OFFLINE

Csak Torontóban tüntettek a szőrme ellen

nemoszi 2015. március 31., kedd 19:18

London, Párizs, New York és Milánó (plusz Budapest) után Torontóban is rendeztek divathetet, ahol a The Wild North nevű márka kockahasú modellekkel mutatta be a következő ősz-téli szezonra szánt kollekcióját. A meleg ruhákban utazó márka használ szőrmét is kabátjaihoz, de ahogy a képeket elnéztük, leginkább a kapucnikra tesznek bundát: ez is elég volt annak az egy darab tüntetőnek, aki szatyorral és táblával a kezében felrohant a kifutóra, hogy szőrmeellenességét hirdesse.

Szerintünk elég furcsán választott helyszínt a hölgy. Oké, valószínű, hogy egy Louis Vuitton showra nem kapott volna meghívót, de akkor is: az összes nagy divathét arról szólt (már tavaly is), hogy szőrmét fogunk hordani szőrmével, és egyiken se szerveztek tüntetést. Pedig a szőrmés cipők ellen igazán rendezhetett volna valaki egy tiltakozást, és a párizsi divathét legtöbb bemutatóján is lett volna helye egy PETA-felvonulásnak. A kanadai hölgy tiltakozása egyébként leginkább magányos magánakciónak tűnik, de mi értékeljük erőfeszítését, még akkor is, ha lehet, hogy a műszőrme sem jó megoldás.

Teszt: különleges ízesítésű csokik - nyúl helyett

Tuna Judit 2015. március 31., kedd 16:11

Húsvét közeledtével arra gondoltunk, adunk néhány ötletet, ha a megszokott unalmas nyulak és tojások helyett valami igazi különlegességet rejtene el a szerettei számára. A tesztre ezért olyan csokikat válogattunk össze, amelyek nem jönnek szembe minden nap.

Ez jó ötlet volt, legalábbis a tesztelők szempontjából, mert egyetlen kivétellel mindegyik csoki remek volt. Ahogy a magas kakaótartalmú étcsokikra is nagyon buktunk, a csilliárdokért beszerzett fura ízű csokoládékért, meg még inkább rajongtunk.

Volt a teszten sós, korianderes, rózsaborsos, ibolyás és még sokféle érdekes ízkompozíciójú csokoládé, és az volt a kóstolók fő feladata, hogy kitalálják milyen ízű csokoládét esznek éppen. Néhány esetben születtek jó megfejtések is, érdekesek viszont annál többnél. 

A csokoládékat semmilyen tudományos módszer alapján nem vizsgáltuk, kizárólag arra voltunk kíváncsiak, hogy ehetőek-e egyáltalán. A maximum elérhető pontszám a 30 pont volt, ezt ugyan nem közelítette meg egyetlen csoki sem, viszont az utolsó helyezett kivételével mindegyiket elég sokan szerették, így az első nyolc közül bármelyiket nyugodtan megveheti.

Jöjjenek az édességek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő a másság, csak nem a divatiparban

bb 2015. március 31., kedd 15:38

Jópár éve beszédtéma a divatszakmában a sokszínűség hiánya, ami ellen több aktivista és veterán modell is felszólalt az elmúlt időszakban. Bethann Hardison 2013 szeptemberében például odáig ment, hogy nyílt levelet küldött szét a New York-i, londoni, milánói és a párizsi divatsajtónak és a divatszervezetnek, melyben felszólította a divatházakat, hogy vessenek véget  rasszizmusnak a kifutókon.

Bár voltak olyan márkák, akik vették az adást és több színes bőrű modellt válogattak be a bemutatóikra, azért a sokszínűség hiánya továbbra is jelen van a szakmában, miközben az is elgondolkodtató, hogy vannak, akik szerint továbbra is menő a Blackface. Az érzékeny témára nemrég a Mic.com egy szatirikus, de felvilágosító jellegű videóval reagált, mikor elkészítette a „Flip The Script” névre keresztelt videósorozat legelső anyagát Liz Plank vezetésével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emelik a Chanel árait Európában

bb 2015. március 31., kedd 13:35

Rendkívüli változtatásokat kíván bevezetni a Chanel április 8-tól, ami elsősorban a devizaárfolyam ingadozásoknak tudható be. A nemzetközi pénzpiac mozgásának köszönhetően ugyanis egy időtlen stílusú luxustáskáért az ázsiai piacon jelenleg többet pénzt kérnek el, mint Európában. A francia divatház tehát világszerte hatékony lépéseket kíván tenni a különbségek csökkentése érdekében és azt tervezi, hogy összehangolja a legismertebb táskáinak – a 11.2-nek, a 2.55-nek illetve a Le Boy-nak- az árait – számol be a Chanel körüli változásokról a chinadaily.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lenne, ha idős modellekkel dolgoznának a divatházak

aa 2015. március 31., kedd 13:25

Így festene a nagymama a Marc Jacobs backstage-ben.
Így festene a nagymama a Marc Jacobs backstage-ben.
Fotó: facebook.com/sasha.frolova

Nem újkeletű téma a divatvilágban a kor, az egészséges testkép és a sokszínűség kérdése, de az elmúlt időszakban azért mégis tapasztalható egyféle elmozdulás a szakmában, aminek köszönhetően egyre több divatház foglalkoztat plus-size modelleket vagy olyan idős ikonokat, mint a 69 éves Helen Mirren, a 80 éves Joan Didion vagy a 65 éves Twiggy. A sokat vitatott témakört egy sajátos módon dolgozta fel a New Yorkban élő fotós és színésznő, Sasha Frolova, aki személyesen is megtapasztalta, hogy lelkileg és fizikailag mennyire megterhelő elvárásoknak kell megfelelni az általa hihetetlenül szűklátókörűnek tartott divatiparban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Budapesté lesz jövőre a legmenőbb szakácsverseny

LS 2015. március 30., hétfő 17:32

Jövőre Budapest rendezheti meg a Bocuse d’Or, a világ a legrangosabnak tartott szakácsversenyének európai döntőjét. Azt eddig is tudni lehetett, hogy mi leszünk a rendező fél, most azonban egy sajtótájékoztató keretében ismertették a legfontosabb információkat.

- 2016. május 10-11-én lesz a verseny, a Hungexpo területén, a Sirha szakmai kiállítással egybekötve. Aki ezen az első 11-be kerül, az indulhat el a 2017-es lyoni világversenyen.

- A versenyt mindenki úgy fogja fel, mint kiváló országimázs-építő lehetőség, annyira, hogy a kormány 300 millió forintot különített el erre a célra a költségvetésben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lenyomja Michelle Obama Amal Clooney-t?

mzd 2015. március 30., hétfő 15:29

Úgy tűnik, március a testvérek hónapja: múlt héten azt kérdeztük önöktől, hogy Beyoncé vagy húga, Solange Knowles mutat jobban ugyanabban a kabátban, most pedig a Kardashian-nővéreken láthattuk viszont ugyanazt a ruhát. Ne szaladjunk viszont ennyire előre: akad rajtuk kívül még két páros, akik jóval többet letettek az asztalra mint ők és az ő csatájukban is állást kell foglalnia! Az egyik a Michelle Obama-Amal Clooney duó, a másik pedig a Shailene Woodley-Fan Bingbing páros.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvéti sós süti: sonkás csiga

Katucikonyha 2015. március 30., hétfő 14:37

Tipikus húsvéti sós sütemény, ami általában pillanatok alatt elfogy. A csigaformát a gyerekek is imádják, a töltelékhez és a tésztához pedig minden van otthon még akkor is, ha épp zárva vannak a boltok.

Ne feledjük, a locsolókat sós sütikkel is várhatjuk! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újrahasznosított flitterekkel menőzhet

nemoszi 2015. március 30., hétfő 11:46

Már-már hagyomány, hogy minden tavasszal előrukkol egy környezetbarát kollekcióval a H&M: a Conscious Exclusive gyűjtemény ruhái a fenntarthatóság jegyében készülnek, újrahasznosított, környezetkímélő módon előállított anyagokból. 

A 2015-ös tavaszi Conscious Exclusive kollekció középpontjában a kézi rajzolású mintás ruhák állnak, amelyeken a japán szövetektől az afrikai díszítésekig érezhető a globális hatás, idei újdonságok az újrahasznosított flitterek és gyöngyök is. A kollekció április 16-tól lesz kapható a világ kb. 200 országában, valamint online – Magyarországon a Vörösmarty téri üzletbe érdemes indulni. Nézze meg a galériában a kollekció egyes darabjait és az árakat!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

24-féleképpen hordható póló: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. március 30., hétfő 09:46

24 féleképpen variálható pólóval gyűjtött pénzt a márka.
24 féleképpen variálható pólóval gyűjtött pénzt a márka.
Fotó: kickstarter.com

Április 29-én hivatalosan is piaci forgalomba kerül a Kickstarter jelenlegi legnépszerűbb projectje, a 24 féleképpen hordható felső, ami az izraeli székhelyű tervező, Tamara Salem a fejéből pattant ki még tavaly nyáron. Salem és üzlettársa, Barak Kirschner miután legyártottak néhány prototípust és túl voltak a fáradalmas szabadalmi bejegyeztetésen az Egyesült Államokban, úgy döntöttek, hogy Kickstarteren kalapozzák össze a Morf névre keresztelt márka beindításához szükséges 25.000 dollárt (kb.7 millió forint), aminek húsz százalékát már a feltöltés utáni első 48 órában összedobták nekik a támogatók.

Távolról sincs vége, olvasson még »
891 szavazat 1192 szavazat

Kezeslábasra cserélték a celebnők az estélyi ruhákat

aa 2015. március 29., vasárnap 17:33

Idén nemcsak a mélyen dekoltált couture ruhák lepték el a vörös szőnyeges eseményeket, hanem az overálok is szép számmal jelen voltak a díjátadókon, a filmpremiereken és a divatbemutatókon. Mondhatni, hogy az overálban integető hírességeknek köszönhetően egyfajta stílusváltás ment végbe a vörös szőnyegen és a kissé egyhangú estélyiket, illetve a kis fekete ruhákat felváltották a trendi és fiatalos megjelenést kölcsönző kezeslábasok – írja a huffingtonpost.com, mely összeállításában hírességeken keresztül mutatja be a legfelkapottabb darabokat. Inspirálódjón ön is celebnők stílusából a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagymamám töltött káposztája

Katucikonyha 2015. március 29., vasárnap 10:26

Nálunk nem nagyon hiányozhat az ünnepi asztalról, minden évben van, és mindig túl hamar fogy el. Az ünnepek után meg nyafogunk, hogy de jó is lenne újra töltött káposztát enni. Így többször is kap ismétlést, amíg be nem jön a nyári meleg. Egy nagy adag töltött káposztával ünnepélyesen is búcsút inthetünk a télnek.

Nagyon fontos a jófajta káposzta, mindenképp vegyünk előbb kóstolót, ne legyen se túl savanyú, se túl ízetlen. A hús itt is szinte mindegy, készülhet hagyományosan sertéshúsból, de pulykából vagy csirkéből is. Sőt, amíg nem ettem húst, simán darált szójával helyettesítettem a húst, egy kis reszelt füstölt sajttal pedig ízesítettem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készüljön már most a télre!

Dívány 2015. március 29., vasárnap 10:26

Ismét megrendezték Budapest két napos divathetét, a TONI&GUY Fashion Week Budapestet. Ha jót akar magának, már most kinézi, melyik tervezőnél vásárol be 2015 őszén, mert mindenki találhat stílusának megfelelő kollekciót. Tomcsányi Dóri ruháira nem csak a bohém hipsztereknek érdemes már most félretenniük, Áron Eszternél a retrómániások fogják minden pénzüket elverni. A Je Suis Belle-nél a fekete szín, Szegedi Katánál az utcai divat és a színek rajongói találják meg számításuk. A Nubu négyzetes mintákkal, Anda Emília komoly minimalizmussal készül a télre, a USE Unused tervezői pedig idén is az erős, karakteres nőknek terveztek. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, ha a Tchibo Stylist öltöztet

km , pk 2015. március 28., szombat 18:16

Miután kipróbáltuk, milyen, ha a telefonunk öltöztet egy hétig (és elég vegyes élményeket gyűjtöttünk), adta magát, hogy a Tchibo hasonló alkalmazását is teszteljük – főleg, hogy a márka egy sajtóeseményt is rendezett az alkalmazás bemutatásához.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kerülheti el a pattanásos, megviselt arcbőrt!

lady glava 2015. március 28., szombat 15:58

Rendszeres arcápolás ellenére sem olyan a bőre, mint várná? Nem csoda, hiszen a problémamentes arcbőr nem csak kozmetikumoknak köszönhető. Hanem például annak, hogy milyen az életvitele, mennyit alszik, van-e bevált napi szépségápolási rutinja és, hogy szed-e kiegészítő vitaminokat. A Marie Claire cikke alapján összeszedtünk 9 tippet, ami sokat segíthet önnek a szebb bőr elérésében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vezető beosztásban lévő nők jelképe lett a sál

aa 2015. március 28., szombat 14:01

Míg vannak, akik egy drága mandzsettagombbal, egy pár designercipővel, vagy egy bizonyos stílusú ruhával adják a világ tudtára helyüket a ranglétrán, addig a maranellói luxusautógyár, a Ferrari vállalati és kommunikációs vezetője, Illaria Alber-Glanstaetten minőségi sállal jelzi, hogy milyen fontos ember is ő valójában – írja a BBC.

„Abban a világban, amiben mozgok, a divat és a luxus olyan dolgok, amelyek segítségével mások tudtára adhatom, hogy én bennfentes vagyok és ez nagyon fontos” – mondta Alber-Glanstaetten, aki nem sajnál kiadni 700 dollárt (kb.190.954 forint) egy puha kasmír, selyem vagy pashimina gyapjúból készült sálért. Az üzletasszony kedvenc sálja jelenleg egy játékosabb, kutyás mintával díszített darab. "Minden alkalommal bókolnak nekem, amikor ezt viselem. Ráadásul ez mindig nagyszerű beszédtémákat indít be" – avat be Alber-Glanstaetten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kendall Jenner a Calvin Klein legújabb arca

aa 2015. március 28., szombat 10:58

A Calvin Klein idén sem bízza a véletlenre szezonális kampányát, amelynek tavalyi arca Kate Moss féltestvére volt, akit ezúttal Kim Kardashian egyre menőbb kishúga, Kendall Jenner vált a sorban. A divatház a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy a Calvin Klein #mycalvins Denim vonalát a még mindig csak 19 éves kamaszlánnyal kívánja népszerűsíteni – írja az Alasdair McLellan által lőtt reklámanyagról a vogue.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 7 kedvenc zöldségfasírtunk

Katucikonyha 2015. március 28., szombat 09:42

Persze, hogy nagyon szeretjük a húsos vagy halas fasírtokat, de néha jó húsmentes napokat is tartani. A zöldségfasírtok olcsók, gyorsan elkészülnek és még finomak is. Millióképp variálhatók, ízesíthetők, és sokszor a gyerekeket is meg lehet velük téveszteni.

Összegyűjtöttük a kedvenc receptjeinket. Próbálja ki őket, készítsen vegaburgereket, vagy fogyassza salátával és tökéletes, ropogós sült krumplival

Távolról sincs vége, olvasson még »

300 font a lélektani határ

aa 2015. március 27., péntek 19:06

Nem is olyan régen még a 300 font körüli összeg (kb.126 ezer forint) volt az a lélektani határ, ami felett már luxuscikknek számított egy-egy extravagánsabb ruha vagy táska, tehát az olyan designerdarabok, amelyek túlmutattak a legtöbb hétköznapi nő ruhatárán és a gazdag elit kiváltságának számítottak. A dailymail.co.uk információi szerint azonban ez az összeg mára a középosztály számára is csábítóvá vált, olyannyira, hogy a brit nők nagy része ma már gondolkodás nélkül hajlandó ennyi pénzt kiadni a divatos, minőségi és márkás darabokért.

Tehát úgy tűnik, hogy a divatipar legújabb céltáblája a középosztály lett, akiket már most a „300 fontosok klubja” néven emlegetnek a bennfentesek a szakmában, ami azt jelenti, hogy napjainkban már nem kell szupergazdagnak lenni ahhoz, hogy szert tegyünk egy mutatósabb táskára vagy egy strapabíróbb órára. A jelenség többek között amiatt is érdekes, mert pár évvel ezelőtt még igencsak úgy tűnt, hogy éppen a középosztálytól szerette volna megkímélni magát a luxusipar, amikor szánt szándékkal nyomta fel az árait az egekbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szavazza be a magyar szakácslányt a világ legmenőbb szakács iskolájába!

bb 2015. március 27., péntek 16:42

Még másfél napig lehet szavazni a culinaryvoice.ice.edu oldalán Tombor Nellire, aki magyar szakácsként szeretne bekerülni a világ egyik legnívósabb kulináris iskolájába, a New York-i ICE-ba (The Institure of Culinary Education). A modellből lett szakács a pályázat-ösztöndíj révén olyan Michelin-csillagos éttermekben dolgozó nagyágyúktól tanulhatná meg a szakma csínját-bínját, mint Michael Laiskonis vagy James Briscione.

Tombor Nelli, a modellből lett szakács.
Tombor Nelli, a modellből lett szakács.
Fotó: instagram
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kristály szemű Frida Kahlo-cipő: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

lady glava 2015. március 27., péntek 15:30

A dögunalmas printelt pólók és kiegészítők után felüdülés látni, hogy kreatívabb megoldásra is képes egy tervező, ha aktuális kollekcióját egy népszerű, és kivételesen nem ok nélkül híres ember arcával próbálja eladni. A dizájner cipőiről ismert Rupert Sanderson 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójának egyik kulcsdarabjához Frida Kahlo arcát rakták ki gyöngyökből egy hófehér bőrcipőre: a mexikói festőművészre jellemző virágos fejdíszt és erős szemöldököt jól eltalálta a márka, az már persze más kérdés, kinek mennyire levágós elsőre. A hófehér, 100%-ig bőrből készült Kahlo-tűsarkú ára 864 euró, vagyis közel 260 ezer forint.

Távolról sincs vége, olvasson még »
869 szavazat 746 szavazat

Pénteki süti: diós-csokoládés szelet a nagyikonyhából

Piszke 2015. március 27., péntek 11:08

Ez egy olyan nagyi-süti, ahol a szimpla hozzávalók együtt szuper édességgé alakulnak át: bár a töltelékben van bőven cukor, a süti maga nem lesz igazán édes, jól kiérezni belőle a diót, a jó minőségű kakaó hozza a csokis ízvilágot, a felvert tojáshabnak köszönhetően a töltelék könnyű, a tésztaréteg alul és felül omlós, az egész süti szájban olvadós. Kihűlve gyönyörűen szeletelhető, tetszőlegesen kockákra, rombuszokra, téglalapokra, kinek egyéni ízlése szerint, és nagyon kiadós: húsvétra tökéletes vendégváró.

DSC 0003
Fotó: Piszke

Bár kissé hihetetlennek tűnik, a vékonyra nyújtott tésztalapot jól megtartja a meglehetősen laza, habos töltelék, sőt, sütés közben meg is emeli, csak a pontos méretre nyújtással kell figyelni a felső lapnál. Ha esetleg ez nem sikerülne elsőre, az sem baj: biztosak lehetünk benne, hogy lesz jelentkező, aki szívesen eltünteti a nem mintaszerűre sikeredett széleket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy igazán feminista fehérnemű

mzd 2015. március 27., péntek 10:47

Óriási klisé, de talán a fehérnemű a legszexisebb ruhadarab: az, amiről mindenkinek a nőiesség és az érzékiség jut eszébe. Pont ezt elégelte meg a 25 éves Hayat Rachi, aki a melltartói elégetése helyett megalapította meg a Neon Moon fehérneműmárkát. Első kollekciója Mon Dieu (Istenem) néven fut és kizárólag merevítés, illetve szivacs nélküli darabok találhatóak meg benne. A New Girl és a 500 Days of Summer színésznője, Zooey Deschanel támogatja a terveket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen étteremreklámot sem lát minden nap

Menő/Ciki

mzd 2015. március 26., csütörtök 15:16

Wild food for wild people, azaz Vad ételek vad embereknek szlogennel készült el egy videó, amely egy japán éttermet reklámoz. A kétperces kisfilmben a madridi Yugo séfje a második világháborús bunkerre emlékeztető étteremben már-már ijesztően közelről mutatja be a különböző állatok feldolgozását és az ételek elkészültét. Nem tagadjuk, a szerkesztőség egyik részének összefutott a nyál a szájában, viszont azt is megértjük, ha valaki nem vágyik ilyen naturalisztikus illusztrációkra.

Önnek bejönnek az ilyen típusú videók? Kipróbálna egy olyan éttermet, amelyik ilyen videóval reklámoz? Ha már veszi is a repjegyet Spanyolországba, kattintson a MENŐ gombra, ha viszont irtózik a filmben látottaktól, és inkább nem akarja tudni, hogyan készül egy-egy fogás, kattinthat a CIKI-re!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1101 szavazat 1043 szavazat

Ezért hazugság az utcai divat

Dívány 2015. március 26., csütörtök 13:21

Bár divatügyileg távolinak tűnik a tíz évvel ezelőtti időszak, sajnos kellően sok idő telt el ahhoz, hogy a street style ma már ne számítson őszinte műfajnak. Anno a divatmániások ennek segítségével fejezték ki önmagukat – igaz, akkor még nem a több százezer forintért güriző fotósok hada előtt, szponzorcuccokban pózolva szerették volna megüzenni a világnak, hogy mit gondolnak róla.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 ... 443

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés