Ha pedig tálaláskor néhány karika fűszeres, sült zabkolbászt is adsz hozzá, tökéletes lesz a végeredmény. Ehhez csak egy sűrű zabpelyhet kell készítened a kolbász hagyományos fűszereivel és egy jó nagy adag kókuszolajjal, majd megformázni és hagyni megdermedni.
Nem kompromisszumos ez a desszert, amiben a liszt egy részét akár csokis fehérjeporral is helyettesítheted.
Egy gyors muffin következik, ami reggelire, gyors ebédhelyettesítőnek, vagy a gyerekeknek uzsonnára is kiváló. Nálunk egy kis kurkumától lett szép sárga a színe, és egy nagy adag fahéjjal lett igazán aromás. Tökéletes banánmentő finomság.
Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.
Ha már egy kicsi unod rántva, gombával, tejszínesen, akkor ideje kipróbálod olaszosan, joghurttal, rizottóban, vagy egy gyors curry formájában.
Egy kicsit egészségesebb változatban is lehet nagyon finom a quiche, csak arra kell figyelned, hogy a zabpehelyliszt egy kicsit több folyadékot felvesz, mint a hagyományos.
Egy nagy kanál citromos mascarponekrémmel a tetején a legfinomabb ez az egyszerű desszert, ami akár a délutáni tea, akár a reggeli kávéd mellett tökéletes lesz.
Pancetta helyett akár bacont is használhatsz ebben a gazdag salátában, ami akkor a legfinomabb, ha egy-két marék frissen pirított dió is kerül a tetejére.
Egy pofonegyszerű édesség, amivel nem ártasz a szervezetednek sem. Készítheted mézzel, édesítővel, cukorral vagy agávéval, amiben éppen hiszel. Délutáni tea és kávé mellé, de kirándulásra is remek.
Néhány almás desszertötlet télen és nyáron is jól jön, de leginkább ősz közeledtével vehetjük nagy hasznát egy-egy bevált receptnek.
A múlt században mindenki a tévé előtt ült, és mivel csak egy adó volt sokáig, mindenki ismerte a bemondónőket. Te még emlékszel rájuk?
Az alkotáshoz csend és elmélyülés kell, nincs mese.
SUP-ozás kutyával a fedélzeten, robotporszívó és Fekete István Hú című regénye e heti kedvenceink.
Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.
Ha természeteset veszünk, az sem garancia a sikerre. Hát akkor mit tegyünk?
Egy gyors és isteni mediterrán fogás, ami szinte megfőzi saját magát. Te csak válogass jó minőségű alapanyagokat, más dolgod nem is nagyon lesz vele.
Egy szuper délutáni teasüti, de akár egy gyerekbulin is bevetheted, persze csak ha meggyőződtél róla, hogy nincsenek nagy számban mazsolaellenesek a csapatban.
A szilva és az alma két jó barát, de ha épp sárgabarack és meggy van otthon, azokkal is tökéletes lesz ez a desszert. A lényeg, hogy ne aggódd túl az alapanyagokat és mennyiségeket, mert elrontani nagyon nehéz.
Ez a klassz datolyás desszert mindjárt nyári hangulatot kap egy kevés apróra kockázott almától. Nem volt mese, ki kellett próbálnunk egy adag rumos tejszínhabbal a tetején.
Nagyon szeretjük a carbonaratésztát, de ha akad valami, ami ízben hasonló, de egy kicsit egészségesebb, inkább azt választjuk. Ebben a változatban sem a tojás krémessé varázsolása, sem a baconben található egészségtelen zsírok miatt nem kell aggódnod.
Kvízünkben utazásra hívunk a népszerű világirodalmi regények világában.
Gyorsan elkészül, és nem kell mellette állnod: csak összeállítod a tésztát egy aprítógépben, majd ropogósra sütöd az almaszeletek tetején.
Gyors és finom ragu, ami tökéletes egy adag vajas pirítóssal éppen úgy, mint egy sűrű, édesburgonya-püré mellett.
Ha megismered a rizottó készítésének titkát, akkor rájössz, hogy nagyon könnyen elkészíthető, csak éppen mellette kell állnod a lehető legtökéletesebb, krémes végeredményért.
Az Abigél szerzője harmincas évei második feléig nem gondolta, hogy egyszer a regényírásból fog élni.