5 könnyű, nyári húsos ragu friss zöldségekkel, aromás sajtokkal és zöldfűszerekkel

Nyáron a legjobbak azok az ételek, amikhez nem kell a sütőt bekapcsolni, vagy évekig kavargatni őket, amíg besűrűsödnek vagy átpuhulnak. Ebben az összeállításban épp ezért néhány perc alatt összedobható ragukat mutatunk, tele ress zöldségekkel, friss fűszerekkel és puha húsfalatokkal.

A legtöbb hasonló raguról én azt gondolom, amit a jó pizzákról: ha friss, jó minőségű és igazán ízletes alapanyagokból készülnek, akkor sokkal jobbak belőlük a néhány összetevős minimálváltozatok. Ha nem zavarjuk meg a tökéletes harmóniát extra fűszerekkel és hozzávalókkal, még jobban előtérbe kerülhet a tengeri herkentyűk, az aromás sajtok, a tejszín és friss fűszerek íze. 

Egyszerű és nagyon nyári ragu készült a fokhagymás csirkefalatokból. Akkor a legfinomabb, ha a cukkini még ropogós, a zöldfűszerek pedig csak a legutolsó percekben kerülnek a keverékbe.

Ez a padlizsános pulykaragu nálunk fűszeres hasábburgonya mellé került, és a végén egy kevés menta-snidling kombóval dobtuk fel.

Grillezett, fokhagymás padlizsánok tetején vagy frissen főtt széles metélttel, esetleg néhány szelet pirítóssal érdemes tálalnod ezt a tengerparti nyaralást idéző ragut.

Kecskesajt helyett fetát vagy pecorinót is használhatsz ehhez a mediterrán hangulatú raguhoz, ami nálunk egy adag frissen párolt rizs tetejére került.

Jó borsosan, egy nagy adag tejszínnel készült ez a pofonegyszerű, tejszínes bélszínragu.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek