Sonkába tekert csirkemáj grillezve, gyümölcsökkel – így lehet diétás a kedvenced

Tíz deka szárnyasmájban alig több mint 100 kalória van, így egy kevés sonkába tekerve készítettünk belőle valami nagyon finomat. Ha egy kis vajjal megkent, grillezett gyümölccsel tálalod, lehet belőle viszonylag egészséges fogás, ami segít átbillenni a már néhány hete tartott és már nagyon kifulladni látszó újévi fogadalmak holtpontjain.

Alma és ananász helyett választhatsz barackot, zellert, padlizsánt és cukkinit is, a legfontosabb, hogy olyan körete legyen a májnak, amit szívesen eszel ebben a grillezett változatban. Nem lesz velük sok dolgod, elég, ha egy kevés olívaolajjal kened meg a gyümölcs- és zöldségfalatokat sütés előtt.

Egy kis friss salsa is kerülhet mellé.
Egy kis friss salsa is kerülhet mellé.YuraWhite

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab alma
  • 6 darab ananászkarika
  • 40 deka csirkemáj
  • 20 deka füstölt sonkaszelet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és majoránna
Recept idők

Karikázd fel a gyümölcsöket egyforma vasatgságúra – az almát szabadítsd meg előtte a magháztól és a héjától is. Ha ezzel megvagy, egy kis olajozás után mehetnek egy kontaktgrillbe. 

Amíg puhulnak, fűszerezd a májdarabokat, és egyenként tekerd bele egy-egy érett sonkaszeletbe – nálunk fekete-erdei sonkaszeletekkel készült. A forró grillben néhány perc elég lesz a májnak, annak vastagságától függően. Akkor jó, ha még nem kemény, de már nincs rózsaszín leve. Tálald a májat a gyümölcsökkel, és ha még izgalmasabbá tennéd, az ananászokat egy kis csilis mézzel, az almát egy kevés olvasztott vajban elkevert fahéjjal kenegesd meg tálalás előtt. Még diétásabb változatban cukkinivel készítsd, ha pedig nem számítanak a kalóriák, egy adag párolt rizst kínálj mellé. 

Kenyérrevaló és bulikaja: zsírban sült máj Kenyérrevaló és bulikaja: zsírban sült máj

Bolti felvágottak helyett néha készíthet ilyet is. A családnak napokig elég, de bulikajának sem rossz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Kolbászos-májas szendvics

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag akad otthon a kelleténél.

2021. június16., 10:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Hideg libamáj hagymalekvárral, ahogy Kiskunhalason készítik

Krémes, ízes és abbahagyhatatlan.

2020. július4., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek