Egy különleges ízkombináció, ami saláta tetején és egyszerű párolt rizzsel is finom lesz. Ne ijedj meg a juharsziruptól, remek aromát ad majd neki.
Csak dobd egy hőálló lábosba lazán, ahogy egy olasz mamma (vagy padre), pirítsd meg a csirkét, majd sütőben puhítsd készre. Közben éppen lesz időd egy gyors gyúrt tésztát is összedobni mellé.
Indiai változatban is remek lehet a fűszeres joghurt egy adag garam masalával, de nálunk most egy kanál juhtúró, citrom, kapor és többféle, kerti zöldfűszer került bele.
Ha szereted az olasz konyhát, de egy kicsit egészségesebb formában fogyasztanád a remek ízeit, ezt a salátát neked találták ki. Semmi sem hiányzik belőle, amitől az olasz ételek finomak, de akad benne egy nagy adag friss zöldség, aminek az immunrendszered is örülni fog.
A menta íze remekül felfrissít a nyári desszertekben, akár friss változatban, akár szirupként használod fel.
Egy gazdag pörkölt minden évszakban megállja a helyét, ahogy a csirkepaprikás is. Most viszont egészen mást hoztunk: gyors, nyári ragukat.
A Karcsi és a csokoládégyár írója, Roald Dahl még felnőtt férfiként is gumicukrot tartott az ágya alatt.
Nincs is jobb nyáron azoknál a fogásoknál, amikből egy nagy adaghoz maximum egy kis tésztát kell főznünk, még jobb, ha az összes, fagyasztóban és hűtőben várakozó zöldség felhasználható bele. Ez a saláta pont ilyen, ráadásul langyosan és jéghidegen is finom.
Pofonegyszerű, gyors és a legnagyobb nyári kedvencből is van benne bőven. Még izgalmasabb lesz, ha egy nagy adag lime-héjjal és limoncellóval is feldobod a krémet. Ha nincs otthon mini piteforma, egy kisebb tortaformában is készítheted.
Brokkoliból is készülhet remek, hideg saláta, de persze azt sem tiltja meg senki, hogy langyosan tálald. Tökéletes a megmaradt, párolt köret újrahasznosítására.
A málnás édességekhez remekül illik a máklikőr, de ha épp az nincs kéznél, a málnás és a mandulás változatokkal meglocsolva is nagyon finom lesz ez a desszert.
A dinnye nemcsak a héjából kikanalazva finom, remek salátákban, szörbetként, de akár grillezheted, vagy levest is készíthetsz belőle.
A virsli remek, gyors vacsora, és a tavasztól őszig tartó grillszezonban percek alatt elkészül a kissé füstös ízű változata is.
Ember legyen a talpán, aki a jeges édességek egyre gyarapodó kínálatában ki tud igazodni. Ebben segítünk most egy kicsit.
Esther Perel Szeretkezés fogságában című könyve, a D’Al Micehele Pizzéria és Stendhal Vörös és feketéje e heti kedvenceink.
Ha nem kapcsolnád be a sütőt kánikulában, készíts csokis brownie-t sütés nélkül, és ha te is annyira szereted a puffasztott rizst, amennyire mi, akkor azt sem érdemes kihagynod belőle.
Nehezen beszerezhető eszközök híján is van esély a szuper végeredményre.
Néhány édeskés falattal és az izgalmas mentával még finomabb lesz a kedvenced. A hagymát kihagytuk és olívaolajjal locsoltuk meg az egyik legnagyobb nyári kedvencet.
A coleslaw remek hagyományos változatban, minden fehér és vörös hús mellett finom. Ázsiai hangulatú verziója a legegyszerűbb grillezett csirkemellet és fokhagymás tarját is feldobja.
Előételként és könnyű vacsoraként is bevetheted, ráadásul akkor is remek, ha nem vagy éppen egy konyhatündér, de szeretnéd egy igazán különleges és garantáltan finom fogással megkínálni a vendégeket.
Ez a gyümölcs süteményekben is remek, ha kihűlt, sokkal intenzívebben lehet érezni az ízét. Ha mégis langyosan tálalnád, egy kanál citromfagyit ne hagyj ki a tetejéről.
Egy adag vegetáriánus finomság, ami nyáron a legfinomabb, mert ebben az időszakban egyébként sem vágyunk nehéz ételekre. Ha te is így vagy vele, dobd össze ezt a gyors ragut, és tálald snidlinges-bazsalikomos rizzsel.
Képben vagy hazánk időjárási rekordjaival?
Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténésszel beszélgettünk Kosztolányi Dezső életének leleplezett és leleplezésre váró titkairól.
Egy klassz, gyümölcsös, késő nyári fogás, ami egy kis fehérbortól és egy nagy kanál vajtól lesz még finomabb. Ne sajnálj mellé egy nagy adag házi, szarvasgombás tagliatellét!