4 egészséges, meleg smoothie őszre

Ma már a legtöbben smoothie-nak hívjuk ezeket a gyümölcsös, gyakran tejes, néha fűszeres napindítókat, ám ha tej is van benne, akkor hivatalosan turmix az elnevezése. Mi viszont nem vagyunk hivatalos hely, bármilyen megnevezést örömmel vállalunk, főleg, ha ennyi isteni, egészséges és édes reggelit takarnak. A héten a meleg változatokból gyűjtöttünk össze néhányat.

Az első smoothie megalkotására emlékszik a gasztrotörténelem: az amerikai Mabel Stegner nevéhez fűződik, aki 1940. június 23-án határozta meg pontosan, milyen is a tökéletes smoothie. A feltaláló nem hobbiból okoskodott, hanem azért, mert a turmixgépeket fejlesztő és gyártó Waring Corporationnak dolgozott, ezért igyekezett minél több felhasználási lehetőséget felkutatni az általuk gyártott eszközöknek. Persze a vásárlóknak sem kellett könyörögni azért, hogy szeressék: a smoothie egészséges, és prímán elférnek benne a nem túl szép vagy már kissé túlérett gyümölcsök is.

Íme a mi heti válogatásunk a szerintünk legfinomabbakból: 

Banános-mogyoróvajas reggeli turmix

A legenda szerint Elvis kedvence a mogyoróvajjal, baconnel, banánnal és eperdzsemmel készített szendvics volt, de mi azért ennyire nem voltunk bevállalósak. A banán és mogyoróvaj kombinációja viszont nagyon finom, ráadásul a sűrű mogyoróvaj és a zab rengeteg energiát ad.

Piña colada smoothie melegen

Valódi életművészkoktél azoknak, akik nem adják fel, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyár ízeit valamilyen meleg téli édességben is szeretnék viszontlátni. Ez a turmix tényleg a legsötétebb őszi reggelt is feldobja, és közben biztos lehetsz abban is, hogy valami nagyon egészségeset reggeliztél.

Forró almáspite-turmix

A menő elnevezés nem csak reklámszöveg: ez a tejes-almás-fahéjas turmix tényleg pontosan olyan ízű, mint az almás pite. A folyékony változat mellett szól, hogy vajas tészta helyett egészséges zabbal sűrítjük, így abból sem lesz baj, ha mostantól minden egyes reggel elkészíted. 

Pumpkin spice smoothie

Ez a turmix tökéletes reggelire: a zabnak és a finom, édeskés töknek köszönhetően sokáig eltelít, és ha előző nap tököt sütöttél, a maradék felhasználására is remek. A legjobb benne az, hogy ehhez az ízhez mostantól nem kell a tökös pitét is elkészíteni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek