9 egyszerűen összedobható, extrakönnyű és egészséges fogás

Azoknak is igyekszünk segíteni, akik nem a konyhaművészet nagymesterei, de szeretik, ha egészségesen ehetnek. Ha rutinos vagy, akkor se lapozz tovább: egy-egy túl rövidre sikerült hétköznapon mindig jól jön pár dobálós recept, amivel nincs sok munka.

Mi lehet jobb azoknál az ételeknél, amik miatt nem kell órákig állomásozni a konyhában? Egy-egy jó casserole-hoz például nem kell más, csak pesto, vörösbor, egy kis tejszín és csirkehús, és máris valami sokkal érdekesebb került az asztalra a hagyományos csirke-köret párosításnál. És ez még nem minden: édességet is hoztunk tele gyümölccsel, ugyanilyen dobálós verzióban.

Konyhai rutinnal sem kell rendelkezned, hogy ezt a menő fogást összedobd. Az egész néhány perc alatt megvan. A legjobb benne, hogy nem egy könnyű kis ital, amitől fél óra múlva megéhezel, hanem egy jó kis egészséges turmix, ami az avokádótól és a kesudiótól lesz igazán krémes és sűrű. 

Csak tedd a sütőbe a kedvenceidet, és adj nekik egy kis időt, hogy elkészüljenek – ez az, amiért az összes casserole-t szeretjük, főleg, ha pesto és sajt is kerül bele. Nálunk csípősen készült, de a csilit nyugodtan helyettesítsd fűszerpaprikával vagy a füstölt változatával. 

A crumble, vagyis a morzsasüti pofonegyszerű angol édesség, aminek a lényege az, hogy alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Mindkét réteg tetszőlegesen variálható, nálunk bogyós gyümölcsök kerültek a ropogós réteg alá, amit egy kevés fahéjjal és fekete borssal dobtunk fel. 

Ha valami könnyű, de mégis ismerős fogást ennél, készítsd el ezt a pofonegyszerű csirkés receptet, amit a különleges, fahéjas paradicsom és az újhagyma zöldje dob fel. Nem is kell hozzá semmi, csak egy adag párolt rizs vagy egy nagy adag, parmezánnal ízesített, frissen sült édesburgonya. 

Az egészséges zöldségek mellett a füstölt paprika és a barna sör teszi különlegessé ezt az egyébként nagyon egészséges, vega fogást. Tálald egy nagy adag tejszínes-vajas burgonyapüré tetején, és a húsevők sem fognak panaszkodni, hogy nem elég tartalmas a fogás. 

Az édeskés borsónak nagyon jól áll a friss menta és a krémes kókusz, ami mellé nagyjából bármit kínálhatsz, az biztosan egzotikus fogás lesz. Finom csirkével, halakkal, vegáknak pedig sült fokhagymával és grillezett tofuval kínáld.

Bourbon chickennek nevezték el ezt a fogást névadói, mert állítólag egy kínai szakács készítette, aki a Bourbon Street-i étteremben dolgozott. Nagy csalódás lehetne a recept azoknak, akik egy jó kis whiskys pácra vagy szószra asszociáltak a nevéből, így nálunk a csalódás elkerülés érdekében egy klassz whiskys barbecue-szószos máz is került a csirkefalatokra. 

Pillanatok alatt összedobható, fél óra alatt megsül, ráadásul jó ideig eláll és könnyen szállítható ez a muffin, amivel az áfonyának köszönhetően egy rakás hasznos vitamin is a szervezetedbe jut.

Ennek a klassz, olasz tésztának is van háziorvosbarát változata. Ez a verzió pont olyan finom, mint az eredeti, csak egyrészt vegán, másrészt ötletünk, hogy a tészta harmadát helyettesítsd egy adag friss cukkinitésztával.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek