Taco marhahússal és egyéb állatfajtákkal

Ez a finom mexikói fogás leggyakrabban marhából készül, de ha egészségesebb változatban készítenéd, senki nem tiltja meg, hogy jó fűszeres pulyka vagy csirke legye az alapja. A lényeg a sok bors, római kömény, paprika, csili, oregánó és esetleg egy kis fokhagyma, ami gazdagon fűszeressé teszi majd a tölteléket.

Ez a fogás mexikói, de a ropogós tacohéjakat az USA-ban kezdték haszálni először. Mexikóban általában puha tésztába töltenek mindent, ami bele való, vagyis a húst, a zöldségeket, tejfölt, avokádót, babot, jalapeñót és a sajtokat. Akár egy nagy adag pico de gallo is mehet bele, ami sok friss paradicsomból, korianderből, hagymából és jalapeño paprikából készül. Mi most egy nagyon egyszerű változatot mutatunk, fűszeres, meleg marhahússal, hideg, lime-os joghurttal és egy kis jalapeño paprikával. 

Buliban is tökéletes.
Buliban is tökéletes.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka darált marhahús
  • ízlés szerint só, bors, római kömény, paprika, csili és oregánó
  • 6 tacohéj
  • 1 avokádó
  • 2 deci tejföl
  • 1 lime
  • ízlés szerint paradicsom, salátakeverék, jalapeno
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csokor friss koriander
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts olajat egy serpenyőben, dobd rá a felszeletelt hagymákat, majd 2-3 perc múlva mehet rá a darált hús a fűszerekkel és a paradicsompürével. Süsd 10 percig a fűszeres ragut, aztán tedd félre. 

Szeleteld fel az avokádót, sózd és borsozd, mehet rá a lime leve is. A tejfölhoz nem kell más, csak a lime lereszelt héja és a friss koriander. Ha azzal is megvagy, már kezdheted is tölteni a tacohéjakat. 

Ízlés szerint kanalazz bele húst, avokádót, tejfölt, zöldségeket, reszelt sajtot és csilit. Ha szeretnéd, akkor duplázhatod is a mennyiséget. Vega változatban hús helyett babbal készítsd el, így akár a kukorica is jól illik hozzá.

Így kereshetsz egy halom pénzt Mexikóban héderelve Így kereshetsz egy halom pénzt Mexikóban héderelve

A 10 ezer dolláros fizetésért meghirdetett cancúni élménytiszti pozíció maximálisan kimeríti az álommeló fogalmát.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mexikói konyha light: végre itt az egészséges taco, amit kamuhússal is elkészíthetsz!

Lássuk, hogyan lesz a tacóból a háziorvos előtt is vállalható fogás!

2020. január3., 11:20

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Spenótos-édesburgonyás taco – még egy nagyon egyszerű, zöldséges fogás

Egy kevés tejföl és lime ad mexikói hangulatot ennek az egyszerű, növényi alapú fogásnak, amiben az édesburgonyát akár főtt fehérbabbal is helyettesítheted.

2021. január7., 06:04

Padlizsános taco – egy vegetáriánus változatban is finom mexikói fogás

Ha szereted a mexikói konyhát, de nem szívesen tömsz magadban mindennap rizst, kukoricát és vörös húsokat, ezt a könnyű, padlizsános tacót érdemes kipróbálnod, mert ebből a hús hiányzik, de semmi olyan nem, amitől igazán finom lesz.

2021. augusztus17., 10:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Reggelizz úgy, mint a mexikóiak, készíts egy adag migast!

Mexikó különböző területein a migas egy hagyományos reggeli étel, ami kukoricatortilla-csíkokat tartalmaz, amelyeket serpenyőben vagy rácson sütnek ropogósra. Tojást adnak hozzá, így egy rántotta-sült tortilla keveréket állítanak elő. Ez egy klassz maradékmentő fogás, amihez a korábbi étkezésekből megmaradt edzett kukoricatortillákat használják fel.

2020. november5., 06:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek