Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.
Nálunk egy kis kéksajt is kerül bele, így lett tele igazán izgalmas, őszi aromákkal. Ha még tovább fokoznád az izgalmas ízeket, egy marék vörösszőlőt és néhány szelet fügét is adj hozzá.
Társasjáték ajánlónkban szeretnivaló szőrgombócoké a főszerep.
Biztos jól le tudsz írni minden földrajzi nevet, de azért próbáld ki.
Ha imádod az olasz konyhát, de már neked is feltűnt a szénhidrátorgia, amivel a rajongás jár, dobj össze salátát az izgalmas pastákból. Frissen készített tortellinivel a legjobb, de mivel nem vagyunk szuperhősök, egy jó minőségű bolti adagból is simán összedobjuk.
Csupa egészséges kedvenc együtt: avokádó, tonhal és egy rakás zöldség. Mint ahogy bármelyik, igazán finom alapanyagokból készült ételt, ezt sem kell bonyolítanod és agyonfűszerezned, elég, ha az összes hozzávaló minőségére odafigyelsz.
Akár egy hétköznap este is összedobható ez a gyors desszert, és mi úgy vagyunk vele: egy héten egy-két család még bőven belefér. Ha pedig három lesz belőle, akkor kompenzáljuk egy vegán nappal, rengeteg salátával és gyümölccsel, így már semmi nem állhat a mogyoróvajas finomság elkészítésének útjába.
Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.
Egy kis szénhidrát is belefér a tökéletes mexikói hangulat kedvéért, annál is inkább, mert ebben a salátában annyi remek, friss zöldség és gyümölcs van, hogy nem kell aggódnod amiatt, hogy egészséges lesz-e a végeredmény.
Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.
A szerkesztőségi élethez köthető legkedvesebb emlékeink e heti kedvenceink.
Francisco Goya leghíresebb festményén valóban hercegnő pózol meztelenül?
A varázslatos Etiópiáról mesélt a Díványnak két földrajzos, utazó, és megmutatjuk a lávafolyásról készült felvételüket is.
Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.
Egy nagy szelet fokhagymás-citromos tengeri hal mellett például tökéletes egy-egy szelet ebből a klassz köretből, de a rántott karajszeletek mellett sem szentségtörés ez a zöldséges, őszi finomság.
Ez a gyors krokett remek köret lehet, és ha vega vagy, csak locsold meg egy kevés sajtszósszal és grillezz mellé néhány szelet nektarint. Könnyű ebédként és vacsoraként is megállja a helyét.
Valójában csak annyira kenyér ez, mint a banánkenyér, de nem is a neve a lényeg, hanem a remek íze és az, amilyen könnyen elkészíthető. Tálald kéksajtos krémmel, halmozz rá grillezett almát, és kész is van a remek, vacsorára is tökéletes melegszendvics.
Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.
Gondoltad volna, hogy ennek a sütését is el lehet rontani?
Kisütöttem a zsírját, több volt egy akónál. Ööö... mennyinél?
A céklában jóval több fantázia van annál, hogy egy cukros-ecetes öntetben búsuljon a menzák savanyúságrészlegénél. Nagyon egészséges, gyönyörű színe van és remekül fűszerezhető. Imádja az olasz és a mexikói fűszereket is, bebizonyítjuk!
Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.
Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.
A padlizsánsaláta úgy is tökéletes, ha az ember egy kis fokhagymával és joghurttal keveri el a grillezett és felkockázott szeleteket. És ha már van belőlük, miért ne lehetne a másik fele még ennél is izgalmasabb?
Bármilyen ragu mellett isteni lesz ez a különleges fogás, ami még akkor is nagyon elegáns, ha épp maradék rizsből készült. Egy fűszeres, jó csípős indiai curry például verhetetlen vele.