OFFLINE

Mini feketeerdő fánkocskák

Ötvös Zsuzsanna 2017. március 12., vasárnap 12:07

Kereszteztük a klasszikus képviselőfánkot és a feketeerdő tortát: a tejszínhabréteg alá ezúttal főzött csokoládékrém került, amibe egy kevés meggylekvárt rejtettünk. 

A tejszín, az étcsokoládé és a meggy hármasa nagyon jól hozza a klasszik feketeerdő ízvilágot, csak egyetlen falatba sűrítve. A meggylekvár helyett használhatunk akár rumba áztatott egész meggyszemeket is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a férj, aki összeöltözik a feleségével

Adamek Alma 2017. március 12., vasárnap 11:04

Míg a brooklyni művész, Topher Brophy a kutyájával szeret összeöltözni, addig egy japán házaspár már 37 éve igazítja egymáshoz a ruhatárát. Napi szettjeiket az Instagramon meg is osztják másokkal, sikerük pedig akkora, hogy 259 ezren követik őket az oldalon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő lett a perverz Daddy felirat

Adamek Alma 2017. március 11., szombat 11:51

A Fashionista.com szerkesztőségéhez hasonlóan kérdőjelként állunk az egyik új trend, a “Daddy” (papi, apuci) felett, amiről nehéz lenne megmondani, hogy honnan került elő és még kacinfántosabb kibogozni, hogy mit is jelent a valójában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy csomag kenyér kinyitásán őrjöng az internet

Dívány 2017. március 11., szombat 10:40

Eddig azt hittük, hogy kék-fehér vagy fekete-arany ruhát egykor övező internetes hisztivel beállítottuk már a lényegtelen kérdéseken rugózás örökös világrekordját. De nem. Ugyanis itt a "Hogyan lehet így kinyitni egy csomag kenyeret?????", amit egyetlen Twitterre kirakott fotó indított világhódító útjára. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az új Rihanna Fenty x Puma kollekció?

Menő/Ciki

Adamek Alma 2017. március 11., szombat 09:12

Rihanna olyan szerencsés, hogy a párizsi divathéten mutathatta be harmadik Fenty x Puma kollekcióját a neves Richelieu-Louvois Library-ben. A barbadosi énekesnő tavaly a francia kurtizán vonalat hozta össze napjaink sportos, utcai trendjeivel, míg 2017-es őszi-tél kollekciójára a lázadó kamaszévek és a középiskola szigorú öltözködési szabályai lehettek hatással – írja a Vogue.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
207 szavazat 177 szavazat

Pénteki süti: könnyű citromos kocka

Piszke 2017. március 10., péntek 12:56

A sok nehezebb, csokis, vajas, téli édesség után jöjjön egy üde süti: átjárja a citrom friss aromája, elkeverjük, sütjük, kockázzuk és a kezdéstől számított félórán belül el is fog fogyni egy ilyen adag.

DSC 0042
Fotó: Piszke

Bár naranccsal is készíthető, átütő íze a citromtól lesz, és akár lime-ot is használhatunk hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hol és milyen farmerdzsekit lehet venni?

Dívány 2017. március 10., péntek 12:22

Oké, most épp kitartóan zuhog az eső, de lesz itt még rendes napsütéses tavasz – legalábbis nagyon reméljük. A napsütéses tavasznak pedig egyik legfontosabb kiegészítője a farmerdzseki. Ha épp nincs kedvünk nagyon formálisan, ballonkabátban megjelenni és unjuk már a színes bomberdzsekiket is, akkor ott a jól bevált, örök klasszikus: a farmer.

Szóval futottunk egy kört az üzletekben, hogy megnézzük, milyen dzsekit kap mostanság az, aki szeretne egyet. Jó hír, hogy nem annyira drága mulatság egy farmerkabát, márkától függetlenül nagyjából 10 ezer forintból kijön (köszi, szezonközi leárazás), plusz rengeteg felvarrós, aranyos mintás darab is van a hagyományos fazonok és színek mellett. 

A felvarrós kabátok a drágábbak, viszont jobb, ha tudja, ezek valószínűleg hamar kimennek a divatból. Olcsóbban, 7-8 ezer forintért vásárolhat hagyományos farmerkabátot, mely évekig jó szolgálatot fog tenni. A legtöbb üzletben hasonló a kínálat, az oversized darabok mellett találni rövid, fekete-kék-világoskék dzsekiket és még a méretsor sem hiányos.

Nézze meg a galériában, hol milyen kabátokat talál, így önnek talán már könnyebb lesz és nem kell órákig bolyongania az üzletekben a tökéletes dzseki utáni hajsza jegyében, mint nekünk!

Tipp: keresse a leárazott termékeket!

Sok boltban javában tartanak a szezonközi leárazások. A H&M-ben rengeteg dologra adnak akár 70 százalék kedvezményt is, például a farmerdzseikik is 30 százakkal olcsóbbak. Az Inditex üzletekben (Bershka, Pull and Bear, Stradivarius, etc) jellemzőbb a 30-40 százalék kedvezmény, és itt is olcsóbban osztják a farmerdzsekiket. Plusz a fodros pulóvereket és bombereket is akciósan adják a legtöbb helyen, ennyit a tavasz nagy trendjéről...

Újra van Palmers Magyarországon

nemoszi 2017. március 10., péntek 10:14

Visszatért Magyarországra az osztrák fehérneműcég, a Palmers, mely az elérhető luxus kategóriába sorolja magát (és egyszer már kivonult az országból). Részt vettünk a nagyszabású boltnyitón, ahol rajtunk kívül a mini méretű boltban volt még vagy 50 újságíró, celeb és blogger, a kirakatban meg bugyis lányok táncoltak, szóval elnézést, ha a kollekcióról most nem árulunk el mindent, de nem is tudtunk meg túl sokat.

Az üzlet berendezése egyébként egészen funkcionális, egyszerű, az elhelyezkedése meg központi, azaz a Kígyó utcában van, a Váci utca mellett – az egyetlen, amit furcsálltunk, hogy pontosan az Intimissivel szemben nyitott meg, de biztos ebben is van ráció.

Ami a kínálatot illeti: itt a nagyobb méretekkel megáldott nők is találnak maguknak szexi fehérneműt, de kicsit mélyebben a tárcájukba kell nyúlni. Egy sima basic melltartó 11.490 forint, egy bugyi, amit sikerült megnéznem két emberen áthajolva 6590 forint, de láttam messzebbről egy 3290 forintos verziót is. Egy szép csipkés bodyért már 32.890 forintot kell otthagynunk, de kapható például elöl kettéhasított szexbugyi is fekete csipkéből – ilyet eddig leginkább a Baci Lingerie-ben láttam. A márka tervei szerint terjeszkedni szeretne az országban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg a legújabb párizsi trendeket!

Adamek Alma 2017. március 9., csütörtök 16:05

A párizsi bemutatókkal véget ért a 2017-es őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét sorozat, aminek milánói, londoni és New York-i állomásait végigkövethették a Díványon. A hajtás után mutatjuk, hogy mi lesz a menő a világ legmeghatározóbb luxusmárkái szerint és megnézheti azt is, hogy milyen szettekbe szerettünk bele a francia divatfővárosban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így főzzön jót szárított gombából

Péter Anna 2017. március 9., csütörtök 12:09

A szárított gomba egész évben elérhető, könnyen előkészíthető, de nem minden gombás recepthez  ideális alapanyag. Ezekhez viszont tökéletes.

 A gombát először alaposan megmossuk, majd beáztatjuk. Az áztatóvizet tegyük félre, víz helyett használható, jó ízt ad az ételnek, csak arra kell figyelni, hogy a tál alján it is lehet még némi szemcsés cucc, azt ne zúdítsuk a lábosba! 

Mihez érdemes szárított gombát használni? Nem lehet vele melléfogni hosszan főtt ételekben, de ha rendesen megpuhult, akár rizottóba is tehetjük. Porrá őrölve lehet vele gazdagítani különféle töltelékeket, instant umamifröccsként.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Táskákat tervezett Sarah Jessica Parker

Adamek Alma 2017. március 9., csütörtök 09:41

Míg Jennifer Lopez a Zanottinak tervez éktalpú cipőt, addig Sarah Jessica Parker cipőkre specializálódott márkája, az SJP Collection piacra dobta The Seven Essentials néven futó táskakollekciót, mely már előrendelhető a Bloomingdale-en. Később kapható lesz többek között az Amazon és a Zappos webáruházában is, az árak pedig 395-695 dollár (kb. 115-203 ezer forint) között mozognak majd – írja az Elle.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez marad a lábosban, ha elforraljuk a kólát

Dívány 2017. március 8., szerda 16:32

Mennyi cukor meg miegymás van egy üveg kólában? Kiderül, ha elforraljuk belőle a folyadékot, és megnézzük, mi marad a lábas alján - ez volt a kiinduló gondolata annak a kísérletnek, amelyben megvizsgálták, mekkora különbség van, ha normális és ha cukormentes (zero) kólát forraljuk el.

A normál kóla után a lábas alján maradó fekete, sűrű massza szinte teljes egészében karamellizálódott cukor. A zero után viszont szinte semmilyen szárazanyag nem marad, aztán persze azon is elgondolkozhatunk, jobb-e a testnek a sok mesterséges édesítőszer, mint a sok cukor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hidjábban sportolni: a Nike-val már ezt is lehet

nemoszi 2017. március 8., szerda 11:04

A Nike mottója: „Ha van tested, sportoló vagy.” Ezt a koncepciót szem előtt tartva alkotta meg a sportmárka a forradalmi Nike Pro hidzsábot, amely a Nike innovációs technológiáit ötvözi a sportolói igényekkel. A kollekció a jövő év elejétől lesz elérhető a közel-keleti piacon, fekete, sötétszürke és obszidián színekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugyanabban az egész család: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

nemoszi 2017. március 8., szerda 06:44

Mindig jó új magyar márka indulásáról hallani: hát még ha a cég mögött érdekes koncepció van. A korábban a Bridget & Oliviának dolgozó Kovács Dóra monobrandet alapított Where’s Mom néven, kizárólag ingeket és ingruhákat gyártanak, azokat viszont az egész család számára. Tehát itt a tökéletes lehetőség az összeöltözésre, mostantól tényleg ugyanabban járhat anya és lánya és végre a férfiak is hozzáöltözhetnek feleségükhöz, barátnőjükhöz.

Távolról sincs vége, olvasson még »
148 szavazat 249 szavazat

10+1 feminista ékszer nőnapra

Adamek Alma 2017. március 8., szerda 06:44

Talán évek óta nem volt ennyire rápörögve a világ a feminizmusra, mint idén. Különösen igaz ez az élelmes divatszakmára, ahol szinte minden valamirevaló márka piacra dobott egy-két hangzatos, szókimondó felirattal ellátott pólót vagy kiegészítőt, de már fehérnemű is készült a témában - hívja fel a figyelmet a jelenségre a Refinery29.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megirigyelte a Burberry ikonikus kabátját a Margiela

Adamek Alma 2017. március 7., kedd 20:11

Valahol a Christian Louboutin piros cipőtalpas balhéjára hajaz az a kialakulóban lévő cicaharc, amit a Maison Margiela idézett elő azzal, hogy a 2017-es őszi-téli kollekciójába egy olyan trench coat-ot épített be, aminek mintája szembetűnően hasonlít a Burberry ikonikus kockás printjére. Emiatt pedig akár még be is perelheti a brit divatház, mely híresen háklis a szellemi tulajdonra. Tavaly például beperelte a 20 éves rappert-producert, Burberry Perryt védjegybitorlás miatt, ő azóta TheGoodPerry néven kénytelen tengetni karrierjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek lettek idén a Michelin csillagos éttermek

Dívány 2017. március 6., hétfő 21:33

Március 6-én jelent meg a Michelin étteremkalauz idei Európai kiadása, amelyből a magyar éttermek értékelését is megtudhattuk. Idén két nagy kérdés foglalkoztatta azokat, akik ilyeneken szoktak gondolkozni:

  • lesz-e többcsillagos éttermünk?
  • lesz-e csillagos étterem vidéken?

A Világevő blog beszámolójából pedig kiderült, hogy a válasz sajnos mindkét kérdésre a nem. Az eddigi egycsillagos magyar éttermek közül az Onyx, a Costes, a Borkonyha és a Costes Downtown tartotta meg a csillagát, míg a Tanti elveszítette azt. Új csillagra és a vidéki éttermek elismerésére pedig legalább még egy évet várni kell. 

Mit jelentenek valójában a csillagok?

1 Michelin star: Nagyon jó étterem a kategórián belül
2 Michelin stars: Kitűnő konyha, megéri miatta kitérőt tenni
3 Michelin stars: Kiemelkedő konyha, ami megér egy külön utazást is

Vagyis nagyjából annyit tesz, hogy ha járunk valahol, ugorjunk be a helyi egycsillagos étterembe, ha van egy kétcsillagos is a környéken, azért már érdemes tenni egy kitérőt, a háromcsillagos étterem pedig olyan élmény, ami önmagában indokolhatja az utazást.

 Kik adják a csillagokat?

A Michelin értékelőinek kilétét komoly titokzatosság övezi, sem a tesztelés előtt, sem utána nem fedik fel kilétüket. Fogyasztásukat mindig maguk fizetik, sohasem az értékelt étterem. 

Személyük titkosságát annyira fontosnak tartják a Michelinnél, hogy egy korábbi The New Yorker cikk szerint még a cég csúcsvezetői között is sokan vannak olyanok, akik soha, egyetlen inspektorral sem találkoztak. Sőt, maguk az inspektorok sem árulhatják el senkinek, mivel foglalkoznak, lehetőség szerint még saját szüleiknek sem, mivel a szülők imádnak a gyerekek munkáiról áradozni, a legjobb, ha nem is tudnak róla - szól a céges iránymutatás.

"A férjemnek elmondtam. Ügyvéd, tud titkot tartani" - mondta a riportban csak Maxime álnéven (vagy egyszerűen csak mint: M) emlegetett Michelin tesztelő, aki elmondta, általában olyasmit mond, hogy kiadványkészítéssel kapcsolatos munkákat végez.

Emellett az inspektorok a sajtó számára sem elérhetőek, riportjaikat a cég átfogalmazza és lerövidíti a kiadvány számára. A New Yorker interjú éppen ezért volt kivételes lehetőség, ami a cég vezérigazgatójának jelenlétében zajlott, aki elmondta, mivel róla tudják kicsoda, most már M kiléte is kompromittálódott, ebben a minőségében soha többet nem mehet az adott helyre.

Maxime egy évben 200 nap eszik étteremben, ebédelni és vacsorázni jár. Olyan fogásokat választ, amelyeknél kritikus az alapanyag minősége, emellett mindig kér valami bonyolultat, hogy lássa, hogy birkózik meg vele a konyha. "Sosem kérünk salátát, és nagyon ritkán eszünk levest - árulta el." Az adott étteremben a legtöbb fogást tartalmazó menüt választja, és mindenből ennie kell, ami a tányéron van. Itt nem opció a nem szeretem.

"Ha most értékelni lennék itt, a desszert után azonnal fizetnék és egyenesen hazamennék. Elkezdeném megírni az értékelést, amit egy kizárólag a Michelin inspektorok számára készített nyomtatványon kell rögzíteni. Felsorolnám az összes általam evett étel összetevőit, és az elkészítésük minden jellegzetességét. Ezeket több szempont szerint is értékelném, mint például az alapanyag minősége, a főzés művészi volta, a technológiai pontosság, az ízek egyensúlya, és a séf kreativitása. 

Ezt követően jönnek az olyan részletek, mint a helyszín, a komfort, a szervíz, ezek is mind hozzátartoznak, kaphat-e csillagot egy hely. Fontos a dekoráció, a közönség, a hangulat, a borlap, még a sótartó is - valójában az élmény onnantól kezdve, hogy megemelem a telefont és időpontot foglalok, hogy besétálok az ajtón, ahogyan fogadnak (vagy nem fogadnak), odáig, hogy adnak-e valami falatnyi figyelmességet a menü végén. Egy ilyen étterem értékelését két-három óra alatt írom meg."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: pizzát rendeltünk és éheztünk

Juhász Edina 2017. március 6., hétfő 14:29

Az úgy volt, hogy a költöztünk a szerkesztőségen belül, és egy ilyen komoly fizikai munkához elengedhetetlen az energia, ezért pizzát is rendeltünk. Ha pedig úgyis pizzát rendel az állandóan tesztelő szerkesztőség, akkor evidens volt, hogy le is teszteljük őket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kinek áll jobban: Oscar gálások vs. Jennifer Lopez

Adamek Alma 2017. március 6., hétfő 10:41

Legutóbbi “Kinek áll jobban?” posztunkban az Oscar-gálás összeöltözőkre szavazhattak. Ezen a héten sem tudunk elszakadni a témától és olyan hírességet válogattunk össze, akik Jennifer Lopez korábbi ruhakölteményeit irigyelték meg, illetve bónuszként felbukkan még Katalin hercegné is a hajtás után. Nézze meg a felhozatalt és szavazza meg, hogy kinek állt jobban a méregdrága dizájnerruha!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segítség, divat lett a tréninggatya!

Adamek Alma 2017. március 6., hétfő 07:42

Nemcsak a farmer és a pizsama számítanak divatosnak a szezonban, hanem meglepő módon a melegítőnadrág is. Bár a Szíj Melinda szatyorhoz hasonlóan hazánkban teljesen hétköznapinak számít, hogy joggingban vagy susogósban lépünk az utcára, azért a világ egy részének ez mégis az újdonság erejével hat, így nem meglepő, hogy annyian poénosnak találják a joggingban való pózolást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Karamellás-banános fordított torta

Ötvös Zsuzsanna 2017. március 5., vasárnap 11:26

A híres francia fordított almatorta, a Tarte Tatin testvérét készítettük el a téli szezon egyik kedvenc déligyümölcsével, a banánnal. 

A karamell és a banán házassága tényleg a mennyekben köttetett: a banán édességét szépen kiegészíti az égetett cukor enyhe fanyarsága, a ropogós leveles tészta pedig szuperizgalmas ellentétet alkot a puha banánnal.

A nagyobb adag rumtól nem kell megijedni: csak ízében fog érződni, a sütés során bőven el fog illanni az alkoholtartalma.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felemás ruha a celebnők új kedvence

Adamek Alma 2017. március 5., vasárnap 10:14

Míg a valóságshow hősnők, modellek és instacelebek körében inkább a fűző a menő, addig úgy tűnik, hogy az A-listás hírességek inkább a felemás luxusruhákat favorizálják a díjátadó szezonban. Kate Bosworth például már jóval a boltokba kerülés azelőtt viselte a félvállas Giambattista Valli ruhát a londoni InStyle bulin, míg Emma Stone a SAG-díjátadón jelent meg a félig estélyi ruhára, félig fehérneműre emlékeztető Alexander McQueen csodában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jane Fonda bárkit lenyom a vörös szőnyegen

aa 2017. március 4., szombat 13:48

Egészen elképesztő, ahogy a 79 éves Jane Fonda ruhaválasztásaival ellopja a showt az olyan új generációs sztárok elől, mint Kendall Jenner, Gigi Hadid vagy éppen Blake Lively. “Jane nagy divatrajongó és minden lehetőséget kihasznál, hogy ezt megmutathassa a közönségnek is. Legyen az egy hétköznapi program vagy éppen egy puccos filmpremier."

"Jane bebizonyította, hogy a jólöltözöttség nincs korhoz kötve” – mondja a színésznő öltöztetőnője, Tanya Gill, aki szerint Fondán remekül mutatnak az olyan túl szexinek vagy túl fiatalosnak mondott szettek is, mint például a flitteres kezeslábas vagy az itt-ott kivágott dizájnerruha. Kattintson a galériára és nézze meg milyen ruhakölteményekben pózolt a az Oscar és Golden Globe-díjas stílusikon az elmúlt években!

Több mint egymillióba kerül az év legmenőbb hátizsákja

Adamek Alma 2017. március 4., szombat 12:48

Alig egy hónappal a Louis Vuitton és a Supreme közös kollekciójának párizsi debütálása után nyilvánosságra hozták, hogy mennyit kell majd összespórolnunk egy Supreme feliratos, LV logós bőrtáskára. Bár sejtettük, hogy meg fogják nyomni a cerkát a gyárban, de a húzós árakon még így is meglepődtünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Videó: ha a bundás kenyér szintet lép

Dívány 2017. március 4., szombat 09:36

A bundás kenyér nálunk alapvetően sós. De ez nem feltétlenül kell, hogy így legyen, lehet belőle édes reggeli is, ahogy az angolszász országokban csinálják, akik french toastnak, francia pirítósnak hívják ezt a műfajt. Ebben a gyors videóban azt mutatják meg, hogy szendvicskenyérből kiindulva hogyan tudjuk négyféle töltelékkel variálni, van közte édes is, sós is, a közös, hogy mindegyikből tekercsforma lesz a végére.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 439

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés