Velőrajongók, figyelem! Reggelire is tökéletes ez a velő tojással és friss zöldségekkel

A csontvelő zsíros, kalóriadús alapanyag, ám a hagyományos sertésvelő 10 dekájában csak közel 130 kalória van. Egy kis tojással és sok friss zöldséggel felütve minden velőkedVELŐ kedvence lesz! Hát ez sem lesz az év szóvicce.

Inkább ne beszéljünk arról, mi is valójában a sertésvelő, és talán azt sem érdemes sokáig vizsgálgatni, ahogyan kinéz, de sajnos nagyon finom, így érdemes adni neki egy esélyt akár rántva, akár ebben a tojásos reggeliben. Ne felejtsd el felhasználás előtt a velőt alaposan lehártyázni, ehhez csak hideg vízre lesz szükséged. 
 

Zöldségekkel még finomabb.
Zöldségekkel még finomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka velő
  • 5 darab tojás
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • 0.5 deci tejszín
  • 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 darab felkockázott kaliforniai paprika
  • 1 darab felkockázott szárzeller
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a vajra a hagymát, majd 3-4 perc alatt főzd elő a velőt forró vízben. Ezek után add a hagymához, majd üsd mellé a felvert tojásokat, és a tejszínt is keverd bele, majd sózd és borsozd a keveréket. Néhány perc alatt elkészül. Tálalás előtt keverd hozzá a megsózott, friss zöldségeket. Elég hozzá egy szelet barna kenyér és egy adag friss petrezselyem, és már tálalhatod is. 

kapcsolódó Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval
Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval

A velős pirítós óta tudjuk, hogy a velő tényleg a legegyszerűbb ételeket is feldobja, de ha ez nem lenne elég, készítettünk mellé egy nagy adag fehérboros, mazsolás ragut is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mustra