7 fontos konyhai tárgy, amit rosszul tárolsz

Ha minden a lehető legtökéletesebb helyen van a konyhában, sokkal gyorsabban megy a főzés, több hely marad minden másnak, és mindig tudod, hova nyúlj a megfelelő eszközökért. Itt is van mindjárt néhány, aminek a tárolását érdemes újragondolnod.

Amíg a konyhánk viszonylag új és nincs tele mindenféle lommal a pattogatottkukorica-készítőtől a háromféle wokig, könnyű rendben tartani, de az idő, a karácsonyok és a kihagyhatatlan akciók nem segítenek abban, hogy a tökéletes rend hangulata hosszú ideig megmaradjon benne. A TheKitchn csapata ezért összegyűjtött néhány olyan tárgyat, amiket jóval okosabban is tárolhatnánk. 

#1 Kisebb és nagyobb fedők

Nyúltál már úgy fedő után, hogy egy zajos, széthulló kupacban kellett turkálnod, miközben azt sem láttad, melyik lehet a tökéletes méret? Ha igen, ideje új helyet keresned ezeknek a tárgyaknak. A legszerencsésebb, ha a konyhaszekrény belső oldalára szerelsz kis kampókat, amik jól megtartják ezeket a darabokat úgy, hogy közben a méretük is látszik, és a lehető legkönnyebben eléred őket. A szekrény belső oldala egyébként sem használatos semmire, tökéletes hely a fedőknek, ha legközelebb nem akarsz olyan zajt csapni velük, mintha beleestél volna szekrénybe. 

Ez a legjobb megoldás.
Ez a legjobb megoldás.Joe Lingeman / Pinterest

#2 Tepsik és vágódeszkák

Ha egymás hegyén-hátán állnak valahol, az sem tragédia, de ha élükre állítva tárolod őket, még könnyebb elővenni bármelyiket, amikor szükség van rájuk, ráadásul így kevesebb helyet foglalnak. Néhány arra alkalmas, függőleges farudacska segítségével a szekrényben nem csúszkálnak majd összevissza. Ez a módszer azért is remek, mert a fa és műanyag vágódeszkák is klasszul elférnek közöttük. 

Így jóval egyszerűbb megtalálni a megfelelőt.
Így jóval egyszerűbb megtalálni a megfelelőt.Joe Lingeman / Pinterest

#3 A konyhagépek tartozékai

Ha neked is van olyan menő géped, ami képes keverni, reszelni, habot verni, turmixolni és jeget törni, akkor te is találkozhattál már azzal az idegesítő problémával, hogy vajon az éppen nem használt alkatrészeket hova lenne érdemes elhelyezni úgy, hogy ne tűnjenek el épp akkorra, amikor szükség lesz rájuk. Érdemes ezeknek egy külön akasztót és/vagy egy kisebb átlátszó dobozt rendszeresíteni a gépek tárolóhelye közelében, így mindig könnyen kiszúrod majd, hol van az az alkatrész, amelyikre éppen szükséged van. 

A doboz legyen átlátszó.
A doboz legyen átlátszó.Regina Yunghans / Pinterest

#4 Alufólia és minden, amit feltekerünk

Az alufólia, törlőkendő és a sütőpapír nem foglal sok helyet, de könnyen megsérülnek, ha épp a fiókba dobod őket. A legjobb, ha egy kényelmesen elérhető konyhaszekrény ajtajára rögzíted belülről ezeket, így a nem használt terek új funkciót kapnak, miközben te is bármikor megtalálod őket egymás alatt. 

Így könnyen elérhetők.
Így könnyen elérhetők.Joe Lingeman / Pinterest

#5 Fűszerek

Láttunk már szebbet annál, mint amikor a fűszerek saját csomagolásukban fekszenek a konyhaszekrényben egy cipősdobozban. Nem is az esztétikum hiánya a legfontosabb hátrány ilyenkor, hanem inkább az, hogy egy-egy ilyen sokaságban elég nehéz megtalálni a többihez hasonlóan zöld zacskóban lévő tárkonyt. A fűszerpolc remek ötlet, ha pedig te is a minimál látvány híve vagy a konyhában, rendszeresíts egy fiókot a fűszereknek, amiben üvegben, felcímkézve állhat mindegyik, amelyikre szükséged lehet. 

A fiók a legátláthatóbb megoldás.
A fiók a legátláthatóbb megoldás.Joe Lingeman / Pinterest

#6 Serpenyők és palacsintasütők

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Ha több serpenyőd és palacsintasütőd van, és egymásba rakva tárolod őket, akkor használj az elválasztáshoz papírtörlőt. Ez megakadályozza az edények belsejének karcolódását, sérülését, és elnyeli a nedvességet, amely az öntöttvas darabok esetén rozsdásodáshoz vezethet. Csak annyi a dolgod, hogy kicseréld a papírtörlőt minden alkalommal, amikor piszkosnak tűnik. 

#7 Szórófejes tisztítószerek

Jó sok hely felszabadul alattuk.
Jó sok hely felszabadul alattuk.Joe Lingeman / Pinterest

A konyhai mosogató alatt elrejtett tisztítószerek sokaságából könnyedén lesz rendetlen, átláthatatlan kupac, kivéve akkor, ha ismered a legjobb trükköt a tárolásukra. Akassz egy rudat a szekrény felső harmadába, és tárold azon ezeket a tisztítószereket. Így alattuk egy rakás hely felszabadul, ahová mehetnek a szivacsok, kesztyűk, kefék és minden más, konyhában szükséges tisztítóeszköz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra