A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Már megint egy olyan fogás, amit simán szeretni fognak azok is, akik a húsos ételek rajongói. Ez az izgalmas fűszeres babragu a benne főtt almától lesz egy kicsit édeskés és különleges.

A babot évezredek óta szeretjük – állítólag már az egyiptomi fáraók sírjába is tettek belőle valamennyit, hogy azoknak a túlvilágon se kelljen nélkülözniük a finomságot. Van is okunk rajongani: a bab jótékonyan hat a koleszterinszintre, kiemelkedően magas rosttartalmával jót tesz az emésztésnek, magas a fehérjetartalma, sőt tartalmaz vasat, folsavat és B-vitaminokat is.

 Úgyhogy több tiszteletet a babnak, itt az ideje, hogy ne tartsuk tovább kizárólag annak a zöldségnek, amiből ha nincs hús, akkor is készíthető valami ehető. 

Egy kis tejföl és pirítós elég hozzá.
Egy kis tejföl és pirítós elég hozzá.Drbouz

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 teáskanál olaj
  • 0.5 leveskocka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 alma lereszelve
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 1 szárzeller apróra vágva
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 doboz konzerv vagy főtt vörösbab
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 0.5 pohár 20%-os tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel az olajat, morzsolt bele a leveskockát, add hozzá a hagymát, az almát és a sárgarépát. Süsd 5 percig, majd tedd bele a paradicsompürét, egy fél pohár vizet és a fűszereket. Hagyd főni legalább 5 percig, majd jöhet a bab, így főzd még legalább 10 percen át. Ha már egy kicsit langyosra hűlt, kóstold meg és ízesítsd sóval és borssal, ha még szükséges. Tálald néhány szelet pirítóssal és egy kanál friss tejföllel.

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab? Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Könnyű, vega egytálétel – szójaszószos grillezett padlizsán sült rizzsel

A zöldhagyma zöldjével, friss paradicsommal és petrezselyemmel készítettük ezt a gyors fogást, ami remek akkor, ha te is egy kicsit kevesebb húst ennél, de kedveled a fűszeres, tartalmas fogásokat. Ha szereted az olvadt sajtot, abból is piríts a tetejére, miután elkészült.

2021. május26., 10:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Görög sült bab – frissen sült házi zsemlékkel egyszerű, egészséges vega fogás lesz belőle

Egy nagy adag tzatzikivel, meleg, vajas-fokhagymás bagettel lesz igazán gazdag ez a fogás, és ha vannak otthon különleges sajtok és olívabogyók, azokból is érdemes mellé tálalnod egy keveset, így egy igazán izgalmas tavaszi-nyári vacsorát dobhatsz össze.

2021. április17., 10:44

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek