Életmentő válogatás: 5 klassz nyári burger pofonegyszerűen

Ha szereted a gyors szendvicseket, amik jóval különlegesebbek a megszokott húspogácsa-uborka-ketchup kombinációnál, nézd végig a listánkat, és kóstold meg ezt a néhány izgalmas változatot. Van köztük padlizsán fahéjjal és grillezett cukkinis-csirkés szendvics is.

A mi kedvencünk a grillezett sajttal készült, izgalmas vega változat, de a hagyományos, marhahúsos recept is lehet jóval pikánsabb a megszokottnál. Nálunk gomba és zsályás-fokhagymás majonéz került bele az olvadt sajtszeletek mellé. 

A padlizsán remekül kiadja fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, akkor ezt szeretni fogod.

Grillezd meg a csirkét és a cukkinit, és már szinte el is készült ez a nagy kedvenc, ami egy kevés friss, házi, mézes majonézzel lesz igazán finom.

Minden hamburger és szendvics tökéletes fogás akkor, ha az ember kísérletező kedvű és kreatív hangulatban van. Ebbe a görög változatba náluk egy kis csokor, apróra vágott citromfű is került. 

Az otthon készült majonézt összedobni nem egy nagy meló: két tojássárgáját kezdj el verni kézi habverővel, majd vékonyan, fokozatosan csorgass hozzá 3 deci olívaolajat, és ha összeállt, ízesítsd egy kevés sóval, porcukorral, mustárral és citromlével. Aztán mehet ebbe a finom gombás-marhahúsos burgerbe. 

Ettől a halloumis szendvicstől minden vega szíve ellágyul. A nem vegák pedig csak simán megeszik.

A fahéjjal sem érdemes spórolnod ebben a vega szendvicsben, igaz, hogy a szilvás gombócban szoktuk meg, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tök életes helyen bárhol, ahol padlizsán és paradicsom is akad a közelben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek