OFFLINE

A Chanel ledózerolt pár Amazon árust

Aladár 2017. július 27., csütörtök 16:43

30 Amazon árust tüntetett el a föld színéről a Chanel, bár valószínűleg nem lesz könnyű dolga, ha valóban be akarja rajtuk hajtani a bíró által neki ítélt milliókat.

Nagyjából 30 darab, a hamisítványaikat az Amazonon áruló eladót perelt be a morcos divatóriás, és bár nem nyertek annyit, amennyit akartak, az biztos, hogy ráijesztettek egy kicsit az utánzatok gyártóira. Eredetileg fejenként körülbelül 500 millió forintot akart a Chanel, de a bíró végül csak 25 millió forint megfizetésére kötelezte az eladókat. 

shutterstock 565884655
Távolról sincs vége, olvasson még »

10 étel amit ne hagyj ki, ha Görögországban nyaralsz

mimi 2017. július 27., csütörtök 11:40

Előételnek egy kis dolmadakia, főételnek muszaka, desszertnek galaktoboureko? Görög ételek a gíroszon és a görög salátán túl.

A mennyei horvátolasz és spanyol ételek után most nézzünk pár érdekes görög fogást, hogy ne csak mindig gíroszt és a feta sajtos görög salátát (amit amúgy ők horiatikinek hívnak) rendelj a nyaralás alatt. Mivel eddig én csak egyszer nyaraltam Görögországban – egyébként azóta is visszavágyom –, ezért a személyes kedvenceim mellé innen, innen és innen gyűjtöttem össze a legérdekesebbnek tűnő ételeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Michael Kors megvette a Jimmy Choo-t

Adamek Alma 2017. július 26., szerda 14:38

Vajon ez azt jelenti, hogy a Kors táskákhoz hasonlóan a celebnők kedvenc körömcipői is megfizethetőek lesznek?

Április óta nagy az izgalom, hogy ki veszi meg a celebnők egyik kedvenc luxuscipő márkáját, a Jimmy Choo-t. A Reuters.com hozta le a hírt, miszerint Michael Kors 1,2 milliárd dollárért (313,7 milliárd forint) csapott le a cégre, ami eddig a német Reinmann család érdekeltségébe tartozó JAB Holding többségi tulajdonába tartozott.

A megállapodás értelmében a Jimmy Choo a továbbiakban az amerikai Michael Kors 100 százalékos tulajdonú leányvállalata lesz. Az efféle összeolvadás mostanában nem egyedülálló a divatszakmában, a Kors vetélytársának tartott Coach is bevásárolt menő kiegészítőket gyártó márkából, ők a Kate Spade-t vették meg 2,4 milliárd dollárért (617 milliárd forintért) ez év májusában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 szerző, akiről minimális, amit tudunk

Dívány 2017. július 26., szerda 12:52

Az esetek döntő többségében úgy választunk könyvet, hogy ismerjük a szerzőt, tudni véljük ki áll a sorok mögött. A szerző személyének említése akkor is kikerülhetetlen, ha olvasásélményeinket megosztjuk, hiszen kontextusba helyezi a beszélgetést.

 De vajon mi van abban az esetben, ha egy író nem a saját nevét használja az alkotáskor, vagy ha semmit sem enged magáról megtudni? Vajon jobban felkelti az érdeklődésünket, ha nem tudunk a szerzőről semmit? Az ismert név miatt veszünk meg egy könyvet, vagy elég, ha lenyűgöz minket a sztori? Fontos, hogy ismerjük a szerzőt, annak magánéletét, írói munkásságát, azt, hogy mikor, hogyan és milyen eszközzel ír?

És ha mindezt megválaszoltuk, felmerül az a kérdés is, hogy vajon az a személy írta az adott könyvet, akit a címlapon feltüntetett a kiadó? Az alábbiakban a Libri listája alapján olyan írókat fogunk bemutatni, akiknél nem egyértelmű a szerző kiléte (azaz minden kétséget kizáróan, akár fel is vállaltan álnéven alkotnak), és olyan szerzőkről is szó esik, akik ugyan saját nevükön alkotnak, de a nyilvánosságot kerülik. Egy-egy szerző személyét firtató, a képzeletünket csiklandozó történetek időről időre előfordulnak, gondoljunk csak Esterházy Péter Tizenhét hattyúk című könyvére, ahol az alkotó saját szerzőségéről lemondva (igaz csak egy időre) egy fiatal, gyönyörű, lenyűgözően tehetséges író, Csokonai Lili alteregóját vette fel. És semmiképpen nem hagyhatjuk ki a felsorolásból az egyik legszebb irodalmi játékot, Parti Nagy Lajos Sárbogárdi Jolánját, aki ugyan hamarabb lelepleződött, mint Csokonai Lili, de ez semmit nem von le a mű irodalmi jelentőségéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 étterem, ahol túlgondolták a tálalást

nemoszi 2017. július 26., szerda 07:33

Jégtenyér, zselatincipő, guillotine, kutyatál: elképesztő, mit ki nem találnak az éttermek, ha tálalásról van szó.

Nem csak az őrületesen drága és menő fine dining éttermek próbálnak a lehető legízlésesebben, fantáziadúsabban és különlegesebben tálalalni: egy jó ötlet végülis nem kerül semmibe! Valahogy így gondolhatták alábbi éttermek és kávézók, melynek dolgozói különleges tálalási megoldásokkal rukkoltak elő, de mély tisztelet helyett inkább meghökkenést váltottak ki a vendégekből, akik teli szájjal röhögve fotózták a nagyon hülyén prezentált fogásokat.

Van itt ásóba pakolt angol reggeli, zselatincipő sült golyócskákkal, spagettioszlop, fél eprecske aranytrónon, bringázó indiai kaja és sonkába tekert Barbie-baba is! Nézegesd meg őket és szórakozz legalább olyan jól, mint a vendégek, akik elé letették ezeket a kajákat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar tervezőnő cipőjével vannak tele a boltok!

Edicsek 2017. július 25., kedd 17:48

Barna-Nagy Viktória az a magyar cipőtervező, akitől talán van is néhány darabod, ugyanis például a Humanicban is több olyan cipőt vehetsz, amit ő tervezett.

Vajon mi lehet egy cipőtervezőnek a legnagyobb szakmai elismerés? Ha a világ divatfővárosaiban tipegnek a modellek a cipőiben? Ha cipőit minél drágábban látja viszont a legmenőbb boltokban és híres celebek lábán? De mi van azokkal a nőkkel, akik egy szép, kényelmes de megfizethető cipőt szeretnének, amiben le tudnak menni a lépcsőn és vacsora végére sem üvöltenek a fájdalomtól, de azért arról sem szeretnének lemondani, hogy divatosak legyenek? Nos, ők hordják Barna-Nagy Viktória cipőit úgy, hogy nem is tudják, ki tervezte azokat! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő ruhákkal és kiegészítőkkel jött ki a KFC

Menő/Ciki

nemoszi 2017. július 25., kedd 15:23

A KFC-től nem idegen, hogy ne csak kajákkal próbálkozzon, volt már gyertyájuk Új-Zélandon, amit percek alatt elkapkodtak, meg csirkecomb alakú egereket is sorsoltak már ki Twitteren, de most új szintekre emelték a merchandisingot – derült ki a Foodbeastről.

Ugyanis egy egész kollekciót lehoztak a csirkéknek és Colonel Sandersnek szentelve, van csirkecombos zokni, kitűzők, pólók és nagy kedvencünk, a 76 dolláros (20 ezer forint) sárga tréningfelső. Oké, nem egy új Supreme kollekció – szerintem mondjuk pont menőbb –, de azért fogy rendesen, például a 20 ezer dolláros (5,2 millió forint) meteoritból formált hamburger és a cuki 12 dolláros felvarrók már elkeltek. Meg sokminden más is, úgyhogy ha tényleg "Freid Chicken USA" feliratú pulóverben akarsz az ősszel melegedni, nem árt sietni és keríteni egy Amerikában élő ismerőst, mert sajnos csak amerikai címre lehet rendelni.

Szomorú. Nekünk marad a szavazgatás (ráadásul az is egy Facebook doboz és egy hirdetés alatt), hogy menő vagy ciki a KFC legújabb kollekciója?

51 szavazat 54 szavazat

Melania Trump Dior ruhája nem egy sima ruha

nemoszi 2017. július 25., kedd 11:42

A párizsi elnöki látogatáson Melania Trump egyszer felvett egy feltűnő piros Dior kosztümöt.

A first lady utazásra összeállított gardróbja egyébként is bővelkedett francia tervezők ruháiban, de ha ezt a piros szettet nézzük, felfedezhetünk benne valami különlegeset – írja a The Cut, mely egy mini történelemleckét is lehoz a Dior-házról.

Christian Dior a II. világháború után kezdte munkásságát és az 50-es években vált híressé. A háború után nőies vonalakra, a praktikum helyett szépségre vágytak az emberek, és hajlamosabbak voltak a tradicionális férfi-nő szerepek előtérbe helyezésére. Ezeket az igényeket elégítette ki Dior többek közt az ultranőies, szűk derekú, bő szoknyákkal, melyek a 18. századi arisztokrácia stílusát idézték.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Neked is Hitler a kedvenc színed?

Menő/Ciki

Adamek Alma 2017. július 25., kedd 10:13

Valószínűleg benézték a betűtípust a nyomdában, így került rá arannyal a diktátor neve a kiegészítőre.

Míg a Zara nemrég az amerikai szélsőjobb kedvelt mémjét nyomta rá farmer miniszoknyáira, addig a Belle Chic webáruház egy ellentmondásos vászontáskával került a mókás kedvű internetezők kereszttüzébe. A cég a "My favourite colour is Glitter", azaz "a kedvenc színem a csillám" feliratot szerette volna ráírni a táskára, de a betűtípus nagyon szerencsétlen választás volt, mert hunyorítanunk se nagyon kell ahhoz, hogy inkább a "My favourite colour is Hitler" feliratot olvassuk le a 12.99 dolláros, körülbelül 3400 forintos táskáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »
136 szavazat 112 szavazat

10 étel amit ne hagyj ki, ha Spanyolországban nyaralsz

mimi 2017. július 24., hétfő 12:02

Kell borravalót adni? Tényleg este tízkor vacsoráznak a spanyolok? Honnan ismerheted fel a jó paellát? Olvass tovább ha Spanyolországban nyaralsz idén.

A legérdekesebb horvát és olasz ételek után most annak néztem utána, mit egyen az, aki idén Spanyolországban nyaral. Akárcsak az olasz konyha, a spanyol is regionális: attól függően, hogy merre indulunk, óriási különbségek vannak a felhasznált alapanyagokban, a fűszerezésben. Rengeteg jó kaja van erre, így a teljességre meg sem próbálok törekedni, mutatok tízet közülük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik nyáriruhában szebb Katalin hercegné?

Adamek Alma 2017. július 24., hétfő 10:30

Vilmos herceg neje szereti a Guccit és a Dolce & Gabbanát, de divatosnak találja a sárgát, illetve a virágmintát is. Szavazzatok!

Az előző évekhez képest különösen sok fotó készült Katalin hercegnéről a nyári szezonban, aki éppen Lengyelországban és Németországban turnézik családjával. A hajtás után mutatjuk, hogy mik az idei trendek a Cambridge-i hercegné szerint, ti pedig megszavazhatjátok, hogy melyik dizájnerruhában mutat a legjobban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

100 éve inspirálódunk Mondrian munkásságából

Adamek Alma 2017. július 23., vasárnap 17:03

A holland festő a mai napig óriási hatással van a divatra, az építészetre és a zenére.

Nemcsak Moholy-Nagy László van óriási hatással a különféle művészeti ágakra, hanem Hollandia egyik legismertebb festője, Piet Mondrian is, akinek mesterműveiből már száz éve merítenek ihletet a kreatívosok. A hajtás után mutatjuk, hogy hogyan inspirálta és változtatta meg a popkultúrát, a művészetet, a zenét, az építészetet és a divatot a geometrikus absztrakció képviselője, a De Stilj (A Stílus) csoport központi alakja a 20. században!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szivárvány színű a másnaposok itala

Adamek Alma 2017. július 23., vasárnap 12:03

Kávét ugyan nem, de egészséges, tápanyagban gazdag összetevőket tartalmaz a Hangover Latte néven futó lötty.

A közösségi oldalakat elnézve a Hangover Latte (Másnapos Latte) a nyári szezon slágere, legalábbis úgy tűnik, hogy az emberek megőrülnek az új szivárványos italért, amiről ráadásul az a hír járja, hogy egészséges, tápanyagban gazdag és vegán is egyszerre. Egyetlen hibája, hogy a jeges lötty a neve ellenére semmiféle koffeint nem tartalmaz – hívja fel a figyelmet a Metro.co.uk az újdonságra, ami egyenlőre csak New York vegán latte bárjában, a The Good Sortban kapható, bár feltételezhetően gyorsan felkapják majd máshol is. Ki tudja, akár még olyan népszerű is lehet, mint pár évvel ezelőtt a péksütemények Brangelinája, a cronut.

Supercharge your Rainbow Iced Latte with Dragonfruit for the month of Pride! #LGBTpride ****

Una publicación compartida de The Good Sort (@thegoodsort) el

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézd meg képeinket a vizes vb-ről!

Dívány 2017. július 23., vasárnap 09:46

Fotósunk, Kaszás Tamás két napot végigült a vizes vb-n és megörökítette a szinkronúszás szabad gyakorlatait, valamint a 3 méteres műugrás pillanatait.

Galériánkban most az ő képein keresztül kerülhetünk közelebb a könnyednek tűnő, de mégis nagyon nehéz szinkronúszáshoz és a nem kicsit veszélyes műugráshoz! Kattints a galériára a fotókért!

Bréking: leárazták az Hermes táskákat a Saksnál!

Aladár 2017. július 22., szombat 14:15

Aki lemarad, kimarad! Illetve már le is maradt...

Az árzuhanás ráadásul az átlagember számára még a szükséges 40 millió megspórolása után is nehezen beszerezhető, csak egy hatéves várakozási idő után hazavihető Birkin és Kelly táskákat érinti. A Saks Off Fifth oldalán föltűnt táskákat az induló ártól függetlenül, nem százalékos alapon, hanem egy konkrét összeg levonása után hozták lejjebb. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hízás az új fogyás!

nemoszi 2017. július 22., szombat 12:48

Izmosnak lenni most menőbb, mint vékonynak! Ez az új trend és gazdagon dokumentálják is a nők a különböző közösségi médiákban.

Új őrület terjed a közösségi médiában, nem is őrület, hanem inkább életmód-trend: a csajok újabban nem azzal büszkélkednek, hogy mennyit fogytak, hanem hogy mekkora súlyt szedtek fel – írja a Daily Mail. Persze nem arra kell gondolni, hopgy mindenki csak zabál és a zsírosodással vág fel, sokkal inkább arról van szó, hogy az "erős az új vékony", azaz ezek a nők és lányok mind keményen megdolgoznak a testükért és kigyúrják magukat, illetve nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozásra.

Általában a #gainingweightiscool és a #screwthescale feliratok mellett ugyanis olyan képek sorakoznak, melyeken bár adott nő súlya nőtt, teste kidolgozottabb, harmonikusabb, végeredményben az épp regnáló szépségideálnak megfelelőbb – és állítólag egészségesebb – lett.

A hashtagek egyik lelkes felhasználója Mikayla Zazon, egy 21 éves amerikai nő, aki egyébként újabban mintha inkább fogyással házalna, de a Daily Mail még arról ír, hogy hogyan hozta magát formába fehérjeporokkal és gyúrással. "Sokat fejlődöm, de a mérlegben nem hiszek. A mérleg nem ismer minden részletet, ami történik, nem tudhatja, hogy épp egy nagy kajáláson vagyok-e túl, nem tudja, elég, vagy épp túl sok vizet ittam-e? És egész biztosan nem tudja megjeleníteni azt a sok munkát és a mindennapi kemény diétámat. Gondolkozz logikusan, és nehogy azt hidd, hogy csak mert a mérleg azt mutatja, nem fejlődsz, ez igaz! Ne legyél túl kemény magadhoz és ne egyél emiatt kevesebbet! Bízz a folyamatban!" – nyilatkozza Zazon a lapnak.

April 4th-Now. 17 weeks. 10 pounds. 2 1/2 of those weeks I took what you call a diet break. I don’t think I have ever been more focused and worked so hard in my entire life… At the start of this journey I was mentally happy and strong for the first time in my life after going through some major life changes, even being what a lot of people call “fat” or “overweight”. Through my journey I have gained more than just the gratification of losing a few pounds. I have gained friends with likeminded goals that I know will stick by my side through anything and everything. I have gained the confidence to chase my dreams and start my own business from scratch that will be launching soon. I have gained the confidence to leave behind friends that weren’t making me a better person. I would not have had all of those accomplishments if I had started this cut with a mindset to purely lose the weight because I didn’t like how I looked, and I can say that with confidence because I had tried that million and one times before and it felt like I was running in place. Mindset is number one, everything else will follow. #unleashyourstrength #shewhobelieves #ungaurdedandunbothered #onaperSUEt

Mikayla Zazon (@mik.fit) által megosztott bejegyzés,

Hozzá hasonlóan rengeteg nő osztja meg átalakulása történetét Instagramon és Twitteren, már akár 2-3 kiló izmos súlygyarapodás is látványos lehet.

"A vendégeim újabban súlyt akarnak emelni, kidolgozott testet akarnak, hangsúlyos izmokkal és nem akarnak fogyni, súlyt veszteni. Nagy váltás ez abban, hogy miért sportolnak az emberek: régebben hosszasan kardióztak és midnenáron fogyni akartak. Most minden az okos edzésről szól, nem kell órákig a teremben lenned, ha a jó gyakorlatokat választod az izmaid növeléséhez" – nyilatkozta a lapnak a Myprotein személyi edzője, Tom Pitfield.

Alább pedig következzen pár sikersztori:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Medencéből a filmvászonra: 4 sztár, aki vízi sportolóként kezdte karrierjét

rté 2017. július 22., szombat 09:49

Tudtad, hogy mielőtt Jason Statham olyan filmekben kapott volna szerepet, mint a Blöff vagy a Szállító, műugróként versenyzett, vagy hogy Bud Spencer az ötvenes években még profi úszó és vízilabda bajnok volt? Van még néhány ilyen sztori.
Távolról sincs vége, olvasson még »

8 nyári trend, amit a net népe szeret

Adamek Alma 2017. július 21., péntek 14:24

Sokan kerestek rá a rózsaszínre, a hasitasira és farmerszoknyára. Mutatjuk a 8 legfelkapottabb darabot!

A meghatározó luxuswebáruházak után a Pinterest, a Polyvore és a Lyst.com is készített egy listát arról, hogy milyen ruhadarabokra és kiegészítőkre kerestek rá a legtöbben a nyári szezonban. A hajtás után mutatjuk, hogy mi a menő 2017 nyarán az internetezők szerint!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a luxus pelenkatáska?

Menő/Ciki

Aladár 2017. július 21., péntek 12:39

És kelendőek is a Gucci szörnyszülöttjei.

És természetesen megint csak a Gucci a piacvezető. A táskák hivatalosan is a „pelenkatáska” címke alatt találhatók meg a Gucci honlapján, és valóban pont úgy néznek ki, mint a rengeteg zsebbel, kulacstartóval és a szülők navigációját megkönnyítendő erős vállhevederekkel ellátott mezei pelenkázó batyuk. A különbség csak annyi, hogy ezeket a táskákat a klasszikus G betűs mintájával, és bőr szegélyekkel is ellátta a Gucci. No meg egy szintén megnyerő külsejű, kihajtogatható pelenkázó alátéttel.

123326 K9E4G 9291 001 076 0000 Light-GG-ducks-diaper-bag
Fotó: Gucci
Távolról sincs vége, olvasson még »
272 szavazat 86 szavazat

Szerezzetek be egy ingruhát a nyárra!

Adamek Alma 2017. július 20., csütörtök 16:48

Érdemes szétnézni a fast-fashion boltok leárazásain. Mutatjuk, milyen formában jön divatba idén nyáron!

A nyári szezon kevésbé szerethető újdonságai mellett az olyan örökzöld klasszikusok is divatban lesznek, mint például az ingruha. A praktikus, könnyed viselet a divatházak szerint a 60-as és a 70-es évek stílusa szerint, virágnyomatos illetve munkaruha formában igazán menő, de trendinek számítanak az absztrakt mintákkal ellátott darabok is. - írja az olasz Elle magazin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szinkronúszók titkai: 7 dolog, amit nem tudtál róluk

mimi 2017. július 20., csütörtök 08:07

Keményebben edzenek mint bárki más, akár négy percig is kibírják a víz alatt, a hajuk pedig olyan, mint egy gyümölcstorta. Kik ők? Persze, hogy a szinkronúszók. Mutatok hét dolgot, amit eddig talán nem tudtál róluk.

Ez az egyik legnehezebb vízi sport

A szinkronúszás olyan, mint a balett: ha jól csinálják könnyűnek tűnik, de igazából egyáltalán nem az. "Nem mutathatjuk, hogy fáradtak vagyunk, hogy égnek az izmaink, vagy hogy épp nem kapunk levegőt. Az a cél, hogy könnyednek tűnjön az egész. Ezért aztán nem valószínű, hogy az emberek belegondolnának, mennyi időt töltünk minden egyes póz tökéletesítésével és összehangolásával. Ahány edzővel dolgoztam eddig, mind azt mondta, hogy a szinkronúszók minden más sportolónál többet edzenek" – nyilatkozta az amerikai szinkronúszó válogatott tagja, Mariya Koroleva.

A profi versenyzők heti hat napot töltenek edzéssel, napi nyolc-tíz órában – ebből öt-hatot vízben, a többit szárazföldön. Mert nem csak a koreográfiát kell tökéletesíteni, de egyszerre van szükség rugalmasságra és erőre is. Így a keresztedzések között a súlyemeléstől a pilatesen és a baletton át a nyújtásig minden szerepel. Érdekesség, hogy a szárazedzésen is gyakorolják a koreográfiát, ilyenkor a karjukkal mutogatják el a lábmunkát, így:

Ráadásul a sérülésveszély is óriási: "ezek a nők szupersportolók: napi nyolc órát töltenek a vízben, centikre egymástól végzik a gyakorlatokat, és közben néha szó szerint fejbe rúgják egymást" – idézik egy 2012-es könyvben az amerikai olimpiai bizottság egészségügyi vezetőjét, Dr. Bill Moreau-t. Az agyrázkódás mellett gyakoriak a külső sérülések is, például véletlenül egymásba rúgnak az egymáshoz túl közel taposó versenyzők.

Vannak férfi szinkronúszók is

A szinkronúszás 1984 óta olimpiai sportág, és bár mindig is voltak férfi szinkronúszók, azért nem közismert a létük, mert a profi versenyektől egészen 2015-ig el voltak tiltva. Ekkor, a Kazanyban tartott vizes világbajnokságon indulhattak először szinkronúszó férfiak – vegyes páros kategóriában.

"A hírt nem mindenki fogadta kitörő örömmel: 'Maximálisan ellenzem, hogy férfiak is versenyezzenek a sportágunkban” – mondta az oroszok háromszoros olimpiai bajnoka, Szvetlana Romasina. Hiába azonban a negatív orosz fogadtatás, épp náluk mutatkoztak be a nagyközönség előtt a férfi műúszók, az első világbajnoki aranyat az amerikaiak szerezték meg: Christina Jones és Bill May" – írta a verseny után a 24.hu.

A férfi versenyzők egyébként nem tolongtak, összesen hat vegyes páros indult 2015-ben. A későbbi győztes, Bill May például 11 évvel a verseny előtt vonult vissza a szinkronúszástól, azóta a Cirque du Soleil tagjaként showműsorokban kamatoztatta tudását. De a francia duó férfitagja, Benoit Beaufils, is 1998-ban hagyott fel a szinkronúszással, és csak a FINA bejelentése után kezdte újra a sportot.

Magyar férfi szinkronúszóról egyelőre sajna nincs hír, vegyes páros kategóriában nem láthatsz magyarokat a budapesti vébén.

A szupertartós konty titka: a zselatin

A tartós – és valljuk be, elég bizarr kinézetű – konty titka nem más, mint az ízesítetlen zselatin. Bevizezik, kifésülik, majd kontyba fogják, hullámcsattal és hajhálóval rögzítik a hajukat, végül vizet melegítenek, elkeverik a zselatinport, és egy ecset segítségével bevonják az egészet – éppen úgy, ahogyan a nagyi szokta otthon a gyümölcstortát. Így:

Úszószemüveg nélkül, full sminkben nyomják

Ha már az ember haja ennyire csini, nem lehet csak úgy elrontani az összhatást holmi rusnya úszószemüveggel. Szóval versenyre azt nem vesznek fel (edzeni persze abban edzenek), viszont nagyon hangsúlyos vízálló sminkkel teszik még látványosabbá a megjelenésüket. A klóros víz csípte vörös szemek persze nem néznek ki jól, így versenyeken általában kontaktlencsét hordanak azok is, akiknek amúgy nincs baj a látásával, így védik a szemüket – árulta el a már idézett amerikai versenyző, Mariya Koroleva.

GettyImages-624400534
Fotó: Koki Nagahama / Getty Images Hungary

Orrcsipeszből viszont három is van náluk – de van akinél egy se

Nagyon rossz érzés, ha az ember orrába megy a víz – és ezzel a szinkronúszók sincsenek másképp. Ezért találták fel az (amúgy hosszú távon iszonyú kényelmetlen) orrcsipeszeket. Ebből versenyeken általában többet is tartanak maguknál a versenyzők: a fürdőruhájukba rejtik, vagy eleve kettőt viselnek. Ugyanis elég gyakori, hogy verseny közben leesik, vagy egy társuk véletlen leveri, lerúgja róluk. De van néhány olyan sportoló is, aki sosem visel orrcsipeszt. Például, az amerikai Mary Killman – ő állítólag a felső ajkával be tudja fogni az orrlyukait a kritikus pillanatokban.

A víz alatt is hallják a zenét

A koreográfiát zenére mutatják be – biztos tűnődtél már azon, hogyan hallják, amikor a víz alatt vannak. Egyszerűen: a víz alatt is vannak hangszórók. Edzésen pedig az edző az ütemet egy fém tárggyal a medencébe vezető fémlépcsőn üti, ez is jól hallható a víz alatt.

Mozdulatlanul akár 4 és fél percig is bírják a víz alatt 

"A csapatunkban minden lány három-négy percig tud víz alatt maradni egy helyben, és egy percig mozgásban. A személyes rekordom négy és fél perc" – nyilatkozta a Kazanyban rendezett vébén Svetlana Romashina szinkronúszó.

"Nagyjából olyan érzés amit csinálunk, mint lélegzetvisszafojtva sprintelni. Egy három és fél perces program során folyamatosan váltakozik, hogy tíz másodpercig vehetsz levegőt, aztán húszig nem. Minél többet és gyorsabban mozogsz, annál nehezebb oxigén nélkül. Néha annyira levegőt vennél, hogy görcsbe rándulsz, mintha fuldokolnál. De nem jöhetsz fel. Ez a sport legalább annyira kihívás mentálisan, mint fizikálisan" – teszi hozzá Mariya Koroleva. 

GettyImages-144021657
Fotó: Clive Rose / Getty Images Hungary

Szabályok, pontozás, magyar csapat, vizes vb 2017

Egyéni, páros, vegyes páros, csapat és szabadkombinációs versenyszámok vannak. A szabadkombinációs gyakorlat a leginkább show-jellegű, itt tíz lány ugrik egyszerre a vízbe, és szabadon kombinálhatóak az egyéni- és csapatrészek. A többi versenyszámban technikai- és szabadprogram is van. A technikai kűrök rövidebbek, ezek során meghatározott sorrendben kell kötelező elemeket bemutatni, valamint az összekötő elemeknél is megkötés, hogy mindenkinek ugyan azt kell csinálnia egy időben. A szabad-, vagy más néven hosszúprogram ezzel szemben nem tartalmaz megkötéseket. 

A versenyszámok időtartama 2 és fél perctől 5 percig terjed. 

A bírók 0.0 és 10.0 között tizedesekig pontoznak, értékelik a technikai nehézséget, a szinkronitást, a koreográfiát, az illeszkedést a zenéhez, az előadásmódot, valamint az elemek kivitelezésének módját is.

Magyar páros eddig kétszer szerepelt olimpián, 2000-ben (Sydney) Hámori Zsuzsa és Marschalkó Petra, míg 2012-ben (London) Czékus Eszter és Kiss Szofi. A világbajnokságok történetében egyéniben Czékus Eszter 16., míg párosban a Czékus Eszter, Kiss Szofi duónak köszönhetően a 21. helyezéssel büszkélkedhet az ország. Jelenleg Natalia Tarasova – korábbi korosztályos orosz válogatott szinkronúszó – vezetése alatt készül a magyar válogatott a hazai rendezésű világbajnokságra, ahol a vegyes pároson kívül minden versenyszámban elindul a csapat.

A szinkronúszó versenyeket a Hősök tere szomszédságában, a Városligeti tavon kialakított medencében rendezik meg.

Forrás: fina-budapest2017.com 

Fuck Dior és Gay for Gucci póló az új menőség

Adamek Alma 2017. július 20., csütörtök 07:56

Egy egyiptomi diáklány, Dana Frid szerint nem ciki luxusmárkák hátán befutni. Mutatjuk, mivel lehet 23 ezer követőt szerezni az Instagramon.

Várható volt, hogy a Dior feminista, a Chanel ‘Viva Coco Libre' feliratos és a Gucci gyárilag kamu, Y-ra végződő luxuspólói után a feltörekvő tervezők és lelkes amatőrők is kedvet kapnak majd a póló gyártáshoz. Így tett az egyiptomi diáklány, Dana Frid is, aki többek között a fent említett divatházak neveit tette rá a szellemes szójátékokkal ellátott cuccokra. 

A terv bevált, az önjelölt kairói tervezőnek már több mint 23 ezer követője van az Instagramon, ahol meg is lehet rendelni a pimasz “Fuck Dior, Marry Prada” vagy a “Bitches Want Chanel” feliratos, virágokkal, pillangókkal vagy angyalkákkal ellátott pólókat, pulóvereket és nadrágokat.

Check my interview w @voguemagazine by @brookebobb *

Una publicación compartida de Dana Frid (@danaafrid) el

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak nyolcmillió a Gucci paraván!

Aladár 2017. július 19., szerda 18:05

Ha már paraván, legyen Gucci! Egyébként is, paravánt csak egyszer vesz az ember.

A Gucci tavalyi, szóval nem a hárfás-Medici kastélyos, hanem a 13. századbeli gótikus templomban, a Westminster Abbey-ben bemutatott Cruise kollekciója vendégeinek még ingyen adott, tigrisekkel és kígyókkal gazdagon meghintett rojtos bársonypárnák hamarosan bárki számára elérhetők lesznek! De a gyertyamániásoknak sem kell rettegnie, ugyanez vonatkozik az 1735-ben alapított firenzei porcelángyárosok által készített gyertyatartókban helyet kapott illatgyertyákra is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Félelem és reszketés a vizes vb-n: ezek a legveszélyesebb sportok

rté 2017. július 19., szerda 10:40

A sérülések minden sport velejárói, de van, ahol különösen para dolgok történhetnek, ha valami félremegy. Van olyan, hogy egy műugró elkalkulálja magát, és az arccal csapódik az ugródeszkába? Előfordul, hogy a szinkronúszók fejbe rúgják egymást? Igen és igen. A vizes vb sötét oldala.

Ha túlaggódó üzemmódra kapcsolom magam – ami személyiségemből adódóan nem túl bonyolult feladat –, a vizes vb elképesztő veszélyes üzem: a medence partja csúszik, az ugrótorony magasan van, a vízilabdások lerúgják egymást, para az egész. Nem elvenni akarom a kedved ezektől a sportoktól (főleg, mert évekig én is szinkronúsztam, és imádtam), de a szépségük mellett érdekes tudni milyen veszélyeket, kihívásokat tartogatnak. Így még árnyaltabban látja az ember az élsportolók fantasztikus teljesítményeit. Lássuk a legdurvább sportokat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, hogy mitől lehet divatjamúlt a gardróbod!

Adamek Alma 2017. július 19., szerda 08:26

Meglepő mennyi felesleges, kiselejtezésre váró cucc lapulhat a szekrényedben.

Hiába tért vissza könyörtelenül a 90-es és a korai 2000-es évek divatja, vannak olyan ruhadarabok, amik a szakértők szerint sem fognak már újra divatba jönni. Bár ezekkel a kijelentésekkel azért óvatosan, hiszen pár évvel ezelőtt ki fogadott volna arra, hogy megint menő lesz a viktoránius ruha, a a choker nyaklánc, a telitalpú cipő vagy a bársony tréning?

Nézzétek meg a galériára kattintva hogy a nemzetközi Marie Claire és a Refinery29 szerkesztői szerint melyek azok a divatjamúlt ruhadarabok és kiegészítők, amiket bátran száműzhetsz a szekrényből és lecsekkolhatjátok azt is, hogy mennyit kupálódtak a hírességek az elmúlt években. Itt pedig megszavazhatod, hogy a felsoroltak közül mit nem szelektálnál ki sosem a szekrényből!

Mit nem dobnál ki vagy ajándékoznál el soha?

 • 66
  Túl szűk ruha
 • 76
  Csípő farmer
 • 39
  Vastag öv
 • 43
  Farmerszerű cicanaci
 • 34
  Sztreccs farmerdzseki
 • 22
  Elnyűtt leggings
 • 65
  Pizsamának látszó játszósnadrág
 • 44
  Állásinterjús pantalló
 • 6
  Kalap, amiben ellenszenvesnek tűnsz
 • 23
  Kamu dizájnertáska
 • 32
  Nyitott orrú platform cipő
 • 69
  Tanga szandál
 • 25
  Nyitott orrú parafatalpas éktalpú
 • 45
  Gumírozott, pörgős hippi szoknya
 • 207
  Vászon bevásárló szatyor
 • 36
  Rojtos táska
 • 24
  Kinőtt bikinifelső
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 439

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés