Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Nemcsak különleges és tavaszi, de nagyon egyszerűen összedobható ez a klassz, tejszínes leves, amihez csak egy nagy csokor medvehagymát kell szerezned valahonnan. Könnyű leves, így nehezebb ételek és grillezés előtt is simán bevetheted.

Több medvehagymával még zöldebb lesz.
Több medvehagymával még zöldebb lesz.egal

Hozzávalók

  • 1 bögre lereszelt füstölt sajt
  • 1 nagy csokor felaprított medvehagyma
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
  • 2 deci habtejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • víz (vagy alaplé, ha van otthon)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A sajtcsipszhez tedd sütőpapírra, kupacokban a sajtokat és süsd aranybarnára, majd tedd félre hűlni. 

Add a felforrósított zsiradékhoz a hagymákat, majd 5 perc után mehet hozzá a krumpli is. Öntsd fel úgy egy liter vízzel, ízesítsd sóval és borssal, majd főzd puhára a burgonyát. A legvégén add hozzá a tejszínt, pürésítsd botmixerrel, majd sózd és borsozd, ha szükséges.

Itt a tavasz, itt a szezon: medvehagymázásra fel! Itt a tavasz, itt a szezon: medvehagymázásra fel!

Hol találod, mire figyelj, hogyan használd?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

2021. október10., 09:20

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Gazdag leves hétvégére babbal, csülökkel és savanyú káposztával

Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is.

2021. november13., 06:04

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

2021. november17., 07:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek