Amikor Andy Warholtól egyszer megkérdezték, hogyan jött az ötlet egyik legismertebb alkotása, az ikonikus levesdobozok megfestésére, azt mondta: „20 éve mindennap ugyanazt (Campbell levest) ebédeltem.” Neki volt ideje megszeretni, és akár megunni is, de akárhogy is történt, mi most az övéhez hasonló változatot készítünk, csak frissen.
Nálunk ebben a levesben a tárkonyos-citromos kenyérfalatok nyertek, de a majonézes barna kenyérre olvasztott sajt, a sült, ropogós vöröshagymakockák és a zöldségcsipsz is szuper a tetején.
Hozzávalók 3 személyre
- 2 csirkefelsőcomb-filé
- 1-1 darab sárgarépa, fehérrépa, burgonya, vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 leveskocka
- 1.5 deci tejszín
- ízlés szerint só és bors
- 0.5 deci fehérbor
- 5 deci víz
- a sütéshez olaj és vaj
Elkészítés:
Egy-egy evőkanál vaj és olaj keverékén dinszteld meg a felkockázott hagymát, add hozzá a kockákra vágott húst, majd ha kifehéredett, mehet hozzá a bor is. Néhány perc múlva mehetnek mellé a felkockázott zöldségek, a leveskocka, só, bors és a víz. Legalább 15 perc kell neki kis lángon, fedő alatt, majd egy kis turmixolás, hogy sűrű és krémes legyen. A tejszínnel elkevert liszttel tedd fel főni újra néhány percre, és ha szépen besűrűsödött, akkor már tálalhatod is.
Végül színes zöldségcsipsszel, esetleg vajban sült, tárkonyos, citromhéjjal ízesített kenyérkockákkal dobd fel.
Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.
Tovább olvasom