Lehet a panír is egészségesebb: zabkorpával rántott zöldségek

Az egészséges alapanyagok nagy része olyasmi, amit hiába is próbálna meg az ember leimádkozni a család torkán. Ilyenkor szuper például a zabkorpa, ami egy rakás süteményben és a panírban jól működik. Ha már muszáj kirántani a zöldségeket és a húst, kerüljön a panírba egy-egy adag hasznos rost a zsemlemorzsa mellé.

Nálunk zöldségek kerültek a panírba, de működik sajttal és akár húsokkal is. Ha szereted a csípőset, adj a panírhoz egy kis kanál Cayenne-borsot, ami a kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is. Ha még különlegesebbé tennéd, füstöltpaprika-port adj a panírhoz.

Hagymát és zellert is ránthatsz.
Hagymát és zellert is ránthatsz.nobtis

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej rózsáira szedett brokkoli
  • 1 fej rózsáira szedett karfiol
  • 3 darab tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa vagy pankomorzsa
  • 1 bögre liszt vagy zabpehelyliszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagyobb darab felkarikázott cukkini
  • 1 nagyobb darab felkarikázott padlizsán
  • 0.5 bögre zabkorpa
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Szedd rózsária a karfiolt és a brokkolit, majd főzd félpuhára őket sós vízben. A cukkinit és a padlizsánt sózd és borsod meg egy kicsit, és tedd félre. 

Panírozd be a zöldségeket a megszokott módon (zab)lisztbe, majd a tojásba, ezek után a zabkorpával elkevert morzsában forgasd meg őket. Forró, bő olajban süsd meg a zöldségeket néhány perc alatt. Ha megsültek, csípős, paradicsomos-ketchupos mázat is készíthetsz nekik szezámmaggal, de jól illik hozzá a juhtúróval, tejföllel és kaporral készült mártogatós is.

Ha pedig a zöldségeket variálnád, pródáld ki a karalábét tárkonyos bundában, a hagymaszeleteket vagy a sajttal töltött, rántott zellerkarikákat. 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gyors és egészséges vörösbabcurry – hússal és anélkül is sikere lesz

Még egy olyan fogás, amit ha kifejezetten egészségesen készítenél, akkor elhagyható belőle a hús, ha pedig épp csalónapot tartasz, egy-két kolbászkocka, bacon vagy a sovány szárnyashús is jól áll neki.

2020. január30., 10:40

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

2022. február9., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mustra