Egy könnyű halas fogás: Tonhalfasírtok articsókás capresével, friss olasz fűszerekkel

Jól fog esni egy nehéz malacsültes-töltött káposztás nap után az ünnepek között egy ilyen könnyű fogás vacsorára, aminek alig van szénhidráttartalma, mégsem tűnik egy kompromisszumos, ízek nélküli, extradiétás vacsorának. Merthogy nem is az, hanem egy jó kis fűszeres, de könnyű fogás.

Egyszerű fasírtok, krémes mozzarella, rengeteg friss koktélparadicsom, és persze az articsóka, amitől az egész különleges lesz. Benne van a hal, ami ünnepekkor kötelező, kicsit izgalmasabb is, mint egy hagyományos, sült halas fogás, miközben tulajdonképpen akár nyár közepén is simán befalnánk vacsorára.

Egy kis olívaolajjal és balzsamecettel a legfinomabb.
Egy kis olívaolajjal és balzsamecettel a legfinomabb.knape

Hozzávalók 2 személyre

A fasírtokhoz

  • 2 doboz olajos tonhalkonzerv lecsöpögtetve
  • ízlés szerint fokhagymapor, só és bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa vagy zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 mokkáskanál mustár és majonéz
  • 1 evőkanál újhagyma zöldje és petrezselyem apróra vágva

A salátához

  • 2 marék rukkola
  • 20 deka mozzarella
  • 1 nagy bögre koktélparadicsom
  • 1 evőkanál bazsamecet
  • 1 üveg articsóka olajban
  • ízlés szerint só és bors
  • a tálaláshoz olívaolaj
  • 1 evőkanál friss bazsalikom és oregánó
Recept idők

A saláta összetevőt vágd egy-egy tányérra és ízesítsd sóval, borssal és a balzsamecettel, majd szórd rájuk a friss fűszereket. A fasírthoz a legegyszerűbb, ha az összetevőket egy aprítógépbe teszed annyi morzsával, amennyit felvesz, vagyis amivel könnyen formázható lesz. Süsd meg forró olajban, és mehetnek langyosan a salátakeverék mellé. Szuper olaszos, fűszeres fogás lesz belőle. Ha marad másnapra néhány fasírt, pirítsd meg egy zsömle két oldalát kevés fokhagymás olívaolajban, kend meg majonézzel, és készíts belőle szendvicset jó sok zöldséggel. 

 

Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók

Főleg azok járnak vele jól, akik nem a konyhaművészetek szerelmesei, mert ez a fogás a kezdők számára is elronthatatlan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ez a meleg tonhalsaláta a tél legnépszerűbb fűszereivel a legfinomabb

A majonézes öntetet egy kevés téli fűszerrel dobtuk fel, és ha kipróbálod, látni fogod, hogy a mézeskalács-hangulat nemcsak a süteményeknek áll jó.

2021. január9., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Avokádós tonhalsaláta – önmagában és egy wrap belsejében is finom

Csupa egészséges kedvenc együtt: avokádó, tonhal és egy rakás zöldség. Mint ahogy bármelyik, igazán finom alapanyagokból készült ételt, ezt sem kell bonyolítanod és agyonfűszerezned, elég, ha az összes hozzávaló minőségére odafigyelsz.

2021. október1., 10:44

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek