A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

A bagel egy középen lyukas, kör alakú péksütemény, aminek tésztáját először forró vízben rövid ideig főzik néhány percig, csak utána sütik meg. Általában úgy tartják, hogy a tengerentúlról érkezett, de ami onnan érkezett, az sokszor Európából került oda. A bagel is inkább lengyel, mint amerikai – ezt a péksüteményt eredetileg Kelet-Európában, zsidó közösségekben készítették.

Bajor zsemle is tökéletes hozzá.
Bajor zsemle is tökéletes hozzá.Sedaeva

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab bagel
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 csésze lereszelt ementáli sajt
  • 2 nagy szelet apróra vágott füstöltlazac-szelet
  • 4 közepes darab apróra vágott savanyú uborka
  • 3 evőkanál natúr sajtkrém
  • ízlés szerint kapor, só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Felezd el a bageleket, kend meg majonézzel, és szórd rá a sajtot, majd mehet a sütőbe a tetejével együtt. 

Közben keverd el a sajtkrémet az uborkával és a lazaccal, és fűszerezd. Ha megolvadt a sajt, kanalazd a forró péksütemények közepébe, majd helyezd rá a tetejét is. 

Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük! Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük!

Igen: macerás, időigényes és még hízlal is, viszont ultramenő, fenséges ízű és egyszerűen tökéletes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kedvenc reggelink: omlettes reggeli szendvics croissant-ban, kaliforniai paprikával

Frissen és hidegen is klassz ez az omlettes szendvics, ami jó sok zöldséggel és zöldfűszerrel nemcsak finomabb, de jóval egészségesebb is lesz. Nálunk rukkola és kaliforniai paprika került bele, de szuper jégsalátával és paradicsommal is.

2020. március1., 09:20

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Most van idő megtanulni, hogyan készül a friss, házi bagel

Az egész nem lesz éppen annyira gyors, mint egy kevert süti elkészítése, de garantáltan megéri. Kapros-savanyú uborkás sajtkrémmel és lazacszeletekkel a legfinomabb.

2020. április24., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek