Hozzávalók 4 személyre
- ízlés szerint só, bors, fahéj, kömény, gyömbér, kurkuma,római kömény
- 10 deka aszalt barack
- 1 csokor citromfű a tetejére
- 2 nagy ek. mascarpone
- 50 deka csirkemell felcsíkozva
- 50 deka csirkecomb összevágva
- 1 tk. harissa
- 2 tk. vaj
- 4 ek. olaj
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 2.5 deci alaplé
- 240 deka főtt csicseriborsó
- 1 nagy ek. liszt
- 0.5 deci fehérbor
Elkészítés:
Pirítsd meg a lisztben megforgatott húst a zsiradékok keverékében a fokhagymával, majd öntsd fel az alaplével és add hozzá a barackot és az ízesítőket. Öntsd fel az alaplével és a borral, és puhítsd meg. Ha elkészült, mehet hozzá a csicseriborsó és a mascarpone, majd egy nagy adag zöldfűszerrel a tetején tálald. Ha főzés közben szükségesnek látod, egy kevés vizet önts alá.
Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.
Tovább olvasom