Ha valami húsmenteset ennétek, ezt a jó kis articsókás receptet próbáljátok ki vacsorára. Ha articsókát nehezen szereztek be, nyugodtan helyettesítsétek gombával vagy fűszeres, grillezett padlizsánnal.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre durumpenne (vagy más száraztészta)
- 1 üveg marinált articsókaszív felszeletelve (kb. egy bögre)
- 0.5 bögre reszelt parmezán
- 1 bögre aszalt paradicsom felkockázva
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 kisebb doboz koktélparadicsom félbevágva
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál bazsalikom felaprítva
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Dobd a tésztát lobogó, sós vízbe, közben a paradicsomokat sózd, borsozd és keverd el a balzsamecettel és a bazsalikommal. Ha a tészta elkészült, már semmi más dolgod nem lesz, csak az összes hozzávalóval jó alaposan elkeverni és a parmezánnal a tetején tálalni. Sült fokhagymával, frissen sült halszeletekkel dobhatod fel.
Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.
Tovább olvasom