Miért ne ehetnénk ünnepi fogást hétköznap? Vörösboros pulykacomb egyszerűen

Ebben az esetben nem hiába köszönget „síma, udvarias arccal” az alkohol, ugyanis egy finom, vörösboros pulykát készítünk vele. A legjobb benne az, hogy míg elkészíteni tényleg semmiség, olyan különleges fogás lesz belőle, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, főleg, ha egy kis gesztenyés krumplipürével és fekete borsos gyümölcsraguval tálalod.

A pulykahús állítólag még szemvédő ételek listáján is szerepel, kiemelkedően magas cinktartalmának köszönhetően. Ráadásul a húsban található niacin (B3-vitamin) segít a szürkehályog megelőzésében. Rajongói azt mondják: mivel kétharmad részben fehér húsból áll, ezért egészségesebb, ám ízletesebb, mint a sokak számára túl száraz csirkehús.

És ez még nem minden: a pulyka szuper triptofánforrásnak számít, így még a hangulatot is javíthatja, a főzés után megmaradt borról nem is beszélve. A legfontosabb viszont azt, hogy csak olyan borral főzz, amit meg is innál. 

És a megmaradt borral mi legyen?
És a megmaradt borral mi legyen?EasyBuy4u

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab pulykaalsócomb
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 pohár vörösbor
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 csapott evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Dörzsöld be a pulykacombokat sóval és borssal, szórd meg rozmaringgal, ízesítsd az összetört fokhagymával. Melegítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a combokat. Amikor már majdnem elkészült, öntsd alájuk a vörösbort, fedő alatt párold készre őket, összesen legalább fél óra alatt. Amikor elkészültek, keverd a szafthoz a tejszínt, adj hozzá egy kanál mézet, szegfűszeget, tejszínt, sót és borsot. Sűrítsd egy kanál liszttel, így különleges mártást kapsz a hús mellé.

Teszt: melyik pulykamell sonka a legkevésbé rossz? Teszt: melyik pulykamell sonka a legkevésbé rossz?

Sok volt a gumiszerű, sós versenyző, és kiderült, hogy a foltosságra is sokan allergiások.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Vörösboros-borsos marináddal dobd fel a marha- és sertéshúsokat sütés előtt!

Naná, hogy minden vörös húsnak jól fog állni ez a különleges grillpác. Ha egy adag balzsamecetes sültzöldség-salátát is készítesz mellé parmezánnal, akkor már nem is kell a tökéletes vacsorához semmi más, esetleg a megmaradt vörösborból egy-egy pohár.

2020. június3., 06:00

Ezzel elkerül a kajakóma: ciderrel sült pulyka, gyömbéres, mézes gyümölcskörettel

Csak egy cidert vettél pluszban és talán egy zacskó gyömbért, és készítettél valami nagyon különlegeset akár az ünnepekre, akár egy hétvégi vacsorára.

2019. december6., 11:00

Maradt egy kis pulyka az ünnepekről? Az orosz hússaláta pulykasültből is finom!

Az egészből egy izgalmas, zöldséges vacsora lesz, amit egy-agy adag jó kis fűszeres majonéz fog össze.

2019. december24., 10:44

Vajjal sült pulykamell – ebben minden kedvenc zöldfűszered felhasználhatod

Egy kevés vaj mindegyik húsfélének jót tesz, miért lenne a pulyka kivétel? Tálald szendvicsben, főzelékek mellett vagy friss saláta tetején.

2021. június8., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek