Áradjon a pénzenergia! 10 lencsés finomság az év első napjára

Újévkor kötelező a lencse, aminek nem mindenki hatalmas rajongója, ezért most 10 olyan lencsés receptet gyűjtöttünk össze, amikkel garantáltan megszereted ezt az egyébként lassú felszívódású és nagyon egészséges alapanyagot.

Ha szereted a csípőset, készíts belőle egy jó kis egzotikus indiai curryt, de ha valami igazán újat próbálnál ki, csináld meg belőle a lencsebrownie-t, aminek a neve rémes, de az íze tényleg tökéletes!

A lencséből fasírt is készülhet, és ha már összegyúrjuk, akkor érdemes néhány különleges fűszerrel is kipróbálni. Mini változatban bulikra is tökéletes partifalatkák készülhetnek belőlük.

Nemcsak főzelék és leves, hanem tök jó saláták is összeállíthatók lencséből. Mutatunk is egy nagyon egyszerűt:

Azt hitted, hogy nem tudunk egy igazi retró lencseburger-receptet, aminek jó kis magyaros fűszerezése lesz? Igazi édes buciban csináltuk meg, és egy szelet füstölt sajttal lett az egész tökéletes.

Imádjuk a lencsefőzeléket, de tény, hogy füstöltpaprika-porral még nagyobb világbajnok, mint a hagyományos paprikával. Akármelyik van otthon, valamelyik változatban mindenképpen készítsd el, ezen ne múljon a jövő évi eurojackpot!

Ha újév első napján maximum csak összedobnál valami egyszerűt, akkor készíts lencselevest pestóval. Ezzel garantáltan szinte semmi munkád nem lesz, cserébe viszont egy igazi olaszos, gazdag fogás lesz a lustaságod eredménye.

Egy jó kis lencsés-baconös köret mellett minden egyszerű húsféle vagy grillezett zöldség igazi újévi fogássá változik. Ez az ecetes változat nagyon jól kíséri a nehezebb, zsírosabb húsokat is.

Ha imádod az egzotikus ízeket, az újév első napja teljesen alkalmas lesz arra, hogy egy klassz, indiai hangulatú curryt készíts. Ehhez csak egy kanál joghurt és egy adag rizs kell – és lett egy jó kis vega vacsorátok. 

A lencse is viszonylag semleges, így nagyon jól kombinálható szinte az összes fűszerrel. És mivel az olasz konyha a világ egyik legnépszerűbbje, még szép, hogy igyekszünk minél több olaszos fogást készíteni belőle, mondjuk, egy bolognai pizzát. Persze, hogy furcsán hangzik, de ha az év első napján nem próbálunk ki semmi érdekeset, akkor talán a többin sem fogunk.

Ha pedig csak egyetlen fura dolog lesz, amit kipróbálsz idén: EZ A SÜTI LEGYEN AZ. Tudom, hogy hülyén hangzik, de isteni. Sűrű, csokis, ricottás-narancsos. 


 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek