Juharszirupos édesburgonya petrezselymes kuszkusszal – egy szelet natúr csirkemell is elég mellé

A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime is jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.

Egy szelet natúr hús elég mellé.
Egy szelet natúr hús elég mellé.Julia Nagy

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, bors, csili
  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró alaplé
  • 2 darab édesburgonya kisebb kockákra vágva
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 kisebb csokor petrezselyem apóra vágva
  • néhány csepp lime
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg olajban az édesburgonyát fedő alatt, majd ízesítsd sóval, csilivel, juharsziruppal és néhány csepp lime-mal. A kuszkuszt puhítsd meg a forró alaplében lefedve negyedóra alatt, majd forgass össze minden hozzávalót, és langyosan tálald. 

Tényleg olyan egészséges a kuszkusz? Tényleg olyan egészséges a kuszkusz?

Biztosan egyszerű és tápláló, mégsem ideális mindenkinek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Füstös zöldségek sajttal és morzsával összesütve – köretként és főételként is tökéletes lesz

Önmagában is finom, ha pedig komolyabb vacsorát készítesz, süss mellé egy kis csirkemellet és locsold meg egy nagyon kevés szarvasgombaolajjal, majd reszelj rá egy kevés mozzarellát.

2021. augusztus20., 12:52

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

2021. június12., 11:24

Új avokádós receptet keresel? Dobd össze ezt a gyors kuszkuszsalátát!

Avokádóval és egy kevés mangóval készül ez a gyors saláta, ami azért is remek, mert húsevők grillezett csirkefalatokkal, vegák sült halloumival fogyaszthatják, és mindkettővel remek lesz. A mangót ananászra, barackra és akár aszalt gyümölcsökre is cserélheted.

2021. március29., 10:20

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Mézes-mandarinos kuszkusz – próbáld ki csirkemellek mellett is

Ha mandarin nincs otthon, aszalt vagy friss barackokkal is elkészítheted ezt a fogást, és ha szereted a tárkonyt, azt sem érdemes kihagynod belőle. Szuper köret bármilyen egyszerűen fűszerezett hús mellett.

2021. március9., 12:52

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

2021. október26., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek