrölt kávé a kávészakértők és imádók számára maga a halál, ám érdemes tényként kezelni, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége ezt vásárolja. 

Laikus tesztelőink mellett három szakember vett részt a kóstolásban, a technikai hátteret Laczkó Gábor, a Kávékalmár tulajdonosa biztosította, aki igazi megszállott. Mert mi más lenne, aki képes a kotyogós kávéfőzőjét bedrótozni, hogy megmérje, hány fokon és hány másodpercig kell a kávénak lefőnie, hogy a legtökéletesebb eredményt nyújtsa. 

Vissza_a_kotyogóhoz from Kavekalmar on Vimeo.

Tesztünk másik résztvevője Fekete Gergő, az Artizán pékség megálmodója, és az isteni Kardamomos-vaniliás tekercs mestere, amiből mi  is kaptunk egy adaggal, hogy kompenzáljuk a kávét és a hajnali kelést. Harmadik profink pedig Schneider Balázs, a borairól méltán ismert Rókusfalvy Fogadó üzletvezetője, ebből adódóan rutinos kóstoló. 

Az alapkoncepciónk az volt, hogy a 100% arabica kávékat keressük, ám kiderült, a legtöbb kávé csomagolásán ezt nem tüntetik fel, így a koncepciót úgy változtattuk meg, hogy a saját márkás láncok termékei mellett a legismertebb kávékat vettük meg, melyek mindenhol elérhetőek. Tesztelőink kérésére 9-ben húztuk meg a limitet, mindannyiunk érdekében. 

 A teszt előtt előtt a kávék pörkölésének intenzitását egy német kávéfanatikus által konstruált eszköz,a my-tonino segítségével mértük.A számok nem minőséget jeleznek, hanem csak annyit, mennyire világos illetve sötét a pörkölés. Minél alacsonyabb a szám, annál sötétebb a kávé, intenzívebb a pörkölés.

Fontos leszögezni, hogy az igazi kávéfanatikusok szerint a csomagolt őrölt kávé nem az igazi. Nyilván nem sokan engedhetik meg maguknak a mikropörkölőktől származó kávékat, ám szakértőink szerint még ebben az esetben is sokkal jobb szemes kávét venni, és az elkészítés előtt frissen darálni. A kávészem önmaga is egyfajta csomagolás, bár a külseje öregszik, a belseje jobban megvédi az aromákat, az őrlés után viszont felülete több ezerszeresére növekszik - így sokkal gyorsabban oxidálódik, öregszik.

A kávék a csomagolástól számítva két éven át őrzik meg minőségüket -legalábbis ezt a lejáratot kell ráírni jog szerint, ám még a vákuumcsomagolás ellenére is bőven túl vannak a legjobb napjaikon az előre megőrölt kávék, mire fogyasztóhoz kerülnek. 

Arabica vs. robusta

Az arabica, ez az eredetileg Etipiából származó örökzöld növény a trópusi és egyenlítői övezetben, 1000 és 2500 méter közötti magasságban terem. Egy csésze arabica kávéban 60-80 mg koffein van. Ehhez képest robusta tengerszint fölött 200-800 méteren terem meg, a növény, ahogy a neve is sugallja, rendkívül ellenálló. A robustából főzött kávé keserűbb, fanyarabb, kevésbé aromás. Koffeintartalma magasabb: 100-140 mg csészénként.

A kávé készülhet robustából, arabicából, vagy a kettő keverékéből is, sőt természetesen az egyes területekről, neadjisten dűlőkről származó kávékat keverni is szokták, ez a blendelés. A kávé termesztéséről itt írtunk részletesen.

A kávékhoz gondosan kimértük a vizet (80 grammot), illetve a kávét (18 grammot), és egy Bialetti Brikkában készítettük el mind a 9 kávét. A precíz arányokra csak a lehetőség szerinti pontos összehasonlítás miatt volt szükség.

A kávékat fotósunk megszámozott papírpoharakba mérte, biztosítva ezzel a kóstolás elfogulatlanságát. A tesztelők maximum 5 pontot adhattak, így a versenyzők maximum 30 pontot érhettek el.

A frissen kibontott, majd számozott papírpoharakba tett őrleményeket először illat alapján pontoztuk, majd a pörkölés erőssége alapján haladva főztük le (főzte le Gábor, végtelen precízen), a lefőtt kávét pedig újra pontoztuk. Hosszas vita folyt arról, vajon a végső sorrendet az összpontszám (vagyis az őrlemény illata és a kész kávé íze/illata alapján kialakuló együttes pontszám), vagy kizárólag a lefőtt kávé értékelése alapján állítsuk fel. Végül ez utóbbi mellett döntöttünk, de a táblázatból kiderül az őrölt kávé illatára adott pontszám is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koppintsa le a divatházak őszi kínálatát!

bb 2016. szeptember 26., hétfő 09:37

Nemcsak a divatházak készültek fel a szezonra, hanem a szemfüles fast-fashion márkák is, melyeknek köszönhetően akár pár ezer forintért is beszerezhetjük az olyan luxusmárkák által piacra dobott kabátok, ruhák és cipők hasonmásait, mint a Gucci, a Vetements vagy a Miu Miu – hívja fel a figyelmet a kihagyhatatlan lehetőségre az Smoda.com. A galériára kattintva mutatjuk, hogy mit árulnak több százezer forintért és mit talál meg közülük a Magyarországon is jelen lévő boltok kínálatában!

Hordhat-e párducmintás tűsarkút egy miniszterelnök?

moana 2016. szeptember 25., vasárnap 17:15

A brexites szavazást követően David Cameron bejelentette, hogy helyét Theresa May veszi át. Az, hogy a brit királyi család, különösen II. Erzsébet és Katalin hercegné öltözködése mennyire foglalkoztatja az embereket, már senkit nem lep meg, mi is rendszeresen beszámolunk arról, hogy melyikőjük éppen mit vett fel. Úgy tűnik, a körbe most már bekerült a miniszterelnök asszony is, igaz, az apropója ennek nem annyira pozitív. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem a (ruha)méret a lényeg!

dívány.hu 2016. szeptember 25., vasárnap 11:30

Mi is többször foglalkoztunk már azzal a problémával, hogy a ruhák méretezése nem arra szolgál, hogy a vásárlók eligazodását segítse, hanem leginkább arról, hogy egy-egy márka a saját vásárlóközönsége átlagos méreteire szabja a ruháit. Így lehet az, hogy két M-es pulóver között akár 16 cm különbség van mellbőségben, vagy az, hogy gyakorlatilag totális vaktában lövöldözés a címkéken található méretek alapján nadrágot vásárolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha a vidéki gasztronómia csak ennyit tud, nincs veszve minden

ermiz 2016. szeptember 25., vasárnap 10:35

Nyolcadszor rendezték meg a Stílusos Vidéki Éttermiséget, mely azt tűzte ki célul, hogy a minőségi és innovatív vidéki éttermeket összefogva népszerűsítsék a vidéket, jelen esetben Veszprémben, ahol összesen 20 étterem mutatkozott be, a 15 tag, három aspiráns (Spaletta Étterem és Sörház /Kecskemét, Jankovich Kúria/Rácalmás, Kővirág /Köveskál), és két vendég Veszprémből, a Oliva Étterem és a Villa Medici Hotel és Étterem.

A szisztéma nagyon egyszerű volt, egy egyszeri és ingyenes regisztráció után lehetett enni. Az ételek 800-1400 forintba kerültek, és minden étterem prezentált három fogást. Nem meglepő módon a Gourmet fesztiválhoz hasonlóan az Anyukám mondta előtt volt mindig a legnagyobb sor, ők azok, akik bárhol megjelennek, kaszálnak. Kemencében sült kenyérlángossal és Banh mi grillezett marhaszeggyel készültek. A Rosinante steakje is pillanatok alatt elfogyott, mi már csak az áthúzott táblát néztük szomorúan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bugyinadrágban és bikiniben járunk majd

bb 2016. szeptember 25., vasárnap 08:11

Az olyan hétköznapi ruhatárba könnyen beilleszthető trendek, mint a katonai stílus, a virágminta vagy a fodros ruhák mellett jövő nyáron nem lesz ciki forrónadrágban és bikininek vagy melltartónak látszó felsőrészben sem elindulni otthonról.

Legalábbis a Vogue divatszerkesztői szerint, akiknek szemléltető gyűjtése után mi is összeszedtük, hogy hogyan építette be kollekciójába a bugyinadrágot és a falatnyi topot Marc Jacobs, Alexander Wang vagy a Peter Pilotto tervezője. A galériára kattintva megnézheti, hogy mit viselünk majd jövő nyáron!

Itt az ősz, indul a gasztrofesziválszalon

Miklya Anna 2016. szeptember 24., szombat 13:20

Ezt hozta az ősz. Színes programokat üvegtálon. A szüret hónapjában, az utolsó napfényes hétvégéket élvezve szerte az országban rengeteg gasztronómiai tematikájú fesztivál és program vár minket, egy kis kultúrával, irodalommal, zenével, ezzel-azzal megspékelve, csak hogy jobban csússzon a falat, vagy a korty.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a dizájner Crocs papucs?

Menő/Ciki

bb 2016. szeptember 24., szombat 08:00

Míg a Teva és az Ugg a csandállal ijesztgeti a népet, addig a 2017-es tavaszi/nyári londoni divathéten Christopher Kane gondolta újra a világ egyik legrondább/legnépszerűbb lábbelijeként ismert Crocs papucsot, és a védjegyének számító márványmintával és kövekkel dobta fel azt – írja a Daily Mail. Szóval készüljön fel arra, hogy a 10. évfordulóját ünneplő divatház merész húzásának köszönhetően nemcsak a klumpa, de annak műanyag változata is trend lehet a következő szezonban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
484 szavazat 439 szavazat

Pénteki süti: gyors almás-fahéjas papucsok

Piszke 2016. szeptember 23., péntek 18:02

Itt az ősz, tele van friss ropogós almával a piac, még újdonság, szeptemberben nem unja senki, és jó barátja mindenféle édes tésztának. A trükkösen hajtogatott tészta előnye, hogy a rácsozaton keresztül szépen elpárolog a felesleges nedvesség, de mégis szaftos-fűszeres tölteléket kapunk.

DSC 0078
Fotó: Piszke

A pénteki uzsonnánál garantáltan eltűnik ez a pár darab süti, de ha összedobunk hozzá egy gyors vaníliaszószt, vacsoradesszertként is tálalhatjuk, a sütőből frissen kivéve. Lehet sütni kész leveles tésztából, de ha azt is magunk akarjuk csinálni hozzá, akkor itt egy házilag készíthető, egyszerű, expressz verzió

Almás süti recept nem először szerepel nálunk, a linken még 14 bevált édességet talál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: ősszel minden rózsaszínbe borul

Dívány 2016. szeptember 23., péntek 10:40

Ismét nekivágtunk a boltoknak, és jó hírünk van, ősszel nem(csak) a fekete/szürke/barna lesz a sláger, hanem a RÓZSASZÍN is. Bizony, felborult a világ rendje, nyáron a színfekete szettek voltak a menők, most pedig ugyanez várható, csak éppen rózsaszínben. A hajtás után megmutatjuk, mire számíthat az, aki tetőtől-talpig pinkbe öltözne, és plusz inspirációnak készítettünk egy galériát arról, hogy a divatheteken hogyan hordták ezt a színt a témára fogékonyak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a világ legnagyobb Sacher-tortája

nemoszi 2016. szeptember 22., csütörtök 15:13

Ljubljanában, a nagy sikerű Bécs-napok keretében sütötték meg a világ legnagyobb, eredeti recept szerint készült Sacher-tortáját – amelyet természetesen nyomban fel is faltak. Az első Sacher-torta történetét ismerve talán senki sem fogadott volna rá, hogy ez az édesség ekkora világsiker lesz. A sütemény megalkotója, Franz Sacher ugyanis még csak szakácsinas volt, amikor először elkészítette. Miután a főszakács váratlan betegsége miatt Metternich herceg ráparancsolt, hogy vegye át a konyha vezetését, és ne merje szégyenben hagyni a desszerttel a vacsoravendégei előtt, az ifjú Franz valószínűleg reszketve várta, mit szólnak majd a magas rangú hölgyek és urak a kreálmányához.

Sacher-torta (1)
Fotó: Matej Kristovic / Eurocomm-PR

A torta akkor is, és azóta is folyamatosan sikert arat – utoljára éppen tegnap, a szlovén fővárosban. A 2016. szeptember 19. és 21. között Ljubljanában megrendezett Bécs-napok záróeseménye és egyben legjobban várt közönségattrakciója ugyanis a világ legnagyobb, eredeti recept szerint készült Sacher-tortájának felvágása volt. Az Original Sacher-Torten Manufaktur cukrászai Bécsből érkeztek, hogy frissen készíthessék el összesen 2.000 tojás, 50 kg liszt és vaj, 40 kg cukor, 45 kg jó minőségű csokoládé és 80 kg sárgabaracklekvár felhasználásával a süteményóriást. A 3,5 méter átmérőjű tortán összesen 24 órán át dolgoztak, ám ekkor még mindig hiányzott róla a 200 kg-nyi csokoládébevonat.

Ezt ugyanis csak szeptember 21-én este, a nagyközönség szeme láttára csorgatták rá a szlovén főváros híres Hármas hídja előtt kiállított süteményre. Az édesszájú érdeklődők természetesen meg is kóstolhatták a rekordkísérlet eredményét, az eredeti bécsi Sacher-tortát, amelynek pontos receptjét 1832, feltalálásának éve óta titokként őrzik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mautner Zsófi: a lehetőségeket kell megteremtenem

Mártonffy Zsuzsa 2016. szeptember 22., csütörtök 07:42

Mautner Zsófia a hazai gasztronómia központi figurája, aki kívülállóként került be a szakmába, a hobbijából teremtett hivatást. Hogyan lett diplomatából gasztroblogger, bloggerből pedig szakácskönyvszerző, műsorvezető és országos ismertségű celeb? És mi adta a bátorságot ezekhez a döntésekhez? Zsófival beszélgettünk a pályájáról, belső mozgatóiról és a magyar gasztronómiáról.

Honnan indultál?

A gyerekkorom meghatározó, nagyon sokat kaptam a szüleimtől mentalitásban, világlátásban, tartásban, bátorságban. Mindkét oldalon főzős a család, anyukám alföldi, az ottani nagyszülőktől egy klasszikus kelet-magyarországi falu kulináris hagyományait hoztam magammal, apukám oldala pedig budapesti, akik a hétköznapi magyar konyhát tanították meg nekem.

Nagyon sokat utaztunk egész gyerekkoromban, már a szüleimmel is éltem külföldön, Prágában öt évig cseh általános iskolába jártam. Arra tanítottak, hogy nyitottan nézzek a világra, és az én felelősségem is, hogy milyen életet teremtek magamnak.

Első körben nem merült fel, hogy a gasztronómiát választod pályának?

Nem. A szüleim diplomaták, külkereskedelmi pályán mozogtak, nekem nagyon tetszett ennek a világnak a sokszínűsége, változatossága. Gyerekkoromban diplomata akartam lenni, ez be is jött, a gasztronómia, mint hivatás egyáltalán nem szerepelt a napirenden. A mérföldkő az a bizonyos New York-i év lehetett, mikor az egész hobbi átkattant megszállottságba, és már olyan energiákat termelt, hogy tettekbe fordult.

Ez az egyetemi éveim után történt. Itthon a közigazgatásban, európai uniós nemzetközi területen kezdtem a karrieremet. Sokáig úgy tűnt, ez lesz a hosszútávú pályám. Az EU-csatlakozás előtti időszak nagyon izgalmas volt, ne egy aktatologató bürokráciát képzelj el, sok önálló projektet lehetett vinni, nagyon jó csapat jött össze, külföldön járt, nyelveket beszélő fiatalokkal. Ezután jött 2003-ban a brüsszeli kiküldetésem, amit pályázaton nyertem el.

Miért kezdted el írni a Chili & Vanília blogot 2005-ben?

Nagyon szerettem azt az életet Brüsszelben, nem volt unalmas, de mégiscsak adott keretek között zajlott a munka. És akkor torlódott fel bennem az a rengeteg élmény és mondanivaló, amit a megelőző tíz évben a gasztronómiában szereztem. Nem is az volt a cél, hogy mások olvassák, de ki akartam magamból írni.

Egy szint után nem lehet a barátokat azzal terhelni, hogy hány percig és hány fokon gőzöltem a crème brûléet. Akkor kezdtem el a blogot, ami akkor teljesen ismeretlen műfaj volt, magyarul nem is létezett, pláne gasztrotémában. Ültem a nappalimban, rákattintottam a „létrehoz” gombra és megírtam az első bejegyzést. Onnantól beszippantott az egész, és sodort magával, nem is gondoltam át, hogy ez hova fog vezetni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Karácsonyra már kérhet önmagát befűző cipőt

Edicsek 2016. szeptember 21., szerda 17:47

November 28-án kerül a boltokba a Nike önmagát befűző cipője, amit a Vissza a jövőbe 2 című film ihletett, az árát egyelőre nem lehet tudni, de a Wired magazin szerint biztosan mélyen a zsebébe kell nyúlni annak, aki ilyet szeretne. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felfújható ír kocsma a hátsókertben? Igen, lehetséges!

Menő/Ciki

Böszörményi Edina 2016. szeptember 21., szerda 16:23

Melyik kisgyerek ne vágyott volna arra, hogy a szülei béreljenek a szülinapi bulijára egy felfújható ugrálóvárat, és melyik szülő ne érezte volna titkon azt ilyenkor, hogy bárcsak újra gyerek lenne? Amerikában most már a felnőttek is örülhetnek, hiszen akár már a hátsókertekben is felállítható egy ír kocsma hála a The Paddy Wagon Pubnak.

Csakúgy mint Írországban, Amerikában is nagyon népszerűek a hagyományos pubok, de sajnos nem mindig van a közelben egy ilyen. Ezt a problémát kiküszöbölendő hozták létre a felfújható kocsmát, amit a cég könnyen felépít akár a hátsókertben is - írja a Food & Wine.

A kocsma felfújható, viszont egyébként kívülről és belülről is úgy néz ki, mint az igazi. Kétféle méretben lehet rendelni, és a nagyobb akár 80 főt is képes befogadni, így szülinapokra, vagy nagyobb eseményekre is használható. Említenem sem kell, hogy a lufikocsma mellé a cég tradicionális ételeket és italokat is visz magával. Akár fogyaszthat ír szódás kenyeret vagy finomabbnál finomabb ír söröket is, élő ír zenét hallgatva, ugyanis ez is benne van a szolgáltatásban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
400 szavazat 641 szavazat

Londoni divathét: kell majd valami kockás és virágos

bb 2016. szeptember 21., szerda 16:22

New York után Londonban is bemutatták a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióikat a divatházak. A hajtás után mutatjuk, hogy miben gondolkodtak az Egyesült Királyság olyan ismert márkái mint a Burberry, a Topshop vagy Mary Katrantzou!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keresztszemes hímzésért őrül meg a világ!

ermiz 2016. szeptember 21., szerda 12:57

Bevallom, a keresztszemes hímzés sokáig azt jelentette számomra, hogy arrébb lököm Nagyi hímzőkeretét, amiben mindig megszólalásig hasonló mintákat véltem felfedezni. Néha beúszott a képbe egy hímzéssel díszített levendulás zacskócska, de itt véget is ért a kapcsolatunk. 

Aztán kiderült, hogy a modellek már nem kötögetnek unalmas óráikban, hanem hímeznek, a Pinterest tele van a maga módján cuki mintákkal, van aki már szakmányban gyártja a hímzett táskákat, nem is beszélve Liza Payne-ről, akinek Etsy-boltja hatalmas siker lett - számunkra kicsit érthetetlen módon.

A hajtás után mutatunk néhány példát is, hogyan lehet izgalmassá tenni a műfajt:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar séf nyert Michelin-csillagot Sanghajban

(va) , Böszörményi Edina 2016. szeptember 21., szerda 12:19

Szeptember 21-én huszonhat sanghaji étterem kapott Michelin-csillagot, köztük a Taian Table is, ahol Stefan Stiller mellett a magyar Rácz Jenő irányításával zajlik a munka. A legtöbb, összesen három csillagot egy étterem érdemelte ki, hét étterem kapott két csillagot, míg tizennyolc étterem egy Michelin-csillaggal gazdagodott – számolt be róla a City Weekend. A fiatal magyar séf be is számolt nekünk az élményeiről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: négy miniruha őszre

moana 2016. szeptember 21., szerda 09:09

Eljött a réteges öltözködés ideje, ez van. Sebaj, így a nyári ruhatárunkból is át tudunk menekíteni pár darabot, de az őszi kollekciókban is vannak olyan lengébb ruhák, amiket a kevésbé hűvős napokon sem lehet csak úgy magában felvenni. Mutatunk is pár példát!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A DIY reneszánsza: nem minden filléres, ami annak látszik

Dobos Emese 2016. szeptember 20., kedd 16:52

Kézzel készített, esetleges-esetlen virágminták, felvarrt foltok, rojtos farmerek és átalakított ingek a kifutón - kétségkívül feltörekvőben van az a trend, ahol is kézzel készített, személyes részletek kapnak helyet a ruhákon. Igen, pontosan úgy, mintha otthon, egy laza hétvégi, anyukák szekrényében talált vagy éppen vintage darabokból barkácsolás eredményei lennének. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teva X Ugg: a divat ellen elkövetett merénylet

Menő/Ciki

Dívány 2016. szeptember 20., kedd 12:33

A Teva és az Ugg gondolt egyet, és létrehozták egy közös kollekciót, melyben házasították a kényelmes Teva szandált a szintén kényelmes, cserébe ronda Ugg csizmával. Az eredmény lett a csandál (sic!).

Távolról sincs vége, olvasson még »
498 szavazat 318 szavazat
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 432

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés