Tökéletes reggeli az újévre: egyszerű, virslis-sajtos muffinok

Ez a szuper virslis muffin önmagában is rágcsálható, de akár egy kis majonézzel és omlettel is megtölthető, és még fagyasztva sem lesz baja. Csoda, hogy ott van a kedvenc újévi reggelijeink között?

A szilveszteri virslifogyasztás szokása feltehetően Németországból ered. Nem csoda, hogy könnyen meghonosodott, hiszen a virsli egyrészt könnyen és gyorsan elkészíthető (még főzni sem kell), másrészt illeszkedik abba a magyar hagyományba, hogy újév napján nem szabad sem halat, sem szárnyast enni.

Reggelire tökéletes lesz!
Reggelire tökéletes lesz!AniHobel

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 3 nagy evőkanál olívaolaj
  • 3 tojás
  • 1 nagy bögre búzaliszt (2,5 decis)
  • 2 darab virsli
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 2 mokkáskanál
  • 1 zacskó sütőpor
  • 0.5 deci tej
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi a dolgod, hogy először is eldöntsd, hogy apró virslikockákat látnál szívesebben ebben a muffinban, vagy mindegyik közepébe nyomsz sütés előtt egy-egy egész csíkocskát.

Ez alapján vagdosd össze 2-3 centis darabokra vagy minikockákra a virsliket. A muffintészta mindig pofnegyszerűen összeállítható: keverd el egymással és a fűszerekkel a folyékony alapanyagokat, majd a szárazakat, és dolgozd össze a két keveréket. El is készültél a nehezével. Kanalazd muffinpapírokba vagy formákba, és süsd készre 180 fokon, méretüktől függően 25-40 perc alatt. 12 nagyobb darab lesz belőle. 

Ezt a sós muffinalapreceptet tetszés szerint varálhatod: legközelebb baconnel, kolbásszal, olasz fűszerekkel vagy puhára sült fokhagymagerezdekkel is készítheted. 

Teszt: ez a legjobb bécsi virsli a szilveszteri bulidhoz Teszt: ez a legjobb bécsi virsli a szilveszteri bulidhoz

Tízféle terméket próbáltunk ki, hogy a lehető legfinomabb virslivel köszönthesd az újévet.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Egy gyors újévi fogásért készíts virslit leveles tésztában, pestóval

Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.

2020. december31., 06:04

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

2021. október19., 11:24

Ez itt a legfinomabb csokis muffin receptje

Ezzel nem tévedhetsz – a csokis muffint mindenkit szereti, és ha még nincs gyakorlatod a konyhában, akkor is remekül sikerül majd.

2021. június19., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek