Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

Azért nem kell messziről elkerülnünk a krumplit, főleg nem ezt az olaj nélkül, sütőben sült változatot. Klassz káliumforrás: egyetlen darab a napi káliumszükségletünk közel negyedét tartalmazza. A káliumnak szerepe van a vérnyomás szabályozásában, mellette hozzájárul az egészséges vércukorszint és csontsűrűség fenntartásához is. 

Lazacdarabokkal és újhagymával díszítheted.
Lazacdarabokkal és újhagymával díszítheted.Alleko

Hozzávalók

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 közepes doboz natúr sajtkrém (15-20 deka)
  • 10 deka apróra vágott füstöltlazac-szelet
  • 3 kisebb darab apróra vágott savanyú uborka
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 nagyobb evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez csak dolgozd el alaposan a sajtkrémet a hallal, az uborkával, majd sózd, borsozd, és tedd félre. 

Főzd meg a burgonyát héjában, majd ha ezzel megvagy, felezd el, és egy keveset kaparj ki a közepükből, majd add a töltelékhez. (Akár sütőben, alufóliában is készítheted őket.) A burgonyahajókat pirítsd meg egy adag forró vajon, majd ízesítsd sóval és borssal – erre mehet majd a töltelék. Hideg töltelékkel és friss snidlinggel megszórva is finom, de ha van otthon füstölt sajt, abból is olvaszthatsz rá egy keveset a sütőben. Lazacszeletekkel, újhagymával vagy felaprított snidlinggel díszítheted. 

Vajon életben maradnánk, ha csak krumplit ehetnénk? Vajon életben maradnánk, ha csak krumplit ehetnénk?

Egy ideig biztosan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Édesburgonya-lencse dahl – egyszerű indiai vacsoratipp

Ha nyitott vagy a különleges ízekre, neked hoztuk ezt a gyors vacsoraötletet. A dahl az indiai konyhából ismert egytálétel, aminek nagyjából végtelen számú változata van. Ez az édesburgonyás az egyik legfinomabb, főleg füstöt paprikával és egy kanál hideg, sűrű joghurttal tálalva.

2021. március22., 12:52

Ez a baconös dauphinoise tökéletes köret lesz minden sült hús mellett

A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise egy remek, elegáns francia köret. Állítólag XI. Lajos tette népszerűvé a pofonegyszerű finomságot, amit valahol Lyon környékén, egy fogadóban sütöttek meg neki, akkor még zellerből. Akárhogy is volt, mára ezer változata született, amik közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.

2021. március23., 10:24

Pestós burgonyasaláta – friss paradicsommal és zöldfűszerekkel dobtuk fel

A krumplisalátát vegán majonézzel akár állati eredetű alapanyagoktól mentesen is elkészítheted, majd snidlinggel, petrezselyemmel, sült fokhagymával, de akár gránátalmával és rózsaborssal is tálalhatod. Ebben az olasz hangulatban pedig igazán gazdag és különleges íze lett, ami egy-egy natúr hal-, vagy hússzelet mellett is megállja a helyét.

2021. április11., 10:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Egy gazdag leves a hideg estékre: burgonyaleves póréhagymával és baconnel

Ha szeretnéd egy gazdag és nagyon finom burgonyalevessel kiváltani a vacsorát, ezt a póréhagymásat próbáld ki. Ha a baconnel (és a kalóriákkal) spórolnál, napon szárított sonkával a tetején érdemes tálalnod.

2021. február4., 06:28

Burgonyás frittata pestóval és kecskesajttal – remek, olaszos reggeli

Mit reggeli, akár vacsorára is simán elkészítheted: egyszerű, finom és aki imádja az olasz konyhát (mindenki), biztosan szeretni fogja. Nem kockáztatsz semmi azzal, ha kipróbálod.

2021. március18., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek