5 hétköznapi luxusvacsora, amit egyszerűen összedobhatsz

Nem kellenek ahhoz feltétlenül drága alapanyagok, hogy az ember különleges vacsorát dobjon össze, elég néhány speckó fűszer vagy az ismert alapanyagok szokatlan párosításban. Mutatunk is néhány példát.

Van az úgy, hogy a napot már semmi nem menti meg, csak egy klassz vacsora és egy jó beszélgetés. Még jobb, ha ilyenkor olyan fogás van előtted, ami egy kicsit más, mint a hagyományos, gyorsan összedobott melegszendvicsek és tészták. Ezen a héten néhány olyan receptet hoztunk, amik úgy adnak különleges végeredményt, hogy nem várják el közben, hogy órákig dolgozz velük a konyhában. 

Ki tud ellenállni a sajt, a pancetta és a vargánya aromájának? Ha biztosara mennél és garantáltan olyasmit főznél, aminek a végeredményéért mindenki rajong, ezt a gyors, tésztás fogást vesd be!

Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz, padlizsános fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért. 

Ha egy unalmas szerda estét dobnál fel egy olyan fogással, amitől egy elegáns étteremben érezhetitek magatokat, válaszd ezt a lazacos tésztát, dobd fel néhány levél friss bazsalikommal, és ha szereted, bonts mellé egy üveg fehérbort.

Szeretjük a sült krumplit és a zöldségpüréket is, de még jobban szeretjük, ha percek alatt összedobhatunk egy-egy igazán különleges köretet egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból. Ha marad a pestóból, másnap pirítóson remek, de akár salátaöntetet is készíthetsz belőle.

Nemcsak gazdagabb, de finomabb is ez a ragu ezekkel az egyszerűen elkészíthető gombócokkal, amik segítenek abban, hogy megúszd a köretproblémát. Savanyított céklával, friss, kovásszal készült kenyérrel a legfinomabb.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek