Hozzávalók
- 2 darab alma meghámozva, vékony gerezdekre vágva
- 2 evőkanál citromlé
- 125 gramm puha vaj
- 1 mokkáskanál só
- 15 deka porcukor
- 3 darab tojás, enyhén felverve
- 225 gramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 5 evőkanál tejszín
- a tetejére fahéjas cukor
Elkészítés:
Kend meg az almákat a citromlével, majd szórj egy kevés lisztet egy tortaformába, és rendezd arra az almaszeleteket. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit dolgozd el egymással, majd forgasd össze a két keveréket. Öntsd óvatosan az almaszeletekre, és 170 fokon süsd tűpróbáig. A végén fahéjas cukorral és tejszínhabbal tálald.
Ha nem akarod egyből befalni, akkor akár adagonként le is fagyaszthatod ezt az édességet, hogy aztán legalább két hétig minden délutánra jusson belőle egy szeletke a tejeskávé mellé.
Tovább olvasom