Olasz vega tészta articsókával, parmezánnal és friss paradicsommal

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Ha valami húsmenteset ennétek, ezt a jó kis articsókás receptet próbáljátok ki vacsorára. Ha articsókát nehezen szereztek be, nyugodtan helyettesítsétek gombával vagy fűszeres, grillezett padlizsánnal.

 

Még egy kis paradicsom és elkészül.
Még egy kis paradicsom és elkészül.swalls

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre durumpenne (vagy más száraztészta)
  • 1 üveg marinált articsókaszív felszeletelve (kb. egy bögre)
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 1 bögre aszalt paradicsom felkockázva
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 kisebb doboz koktélparadicsom félbevágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál bazsalikom felaprítva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a tésztát lobogó, sós vízbe, közben a paradicsomokat sózd, borsozd és keverd el a balzsamecettel és a bazsalikommal. Ha a tészta elkészült, már semmi más dolgod nem lesz, csak az összes hozzávalóval jó alaposan elkeverni és a parmezánnal a tetején tálalni. Sült fokhagymával, frissen sült halszeletekkel dobhatod fel. 

kapcsolódó 13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta
13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha az olasz konyha rajongója vagy, ne hagyd ki ezt a mozzarellás, bazsalikomos frittatát!

Ha még egy kevés szárított paradicsom is kerül bele és egy adag parmezán, akkor lesz a pizzaélmény extra szénhidrátok nélkül is.

2020. május1., 06:00

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Csirkével és articsókával készül egyik kedvenc őszi levesünk

Nagy kedvencünk az articsóka, amit pizzák tetején és tésztaételek hozzávalójaként is próbáltunk már. Levesben is finom, főleg ebben a gyors, csirkehúsos változatban.

2020. november15., 06:04

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Articsókás-olívás vega paella – húsevőknek menő köret, vegáknak klassz vacsora

Ha te sem vagy a legnagyobb húsfogyasztó, ezzel a fogással adj egy kis különlegességet a hétköznapokhoz!

2020. augusztus19., 06:04

Mustra