Nyaralós hangulat télen: piña colada smoothie melegen

Ez egy valódi életművészkoktél azoknak, akik nem adják fel, és egyszerűen ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyár ízeit valamilyen meleg, téli édességben is szeretnék megérezni. Ebben a finom, egzotikus hangulatú turmixban az a legjobb, hogy a legundorítóbb, esős, őszi reggelt is feldobja. Ráadásul úgy, hogy közben biztos lehetsz abban, hogy valami nagyon egészségeset reggeliztél.

A piña colada 1978 óta Puerto Rico hivatalos itala, még dalt is írtak a csodálatos ananászos-kókuszos-rumos koktélről. Nem csoda, hogy rajongják: a kókusz és az ananász kombinációja mindent visz, persze, hogy mi sem hagyjuk ki egyiket sem ebből a különleges, meleg turmixból. 

A kókusztej és a kókuszvíz között több különbség van, egyrészt az, hogy a kókusz melyik részéből származnak, de a tápanyagtartalmuk is különbözik. A kókuszvíz az a folyadék, amely a fiatal, akár még éretlen kókusz belsejében összegyűlik, a kókusztej pedig olyasvalami, ami a gyűmölcs húsából szárazik. Utóbbi kell most nekünk, és a jó hír, hogy otthon is el tudod készíteni. 

A kókusz húsát vagy a kókuszreszeléket forrázd le, hagyd állni 10 percig, tumixold össze és szűrd le a keveréket. 

 

Ha két személyre készül, üsd fel egy kis ananászlével.
Ha két személyre készül, üsd fel egy kis ananászlével.MariaRaz

Hozzávalók 1 személyre

  • 2 deci kókusztej
  • 1 szelet ananász
  • 1 marék zabpehely
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citrom vagy lime leve
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsd fel a kókusztejet, közben grillezd meg néhány perc alatt az ananászszeleteket (vagy süsd meg vajban). Ezek után dobj minden hozzávalót a turmixgépbe, és keverd őket krémesre. Ha sűrűnek találod, egy deci vízzel vagy ananászlével tudod hígabbá tenni. Tökéletesen indulhat vele a reggel, ráadásul tele van energiát adó, hasznos zsírokkal, vitaminokkal és a lassan felszívódó zabbal, így órákon át eltelít.

Ez az idei év 10 legnépszerűbb koktélja Ez az idei év 10 legnépszerűbb koktélja

38 ország 127 bárja szerint. A te kedvenced szerepel a listán?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zöld spagetti – tésztaimádóként is készíthetsz egészséges vacsorát

Ez a szuper spagetti egészen zöld lesz, mire elkészül, nem is nagyon érdemes megbontani az egységet, maximum egy kevés parmezánnal és koktélparadicsommal a tetején.

2020. szeptember10., 06:04

Ebbe a csirkecurrybe tökéletes néhány falat édes ananász

A legtöbb sós, húsos raguban nagyon finom egy-egy falat édes, ropogós gyümölcs frissen vagy aszalva. Ebben a csirkés fogásban is tökéletes az ananász, amit nem is kell sokáig puhítanod, mert frissen, ropogósan a legfinomabb.

2021. február13., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Málnás-kókuszos panna cotta – egy adag pisztáciafagyival lesz igazán nyári

Vegán változatban ráadásul kókusztejjel és agaragarporral is készítheted, így még egészségesebb lehet ez a desszert, amiben a legjobb a gazdag kókusz és a savanykás málna harmóniája. Ha tovább fokoznád az élményt, egy-egy nagy adag pisztáciafagyit kanalazz a tetejére.

2020. augusztus26., 06:04

Gyors, ananászos sajttortapohárkrém – ezt mindenki imádni fogja

Akár vendégváráshoz is tökéletes ez a desszert, aminek jót tesz néhány óra a hűtőben, így előre is elkészítheted. Ha ananásszal megunod, készítheted meggyel és máklikőrrel vagy sárgabarackkal és amarettóval.

2021. február13., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek