Emlékszel a Cartoon Network klasszikus meséire? Kvíz!

cn cover

Globálisan elfogadtuk, vagyis belenyugodtunk abba, hogy a Cartoon Network gyerekcsatornát egy nyisszantással kiherélték. De vajon emlékszünk még az ikonikus mesékre, amiket ott láttunk először?

Valamikor a 2000-es évek végén történt, hogy egy éles kanyarral új irányt vett a csatorna, és ahol addig olyan klasszikusokat szokhattunk meg, mint a Scooby Doo, hol vagy?, a Tom és Jerry, a Bolondos dallamok, a Dexter laboratóriuma vagy éppen a Johnny Bravo, ott valami fertelmes, fantáziátlan modernizációba fulladt a teljes műsorkínálat (kár tagadni). Így jöttek újabb és újabb animációs sorozatok, amik sem hangulatukban, sem gyermekiességükben nem idézték a csatorna aranykorát.

Nem érdemes károgni (pedig nagyon szeretünk), mert úgysem lehet visszacsinálni azt a színes és kifejezetten élvezetes műsortáblát, ami a 2000-es években ment. Aki még emlékszik: sokáig csak este 9 óráig tartott a műsoridő (egy időben dupla Scooby Doo Show-val zárult a nap), és ennek végeztével egy huszárvágással átnyargaltunk a TCM angol nyelvű adására, ahol a gyanútlan gyerek, ha tévé előtt maradt, egész könnyen meg tudta nézni például a Ragyogást – már ha nem tojta magát össze már a napközbeni Bátor, a gyáva kutya aktuális borzalmaitól. (Mindkettő megtörtént.)

Régen minden jobb volt – sóhajtunk –, de legalább van mire jó szívvel visszagondolni: a klasszikus mesékre, amik a 90-es évek végétől kezdve kupáltak minket. Tesztünkben most próbára teheted, mennyire jó az emlékeződ!

Borítómontázs: Csabai Kristóf / Dívány

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek