Készítsd el ezt a remek puha, sűrű pogácsát most őszi hangulatban, és ha még gyönyörűbb színre vágysz, egy kis kurkumát vagy sütőtökpürét is adj hozzá. Remek lesz a reggeli latte mellett, és ha marad belőle, bátran fagyaszd le, mert felengedés után is nagyon finom.
Próbálkoztak hibiszkusszal, céklával, kecskesajttal és babbal is.
Ha van időd, gyúrj egy vajas pitetésztát, ha gyors vacsoraként vagy izgalmas köretként készítenéd, fogj egy zacskó leveleset, és abból dobd össze. Remek köret őszi, vadhússal készült raguk mellett, és talán még annyira rossz idő sincs, hogy azok ne készülhetnének a kertben, egy bográcsban.
Ha alig fél órád van egy remek sütire, készíts egy fiom blondie-t. A brownie világos színű változatát nálunk néhány kocka karamellben puhult körte dobta fel. Naná, hogy almával is finom, ha pedig a különlegességeket kedveled, helyettesíts az őszi gyümölcsöket kockára vágott, narancsos-fahéjas sütőtökkel.
Tudtad, hogy a nedves faleveleken ugyanúgy megcsúszhat az autó, mint a jégen? És az megvan, hogy mi a teendő, ha szarvas ugrik eléd?
A hűtőben megszáradni készülő tortillalapok és a bugronyasalátából kimaradt főtt krumpli egyszerűen új értelmet nyer ezzel a remek fogással. Nálunk majonézzel készült, de ha ebben a változatban megunod, készítsd el a pestós-paradicsomos, vagy akár a szarvasgombaolajjal felpimpelt változatát is.
Marinara szósszal, parmezánnal, de tejföllel vagy akár önmagában is finom ez a remek, gyors fogás. Ha pedig őszi hangulatban ennéd, hagyd ki a fűszereket, és sűrű házi szilvakelvárral, pirított, tört dióval a tetején tálald.
Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.
Az egykori modell könyvet írt, amelyből a szépségtitkaiból is felcsipegethetünk néhány morzsát.
Vajon felismered-e egyik legnagyobb költőnk leghíresebb verseit az első sorok alapján? KVÍZ!
Magyar kutató tette le a készülő koronavírus-vakcinák alapjait, de ezért most nem járt elismerés Svédországban.
Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.
A remek, sajtos öntethez csak melegíts össze 20 deka lereszelt sajtot egy kisebb, dobozos tejszínnel, egy mokkáskanál barna cukorral és ízesítsd rózsaborssal. Tökéletes lesz a langyos, édesburgonyás fogás tetején.
Rembrandt a dajkára, majd szolgálólányára vetett szemet.
Rossz passzban indult kávézni, a lesifotós nem ismert kegyelmet.
Egy nagy adag cékla, körte és persze a friss, őszi dió teszi igazán különlegessé ezt a salátát, ami mellé nem is kell más, csak egy szelet vékonyan megvajazott, pirított croissant.
Ne csak sütikben fogyaszd, tészták és saláták tetején is izgalmas hozzávaló!
Nem kell megállnod a meggyes változatnál, ezt a sűrű palacsintatésztában sült, egyszerű desszertet akár a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes szilvákból is összedobhatod. Ha kihűlt, szeleteld fel, mint egy tortát, és citromhéjjal elkevert porcukorral tálald.
Le ne mondj a desszertről, csak azért, mert épp egyedül vagy otthon. Dobj az aprítógépbe egy almát, készíts vele sütitésztát és süsd készre a mikróban egyszemélyes desszerted.
Ez a vízfürdőben sült tökkrém remek őszi édesség, ami viszonylag kalóriaszegény és akkor is könnyen elkészíted majd, ha nem vagy egy nagy desszertguru. Készítsd a tetejére narancshéjjal ízesített házi tejszínt, nyomj a közepébe egy ropogós, vaníliás kekszet és el is készült a remek édesség.
Quesadilla, tészták és más izgalmas fogások a házban!
Ha egy kis izgalmakat vinnél ezekbe a klasszikus, puha vajas kekszekbe, dobja tésztába két marék pattogatott kukoricát, így lesz benne egy extraizgalmas, ropogós hozzávaló. Míg a fehér csokisnak a kukorica, az étcsokisnak a tejkaramell-kockák és a sósperec-darabkák állnak a legjobban.