Itt a nyár, és vele a sör 9 olyan arca, amit eddig nem ismertünk

Még a húsos ragukban való felhasználás és a sörivó versenyen való menőzés megvan mint alternatív sörpazarlási módszer, ahogy az is rémlik, hogy a csigák szeretik, így sörrel készíthető nekik olyan csapda, amiről hirtelen nehéz eldönteni, hogy nagyon kegyetlen, vagy a lehető legemberibb mód a távoltartásukra. Arra viszont nem voltunk felkészülve, hogy egészen klassz kis lájfhekkekre alkalmas a sör, lássuk is, hogy mik ezek!

Valamiért alkoholról íródnak a legjobb countrynóták, és az sem kizárt, hogy annak hatására. Másokat viszont arra ihletett meg a maradék nedű, hogy kipróbálják kenyérben, rozsdás csavarokon, hajon és csótányok ellen. És mindegyik működött, állítólag. Ha pedig te is úgy döntöttél, hogy most azonnal elpazarolnál belőle néhány adagot, mutatjuk, hogyan csináld úgy, hogy valóban hasznos legyen!

A hajadnak jót tesz

Ha sörrel mosol hajat, fényesebb lesz. Állítólag. Egyesek azt javasolják, hogy csak locsold óvatosan a sört a fejedre, hagyd néhány percig rajta, és öblítsd le. Vannak összetettebb receptek is, amelyek azt írják, hogy forrald mindaddig, amíg negyed csészényi adagra nem csökken, majd keverd el egy csésze samponnal, és a szokásos módon használd. Persze tudományos kutatásokkal a módszer eredményességét még nem bizonyították.  

A fáradt lábaknak is tökéletes 

Hasonló online keringő szépségápolási tipp az is, hogy a sör segít a megfáradt talpbőrnek. Az instrukció szerint tölts tele egy arra alkalmas műanyag tálat hideg sörrel, és a nap végén áztasd bele a lábaid pár percre. A mini pezsgőfürdő segíti a láb ellazulását egy hosszú nap után, és még a bőr is puhább lesz tőle.

Az arcbőröd is szebb lesz tőle

Sörből és mézből pattanás elleni szérumot készíthetsz: egy tojásfehérjéhez keverj egy evőkanál mézet és sört, majd vidd fel az arcodra és hagyd negyedórán át rajta. Egy másik recept szerint használj a pakoláshoz ugyanannyi rész sört, joghurtot és egy tetszőlegesen kiválasztott olajat és egy tojásfehérjét. Ennek is 15 percig kell az arcodon maradnia. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Lazítsd meg vele a rozsdás csavarokat!

Állítólag a ház körüli munkában is jól jöhet a sör. A Lifehack javaslata alapján a rozsdás csavarokra önts sört és várj néhány percet – a kedvenced segíthet a rozsda feloldásában. A sörben lévő savak ugyanis állítólag lemarják a rozsdát, így könnyebben kiszedheted a rozsdás csavarokat. 

 A fémtárgyakat is tisztíthatod vele

 Önts egy kis sört egy textilre, és dörzsöld vele fényesre a fémtárgyaidat. 

Nemcsak a csigák, de muslicák és csótányok ellen is bevethető

Egy próbát legalábbis mindenképpen megér egy kevés maradék sör ellenük. Ha gyümölcslegyek szállták meg a konyhát, egy pohár sör segíthet. Fedj le egy kisebb dobozt műanyag fóliával, hagyj rajta egy kis nyílást, hogy a muslicák bejuthassanak. Kifelé már nem fog sikerülni. A csótánycsapdához áztass egy darab kenyeret sörbe, és tedd egy befőttes üvegbe egy kis vazelinnel az üveg belső részére. A csótányok képesek lesznek bejutni, de aznap már nem otthon alszanak. 

Süss belőle sörkenyeret!

Ha már épp nem innál többet, süss sörrel kenyeret, klassz, izgalmas aromája lesz az extra hozzávalótól, ami az állagán is segít. 

Építsd meg belőle a következő otthonod!

Nyilván lehetetlen – mondjuk mi. Sima ügy – mondta valaki, és tényleg összehozott egy kulipintyót sörösüvegekből, ami ráadásul nagyon klasszul néz ki! 

Az Ezermester szerint nem is lehetetlen küldetés a sörfalak építése, ám azt hozzáteszik,hogy azért emeletes házat ne építsünk ilyen technológiából. Esetleg egy kerti szerszámtároló még simán bevállalható belőle, de érdemes előtte egy szakemberrel is konzultálni. 

Főzz vele rizst!

A sörtől a rizs állítólag nem lesz csomós, és gazdagabb ízű lesz. Elég, ha egy rész rizst az átpirítás után egy rész alaplével és nagyjából feleannyi sörrel öntesz fel, és ebben hagyod megpuhulni. 

Készíts az üvegekből menő, újrahasznosított poharakat! 

Ha ügyes vagy, készíthetsz az üvegből menő poharakat, már mutatjuk is, hogyan!

Oszd meg másokkal is!
Mustra