OFFLINE

20 napszemüveg nyárra

mzd 2015. április 10., péntek 09:20

Egy feltűnő (mondjuk pipacsszínű) rúzs mellett a napszemüveg az a kiegészítő, amivel simán feldobhatunk bármilyen összeállítást. Sokan furának tartják, mi télen is előszeretettel viseljük (elvégre a Nap akkor is süt), azonban tavasszal mindenki elkezdi előkutatni a sajátját – ha pedig nem találja vagy csak simán unja, akkor vesz egy újat. Az utóbbi csoportba tartozóknak szeretnénk most kedvezni és megmutatni, milyen sok fazon kapható most a piacon – kezdve a tükrösen csillogótól a visszafogottabb darabokig. Ráadásul mindegyiket utcai divatot bemutató fotóval illusztráljuk – 5 stílus, 20 szemüveg, készüljön!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Töki pompos, húsvéti maradékokból

Katucikonyha 2015. április 10., péntek 09:03

A kenyérlángos (vagy más néven: langalló, töki pompos) újra virágkorát éli. A kirakodóvásárok egyik kedvence lett. Régen az asszonyok a kenyérsütéskor lecsíptek egy darab tésztát, megpakolták a kamrában található finomságokkal, és kisütötték a kemencében.

Nekem a húsvéti maradékhasznosítás során jutott eszembe ez a klasszikus, magyar étel. Elvégre milyen jó, ha épp vendégeket várunk, vagy ha már úgy érezzük, ideje lenne egy jó kis pizzát rendelni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Háromszáz forint a farmer, ha otthon próbálja

lady glava 2015. április 9., csütörtök 16:22

Az AYR farmermárka okos marketingje úgy tűnik, jó időre megváltoztatja majd sokak (farmer)vásárlási szokását: a márka online vásárlás esetén ugyanis csak egy dollárt számol fel farmerjeire, hogy a vásárlók ne rettenjenek el az online rendeléstől és otthon is normálisan felpróbálhassák a kiszemelt darabot. Persze, ha a tesztelés után is kényelmesnek találják, akkor egy héten belül ki kell fizetniük a teljes összeget, de addig is egy hétre alig 300 (pontosabban 274) forintért kapnak egy baromi jó minőségű dizájnerfarmert, ami garantáltan nem fog a szekrényben porosodni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Poszthúsvéti villámebéd: sült sonka zöldborsópürével

Katucikonyha 2015. április 9., csütörtök 13:33

A húsvéti maradékhasznosítás az egyik legkönnyebb dolog, hiszen millió étel készíthető a főtt sonkából. Az egyik, ami kihagyhatatlan, a sült sonkaszelet zöldborsópürével. Egyszerű, hihetetlenül laktató, és 15 perc munkával készül csupán.

A sült sonkaszelet olyan nagyon laktató, hogy még a sokat próbált férjek sem feltétlen birkóznak meg két szelettel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre online is vásárolhat a H&M-ben

Edicsek 2015. április 9., csütörtök 11:24

Már egy ideje várjuk, hogy a svéd márkánál végre online is szórhassuk a pénzt, és végre elérkezett a pillanat. Mától már Magyarországon is online is vásárolhat a H&M webáruházában, ráadásul  a cég ugyanazokat a kollekciókat kínálja online a nap 24 órájában, mint a 35 magyarországi üzletben, így női, férfi, kamasz és gyerekruhák között is válogathat. Sőt, az online áruházban a H&M Home termékei elérhetőek, így divatos törtörülközőket, ágyneműt, függönyöket, illetve egyéb lakástextileket és kiegészítőket is rendelhet. Ráadásul az online üzletnyitás alkalmából akciókkal is készültek egész áprilisban, és május 3-ig a házhoz szállítás is ingyenes.

hm online.png
Fotó: H&M

Már most vehet nyári ruhát

Dívány 2015. április 9., csütörtök 08:26

Itt az újabb tavaszi-nyári szezon, de úgy vettük észre, hogy a boltok kínálata nem nagyon változott az előző évihez képest: továbbra is virágmintás, csíkos, térdig érő nőies szettek és laza ingruhák kaphatók a legtöbb üzletben. Persze a készlet hétről hétre változik, úgyhogy simán lehet, hogy mire ön eljut az üzletekbe, már más foglalja a helyet a fogasokon, azonban az mindenképp furcsa, hogy már strandruhának való holmikat is lehet vásárolni – még csak április van. Részletek és képek a folytatásban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bécsi divathét: mellet vagy hasat villantana inkább?

km 2015. április 8., szerda 20:45

Még ősszel jártunk a bécsi divathéten, ahol nem csak a hideg évszakra való ruhákat mutattak be a tervezők, többen készültek tavaszi-nyári ruhákkal is. A teljesen hétköznapi szettektől az extravagánsig láthattunk mindent: most azt az 5 tervezőt vesszük sorra, akik a legjobb és legérdekesebb tavaszi-nyári szetteket prezentálták, ön pedig a cikk végén szavazhat kedvencére!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rabszolgaszandál miatt áll a bál a Zaránál

LS 2015. április 8., szerda 16:22

A Zara háza táján egy szandál miatt áll a bál – írja a Focus.de német híroldal. A botrány azért tört ki, mert egy szandálnak azt a nevet adták, hogy "háromszínű rabszolga szandál". A szóvivő szerint mindössze fordítási hiba történt.

A spanyol eredetiben a leírás háromszínű lapos szandálról szólt (Sandalia plana tricolor), csak a német verzió csúszott valahol el. "A Zara azonnal megváltoztatta a termék leírását, miután a hiba a tudomására jutott" – tájékoztatta a Focust a cég sajtószóvivője. "A Zarának 180 nemzetből vannak munkavállalói, eltérő kulturális-  és vallási háttérrel. Természetesen az elveinkbe nem fér bele semmilyen sértő vagy tiszteletlen viselkedés személyek vagy a közösségek ellen" – fejtette ki a szóvivő. 

Ennek ellenére a mindössze 20 eurós (5900 forintos) rabszolga szandál felirat "Sklavensandale" még szerdán is megtalálható volt a bolt online-shopjában. A kép azonban eltűnt és vásárlási lehetőség sincs. A szandál itthon nem kapható, így nem tudjuk, hogy milyen felirat került volna rá.  A Zara nem először szalad bele a késbe, tavaly egy erőteljesen zsidó csillagra hajazó, seriffjelvénnyel ellátott pólót dobtak piacra, de a "Fehér az új fekete" feliratú pólóik sem arattak akkora sikert, mint ahogy gondolták.

CCA7tBtWEAEyMNz.jpg large
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Maceszgombócon túl – 5 izgalmas recept pászkából

Steiner Kristóf 2015. április 8., szerda 15:27

A pászka nem tartozik a világ legnépszerűbb ételei közé – az emberek nagy része igazából azt se tudja, mi az, egy másik jelentős rész ugyan tudja mi az, de nem érti, minek az, és persze van egy jelentős rész – főként vallásos zsidók – akik tudják is, értik is, de attól még utálják, hiszen Pészah után egy hétig non-stop ezen kell élniük.

Mert hogy az izraeliták Pészah ünnepén – emlékezve a sivatagban kóborló, egyiptomi rabságból kiszabadult zsidókra – minden kelt tésztával készült kenyérfélét menesztenek a konyhából, és 8 napon át még egy szem morzsa sem kerülhet az asztalra (a spirituális magyarázat egyébként az, hogy arra emlékeztetjük magunkat: nem hagyjuk dagadni az egónkat).

A kenyér-megvonást főként a gyerekek bánják, de a találékony szülők évről évre igyekeznek „kifejleszteni” izgalmas pászkás recepteket, hogy ne kelljen az egész családnak száraz pala-lapocskákat rágcsálni egy héten át. Ezeknek köszönhetően az utóbbi években a pászka furcsa kulturális és kulináris átalakuláson ment keresztül: az emberek elkezdtek „a dobozon kívül gondolkodni”, és Tel Avivban már a nem kóser kávézók is felvesznek pár pászkás fogást az étlapra Pészah idején – sőt, a maceszos receptek már a Buzz Feedet is meghódították - közülük vegánítottam a kedvenceimet.

Boldog ünnepeket és jó pászkálást mindenkinek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vagány 86 éves lett a DimePiece arca

mzd 2015. április 8., szerda 13:40

Ön 86 év alatti és nem ismeri az Instagramot? Ejnye! Vegyen példát Baddie Winkle-ről, akinek kortalan stílusára és kicsapongásaira jelenleg közel 700 ezren kíváncsiak napról napra. A népszerűségre természetesen a márkák is szívesen csapnak le, most éppen a Dimepiece kérte fel Winkle-t, hogy pózoljon nekik a legújabb, State of Mind névre hallgató kampányukban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgok, amiket férfiként nem tudott a ruháiról

mzd 2015. április 8., szerda 12:07

Bár nem szoktunk régebbi hírekkel foglalkozni, a Buzzfeed egyik tavaly novemberi videójával kivételt kell tennünk. Mégpedig azért, mert olyan dolgok hangzanak el a "11 dolog, amit férfiként nem tudott a ruháiról" című videójukban, amelyeknek nagy részéről mi sem tudtunk és oltári érdekesek. Tudta például, hogy miért van fordítva a gombolás a női és a férfi ingeken? Vagy mit jelent az YKK a cipzárján? Ha kíváncsi a válaszokra, indítse el a fenti videót – ha inkább olvasna vagy nem tud magabiztosan angolul, nézze meg a lenti listánkat, melyben kiemelünk nyolc érdekességet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt tényleg felvették emberek?

aa 2015. április 8., szerda 09:31

Már jó pár hónappal ezelőtt beharangoztuk, hogy az unalmassá vált motorosdzseki őrületet a különféle matricákkal és kövekkel felcicomázott farmernadrágok követik majd a sorban,de arra azért mi sem voltunk felkészülve, hogy a kilencvenes évek egyik legcikibb darabját, a bő rapper-farmert is elő kell majd túrnunk a szekrény aljáról. Pedig a trend olyannyira fenyeget, hogy Rihannát már tavaly év végén ilyen szerelésben kapták lencsevégre, de Maison Margiela is épített be hasonló fazont 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagyihaj az új őrület

Menő/Ciki

mzd 2015. április 7., kedd 16:06

Még csak most döntött úgy, hogy ombrére festi a haját? Akkor van egy rossz hírünk: többszörösen le van maradva a trendek terén. Év elején – eddig sikeresen – jósoltuk meg, hogy az átmenetes frizurák után a színes hajak is eltűnnek majd 2015-ben, és úgy tűnik, az utód is megérkezett, ami nem más, mint az ősz haj. Ez jó hír lehet többek között azoknak, akik életük traumájának élték meg az első színtelen hajszáluk felfedezését és vadul rohantak festékért a közeli drogériába.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1549 szavazat 1766 szavazat

Így öltözzön izmos pasiként

mzd 2015. április 7., kedd 12:22

A csapból is az egészséges életmód folyik, most viszont nem a táplálkozás oldaláról közelítjük meg: megmutatjuk, mire ügyeljen öltözködése során, ha férfiként izmos testalkattal rendelkezik. Figyelem: az, hogy egyébként teljesen vékony és emiatt "kockás" a hasa, még nem tartozik bele ebbe a kategóriába. Inkább a deltás testalkatra, széles vállra, tehát a klasszikus V alkatra és a vastag karokra gondoltunk. A megírásban segítségünkre volt a FashionBeans vonatkozó cikke is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: nem létezik rossz croissant!

Tuna Judit 2015. április 7., kedd 10:24

El tudja képzelni milyen érzés reggel nyugodtan leülni egy meleg, ropogós croissant-nal, kávéval, hideg frissen narancslével, és nyugodtan megreggelizni? Nos, mi ehelyett reggelente rohanunk, és útközben próbáljuk beiktatni a reggelit, vagy csak mikor már beértünk az irodába.

Viszont egyre több kollega állítja, hogy igenis lehet otthon franciás hangulatot teremteni, mert a boltok saját sütésű croissant-jai szuperek. Úgyhogy a teszt reggelén útba ejtettük a hiper-, és szupermarketeket, és mindenhol feltankoltunk pár croissant. A szerkesztőségben eddig a Lidlös és az Aldis volt a favorit, aztán jött ez a teszt...

A croissant-okat semmilyen tudományos módszer alapján nem vizsgáltuk, a legfinomabbat viszont nagyon szerettük volna megtalálni. Összesen hétfajtát kóstoltunk, tulajdonképpen mindegyik nagyon finom volt és ismételten jól szórakoztunk, egyikünk sem öklendezett, utálkozott. Egy kakukktojást is betettem a vajasak közé, egy teljesen natúr változatot, sajnos ez jól alul maradt. 

A maximálisan elérhető pontszám a 30 volt, a mezőny nagyon erős volt, alig akadt olyan termék amelyik ne 20 fölött végzett volna.

Többen, a munkatársak közül felvillanyozódtak, hogy croissant lesz terítéken és meg voltak róla győződve, hogy száz közül is felismernék kedvencüket. Aztán ez lett belőle: „Csúnyán elbuktam a kedvencek felismerésében” „Simán azt hittem az egyikre, hogy az a kedvencem, aztán meg nem.”

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Mindig is gyönyörű nők vettek körbe"

mzd 2015. április 6., hétfő 21:39

Elie Saabről nemrég az Oscar díjátadójával kapcsolatban írtunk: Jennifer Lopez ugyanis – talán nem meglepő módon – ismét tőle választott egy estélyit, ami egyébként csodálatosan nézett ki rajta. Saab ruhái egyébként könnyen felismerhetőek: bár szezonról szezonról hasonlóakat tervez, mégis mindig akad valami "új", amitől nem válik unalmassá a végeredmény. Tervezőket bemutató sorozatunkat folytatva most az ő életével kapcsolatos érdekességeket mutatunk be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Helen Mirren vagy Jane Fonda dögösebb?

mzd 2015. április 6., hétfő 12:14

Nem mintha szükségük lenne rá, de 2015 elején már Helen Mirren és Jane Fonda is ellőtt egy-egy optikailag karcsúsító ruhát. Fonda nem is olyan rég több ezer szavazattal győzedelmeskedett Angelina Jolie felett, de vajon most is sikerül neki? Ha azt hiszi, egyetlen szavazással megússza, rossz hírünk van: döntenie kell még Ellie Gouldingék és Emmy Rossumék esetében is – bevalljuk, nem is tudjuk eldönteni, melyik a nehezebb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes húsvéti reggeli: sonkás tojáskrém

Katucikonyha 2015. április 6., hétfő 08:50

Nem nagyon akad jobb reggeli húsvétkor, mint fogni a sonkát, levágni belőle egy jókora szeletet, és összekeverni a sonka mellett főtt tojással, majd ezt az egészet puha kalácsra kenni.

Ezt aztán tovább ízesíthetjük tormával, mustárral vagy egy kis majonézzel. Egyszerű, mégis abbahagyhatatlan. Ebből az adagból négy ember lakik jól. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme még egy kampány az életszerűbb hirdetések mellett

bb 2015. április 5., vasárnap 18:32

Nemrég megmutattuk, hogy egy New York-i fotós szerint milyen lenne az, ha fiatal szupermodellek helyett idős emberekkel dolgoznának az általa szűklátókörűnek nevezett divatházak egy-egy kampány erejéig. Az anothermag.com legutóbbi anyagából viszont kiderült, hogy Sasha Frolova nincs egyedül ötletével, hiszen ehhez hasonló projektet vitt végig Nathalie Croquet is, aki szintén a világ legismertebb divatházainak szezonális hirdetéseit dolgozta fel legújabb, #SPOOFproject hashtaggel ellátott fotósorozatában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Univerzális húsvéti sonkasaláta

Katucikonyha 2015. április 5., vasárnap 13:23

Ha a sonka megfőtt, jól kihűlt, és végre nekieshetünk, akkor persze nincs is jobb egy nagy sonkaszeletnél, a vele főtt tojással, foszlós kaláccsal, mustárral, tormával, zöldségekkel. De egy idő után már rá sem tudunk nézni, vagy egyszerűen csak nem így ennénk.

Ilyenkor nem túl sok hozzávalóból jó kis sonkasalátát készíthetünk. De ez a recept nem csak maradékhasznosításra alkalmas, akkor is praktikus, ha várjuk a locsolókat, vagy vendégség lesz, de kevés a sonka.

Ehhez a salátához szinte biztosan minden van otthon, nem kell semmi extrát beszerezni hozzá. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mégis megnyitja online boltját a Chanel

aa 2015. április 5., vasárnap 09:57

Nemcsak a luxustáskák árain kíván változtatni a közeljövőben a Chanel, hanem más üzleti stratégiáin is. Legalábbis ez derült ki abból az interjúból, amit a vállalat divatrészlegét kézben tartó Bruno Pavlovsky adott a wwd.com riporterének a Chanel Paris-Salzburg Métiers d'Art shown New Yorkban. Pavlovsky ugyanis bejelentette, hogy korábbi terveikkel ellentétben jövő év végéig készek az online bolt megnyitására, aminek köszönhetően már nemcsak szépségápolási termékek és parfümök állnak majd online a vásárlók rendelkezésére, hanem ruházati cikkek és egyéb kiegészítők is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, mivel készülnek a hazai márkák nyárra!

aa 2015. április 4., szombat 19:20

Nemrég ment le Budapest két napos divathete, a TONI & GUY Fashion Week Budapest, ahol a hazai tervezők mutatták be 2015-ös őszi-téli kollekcióikat. A következő szezonig azonban még előttünk van egy tavaszi-nyári időszak, amin felbuzdulva összegyűjtöttük, hogy milyen kampányokkal, katalógusokkal készültek idén a hazai tervezők. Legnagyobb meglepetésünkre a klasszikus idény-lookbookok mellett egyre többen vállaltak be resort kollekciókat is, ahogy jól láthatóan menők voltak a stúdióban lőtt sorozatok és a talapzatra állított modellek. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját kalácsot a húsvéti asztalra!

Primilla 2015. április 4., szombat 10:44

Saját készítésű házi kalácsot tenni a húsvéti asztalra – azzal bizony nagyot lehet villantani. És hogy ne legyen kérdés, hanem rögtön látsszon, hogy itt most egy különleges csemegéről van szó, látványban is elszakadhatunk az unalmas, boltban is beszerezhető, fonott formától.

A tésztát begyúrni nem egy nagy kaland, dagasztással együtt sem vesz igénybe többet húsz percnél. A kelesztés után pedig kezdődhet a móka: a formázás. Persze nem csak a kalács alakjával, hanem az ízével is játszhatunk. Amit most itt megosztunk, egy jó alaprecept, a végeredmény pedig enyhén édeskés, ami kiválóan illik a tojáshoz és a sonkához. Ám ha valaki nem szereti az édes kalácsot, nyugodtan kihagyhatja belőle a mézet, és emelheti kissé a só mennyiségét, sőt a tetejét megszórhatjuk különféle magvakkal vagy nagy szemű dekorsóval, attól csak még érdekesebb lesz a végeredmény.

Jó játék a kalácssütés
Jó játék a kalácssütés
Fotó: Primilla
Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatba jönnek a szőrmestólák

bb 2015. április 4., szombat 10:31

Mi már most unjuk a szőrmés trendet, pedig bele kell törődnünk, hogy a következő szezonban bele fogunk fulladni a műszőrrel borított cuccokba a cipőktől a kabátokon és a táskákon át a sálakig. A divatházak New Yorktól-Párizsig gondoskodtak arról, hogy ne fázzunk majd 2015 őszén, de a kellemes tapintású prémes stólák és sálak felbukkanása még a legdörzsöltebb kritikusokat is meglepte a divathét alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: kávéhab csokitojásban

Ötvös Zsuzsanna 2015. április 3., péntek 17:44

Egy ünnepi ebéd szuper lezárása lehet a légies-könnyed kávéhab akár egy eszpresszó mellé, akár helyette. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, és gyorsan össze lehet dobni. Ha pedig látványos desszertet szeretnénk húsvétra sok macera nélkül, szintén ideális megoldás lehet a kávéhab, ha csokitojásokban tálalva kínáljuk. A csokitojásokat akár magunk is elkészíthetjük (ehhez itt lehet találni leírást), de természetesen boltban vásárolt csokitojásokkal is tökéletes lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 ... 442

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés