OFFLINE

Outletben veheti meg a NUBU ruháit

nemoszi 2015. március 17., kedd 11:53

A NUBU őszi és téli kollekcióinak darabjait, illetve korábbi kollekciók egyes ruháit a héten 50-70% kedvezménnyel lehet megvásárolni a NUBU ideiglenes üzletében, a Szervita tér 3-ban. Nadrágok 20, ruhák 30, kabátok 40 ezer forint körüli áron kaphatók, ami ugyan első hallásra soknak tűnhet, de mind nagyon szépen elkészített, remek anyagból szabott, örök darab, szóval ha eddig csak a 70-80 ezres árcetli tartotta vissza attól, hogy magyar tervezői darabot vásároljon, most jött el az ön ideje.

A készlet nem hatalmas, de elég nagy – ahhoz képest főleg, hogy tulajdonképp február eleje óta tart egy hasonló mértékű, 30-50%-os leárazás a márka üzletében –, úgyhogy kis szerencsével még a méretek közül is tud válogatni. Nude by NUBU ruhákat most itt ne keressen, de ha fehér, szürke, fekete egyberuhát, bőrrel kombinált dzsekit vagy sortot szeretne, nézzen körül mihamarabb, a népszerű darabokat hamar elkapkodják! Az outlet hétfőn nyitott, március 21-én, szombaton este 8-kor zár, kedvcsináló képek a galériában, további részletek az esemény Facebook oldalán!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

7+1 konyhai eszköz, ami nélkül lehet élni, de velük jobb

Primilla 2015. március 17., kedd 10:18

Annyi szép, hasznosnak tűnő, dizájnos, sőt egyenesen must have konyhai eszközbe botlik az ember mostanában, hogy néha igen nehéz önmérsékletet gyakorolni, és nem vásárolni. Sajnos, ha mégis engedünk a csábításnak, és mindent megveszünk, amit csak megkívánunk, azt nem csak a pénztárcánk bánja, de előbb-utóbb mozdulni sem lehet a konyhában, és ez inkább akadályozni fog a munkában, mint segíteni. 

Összegyűjtöttünk 7+1 konyhai eszközt, ami viszont egyáltalán nem kamu. Ezekkel nem azért hadonásznak olyan meggyőzően a szakácsok, mert jól mutatnak a tévében, hanem mert tényleg nagyon hasznosak. Persze, lehet nélkülük is sütni-főzni, de velük sokkal könnyebb a munka, és tökéletesebb a végeredmény.

Az alap konyhai eszközöket (jó kések, jó minőségű fazekak, vágódeszka, mérleg, stb.) adottnak vesszük, felsorolásunkat egy lépcsővel ezek fölött kezdjük. 

1. Habüst

Eleinte végtelen sznobizmusnak tartottam ezt az eszközt, ezért csak nevettem rajta, ám ma már hamut szórok a fejemre, és belátom, hogy egyáltalán nem volt igazam. Nevével ellentétben nemcsak habveréshez érdemes használni, a habüst ugyanis formájánál fogva kiválóan felfekszik a fazekak peremére. Ezért ha gőz fölött kell melegíteni vagy olvasztani valamit, nincs ennél megfelelőbb eszköz. Ráadásul a gömbölyűsége miatt biztos, hogy nem fog megállni az edény talpa és fala találkozásánál az eldolgozatlan alapanyag.

3430.png
Fotó: gastrobazis.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Kanye West meztelen modellekkel reklámoz

mzd 2015. március 16., hétfő 19:50

A rapperből lett tervező, Kanye West pár évvel ezelőtt a Nike-nak tervezett, most viszont a riválisának, az Adidas-nak hozott össze egy rakat harisnyaruhát. A kollekció 53 oldalas lookbookja csütörtök reggel kerültek fel PDF formátumban a seasonzine.com-ra – és egy kezünkön meg tudnánk számolni, hány olyan modell található benne, akin van ruha.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cheddarteszt: amikor a lédig veri a baromi drágát

Tuna Judit 2015. március 16., hétfő 16:19

Pár éve kezdett beszivárogni kis hazánkba is ez a sajtfajta, amit az Egyesült Királyságban előszeretettel fogyasztanak, csak úgy, mint mi a Trappista sajtot. A cheddar egy tehéntejből készült sajt, leginkább narancssárga közepesen sárga és nagyon halvány sárga színekben kapható. Sokan hihetik, hogy a színe az érlelése miatt lett ilyen, esetleg a fajtáját különböztetik meg vele, de az az igazság, hogy ez csak egy színezék a sajtban, ami leginkább annatto, vagy piros paprika. (Egyébként az annatto rendkívül jó színező édességekhez is, kicsit édeskés az íze és nem is drága, mert nem kell belőle sok.) 

A mostani kóstolón előrecsomagolt és lédig (kimért) cheddart is kóstoltunk, összesen tizennégyet. De, hogy ne érje szó a ház elejét, ketté vettük a termékeket, és az egyik halmazban a kimértek voltak, a másikban a csomagoltak, és így a két csoport legjobbjait mutatjuk meg, természetesen a pontszámaink alapján. Egy kakukktojás volt: a laktózmentes cheddar sajt, ezt a csomagoltakhoz soroltuk, és nem csak azért, mert nem lédig termék, hanem mert ez volt az egyik legdrágább is a teszten. 

Az igazi cheddar sajt jó zsíros, omlós, törékeny és nagyon erős ízű (a mature legalábbis). Ezen szempontok alapján kerestük a legjobbakat. Kizárólag az ízére és az állagára adtunk pontszámokat, a termékeket semmilyen tudományos szempont alapján nem vizsgáltuk. 

Cheddar

A Cheddar Anglia legkedveltebb sajtja. Tehéntejből készült kemény sajt, színe szalmasárga, illetve színezve narancsvörös. Állaga enyhén törékeny. Íze erőteljesen aromás, kissé fanyar, a dióra emlékeztet. Anglián kívül az angol nyelvterület több országban is készítenek, többek között az USA-ban, Ausztráliában, a Dél-afrikai Köztársaságban, Kanadában. Emiatt az íze és minősége elég változatos. Nevét az angliai Cheddar (é. sz. 51° 16′ 43″, ny. h. 2° 46′ 40″) településről kapta. A cheddar sajtot neve és eredete ugyan egy adott településhez köti, mégsem részesül az Európai Bizottság védett földrajzi eredetű (protected designation of origin – PDO) termék címében. Zsírtartalma legalább 48% a szárazanyag arányában. Forrás: Wikipédia.org

A maximálisan elérhető pontszám 45 volt, a legjobb egy kimért lett, de sokan meg sem közelítették még a harmincas ponthatárt sem. 

A tesztelők között volt aki imádja az erős cheddarokat: „Imádom a cheddar sajtokat, és nagyon örülnék, ha itthon is elterjedtebb lenne, meg ha nem lenne annyira drága. Kifejezetten szeretem ha erős az íze, úgyhogy remélem lesz ilyen.” és volt olyan is, aki az enyhébb változatot kedveli: „Azóta eszem cheddart, amióta Angliában éltem, és ott kerestem valami trappista jellegűt, a fehér cheddar volt ehhez a legközelebb. Bírom az erősebbet is, de azt csak módjával és ritkán eszem.”  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar pálinkafőzde lett Európa legjobbja

Edicsek 2015. március 16., hétfő 15:01

Taroltak a magyarok a 2015-ös Destillatán, a pálinkák, likörők, whiskyk és egyéb párlatok legrangosabb európai versenyén. A magyar indulók összesen 163 díjat (6 Év Párlata, 7 aranyérmet, 62 ezüst- és 88 bronzérmet) nyertek el. A verseny legnagyobb elismerését is magyar főzdének ítélte a zsűri: a  a 14 ország 162 főzdéje közül az Agárdi Pálinkafőzdét választották az Év Párlatfőzdéjének, egyik alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Katalin és Naomi Campbell is küzd a legjobban öltözött címért

mzd 2015. március 16., hétfő 09:49

Múlt héten azt kérdeztük önöktől, hogy Jennifer Lopez vajon estélyiben vagy midiszoknyában mutat-e jobban, és most is hasonlóan szép nőkkel készültünk a hétfőre. Naomi Campbell és Elena Perminova Burberry-ben menőztek, Courteney Cox csillogós miniben, Katalin pedig fehér-kék (vagy fekete-arany?) mintás ruhában mutatkozott nemrég.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő a vintage, de sokan félreértik

bb 2015. március 15., vasárnap 21:16

Talán a rég divatban tartott nosztalgiahullámnak köszönhetően örvend ekkora népszerűségnek a huszadik század második felének stílusát meghatározó vintage, valamint a retro, ami miatt jócskán megszaporodtak a közösségi oldalakon azok a csoportok, amelyek az ötvenes évek ruháira, modelljeire, frizuráira vagy sminkjeire fókuszálnak. Az egyik leglátogatottabb blog például a Queens of Vintage, melynek szerzője az 1920-as évektől egészen az 1990-es évek elejéig tölti fel témáit, de a „régi szép időket” dicsőíti a Retro Chick néven futó oldal lelkes írója, Gemma is. Ők nemrég saját oldalaikon osztották meg véleményüket arról, hogy miért olyan felkapott mostanában a múltba révedés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 ezer nő őrül meg ezekért a nadrágokért

Menő/Ciki

mzd 2015. március 15., vasárnap 12:25

Emlékeznek még az Everlane táskájára, amiből 1,5 éve 1000 darab készült, de 7500 fős várólista volt rá? Őszinték leszünk: mi is elfeledkeztünk róla. Csupán azért jutott eszünkbe, mert nemrég belefutottunk két teljesen egyszerű nadrágba, amelyekre jelenleg 12 ezer fő várakozik. És hogy mi a közös? A márka: mindkettőt az Everlane dobta piacra.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1590 szavazat 930 szavazat

Olcsókonyha: zöldbabpaprikás

Katucikonyha 2015. március 15., vasárnap 11:20

A receptkönyve mindig érdemes felvésni néhány pénztárcabarát receptet, jól fognak jönni hó végén. Most egy tartalmas és olcsó egytálételt mutatunk, amit szezonon kívül mirelitből, szezonban friss zöldbabból is el tud készíteni. Nem bonyolult, gyorsan megvan, olcsó és még finom is.

A zöldbab színe mindegy, egyaránt jó a sárga- és a zöldhüvelyűből is. A darált hús esetünkben csirke, ehhez az ételhez az én ízlésem szerint inkább a sovány hús passzol, de elkészítheti sertésből is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kim Kardashian anyja divatot teremtett

bb 2015. március 14., szombat 11:29

Érdekes egybeesésre lettek figyelmesek a Fashionista.com szerkesztői, akik szerint a 2015-ös őszi-téli kollekciókat felvonultató New York-i divathét alatt több divatház kifutóján is felbukkantak ahhoz hasonló áttetsző nadrágok, mint amilyet Kim Kardashian 59 éves anyja viselt egy hónappal ezelőtt Párizsban, a Chanel haute couture bemutatón.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeken a gyümölcsökön és zöldségeken van a legtöbb növényvédőszer

Becca 2015. március 14., szombat 09:11

Sokadszorra teszi közzé az amerikai nonprofit környezetvédelmi szervezet, az Environmental Working Group (EWG) azt a listát („Piszkos tizenkettő”), amelyben azok a gyümölcsök és zöldségek szerepelnek, amelyekben a legtöbb növényvédőszer-maradvány található.

Most 48 különböző fajtájú termékből 34 ezer mintát vizsgáltak, melynek kétharmada pozitív lett a teszten, és sajnos az alma hosszú évek óta a lista elején jár. A vizsgálat eredményeit több okból is érdemes azért némi óvatossággal kezelni. Egyfelől más – megengedőbb – szabályok vonatkoznak a növényvédőszerek használatára az USA-ban, mint az EU-ban. Másfelől a vizsgálati eredményekből nem megfejthető, hogy mennyi szermaradványt találtak az egyes mintákon, és azok mekkora része volt mosással eltávolítható. (Vizsgálták azt, hogy van-e az adott terméken szermaradvány és ha igen, hányféle, ha igen, akkor milyen mennyiségben, ám ezek az adatok az összefoglaló jelentésből nem derülnek ki). 

A növényvédőszerek hatásait már sok mindennel összefüggésbe hozták, többek között a gyermekek fejlődési rendellenességeivel, illetve nem kizárható, hogy bizonyos fajták rákkeltőek lehetnek, és/vagy felborítják a hormonrendszer egyensúlyát – mutat rá a U.S. Environmental Protection Agency.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr arcékszerekkel sokkol a Givenchy

mzd 2015. március 14., szombat 08:46

Jó pár szezonnal ezelőtt dobta piacra a Givenchy az orrgyűrűjét (ide kattintva láthatja, hogyan néz ki), most azonban új szintre emelte az arcékszereket. Március 8-i, 2015-ös őszi-téli kollekciójának bemutatóján a modellek az arc különböző részein (leggyakrabban a szemek alatt és a száj mellett) viselték a francia divatház kiegészítőit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párizsi divathét: szőrmében járunk majd az ősszel

aa 2015. március 13., péntek 17:11

A héten véget ért a 2015-ös őszi-téli kollekciókat felvonultató divathétsorozat, az utolsó állomás Párizs volt. A közel egy hónapos roadshow alatt nagyjából tiszta képet kaptunk arról, hogy milyen ruhadarabokat fogunk hordani a következő szezonban. A divatházaknak köszönhetően várhatóan divatba jön majd az áttetsző felső, a hatvanas-hetvenes évek stílusát idéző darabok, a szőrmével bevont lábbelik, a motorosdzsekiket pedig felváltják a kamubundák és a paplankabátok.

A magyar modellek a divathetek utolsó állomásáról sem hiányoztak, Rajzák Kinga végigsétált a Christian Dior, az Elie Saab, Haider Ackermann és a Rochas showján, valamint ő nyitotta és zárta Léa Peckre bemutatóját is. Rajzák mellett Cam Kerekest a Saint Laurent exkluzív modelljeként láthattuk a kifutón, míg Kiskamoni Lilla a Manish Arora, valamint Vivienne Westwood showján kapott helyet. Menyhért Alíz a Valentino és a Givenchy shown bukkant fel, Axente Vanessa pedig a H&M Studio, a Thierry Mugler, illetve Sonia Rykiel bemutatóján lejthetett végig a szezonban. Nézze meg a hajtás után, hogy miben gondolkodtak a világ legbefolyásosabb divatházai a Chaneltől a Diorig!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alternatív dizájnerkokárdákkal is készülhet március 15-re

mzd 2015. március 13., péntek 14:22

A WAMP egyik kedvelt tervezőjének, Vadjutkának a Facebook oldalán futottunk bele egy fotóba, ahol a március 15-i ünnepségre készített alternatív kokárdáit mutatja meg. "Itt tudtok válogatni, hogy madarat, virágot, netán Petőfit anyám tyúkjával szeretnétek-e" írja a tervezőnő, majd belinkeli a Meskás profilját. Egyébként hatféle kitűző kapható jelenleg a webshopban: a legolcsóbbak (a nemzeti színekkel tarkított madárka és virág) 1100 forintba kerülnek, a "középkategóriásak (Petőfi arcképe opcionálisan választható tyúkkal vagy szívvel) 1300-ba, a legdrágábbakért (kokárda és Petőfi kombinációk) pedig 1500 forintot kérnek.

Mivel a tervezőnő csütörtökönként postázza a termékeket, így nem érdemes online rendelnie, inkább keresse fel őt személyesen V. kerületi üzletében!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: expressz dzsemes pite

Piszke 2015. március 13., péntek 11:55

Ha van egy késes aprítónk, akkor a hozzávalók kimérésével együtt öt perc alatt sütőbe kerül ez a pite. Ha nincs, az sem tragédia, ekkor aprószemű zabpehellyel és puha vajjal is készíthetjük, aztán csak ki kell keverni a hozzávalókat. 

DSC 0006
Fotó: Piszke

Fél óra múlva már csak egy kicsit kell várni arra, hogy kihűljön, és ehessük. A zabpehelytől ropogós, mégis könnyű a tésztája, a belekerülő dzsem tetszőleges, de ha van otthon egy kis vaníliafagyink vagy görög joghurtunk, az ötperces pitéből vacsoradesszertet varázsolhatunk – langyosan a legfinomabb, de a dzsem miatt másnapig is jól bírja a gyűrődést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van élet a szűk farmeren túl

Dívány 2015. március 13., péntek 09:02

Pár éve, amikor még csak és kizárólag trapézfarmert hordtam, megszoktam, hogy a legtöbb boltban furcsán néznek rám, és ha találok egy megfelelő darabot, akkor abból érdemes egyszerre többet is venni. Amióta átszoktam a szűkebb fazonra, már gördülékenyebben megy a vásárlás, mindenhol elképesztő a választék.

Bár a boltok kínálatából úgy tűnhet, hogy a farmertrendek nem igazán változnak, hordjon szépen mindenki szűk szárú nadrágokat, azért időről-időre más fazonokat is megpróbálnak divatba hozni, most éppen a mom jeans és a trapéz van újra terítéken. El is mentünk megnézni, hogy mire számíthat az, aki már tényleg nagyon unja a slim és skinny farmernadrágokat. Előtte azonban jöjjön még egy kis közszolgálat: 

Fazonügyi kisokos

Skinny/slim: Szűkszárú, testheztapadó fazon, általában rugalmas, streccs anyagból készítik. 

Boyfriend: Általában magasabb derekú, laza, illetve bő szabású, egyenes szárú, koptatott nadrág, ami olyan mintha egy férfi ruhatárából vettük volna kölcsön. 

Mom jeans: Hasonlít a boyfriend fazonhoz. Magas derekú, a dereka lehet gumírozott, lehetnek rajta ráncolások, a szár kicsit szűkül lefelé és általában egyszínű, világos. Bizonyos definíciók szerint minden farmernadrág ide tartozhat, ha nem divatos és előnytelenül mutat viselőjén, például nagy, de lapos feneket csinál. 

Egyenes/straight: Olyan nadrágok, amelyek szára térdtől lefelé egyenes szabású. 

Enyhén trapéz/boot-cut: Az angol elnevezés onnan ered, hogy a nadrágszár alja elég széles ahhoz, hogy rá lehessen húzni a csizmára, bakancsra. Fazonban átmenetes az egyenes és a trapéz között. 

Trapéz/flare: Felülről lefelé szélesedő szabás, a szár alja harangszerű, a késő hatvanas, kora hetvenes években volt nagy divat.  

Forrás: Charlotte Mankey Calasibetta, Phyllis G. Tortora - The Fairchild Dictionary of Fashion/Wikipedia

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öntsön tejet a kólába, ha csodát látna!

mzd 2015. március 12., csütörtök 19:48

Teljesen jogos kérdés, hogy egyáltalán miért tenne ilyet, viszont ha már eljátszott a gondolattal, nézze meg a végeredményt! A Youtube-on talált videóban félliteres kólához öntenek egy kis tejet, és bár az elején nem történik semmi izgalmas (nem robban szét, mint akkor, amikor Mentos cukorkát dobnak bele), megéri egy órácskát várni.

A huszadik percnél már látni az eredményt, ami egy óra múlva lesz teljes. A poént nem lőjük le, nézze meg a kísérletről készült alig kétperces filmet és ámuljon. Háttérinformációnak azért elmondjuk, hogy a foszforsav és a tej reakciójának köszönhető a látványos állapot. Az emberi kíváncsiságot egyébként jól jelzi, hogy a videót két hónap alatt több mint négymillióan nézték meg.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

7 hasznos trükk a divathetek sminkeseitől

lady glava 2015. március 12., csütörtök 19:08

A NYLON Magazine egyenesen a New York-i divathét backstage-éből szedte össze az egyszerű és tényleg hasznos, leginkább technikai sminktippeket, amiknek biztosan hasznát veszi, nem csak a hétköznapokon. A cikkben ezen kívül azt is leírjuk, egy-egy sminket pontosan milyen termékekkel készítettek el a sminkmesterek – ha gondolja, próbálja ki őket, szerintünk az is bőven elég, ha csak hasonlót vásárol!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Katalin ismét dalmatának öltözött

nemoszi 2015. március 12., csütörtök 15:20

Katalin hercegné terhessége nyolcadik hónapjába lépett, ennek örömére (vagy nem) ugyanazt a kabátot vette fel, amit előző terhességének nyolcadik hónapjában viselt egy hivatalos eseményen. Ez alkalommal a hercegné a Turner kortárs művészeti galériába látogatott el, majd az ahhoz tartozó alkotóteret, a Resort Studios-t is szemrevételezte.

2013-ban egyik utolsó hivatalos megjelenésén a Southampton-i kikötőben avatott fel egy óceánjárót, a Royal Princess-t, az alkalomra pedig egy dalmata-pöttyös, 169 fontos (58 ezer forintos), vízálló Hobbs kabátot választott, melyet az első képek megjelenése után percekkel felvásároltak a hercegnémániás angolok. Akkor teljesen érthető volt a vízálló kabát választása, hisz egy szeles kikötőben volt jelenése Katalinnak, most viszont valószínűleg nem a praktikum, hanem a dalmata-pöttyök döntöttek – és az, hogy így keveseknek lesz esélyük lemásolni stílusát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

16+1 tésztaétel a zöldségestől a húsosig

Katucikonyha 2015. március 12., csütörtök 14:29

A tésztafőzés mindennapos a magyar családokban is. Egyszerű, kiadós, gyorsan kész van, nem nagyon lehet melléfogni, általában mindenki szereti.

Nálunk is gyűlnek egy ideje a jobbnál-jobb tésztás receptek, most összeszedtük őket, hogy ötleteket meríthessenek. Van benne húsos, sajtos, zöldséges, vega, halas, mindenki megtalálja a kedvére valót! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kétmillió forintos Dolce & Gabbana fejhallgató: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

lady glava 2015. március 12., csütörtök 12:52

Dolce & Gabbana bemutatóiba általában lehetetlen belekötni: az olasz tervezőpáros mesterien ötvözi a tradicionális fazonokat és a precíz kivitelezést, legyen szó akár ruhákról, akár kiegészítőkről. Aktuális kollekciójuk egyik legfeltűnőbb darabja a fejhallgató, amit gyakorlatilag teljesen átértelmeztek: az unalmas, zsinóros verzióból valóságos fejdíszt alkottak, amiről képtelenek vagyunk levenni a szemünket. Árügyileg viszont már bajban vagyunk: az alaptípus közel kétmillió forintba kerül, a szőrmés verzió viszont még ennél is drágább. Ha megnézné, mégis mi kerül egy közönséges fejhallgatón ennyibe, a galériában összeszedtük a kifutón bemutatott összes verziót, ráadásul Rajzák Kinga topmodellt is megtalálja, akihez évek óta ragaszkodik az olasz márka!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1016 szavazat 957 szavazat

35 év alatt alig öregedett a body feltalálója

mzd 2015. március 11., szerda 14:16

Donna Karan Donna Ivy Faske-ként született 1948. október 2-án, New Yorkban. Édesanyja modellként dolgozott, apja pedig a Hetedik sugárúton öltönytervezőként kereste a kenyerét. 14 évesen abbahagyta az iskolát és ruhákat kezdett el árulni egy helyi üzletben. 1968-ban jelentkezett és fel is vették a Parsons-ba, ami azóta is az egyik legrangosabb tervezőiskola New Yorkban – ott játszódott egyébként a Project Runway (itthon A Kifutó) reality is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sajnos az étteremben nem adhatunk tengerimalacot, tilos

LS 2015. március 11., szerda 13:58

A peruiak tudnak valamit. A viszonylag kevéssé ismert ország konyhája pillanatok alatt hódította meg a világot, séfjeik egyre kapósabbak, világszerte nyílnak a perui éttermek. A látszólagos vírus mögött tudatos munka van, a kormány sok pénzt ölt a gasztronómia felfuttatásába. Ismert szakácsaik Gastón Acurio, Virgilio Martinez, Robert Ortiz – a tradicionális és vidéki perui konyhát értelmezik újra.

Robert Ortiz jelenleg Londonban dolgozik, étterme a Lima már besöpörte a Michelin csillagot. Most átugrott pár napra Budapestre, hogy egy vacsora erejéig összedolgozzon egykori kollégájával Leonardo di Clementével, aki jelenleg a Four Seasons Gresham konyhafőnöke.

A hatfogásos vacsora során Ortiz elkészítette a perui klasszikus fogásokat, és megmutatta, mitől döglik Amerika. Vele beszélgettünk a Pödör olajosok által szervezett sajtótájékoztatón, akik meg akarták mutatni, milyen izgalmas olajokkal dolgozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: hello tavasz, hello farmerdzseki

moana 2015. március 11., szerda 11:37

Nincs mese, itt a tavasz, és hamarosan jó pár hónapra a szekrény mélyére lehet süllyeszteni a vastagabb kabátokat. A bőrdzseki biztosan idén is nagy kedvenc lesz, de azért ne feledkezzünk meg a jó öreg farmerkabátról sem. A hajtás után megmutatjuk, hogyan hordja idén ezt a strapabíró és mindig divatos darabot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem hülyeség ruhába fektetni a pénzünket

bb 2015. március 11., szerda 09:59

A divatiparban előszeretettel emlegetik „befektetési darabként” az olyan ikonikussá vált termékeket, mint például a Burberry trench coat, a Chanel táska vagy a Manolo Blahnik tűsarkú. Tehát azokat a drága tételeket, amik jóval többe kerülnek lakásunk egyhavi bérleti díjánál, így nyugodtan nevezhetjük akár „beruházásnak” is a megvételüket. De miért herdálnánk el a nehezen megkeresett pénzünket ilyen luxuscuccokra, miért is éri ez meg nekünk és milyen módon térül majd meg a pénzünk? A fashionista.com utánajárt és kiderítette, hogy milyen tippek és trükkök vannak köztudatban a témával kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 ... 442

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés