OFFLINE

12 jótanács fagyasztáshoz

Divany.hu 2017. január 5., csütörtök 09:21

Remekül kihasználható a hatalmas fagyasztóláda, vagy fagyasztórész a hűtőszekrény aljában – főleg így az ünnepek után a megunt maradékok eltakarítására -  de mégis, mit lehet bele tenni, és mit nem? Összeszedtük a fagyasztás néhány alapszabályát kezdőknek, vagy olyanoknak (mint mi), akik a többségét ugyan ismerik, de így is meglepi őket pár újdonság.

Nulladik tanács: bármit is fagyasztunk, a zacskót/dobozt érdemes feliratozni, mi van benne, mennyi, és mikor tettük be. Egy átlátszó zacskó gurulós málna talán egyértelmű, de a fagyasztott bolognai szószt igen nehéz megkülönböztetni a fagyasztott töltött paprikától, és a darált húsról sem feltétlenül egyértelmű, hogy pulykacomb, vagy sertéslapocka.

Mínusz 18 fokon tartva a legtöbb étel egy fél évig biztosan tárolható, de érdemes tudni, hogy a hosszas fagyasztás után egyre kevésbé lesz finom az étel. Így maximum félévente érdemes (lenne) végigmenni a mélyhűtőn, és előresorolni a legrégebbi tételeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

44-es méretre nincs dizájnerruha

nemoszi 2017. január 5., csütörtök 08:08

Érdekes kísérletbe vágott a Daily Mail: elküldtek egy angol 16-os, az európai méretezés szerint 44-es méretű hölgyet vásárolni – nem akárhová, hanem luxusboltokba. Az adta a dolog apropóját, hogy a plus size topmodell, Ashley Graham került a januári brit Vogue címlapjára, tehát egészen úgy tűnik, hogy a divatipar talán már tényleg elkezd nyitni a kerekdedebb nők felé.

Mivel London Európa egyik divatfővárosa, joggal gondolhatjuk, hogy ami ott nem kapható a Bond streeten például az Alexander McQueennél, az máshol se: ha ez igaz, akkor eelég elkeserítő eredményre jutott a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: 4 ruhadarab 2000 forint alatt

moana 2017. január 4., szerda 16:09

Most már mindenhol dübörög a leárazás, de a szemtelenül olcsó cuccokra még vadászni kell. Azért megpróbáltunk összegyűjteni négy olyan terméket, ami már 2000 forintért (illetve picivel többért és kevesebbért) megvásárolhat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hopp, itt a Crayola szájceruza!

nemoszi 2017. január 4., szerda 11:57

Az angol “lip crayon”, azaz tükörfordításban "szájkréta" kifejezés végre értelmet nyert: a Clinique összeállt ugyanis a népszerű, zsírkrétát gyártó Crayolával egy limitált kollekcióra, így most azok, akikben nosztalgikus érzéseket kelt a gyerekként oly' szeretett zsírkréta neve (vagy már eddig is próbáltak azzal sminkelni), már rohanhatnak is vásárolni – legalábbis Amerikában.

clk
Fotó: Clinique

A Clinique szép pink színekben gondolkodott és megkéri a vaskos cerkák árát, egy normál méretű 17 dollárba (5 ezer forint), nyolc összecsomagolt mini zsírkréta-ihlette szájceruza pedig 50 dollárba (15 ezer forint) kerül – írja a Huffington Post. Ez az árazás egyébként nem is magas a normál Clinique Chubby Stickekéhez képest, itthon egy nem limitált szériás ceruzáért is elkérnek közel 6 ezer forintot. Csak remélni tudjuk, hogy a hazai üzletekben is felbukkan a vicces együttműködés eredménye.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csillagos étterem helyett kockásabroszosra vált a sztárséf

Mártonffy Zsuzsa 2017. január 4., szerda 10:41

Szulló Szabina az ország egyik legsikeresebb séfje. Vezette Michelin-csillagos étterem konyháját, most pedig párjával, Széll Tamással együtt készül a Bocuse d’Or világversenyre.

Bár most minden percüket a versenyfelkészülés köti le, Szabinával már a jövőről is beszélgettünk: mi lesz a Bocuse után, merre tart a magyar gasztronómia, és mit tehetnek a családok, hogy jobban egyenek.

Nyáron a pároddal, Széll Tamással együtt kiléptetek a Michelin-csillagos Onyx Étteremből, ahol addig mindketten dolgoztatok. Miért álltatok fel?

Nekünk is, ahogy minden séfnek, az az álmunk, hogy saját éttermünk legyen. Mikor Tamás és a magyar csapat megnyerte a Bocuse d’Or verseny európai döntőjét májusban, ez lökést adott, hogy átgondoljuk a jövőnket. Nem igazán voltak ott újabb lehetőségeink. Mi kitűztük célnak a második Michelin-csillag megszerzését, de több témában is mások voltak az elképzeléseink. Egyszerre álltunk fel Tamással.

Mivel foglalkoztok azóta?

Augusztus elején az étterem három hetes nyári szünetének kezdetekor jöttünk el. Utána Skandináviában utazgattunk, kóstolgattunk, feltöltődtünk. Szeptember eleje óta a versenyre készülünk. Hatnapos munkaheteket tartunk, minden héten háromszor főzzük le a versenymunkát, a másik három nap előkészülünk. Tehát hétfőn előkészítjük az alapanyagokat, megfőzzük az alapleveket, mindent úgy előkészítünk, ahogy a versenyszabályzat szerint beengedik a versenyboxba, kedden időre főzünk, és így tovább. Vasárnap pihenünk.

Hónapokon át minden héten megfőzitek háromszor ugyanazt?

Mindez kívülről nagyon egyhangúnak tűnhet, de nekünk nem az! Tamás most hatalmas energiával áll a feladat előtt. Napról napra fejlődik a tál minden eleme. Ezek hatalmas sikerélmények, főként, ha visszagondolunk a legelső próbálkozásra. Olyan sikerélményeink vannak, hogy ma sokkal szaftosabb lett a hús, a következő nap tökéletes ízű lett az egyik köret, és így tovább. Mindig ott van valaki, aki kóstol, elmondja a véleményét, természetesen meghallgatunk mindenkit, aztán Tamás szelektál…. Ami nagyon pozitív: az iskolákból jönnek folyamatosan a tanulók, akik hetente rotálódnak. Nekik lehetőségük van egy profi szintű rendszerbe, versenybe, konyhába, belelátni. Eddig négy iskolából 20-25 tanuló érkezett.

A tanulók csak néznek vagy be is segítenek?

Aznap a versenyen minden csapatnak kisorsolnak egy második commis-t (kuktát), ők általában nagyon ügyesek, jó alapokkal képzettek, a legjobb szakács iskolák növendékei. Lesz egy lista a feladatokkal, amiket rábízunk. Ezt játsszuk el nap mint nap, beáll egy tanuló Szabó Kevin (a csapat commis-ja, segédszakácsa) mellé és segíti a munkáját. A versenyen azt is pontozzák, hogy a csapat hogy dolgozik össze, Kevin hogy irányítja a tanulót, ketten-hárman jönnek egyszerre, az egyik nap az egyik ugrik be, a másik nap a másik. Igyekszünk lelkesíteni őket, a jókat megragadni és képezni, hogy majd egyszer ők is eljuthassanak ide. Általában nagyon lelkesek, azt mondják, pár nap alatt többet tanultak, mint eddig az egész képzésük alatt. Látják, hogy érdemes szakácsnak tanulni, keményen dolgozni.

Már megvan, mit főztök a versenyen?

A Bocuse d’Or versenynek ez lesz a harmincadik évfordulója. Ennek tiszteletére a tál téma a méltán híres Bresse-i csirke tenger gyümölcseivel. Itt már teljesen kialakult a koncepciónk. Ezen már csak nagyon apró változtatásokat, finomhangolásokat teszünk. A másik téma vegán lesz. Kaptunk egy zöldséglistát a piacon kapható zöldségekről, kizárólag abból választhatunk. Még tejterméket és tojást sem használhatunk. Vihetünk magunkkal kétféle Magyarországra jellemző zöldséget.

A csapat Dániában is tréningezett Rasmus Kofoednél (korábbi világgyőztes a versenyen, háromcsillagos étterme van Koppenhágában), aki a felkészülést segíti, és vele zajlott a kísérletezés. Amikor összeállt a zöldségtányér koncepciója is, összefésüljük a két fogást, hogy mindkettő elkészítése beleférjen a megadott öt és fél órába. Már most is időre gyakorlunk, de az igazi bedurvulás ezután jön.

Mi a te szereped a tréningezésben?

Egy mondatban: az, hogy a csapat 100 százalékig a versenyfeladatra tudjon koncentrálni, semmilyen külső körülmény ne zavarja őket. Én látom el a csapatot alapanyaggal, eszközökkel, munkaruhával, a beszállítókkal tartom a kapcsolatot, hiszen nagyon sok fajta alapanyaggal dolgozunk, majdnem olyan széles a paletta, mintha egy étteremben lennénk. Együtt ötletelünk, mindenben segítem őket, etetem, itatom őket a gyakorlás alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Káros lenne a női magazinok lapozgatása?

nemoszi 2017. január 4., szerda 08:08

Hálás terület a nyomtatott női magazinok ekézése, Oscar T. Brand videója például pár nap alatt tizenegymilliós nézettséget produkált: témája a női magazinok káros mivolta. Brand ötletes négypercese az Uniladen vált világhírűvé, olyan témákat feszeget benne, melyekről régóta cikkeznek, cikkezünk mi is, de hasznos időről időre elővenni őket.

Pont ezért alább részletesen végigvesszük, mikről van szó fenti videóban: nagy újdonságokról nem, állandósult problémákról annál inkább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Herbatea útmutató: nullkalóriás csodaitalok

Dívány 2017. január 3., kedd 16:09

Egyre nagyobb divatja van a gyógynövényes, vagy kevésbé riasztó nevén: herbateáknak. Nem csak azért isszuk őket egyre többen, mert betegek vagyunk, hanem azért is, mert remek kalória- koffeinmentes folyadékbeviteli lehetőséget jelentenek, és ha ügyesen választunk, nagyon finomak is.

Nem kell rögtön elmenni füvesasszonynak, egyre több hiper-szuper árul már fiteres herbatea-keverékeket, ha átnézzük az összetevőket, némi kísérletezés után már tudni fogjuk, miket szoktunk szeretni. 

Persze természetes gyógymódnak is lehet tekinteni a különféle gyógyteákat, amiket már nem csak a gyógyszertárból felkapva tudunk beszerezni. Ha így teszünk, nem árt ha tudjuk, hogy melyik milyen hatással van a szervezetünkre. 

Figyelem: a gyógynövény csak időnként helyettesíti az orvost!

Szeretnénk megkérni minden olvasót, hogy a gyógynövényeket, gyógynövény teákat ne az orvostudomány helyett, hanem azok mellett alkalmazza. Egy kis köhögés, egy hétköznapi nátha esetén nyilván nem kell rögtön kórházba rohanni, de ha súlyosbodnak a tünetek, a betegség nem javul, mindig kérje orvos segítségét!

Ha csak élvezetből issza, ezek a kombinációk nagyon finomak együtt:

  • menta+verbéna
  • hársfa+citromfű+kamilla
  • menta+hársfa+citromfű
  • echinacea+menta+bodzavirág
  • citromfű+menta+bodza+csalán
  • valeriána+hársfa+kamilla+citromfű (ettől még aludni is jobban lehet)
Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan a legjobb téli bakancs

nemoszi 2017. január 3., kedd 09:07

Most, hogy jönnek az igazán kemény mínuszok, még azokban is felmerül, hogy kéne egy jó meleg és egyáltalán nem csúszós bakancs, akik egyébként magassarkúban élik az életüket és a lehető legritkábban vesznek fel bármi mást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a celebnők pózoltak Abodi Dóra ruháiban 2016-ban

bb 2017. január 3., kedd 07:57

Abodi Dóra a tavalyihoz hasonlóan a 2016-os évet sem lazsálta el. Ruhái több neves magazinban is helyet kaptak és persze volt jópár híresség is, aki Abodiban indult el a vörös szőnyeges eseményekre vagy fellépésekre. Gwen Stefani, Dania Ramirez színésznő és az A-listás celebnők stylistja, B. Akerlund például többször is felbukkantak Abodiban, de a tervező ruhájában feszített idén Iggy Azalea és Pamela Anderson is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

George Clooney neje 2016-ban is rajongott a luxuscuccokért

aa 2017. január 2., hétfő 15:54

George Clooney jogászként dolgozó neje, Amal Alamuddin a tavalyi évhez hasonlóan idén sem vetette meg a luxusmárkák több ezer dolláros dizájnerruháit és kiegészítőit. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen Gucci, Dolce & Gabbana vagy Alexander McQueen ruhákban járt munkába és a vörös szőnyeges eseményekre a színészfeleség, a hajtás után pedig megnézheti a mi kedvenc szettjeinket is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatos, de ne használjon wasabit pattanáseltüntetésre!

Dívány 2017. január 2., hétfő 14:55

Ahogy lepik el az internetet a beauty bloggerek, úgy születnek az őrültnél őrültebb házi szépészeti praktikák, ami tök jó, csak nem véletlenül nem terjedtek el korábban, illetve jött rá ezekre a trükkökre a szépségipar. Ezek ugyanis általában veszélyesek, mint amikor valaki kézkrémből csinál folyékony rúzst.

Most egy egyre divatosabb, a lenti videóban látható pattanáseltüntető trükkről rántotta le a leplet a Refinery29-nek nyilatkozó két bőrgyógyász.

🍚HOW TO GET RID OF WHITEHEADS IN LESS THAN 2 MINUTES WITHOUT POPPING THEM! 🍚- no more acne, no big monstrous pimples, no clusters of pimples - just smooth pimple free skin! ——great for men too who get whiteheads from shaving facial hair🍡 All you need is WASABI!🍣 ✅Apply the wasabi with a qtip to a cleansed face ‼️USE AS A SPOT TREATMENT ONLY to your whiteheads and leave on for NO MORE THAN 2 MINS - DO NOT apply this on your entire face. Spicy ingredients like wasabi, cayenne, chilli pepper etc ARE NOT meant for your entire face as a mask. They can cause unnecessary pain if you use it all over, and can actually do more harm than good. I mean would you eat a spoon full of spice or just add a tiny bit for some flavour? Same concept applies when you use it topically. Theyre ONLY good for spot treatments, just like your “regular" acne spot treatments. ‼️ ✅Wipe off with a clean qtip ✅WASH your face after - no cleanser 🙈the whitehead will be GONE and it will NOT turn into a big annoying pimple, and it wont spread into more pimples (which whiteheads can tend to do) 🐝*this does STING. It gets red. thats normal. its doing its job. If you have extremely sensitive skin then wipe off after 20-30 seconds* 👹IM NOT CRAZY! IT WORKS! HERES WHY: -For my sushi lovers.. do you know why wasabi is served with sushi? aside from being delicious? Its because its an ANTIBACTERIAL (for the raw fish) and also a pimples worst enemy!! -JAM packed with VITAMIN C, CALCIUM, POTASSIUM, and PHYTOCHEMICALS that can help strengthen antioxidants in your body -it stimulates and increases circulation in your skin, so when you apply it topically it helps instantly heal whiteheads and generate clear, soft, smooth, healthy skin. -promotes oxygenation of cell tissues = healthy tissues = healthy beautiful skin 👄PS. i use this as a lip plumper too - check out the demo video on my feed <3 👅 👇🏽TAG A FRIEND WHO COULD USE THIS and dont forget to LIKE THIS VIDEO TO HELP A SIS OUT FAM! 👍🏾🖤 Disclaimer: As with any skin care regimen, always do a test patch first to see if your skin is allergic to any of the ingredients.

Farah D (@farahdhukai) által közzétett videó,

A trükk annyiból áll, hogy wasabit, a japán tormakrémet keni a delikvens a pattanására, rajta hagyja egy percig, aztán letörli, és tádám, a pattanásnak semmi nyoma, és még csak ki sem kellett nyomkodni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az olasz konyhától nem ég a gyormrom

etelka 2017. január 2., hétfő 11:08

Az olasz konyha most világhírű, de a nyolcvanas években erről még szó sem volt. Jelenleg a harmadik legismertebb márka a világon a Made in Italy, de ezért nagyon sokat dolgoztak az olaszok. 

Eredetileg azért mentünk el az Olasz Kultúrintézetbe, hogy megtudjuk, miért is egészséges az olasz konyha, de az élet máshogy alakult, mert nem érkezett meg a téma szakértője.

Ott volt viszont három olasz, akik Magyarországon üzemeltetnek éttermet, Gianni Annoni (Trattoria Pomo D’Oro), Fausto Di Vora (Ristorante Fausto’s), és Graziano Cattaneo (Ristorante Krizia) valamint Benedek Tibor, a magyar vízilabda válogatott volt szövetségi kapitánya, aki hosszú évekig élt Olaszországban, és pizzériája is van.

És jelen volt Marco Stabile, aki egy Michelin csillagos olasz séf, és a rendezvényen Olaszország tájjellegű ételeit főzte meg. A moderátor nem más volt, mint Luigi Cremona, akit legtöbben a Lecsó című filmből ismerhetnek,ugyanis róla mintázták a filmbeli kritikust. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre a divatos témákra gugliztunk rá 2016-ban

bb 2017. január 2., hétfő 08:35

Nem csak a hobbi lakberendezők "gugliztak" 2016-ban, hanem a divatrajongók is, akiknek keresései alapján állította össze a világ legnagyobb keresőmotorja, a Google, hogy milyen trendek, tervezők és vörös szőnyeges estélyiruhák érdekelték a legjobban az internetezőket 2016-ban. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen divattal kapcsolatos témák foglalkoztatták az embereket Kanye Westtől Ivanka Trumpon át a hippi cuccokig!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg az év legszebb estélyi ruháit!

bb 2017. január 1., vasárnap 19:56

Miután szinte minden fontosabb vörös szőnyeges esemény, díjátadó és filmfesztivál lement 2016-ban, a Harper's Bazaar készített egy összeállítást azokról a ruhakölteményekről, amikben az olyan A-listás hírességek pózolgattak, mint Naomi Campbell, Emma Stone, Kim Kardashian, Penelope Cruz vagy Naomi Watts.

A magazin anyaga alapján mi is készítettünk egy galériát az év legszebb estélyi ruháiról, amiből jól látható, hogy idén nemcsak a pucérruhák és a Gucci estélyik, de a felsliccelt, lábvillantós luxuscuccok is taroltak a celebnők körében. Kattintson és nézze meg, hogy milyen vonulós ruhákat tervezett idén az Armani, a Marc Jacobs vagy az Alexander McQueen a sztároknak!

Új év, új élet: egészséges kakaós csiga

etelka 2017. január 1., vasárnap 17:26

Pilisszentivánon jártunk, hogy ellessük a tökéletes kakaós csiga receptjét. Tettük pedig ezt a Jókenyérnél, leánykori nevén Ludwig&Mentesi, akik néhány éve egy csodaszámba menő üzemet húztak fel a kis pilisi településre.

A hatalmas üzemben napi tizentonna pékárú készül, mindössze 30 dolgozó segítségével. Az 1995-ben alakult pékség karrierjét Solymáron kezdte, a főtér mellett volt egy kis boltjuk, a diós kenyerük irgalmatlan drága volt emlékeim szerint, de isteni, így ha arra jártam, ott vásároltam. Az üzlet jól ment, hisz mára már a Jókenyér meghatározó szereplője a piacnak.

A céget Ludwig Klára vezeti, aki nem csak az irodában állja meg a helyét, hanem kezében a szakmája, ugyanis pék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg legjobb 2016-os divatos projektjeinket!

km 2017. január 1., vasárnap 16:20

2016 kemény év volt, erről árulkodnak kedvenc mémjeink is. De akárhogy is nézzük, azért a Tejben-Vajban rovatban olyan rossz nem volt, inkább sűrű és izgalmas. Voltunk például több gálán is, egy kamu bloggal trollkodtunk az Instagramon, mnagyon sokszor átnéztük a Gucci kollekciót, bejártuk a város legjobb turkálóit (többször is) és nem tudtunk betelni Katalinnal és az amerikai elnökválasztás divatos részével. Részletek kedvenc és legjobban olvasott cikkeinkből a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, hogy mi lesz a divat 2017 őszén!

aa 2017. január 1., vasárnap 10:45

Alig ment le a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathét, a luxusmárkák máris elkezdték csepegtetni, hogy mi lesz a divat a következő év második felében. A Harper's Bazaar összeállítását elnézve bőven divatban lesz az év színének kikiáltott lombzöld, nem kopik ki a celebnők által már felkapott fűző, az áttetsző és a vállvillantós ruha, a farmer, az egyedi nyomatok valamint a szőrme sem. Háttérbe szorul viszont a bomber, a rózsaszín, illetve a metálos árnyalatok. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy miben cuccokban járunk 2017 őszén a Chanel, a Versace, az Oscar de la Renta vagy Victoria Beckham szerint!

Meghívhatlak egy kétezer évvel ezelőtti vacsorára?

etelka 2017. január 1., vasárnap 10:27

Mi történik, amikor egy egyetemi docens, egy festőművész és egy tanszékvezető úgy dönt, hogy ők bizony hódolnak szenvedélyüknek, és mindenféle magvas gondolatok helyett főzni kezdenek? Egy szürreális vacsora az Andrássy út egyik bérházában, amelynek az ablakait Róth Miksa tervezte, az asztal hatalmas, a közönség pedig muzeológusokból, képzőművészekből és régészekből áll. 

Ókori menüsor

Előétel 

Pecsenyekacsamáj puding körtelekvárral

Főételek

Borda szenátor módra
(Ofellae Senator Modum )

Húsgombóckák sült répával
(Isicisa, Caroetae frictae )

Sült kacsamell alexandriai szósszal
(Ius Alexandrium con Anate )

Desszert

Mézes-sajtos lepény

Egy ilyen meghívásba csöppentünk bele, hogy megtudjuk, mit főztek a római háziasszonyok egykoron.

Filp Csaba DLA képzőművész, egyetemi docens, tanszékvezető hobbija az ókori gasztronómia, a rómaiak étkezési kultúrájában mélyedt el, és két barátja is csatlakozott hozzá. Sütő Róbert festőművész és Szabó Attila DLA képzőművész, egyetemi docens rendesen kitettek magukért, minden szempontból.

A vacsora elején kiderült, hogy Marcus Apicius Gavius római mesterszakács és szakácskönyvíró életét tanulmányozták, és 2014-ben kezdtek foglalkozni alaposabban a dologgal.

Sokat kísérleteztek, míg eltalálták a megfelelő fűszereket és állagokat.

Nem volt könnyű dolguk, de sikerült, legalábbis számunkra hihető volt, hogy ilyen jellegű ételeket fogyaszthattak az ókorban.

Volt például olyan fűszer, ami egyszerűen elérhetetlen, mert már kihalt a növényfajta, és az előszeretettel használt halszósz rekonstruálása sem ment könnyen. Ez a garum, amit a Távol-keleti üzletekben lehet leginkább beszeretni. Ennek ára annak idején 1000 sestertius volt, ennyiért 6.5 literes amfórát adtak. Viszonyításképp 2400-ért már egy rabszolganőt lehetett kapni, egy ruha pedig 15 pénzt kóstált.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kim Kardashian vagy Beyoncé lánya a trendibb?

aa 2016. december 31., szombat 18:07

Idén nem csak Beyoncé és Kim Kardashian hívta fel magára a figyelmet dizájnerruháival, hanem a szemünk előtt felcseperedő celebgyerekeik is, aminek köszönhetően most megszavazhatja, hogy North West vagy a kis Blue Ivy öltözködött-e menőbben 2016-ban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a 2016-os év legjobb táskáit

aa 2016. december 31., szombat 08:26

Bár egy ideig úgy tűnt, hogy nem ússzuk meg az évet hasitasi nélkül, azért a divatházak gondoskodtak róla, hogy legyen miből választani a tavaszi és az őszi szezonban. A Harper's Bazaar összeállítása alapján készítettünk egy listát azokról a dizájnertáskákról, amik a legfelkapottabb formáknak számítottak 2016-ban. A hajtás után mutatjuk, hogy melyik Gucci, Louis Vuitton és Chanel kiegészítő volt a divatrajongók kedvence!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így telt Mihalik Enikő és Palvin Barbara éve

aa 2016. december 31., szombat 08:22

Idén is szép számmal vonultak magyar modellek a divatfővárosok kifutóin, ahogy Mihalik Enikő és Palvin Barbara sem lazsálták el az évet, számos vörös szőnyeges eseményen, divatkampányban és címlapon is megjelentek. A hajtás után mutatjuk, hogy mivel foglalkozott a két szupermodell 2016-ban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme az év 20 legjobban öltözött nője

aa 2016. december 30., péntek 16:31

Az Elle.com szerkesztősége idén is összeállította listáját az év legjobban öltözött nőiről. A galériára kattintva ön is lecsekkolhatja, hogy kik azok a modellek, színésznők és művészek, akik egyedi, lázadó vagy éppen klasszikus stílusukkal nagy hatással voltak a divatvilágra és a hétköznapi nők öltözködésére. Íme a Kardashian-Jenner klán mentes lista!

Bulikaja: sajtos mártogatós tortillához

Katucikonyha 2016. december 30., péntek 16:31

Szóval vannak azok a bizonyos üveges sajtszószok, amikbe belemárthatjuk a kis tortilla chipseket. Ilyet néhány perc munkával otthon is készíthet, ez pedig garantáltan nem fog semmiféle műanyag vackot vagy színezéket tartalmazni.

A megmaradt sajtkrémet újra felmelegítve ismét folyóssá teheti, vagy hidegen kenyérre is kenheti. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pörgős éven van túl a divatszakma

aa 2016. december 30., péntek 14:22

Nemcsak meglepő stílusikonjai és nagy visszatérői voltak a 2016-os évnek, de a divatvilág szempontjából is eseménydúsnak mondható a mögöttünk álló év. A Harper's Bazaar összeállítása alapján összegyűjtöttük a legemlékezetesebb pillanatokat Hedi Slimane hattyúdalától a koncertturnés cuccokon át a menő divatházak kollekciójáig. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy mivel hívta fel magára a figyelmet a Chanel, Rihanna vagy Michelle Obama!

Katalin hercegné 64 milliót szórt el ruhákra 2016-ban

aa 2016. december 30., péntek 08:29

Nemcsak George Clooney felesége szerette idén a méregdrága dizájnerruhákat, hanem Katalin hercegné is, aki jól láthatóan Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Missoni és Preen együttesekre cserélte az általa gyakran viselt, megfizethető árkategóriás Reiss, L.K. Bennett és Zara szereléseket.- hívja fel a figyelmet a változásokra a Dailymail.co.uk.

A 34 éves hercegnét az elmúlt években gyakran dicsérték amiatt, hogy nem szórja a pénzt és nem derogál neki akár többször is viselni egy-egy ruhadarabot. A szerénység úgy tűnik, hogy véget ért, mivel Katalin hercegné idén négyszer többet költött ruhákra, mint a tavalyi évben.

2016-ban 174 ezer font, azaz 64 millió forint ment el a királyi család kasszájából luxusruhákra, míg ez az összeg 2015-ben csak 43 ezer font, kb. 15,8 millió forint volt. Például csak a kanadai turnéra összeállított ruhatár került 62 ezer fontba, 23 millió forintba, míg az indiai útra 13,6 millió forint  értékben csomagolt be ruhát a hercegné. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen drága ruhakölteményeket viselt a két gyermekes hercegné 2016-ban!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 439

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés