Télen még jól jöhet: tejszínes csirkeleves, tárkonyos, citromos kenyérkockákkal

Imádjuk ezt az egyszerű levest, ami akár arra is jó, hogy a gyerekek megszeressék a konyhában töltött időt (és talán a zöldségeket is). Simán be lehet vonni őket a készítésébe, a végeredmény mindenképpen egy tartalmas, krémes csirkeleves lesz, amit ezerféle levesbetéttel tálalhatsz.

Amikor Andy Warholtól egyszer megkérdezték, hogyan jött az ötlet egyik legismertebb alkotása, az ikonikus levesdobozok megfestésére, azt mondta: „20 éve mindennap ugyanazt (Campbell levest) ebédeltem.” Neki volt ideje megszeretni, és akár megunni is, de akárhogy is történt, mi most az övéhez hasonló változatot készítünk, csak frissen.

Nálunk ebben a levesben a tárkonyos-citromos kenyérfalatok nyertek, de a majonézes barna kenyérre olvasztott sajt, a sült, ropogós vöröshagymakockák és a zöldségcsipsz is szuper a tetején.

Krémes és csirkés. <3
Krémes és csirkés. <3Preto_perola

Hozzávalók 3 személyre

  • 2 csirkefelsőcomb-filé
  • 1-1 darab sárgarépa, fehérrépa, burgonya, vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 leveskocka
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 deci fehérbor
  • 5 deci víz
  • a sütéshez olaj és vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy-egy evőkanál vaj és olaj keverékén dinszteld meg a felkockázott hagymát, add hozzá a kockákra vágott húst, majd ha kifehéredett, mehet hozzá a bor is. Néhány perc múlva mehetnek mellé a felkockázott zöldségek, a leveskocka, só, bors és a víz. Legalább 15 perc kell neki kis lángon, fedő alatt, majd egy kis turmixolás, hogy sűrű és krémes legyen. A tejszínnel elkevert liszttel tedd fel főni újra néhány percre, és ha szépen besűrűsödött, akkor már tálalhatod is.

Végül színes zöldségcsipsszel, esetleg vajban sült, tárkonyos, citromhéjjal ízesített kenyérkockákkal dobd fel.

15 szuper csirkés recept 15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

2021. november6., 07:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

2021. október16., 06:24

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

2021. november16., 07:04

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

2021. október31., 06:20

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek