OFFLINE

Röhöghetünk a Guccin, de minek?

nemoszi 2016. november 20., vasárnap 14:11

Bevalljuk, nekünk az egyik kedvenc szórakozásunk végigpörgetni a Velvet galériáját minden egyes Gucci bemutató után, viszont be kell látnunk, hiába röhögünk a tervező, Alessandro Michele túlzó kifutós szettjein, hatalmas hatással van a divatra, amit csinál. Ha nem is az egész divatra, de Vajna Tímeára és a fast fashionre ebben az őszi-téli szezonban biztosan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alapkonyha kisokos: müzliszelet 1x1

Ötvös Zsuzsanna 2016. november 20., vasárnap 13:13

Sokszor marad meg a hűtőben, kamrában egy kevés dió, mogyoró, kókusz, kis aszalt gyümölcs, pár kocka csoki – ahhoz már kevés, hogy egy komplett sütit készítsünk, így kerülgetjük csak egy darabig, míg egyszer csak lejár a szavatosságuk. Pedig nem kell elengedni ezeket a kis maradékokat sem, igazi jolly joker az eltüntetésükre a házi müzliszelet. 

Ezért most ez a recept kicsit ki fog lógni a sorból az alapkonyhás anyagaink közül: nem lesznek grammra megadott mennyiségek, pontos hozzávalólista; inkább azt mutatjuk meg, hogyan dobhatunk össze villámgyorsan müzliszeletet a saját kamránk, hűtőnk tartalmából kiindulva, a saját szánk íze szerint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sophie Marceau tudja, hogy mi az a francia sikk

bb 2016. november 20., vasárnap 11:16

Elképesztő, de a napokban töltötte be 50.születésnapját Sophie Marceau, aki kiskamaszként lett Franciaország, majd később a világ ünnepelt kedvence. Az évforduló alkalmából készítettünk egy galériát arról, hogy milyen ruhakölteményekben járta végig a vörös szőnyeges eseményeket a klasszikus francia eleganciát képviselő színésznő az elmúlt 35 évben! Kattintson a galériára és nézze meg, hogy mennyit változott a babaarcú Sophie Marceau stílusa a Házibuli óta!

Dupla annyi időt töltünk sminkeléssel, mint 10 éve

Dívány 2016. november 19., szombat 13:15

Tíz évvel ezelőtt egy nő átlagosan 17 perc alatt sminkelte ki magát, és ehhez mindössze nyolc kozmetikai termékre volt szüksége. Persze akkor még nem is tudtuk, hogy mi fán terem a kontúrozás, meg a módszer kabalacelebje, Kim Kardashian, a szelfizésről nem is beszélve. Most már azonban más időket élünk, a természetes szépség már nem olyan menő, és 27 lépés, valamint 40 perc kell ahhoz, hogy kiléphessünk az ajtón – írja a Daily Mail a Superdrug drogérialánc felmérése alapján.

GettyImages-532011678
Fotó: Anthony Ghnassia / Getty Images Hungary

A cég szóvivője szerint főként az olyan termékek iránt nőtt meg a kereslet, melyek jól bírják a gyűrődést, sokáig tartanak, hiszen bármikor szelfiközeli helyzetbe kerülhetünk, és emiatt a nap 24 órájában tökéletesen kell kinéznünk, ugye. Lisa Franklin kozmetikus viszont úgy véli, azért is változtak meg a sminkelési szokásaink, mert a nagy márkák folyamatosan ontják az újabbnál újabb termékeket, ráadásul csak egyetlen dologra használhatóak, ezért a tökéletes külsőhöz rengeteg mindent be kell szerezni.

És persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a celebeknek és a bloggereknek köszönhetően sokkal többet foglalkozunk ezzel a témával. Ezzel persze az a baj, hogy egy profi sminkes segítsége nélkül valószínűleg soha nem leszünk képesek a nyomdokaikba lépni, főleg idő és pénz hiányában, tisztelet a kivételnek. 

Akkor és most

  Erre volt szükség 2006-ban:

  • alapozó
  • korrektor
  • púder
  • pirosító
  • szemceruza
  • szempillaspirál
  • szemhéjecset
  • ajakfény

Ez egyébként egy teljesen reális lista, és a nők egy része valószínűleg ma sem használ ennél több mindent, sőt. De nézzük, hogy mire van szüksége annak, aki érzi az idők szelét, és tényleg komoly energiákat fektet a külsejébe:

  • primer
  • pórusösszehúzó
  • alapozó ecset
  • satírozó szivacs
  • krémes alapozó
  • ragyogást adó hidratáló krém
  • korrektor
  • fixáló ecset
  • mattító por
  • kontúrecset
  • kontúrpúder
  • bronzosító
  • highlighter
  • szemöldök ecset
  • szemöldökformázó készlet
  • algás arcformázó krém
  • folyékony szemhéjalap
  • satírozó ecset
  • szempillaspirál
  • műszempilla
  • szájceruza
  • rúzs
  • rúzsecset
  • mattító permet
  • finishing ecset

(Igen, tudjuk, ez nem 27 termék, de van, amit többször kell használni.)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olaj kisokos: mindent az olívaolajról!

Böszörményi Edina 2016. november 19., szombat 10:56

Szinte nem telik úgy el egy hét, hogy ne jelenne meg valami forradalmi új bizonyíték, tény, válasz, állítás az olajokkal/zsiradékokkal kapcsolatban. Akár növényi vagy állati eredetű, akár megesszük, akár magunkra kenjük, megannyi hit és tévhit kering a hatásukról. 

Ha ráguglizunk, rengeteg információt kapunk, de ember legyen a talpán, aki a sokszor ellentétes értekezéseken ki tud igazodni: melyiknek higgyek, melyik igaz?

shutterstock 253044214

Ezért úgy döntöttünk, néhány hetente veszünk egy olajfajtát, majd Szűcs Zsuzsanna dietetikus és táplálkozástudományi szakember segítségével körbejárjuk a témát, és megtanuljuk, melyik olaj mire is jó igazából. Nézzük az másodikat, az olívaolajat!

Ha arra is kíváncsi, mit kell tudni a kókuszolajról, itt megtalálja.

 

Az olívaolaj

Az olívaolaj az olajfa csonthéjas terméséből, az olajbogyóból - általában - mechanikai úton (préseléssel) előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék. A mediterrán konyha egyik alapvető hozzávalója.

Az olívaolaj a szívvédő hatású mediterrán diéta részeként lett egyre ismertebb és népszerűbb, ma már nem csak a tradicionális olívatermő vidékeken (pl. Spanyol- vagy Görögországban), hanem szerte a világon fogyasztják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem veszik észre a pasik a sminket

(sze) 2016. november 19., szombat 08:27

Létezik egy sztereotípia, miszerint hiába töltünk hosszú perceket sminkeléssel a tükör előtt, a férfiak ebből semmit sem vesznek észre. Vannak persze kivételek, de ők leginkább csak azokra a szakemberekre korlátozódnak, akiknek ez a szakmájuk, vagyis profi smink- vagy maszkmesterek. Léteznek olyanok is a férfiak között, akik azt hiszik, a csodának köszönhető, hogy a nap 24 órájában tündökletesen nézünk ki, mások pedig azt gondolják, a természetes szépség szó szerint azt jelenti, hogy semmit, de semmit nem sminkelünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lebomlik az adidas új cipője

nemoszi 2016. november 18., péntek 16:06

Pár nappal azután, hogy óceáni hulladékból gyártott cipőkkel jött ki az adidas, itt a legújabb húzásuk a környezetvédelem jegyében. New Yorkban, a Biofabricate konferencián mutatták be az AMSilk biotechnológiai vállalattal együttműködésben készített adidas Futurecraft Biofabric modellt. A cipő felsőrészét 100 %-ban bioacél (Biosteel) szálak adják – ez egy a természetes selyemhez nagyon hasonló anyag, mely tulajdonságai nyomán a tökéletes alapja egy sportcipőnek: 15 százalékkal könnyebb a hagyományos szintetikus szálaknál, ráadásul ez a legerősebb eddig használt teljes mértékben természetes anyag, ami 100%-ban le is bomlik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: marcipános-mákos kekszek

Piszke 2016. november 18., péntek 12:43

Lassan elkezdődik az adventi keksz-szezon, a marcipán és a mák pedig igazi ünnepi illatorgiát varázsol egy sötét novemberi estén a konyhába. A cuki csigavonalért nem kell nagyon megdolgozni, de akkor sem visz el senkit a Kekszkommandó, ha szimplán csak belekeveri a darált mákot a tésztába. 

DSC 0344
Fotó: Piszke

A keksz a marcipántól finom puha marad, épp egy falatnyi, jól csúszik a délutáni capuccinohoz vagy teához éppúgy, mint a reggeli bögre kakaóhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kerekesszékes modellel reklámoz egy fehéreműmárka

Dívány 2016. november 18., péntek 08:41

A most 33 éves Gemma Flanagan öt évvel ezelőtt álmai életét élte, a British Airwaysnél volt légiutas-kísérő, állandóan járta a világot. Aztán egy ritka autoimmun betegség, a Guillain-Barre-szindróma miatt teljesen megváltozott az élete.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg a 10 legígéretesebb frissdiplomás tervezőt!

Dobos Emese 2016. november 18., péntek 08:04

Lassan lecsengtek a divathetek, divatnapok, mindenki bemutatta a legújabb kollekcióját, ami hol nagyobb, hol kisebb izgalmat (és egyáltalán érdekességet) hozott számomra. A végzős bemutatók mindig kétélűek: egyfelől rajta lehet a fiatal dizájneren magának az iskolának és esetenként a témavezetőnek a „kézjegye”, ez esetben kevésbé „csillan meg” a tervezőben lévő kreativitás. De mindig vannak olyan kiemelkedő tehetségek, akik visszahozzák számomra a lelkesedést és ötlet van a munkáikban. Frissek, bátrak és nagyon tehetségesek.

Na de nézzük, mivel diplomáztak a magyar divatiskolák végzősei? Kik azok a négy nagy intézmény (MOME, KREA, MOD’ART és METU) végzős divattervező hallgatói közül, akikről még egészen biztosan hallani fogunk? Lesznek abszolút hordható és „elszállt” minikollekciók de elképesztő szabászati rafinéria is. Társadalomkritika és kortükör, globalizáció és utópia. Monokróm árnyalatok, de színorgia is! Voálá, a legújabb generáció tagjai, akiknek a nevét már most érdemes megjegyezni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyorsan finomat: kínai ötfűszeres csirkemell

Katucikonyha 2016. november 17., csütörtök 13:51

Azt szeretjük a csirkemellben, hogy nagyon jól fűszerezhető, és nem kell órákon át pepecselni vele. Ezúttal az egyik kedvenc fűszerem, a kínai ötfűszer keverék került rá, jó sok hagymával. A keverék kiváló húsok fűszerezésére (marha, csirke, kacsa), de akár a mézeskalács tésztájába is tehet belőle.

A boltokban a fűszerkeverék ezen a néven készen kapható, de akár magunk is előállíthatjuk, ezek kellenek bele: 1 rész fahéj, 1 rész csillagánizs, fél rész szecsuáni bors, fél rész édeskömény, negyed rész szegfűszeg.

Tálalhatja rizzsel, pirított zöldséges tésztával, de töltheti tortillalapokba vagy pitába is.

További csirkés receptjeinket ITT és ITT találja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a Rihanna féle télicsizma?

Menő/Ciki

aa 2016. november 17., csütörtök 13:42

A tavalyi sikeren felbuzdulva újra összedugta a fejét a világ legismertebb cipésze, Manolo Blahnik és a divatvilág egyre megkerülhetetlenebb popsztárja, Rihanna akik a farmeranyag után ezúttal a hasított bőrben és a szőrmében láttak fantáziát.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1826 szavazat 3279 szavazat

Ilyen cipőkre és táskákra vadászunk jövőre

aa 2016. november 17., csütörtök 10:03

A 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathetet követően nagyjából már sejthetjük, hogy milyen cuccokban töltjük majd a jövő év első felét. A Fashionista.com szerkesztőinek összeállítása alapján pedig mi is készítettünk egy gyűjtést arról, hogy milyen táskák és cipők jönnek divatba a luxusmárkák szerint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így öltözzön, ha elnökfeleség szeretne lenni!

bb 2016. november 16., szerda 09:45

A múlt héten Amerika megválasztotta 45. elnökét, az üzletember Donald Trumpot, akivel együtt új First Lady is érkezik a Fehér Házba. A meglepő híren felbuzdulva összeszedtük, hogy mit kell tudni a szlovén származású, exmodellként, majd ékszertervezőként  ismert Melania Trumpról, most pedig összeállítottunk egy galériát az öt nyelven beszélő új elnökfeleség stílusáról, melyből átfogó képet kapunk arról, hogy várhatóan milyen szettekben látjuk majd a ráncok nélkül idősődő 46 éves Trumpnét, aki a kifogástalan ízlésű Michelle Obamát váltja majd a sorban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: ne féljen a párducmintától!

moana 2016. november 16., szerda 08:45

Vannak, akik rajonganak az állatmintákért és szívesen halmozzák a feltűnő darabokat, és vannak, akiket soha semmilyen körülmények között nem lehet rávenni arra, hogy ilyesmiket hordjanak. Pedig - mondjuk a párducminta - elpusztíthatatlan, ebben a szezonban is találkozhatunk vele az üzletekben. A hajtás után meg is mutatjuk, hogyan viselheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén ezek lettek a legjobb magyar éttermek

Dívány 2016. november 15., kedd 18:58

Elkészült a Gault&Millau (e: go-mijó) Magyarország 2017-es étterem- és borkalauz, és ahogy ilyenkor szokás, több kategóriában is győztest hirdettek, íme a lista: 

Az év étterme: Mádi Udvarház (konyhafőnök: Horváth Gábor)

Az év vidéki étterme: Kisvendéglő a Hargitához (Békéscsaba)

Az év borászata: Szentesi Pince, Budaörs (Szentesi József)

Az év konyhafőnöke: Pesti István (Platán)

Az év étteremtulajdonosa: A Rosenstein család (Rosenstein Vendéglő)

Az év feltörekvője: Pajta bisztró (Őriszentpéter)

A magyar gasztronómia reménysége: Garai Ádám (Olimpia étterem)

Alternatív vendéglátás: Beszálló Food Bar (Budapest)

A kiadvány 231 hazai étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, bemutat továbbá 163 borászatot és 244 szállodát, és a címek nagyrészt nem egyetlen év munkáját díjazzák, hanem több év teljesítményét - írja az Origo. A tesztelés egyébként anonim zajlk, és a szempontok közé tartozik a felhasznált alapanyagok minősége, szezonalitása, az elkészítés szakszerűsége, a technológiák adekvátsága, a tányéron megjelenő ízharmónia, arányosság, a kreativitás, az egyéniség, az ár-érték arány, a tálalás és a konyha teljesítményével összhangban álló szerviz.

A pontozás

20–19,5: A világ legszűkebb élvonalához tartozó étterem – öt sapka

19 pont: A világ legjobb éttermeinek egyike – négy sapka

18–17: Kiemelkedő konyha – három sapka

16–15: Nagyon jó konyha – két sapka

14–13: Jó konyha – egy sapka

12–11: Jó szívvel ajánlható konyha – ha az ár-érték arány is rendben van

10–8: A konyha esetenként túlmutat a mindennapi rutinon

T: Étterem számottevő erény nélkül („tesztelve, de nem értékelve")

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nem szívás a sütőtökpucolás!

etelka 2016. november 15., kedd 16:38

A sütőtökszezon nagyban dübörög, a receptoldalak hemzsegnek a tuti ételektől, de azt senki nem írja le, hogyan kell megpucolni a tököt, ráadásul a legtöbb receptben kis kockákra kell vágni, ami annak fényében különösen nehéz, hogy a nyomorult tökök a legritkább esetben vesznek fel négyzetes formát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Para: döglött rágcsáló a Zara ruhában

Dívány 2016. november 15., kedd 14:32

Cailey Fiesel júliusban a greenwich-i Zarában két ruhát is vásárolt magának, majd amikor pár héttel később az egyiket felvette munkába, észrevette, hogy egy olyan kiegészítőre is szert tett, amire nem számított. Először csak a kellemetlen szagra figyelt fel, majd amikor kézzel megtapogatta a ruháját egy kiálló cérna után kutatva, észrevette, hogy egy egér van belevarrva annak szegélyébe. (A bizonyító erejű fotókért kattintson  ide!)

Ha ez önmagában nem lett volna elég megrázó, óriási kiütés lett a lábán a ruhában talált tetem miatt. Fiesel természetesen be is perelte a spanyol céget, a Zara USA pedig vizsgálatot indított az ügyben - írja a TMZ.  Egyelőre persze nem tudni, hogy került oda szerencsétlen rágcsáló, és azt sem, hogy Cailey Fiesel mekkora kártérítést szeretne kapni a Zarától, ahol egyébként - állításuk szerint - szigorú minőségi és biztonsági követelmények vannak. Na igen, reméljük, ez a kivétel, ami erősíti a szabályt.

mouse-801843 1920

Ugyan a Zaránál valószínűleg mulasztás miatt került egy jobb sorsra érdemes egér a ruhába, rengeteg tervező és designer van, aki állati tetemekből készült tárgyakra specializálódott, mert hát ezek szerint azért van igény erre is. Bizony, van, aki műkörmökbe épít bele ízletlábúakat, van, aki cipőkre tesz kitömött madarakat, és a sort tovább lehetne még folytatni.

Bakancskörkép: még mindig a Timberland a sláger

be 2016. november 15., kedd 08:10

Nemrég szemléztünk az idei őszi cipőkínálatból, és már akkor (sőt, leginkább tavaly) feltűnt nekünk, hogy szinte az összes boltban megjelentek a sárga és barna Timberland-utánérzés bakancsok. Így fogtam a nem létező Timberland bakancsomat, és megnéztem 5 üzletben, milyen minőségű, színű és árú verziókat tudunk beszerezni a masszív lábbeliből még a nagyon hideg idő előtt!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel valami sárgával a telet!

aa 2016. november 14., hétfő 11:54

Aki végigkövette velünk a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathét New York-i,londoni, milánói és párizsi állomásait, annak valószínűleg feltűnt, hogy a rózsaszín mellett a sárga különféle árnyalatai, mint például a mustár, a kurkuma, a sáfrány vagy a körömvirág színek is divatban lesznek a következő szezonban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: a legolcsóbb trappista győzött, a kézműves elhasalt

etelka 2016. november 14., hétfő 09:32

A trappista sajt a magyarok által legkedveltebb sajt, fölénye meggyőző a többiekhez képest, hiába próbálnak meg bármit, a trappista jött és győzött. Ezért is választottuk ezeket tesztelésre, na meg azért is, mert tapasztalatunk szerint az utóbbi években sokat romlott a minőségük, gumiszerűek, semmilyenek. A tesztbe kakukktojásnak két nem trappistát is belecsempésztük, ezek a végső értékelésben nem szerepelnek.

A tesztbe a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. munkatársait is bevontuk, akik egyrészt szakmai támogatást nyújtottak számunkra, hogyan kell tökéletesen kivitelezni egy érzékszervi bírálatot (MSZ 12280-87 alapján), plusz szárazanyag és zsírtartalom vizsgálatot végeztek el az általunk vásárolt sajtokból.

A táblázatban és a szöveges értékelésnél is külön feltüntettük csak az ízre adott pontokat is (melyik mennyire finom), ennek tulajdonképpen csak a Lidl Bluedinója esetében van jelentősége, amely íze alapján második lett, az összes szempont szerint viszont csak hetedik.

A termékek mindegyikét élelmiszerláncokból szereztük be, és a trappisták közül mindössze egy terméket érleltek hagyományos módon, míg a többit érlelőfóliában.

Laborvizsgálatot is végeztünk, a szárazanyag tartalmat, a zsírtartalmat, a zsírtartalmat a szárazanyagban, és a zsírtartalmat a zsírmentes sajtanyagban vizsgálták meg az intézetben, mert ezeknek a paramétereknek kell megfelelni a sajtoknak. 

A trappista sajt receptúrája Franciaországban született meg, a Notre Dame de Port du Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először - írja a Wikipédia. Magyarországra a Mária csillaga boszniai trappista kolostorból került a 19. században, és azóta is legkedveltebb sajt a magyar piacon.

A trappista sajt jellemzői

 A trappista sajt tehéntejből, tejsavbaktérium-színtenyészet és alvasztóenzim, esetleg kalcium-klorid hozzáadásával készített, sózott, érlelt, jellegzetes érzékszervi tulajdonságú, oltós alvasztású, félkemény, erjedési lyukas sajt.

Zsírtartalom a szárazanyagban: minimum 45 %, kevesebb mint 60 %.

Felhasználható anyagok:  tehéntej, részben fölözött tej, soványtej vagy ezek keverékei, tejszín,  tejsavbaktérium-színtenyészetek,  alvasztóenzim, ivóvíz,  étkezési só,  kalcium-klorid.

Az érlelési idő legalább 3 hét.

A felület egyenletesen halványsárga, száraz vagy enyhén nyirkos tapintású, rajta a forma mintázata látható, légmentesítésből adódó kisebb mérvű deformáltság nem kifogásolható. Belső megjelenése: jellegzetes, egyenletesen halványsárga színű. A metszésfelületen közel egyenletes eloszlásban mérsékelt számú borsó nagyságú vagy annál kissé nagyobb, fényes, kerek erjedési lyuk látható. Rugalmas, jól vágható, szájban elomló. Íze jellegzetesen zamatos, enyhén savanykás, telt, illata jellegzetesen aromás - írja a Magyar Élelmiszerkönyv.

Értékelési kisszótár sajtszakértők dekódolásához:

Erjedési lyuk: az érés során a sajttésztában képződő szén-dioxid által kialakított többé-kevésbé szabályos kerek lyuk.

Röglyuk vagy röghézag :az össze nem tapadó (forradó) alvadékrögök között sajt érése során termelődő szén-dioxid hatására képződő szabálytalan hézag, nyílás.

Sajttészta: a sajt alapanyaga

Az eredmények

A vaktesztben 6-an vettünk részt, három laikus és három profi vizsgálta meg alaposan a sajtokat. A maximálisan elérhető pontszám sajtonként és szakemberenként 20 pont lehetett volna, ezeket az eredményeket átlagoltuk aztán.

A sajtok nagy része azonos színvonalat képviselt, ennek oka az lehetett, hogy a 10 trappistából négyet a Tolle gyártott, kettőt pedig a Fino (Kaposvár). Az Auchan sajtjának gyártója ismeretlen. A két kakukktojás egy osztrák és egy német sajt lett, melyekről azt gondoltuk, hogy paraméterei megegyeznek a trappistáéval.

A szakember szerint a sajtok többsége hasonló eredménnyel végzett, kivéve az utolsó 3 sajtot amelyek elmaradnak a többiektől és érezhetően rosszabbak voltak. A mezőből  kettő sajt kicsit kiemelkedik, de látható, hogy így sem értek el kimagasló minőséget.

A pontszámok is alátámasztják, hogy összességében középszerű a boltban kapható trappista sajtok minősége.  

A Tejgazdasági Kísérleti Intézet szakemberei elmondták, hogy nem kell tartani a piros csomagolástól, ez az úgynevezett érlelőfólia, ahol az érlelés során keletkező gázok (főleg széndioxid) és valamennyi vízgőz kifelé távozik, de bemenni nem tud semmi.

Tulajdonság Súlyzófaktor Adható pont Elérhető pontszám
Külső megjelenés 0,6 5,0 3,0
Belső megjelenés 0,8 5,0 4,0
Állomány 0,8 5,0 4,0
Szag 0,6 5,0 3,0
Íz 1,2 5,0 6,0
Összes pontszám    25,0 20,0
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy évszázad alatt eljutott a Converse a vízálló cipőig

Edicsek 2016. november 13., vasárnap 15:18

A vízálló cipő nem újdonság, hiszen az emberek többsége az alapvető túlélési ösztönével ilyet választ magának télre és esősebb időszakokra, mert átázott cipőben, csurom vizes zokniban parádézni főleg hidegben, nem éppen kellemes dolog. A Converse cipő sem újdonság, a márka közel száz éve állt elő az ikonikus Chuck Taylor All Stars modelljével, ami tavaly esett át egy kisebb ráncfelvarráson. Most azonban itt a nagy dobás: a Converse alig száz év alatt arra is rájött, hogy a vízálló cipő jó dolog. Jön a Converse Counter Climate Boots Collection.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hipszter kajatrendek, amik ártanak a környezetnek, és a gazdaságnak

Miklya Anna 2016. november 13., vasárnap 13:26

Ahogy régebben a mekis burger volt a menő, annyira kúl ma gluténmentesen, laktózmentesen, mindenmentesen, tisztán meg tudatosan étkezni, és vannak olyan hipszter kajatrendek, amiket külön kúlság megfelelő szűrővel és lehetőleg márványszínű, vagy fehér háttérrel, egy MACbook vagy iPhone mellett fényképezve megosztani az instagramon.

Kérdés persze, mennyire tudatos az egész… főleg annak az ismeretében, ha megtudjuk, egyes menő ételtrendek milyen komoly környezetvédelmi, gazdasági gondokat okoznak. Összegyűjtöttünk pár olyan trendi ételt, amit, ha felelősnek érzi magát a jövőért, inkább ne, vagy csak ritkán fogyasszon…

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megérkezett a Fashion Days konkurenciája

km 2016. november 13., vasárnap 08:43

A lengyelek erősek divatban, ezt már a Reserved és a CCC térnyerésekor megírta a Pénzcentrum, most az online multibrand boltok palettája bővül újabb versenyzővel, azaz konkurenst kap a Fashion Days. A lengyelországi székhelyű Answear.hu november eleje óta működik, több mint 200 ruhamárkát forgalmaznak, az összes, oldalon megtalálható (körülbelül 30.000) terméket készleten tartják, 2 napon belüli kézbesítést ígérnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik celebnőnek áll jobban a kifutó?

km 2016. november 12., szombat 12:06

2016. novemberében, mint minden ősszel, ismét megrendezésre kerül a Marie Claire Fashion Days, melyre idén is érdemes ellátogatni, hisz olyan fiatal magyar márkákat ismerhet meg az ember, amikkel máshol nem feltétlenül találkozhat. A pénteki szakmai napon jártunk, hogy megmutassuk, mire számíthat, ha elindul a Várkert Bazárba: az első bemutatókon ismert emberek vezették fel az ország legtehetségesebb tervezőinek 2017-es tavaszi-nyári kollekcióit.

A NUBU Kurta Nikét öltöztette (a Kút című hazai játékfilmből lehet ismerős), Sármán Nóra ruhájában Epres Panni lépett kifutóra. Az Elysian ultranőies outfitjét Aleszja Popova, Kossuth-díjas magyar balettművész, Tomcsányi Dóri szettjét Hámori Gabriella, a THEFOUR rojtokkal tarkított darabját Petrik Andrea, a Radnóti Színház művésznője mutatta be. Oláh Zsigmond (ZIGI) kreációjában Balsai Móni színművésznő, Szegedi Kata ruhájában Trokán Nóra  lépett színpadra, míg az est egyetlen férfi szereplőjeként Apáti Bencét láthatta a közönség Lakatos Sándor formabontó, minimál stílusra törekvő összeállításában. Nézze meg a képeket, utána szavazzon, önnek melyik híresség volt a kedvence a kifutón!

Idén elképesztő profi vizuális technikával is készültek a tervezők, a kifutók alatt a háttérben az éppen vonuló modell lassított felvételként mozog, fekete-fehérben: tényleg nagyon jól néz ki és segít a részletek pontos megfigyelésében is. Összesen 31 magyar tervező bemutatóját követheti végig a hétvégén, ha kicsit is érdekli ez a világ, érdemes elindulnia a Várkert Bazárba!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 438

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés